Şimdi sana ihtimalleri sıralayım:
1. Şimdi dr ye gittin. Kürtaj sonucu gebelik ürünü genetiğe gönderild diyelim. Sonuç ta 46xx ya da 46 xy gelirse bebğin genetik sorundan düşmemiş.
2. Farklı gelirse kromozomlarda sıkıntı var. O zaman pgt ile tüp bebek önerilir.
Genetikte sorun çıkmazsa o zaman da pıhtılaşma ve bağışıklık sistemi sıkıntısı olabir.
Şayet bu gebeliğinde genetik inceleme yapılmazsa neden olduğunu bilemezsin ama o zaman da şunları yaptırsın:
1.Eşinle beraber preferik kanda kromozom analizi
2. Trombofoli paneli(protein s, proteinc, mthfr, faktör v vb...)
3. Bağışıklık sistemi ile ilgili testler(lupusantikoagülan, antinükleer antikor, antidna)
Ben bunları yaptırdım ve bir oğlum var biliyorsun buna rağmen hepsinde sorun çıktı.
25 haftalık oğlumu da rahimağzı yetmezliğinden kaybettim...
çok geçmş olsun tatlım ya aaaa enfeksiyonmu kapmışsın aslında ilaçla geçiyr o canım sen biraz daha dikkat et bide iç çamaşırlarının hijyenligine ve mikroplara karşı dikkat et çünkü doktorlar bunuda söylyrlr allah şifa versn canım yaaaa
canim yaa hamileyken cok fazla oluyor idrar yolu enfeksiyonu...eger cok agir degilse bol su icerek atmayi denesene?? benimde olmustu hamileyken ilac kullanmistim ama herkes keske kullanmasaydin demistiolan oldu gerci..insallah atlatirsin..dr una dedin mi ne dedi?
saol cnm allah razı olsun eşim kararlı zaten gerekirse özele geçeriz araştırılmasını ve gebelik düşünmeden tedavisi neyse yapılmasını istiyo maddiyata gelince devlette varken ne gerek var aslında sonuçta devlete hizmet ediyoruz ama zaten varımız yoğumuz çocuk lar için değil mi gelmedikten sonra dünya serveti yapsan neye yarar bu konuda senin cabalarını izleyince daha ii anlıyorum aslında o kadar testler tahliller doktorlar bende pes etmeyecem cnm en garantili yolu bulmak istiyorum
saol cnm allah razı olsun eşim kararlı zaten gerekirse özele geçeriz araştırılmasını ve gebelik düşünmeden tedavisi neyse yapılmasını istiyo maddiyata gelince devlette varken ne gerek var aslında sonuçta devlete hizmet ediyoruz ama zaten varımız yoğumuz çocuk lar için değil mi gelmedikten sonra dünya serveti yapsan neye yarar bu konuda senin cabalarını izleyince daha ii anlıyorum aslında o kadar testler tahliller doktorlar bende pes etmeyecem cnm en garantili yolu bulmak istiyorum
antibiyotik alcam bugün canım ama kötü bi mikrop üremiş. hastaneden kapmısım. normale biz bu milrop üreyince hastaları yatırıyoruz. maalesef bugün deniyceğim antibiyotikle gecmezse pazartesi damardan tedavi başlayacam. bu koşullarda hastanede yatamam tabi. hem damar yolu açıp tedavimi alcam hem calışcam(( inşallah gecer de bunlara gerek kalmaz. dua edinn...
295 00 00 . bu da fakültenin telefonu canım. ya fakülteye acilden gidin ya da doğumevine gidip durumu aktarın. sonuçta önemli olan materyalin uygun koşullarda genetik tanı için gönderilmesi. yine fakülteye gönderecekler...
Geçmişi ben de okudum. Yeşim ve Elibess arkadaşlara hoşgeldin diyorum.
Yeşim arkadaşım ben de beğendim resimlerini ne güzel maşallah.Kızına da maşallah.Benim de oğlum var...
Renkliatlas eşin gerçekten değerli bir insan. Ne güzel arkanda olmuş.Annen de çok olgunmuş... Dolduruşa gelmemiş...
Candaş olacak inşallah kuzum.Kaygılar normal bence... Beni fazla kıskanma ama( Uyuzluk konusunda...
Nazlım biz bebeğimizin kabrini hemen mermer yaptırdık o zaman. Ara ara gidiyoruz dua ediyoruz ama etkileniyor insan ben definde de oradaydım cenaze namazı kılndı yasinlerle defnedildi. Çok üzüldük o dönemde ama arkadaşlarımdan Allah razı olsun hiçyalnız bırakmadılar beni. Hep içime şu oturur. Erken doğumdan 15 gün önce öğretmenler odasında ölümle ilgili muhabbet olmuştu ve ben hiç ölüş birini görmedim hayatımda inşallah görmem deim ama malesef definden önce nur parçası yüzünü gördüm oğlumun. Ama çok güzeldi hiç korkmadım. Allah şefaatçi eylesin inşallah. Amin...
