Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bu arada endol popodan kullanılan fitil ağrı kesiciolarak kullanmıştım ilk düşüğümde ve erken doğumdan önceki sancılarıda... Orada küçük yer eczane varmıdır eşin gelirken alsın. kORKMA SAKIN. bİRAZ FAZLA adet olacakmış gibi düşün. Pedi de sakla...

(224) 234 19 26.

İnternetten buldum. Akşam 10 a kadar açık diyordu ara istersen.

saol cnm allah razı olsun eşim kararlı zaten gerekirse özele geçeriz araştırılmasını ve gebelik düşünmeden tedavisi neyse yapılmasını istiyo maddiyata gelince devlette varken ne gerek var aslında sonuçta devlete hizmet ediyoruz ama zaten varımız yoğumuz çocuk lar için değil mi gelmedikten sonra dünya serveti yapsan neye yarar bu konuda senin cabalarını izleyince daha ii anlıyorum aslında o kadar testler tahliller doktorlar bende pes etmeyecem cnm en garantili yolu bulmak istiyorum

antibiyotik alcam bugün canım ama kötü bi mikrop üremiş. hastaneden kapmısım. normale biz bu milrop üreyince hastaları yatırıyoruz. maalesef bugün deniyceğim antibiyotikle gecmezse pazartesi damardan tedavi başlayacam. bu koşullarda hastanede yatamam tabi. hem damar yolu açıp tedavimi alcam hem calışcam(( inşallah gecer de bunlara gerek kalmaz. dua edinn...

2 gündür 2.5-3 litre içtim de tahlilde yine cıkıyo canım. ben doktoruma sormadım