Geçmişte yazıp da hamile kalınca yazmayanlar konusundaki düşüncelerinize katılıyorum. Mesela alindi sanırım o kadar özel şeylerini paylaşmışki burada. Ben de ne samimi buldum. Açıkçası niye yazmıyor diye merak ettim. Asel konusunda da progestan tahlili filan... Hep destek olmuşsunuz. O zaman biz yazmıyorduk. Ama geçmişi okudum başta. Sonra birden kesmiş yazmayı. Dediğiniz gibi yazıp rahatsızım ya da bazı nedenlerle yazamıyorun filan demek doğru olur bana göre...
Pepe test konusunda ben hep tek gittim canım. Erkeklerden bekleme incelik. Allah bilerek bize vermiş doğurganlık özelliğini. Yoksaonlar 9 ay gitmezlerdi dr ye...
Nuray yatak alacaktınız aldınız mı?
ah canım, mesele tek gitmekte değil. gitmekte.. "ne gerek var" diyince dün akşam eşim kan beynime sıçradı. kürtajdan sonra ağlamamıştım, dün gece saatlerce gözyaşı döktüm hırsımdan. bu kadar mı anlamaz bir insan..
hayatım boyunca kendi işimi kendim gördüm, çevremdekilerin de yardımına koştum. eşim araba kullanmayı bilmez, ben şöför gibi onu her yere taşırım. birlikte çalışıyoruz ya..götüren-getiren benim hep yani. doktora gitmek için ona ihtiyacım yok. sadece zamana ihtiyacım var. dün akşam gelecek hafta için işlerin arasında bir planlama yapayım dedim, burnumdan getirdi. çok kırıldım söylediklerine. asgari diyaloglar dışında konuşmuyorum; hatasını anlasın..
sonra bugün uzun uzun düşündüm. ben çocuğu kendim için istiyorum. erkeklerin aynı duyguları beslemesini ummak saçmalık olur. ama doğurayım ama edineyim; farkı yok benim için. ama bir kez denemeye karar vermiştik. bunu gerçekleştireceğim. kafamda soru işareti kalmasını sevmediğimden sonuna kadar gideceğim yolun.
sanırım gelecek hafta muhasebecide ya da bankadaki işim çooook uzun sürecek, eşim gecikmemden dolayı başının çaresine bakarken ben doktora gitmiş tahlilleri veriyor olacağım.. dur bak, olumlu çıksın tahliller, hamile kaldığımda en son kimin haberi oluyor...
daha alamadik ablacim ya. esiminde bu ay maas alamamasi cikti. hala maasini alamadi. onu bekliyoruz insallah. gedecektik ikeaya gecen hafta maasi alalim oyle gidelim dedi, kaldi..
ablacim en zorda seninkiyle, nazliminki olmus. biz yinede 8 haftada kaybettik bebeklerimzii. daha kucucuktu. dr uzum tanesi kadar demisti bana ama buyudukce umutlarda buyuyor, korkularda, ve kaybedincede acimizda buyuk oluyor. Allahim kimseye yasatmasin birdaha cok zor. Bende trakyalim belki demisimdir. koyumuz Luleburgaza yakin. Ama dogma buyume istanbulluyum.Edirneyide cok severim. Aklima geldi yazayim dedim:)))
ah canım, mesele tek gitmekte değil. gitmekte.. "ne gerek var" diyince dün akşam eşim kan beynime sıçradı. kürtajdan sonra ağlamamıştım, dün gece saatlerce gözyaşı döktüm hırsımdan. bu kadar mı anlamaz bir insan..
hayatım boyunca kendi işimi kendim gördüm, çevremdekilerin de yardımına koştum. eşim araba kullanmayı bilmez, ben şöför gibi onu her yere taşırım. birlikte çalışıyoruz ya..götüren-getiren benim hep yani. doktora gitmek için ona ihtiyacım yok. sadece zamana ihtiyacım var. dün akşam gelecek hafta için işlerin arasında bir planlama yapayım dedim, burnumdan getirdi. çok kırıldım söylediklerine. asgari diyaloglar dışında konuşmuyorum; hatasını anlasın..
sonra bugün uzun uzun düşündüm. ben çocuğu kendim için istiyorum. erkeklerin aynı duyguları beslemesini ummak saçmalık olur. ama doğurayım ama edineyim; farkı yok benim için. ama bir kez denemeye karar vermiştik. bunu gerçekleştireceğim. kafamda soru işareti kalmasını sevmediğimden sonuna kadar gideceğim yolun.
sanırım gelecek hafta muhasebecide ya da bankadaki işim çooook uzun sürecek, eşim gecikmemden dolayı başının çaresine bakarken ben doktora gitmiş tahlilleri veriyor olacağım.. dur bak, olumlu çıksın tahliller, hamile kaldığımda en son kimin haberi oluyor...
bi ''ne gerek var''ci daha cikti. Benimkide aynisi canim. Ama bbenimki bisi alirken ne gerek var der. BU aralar soylemiyor ama ... bencede peppecim sen iyi dusunmussun. en son soylede boyle donup kalir oldugu yerde.. BIrde esin kullanamiyormu yoksa korkuyormu kullanmaktan.. bencede bi erkegin araba kullanmasi sart.. insallah alsin yakin zamanda canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?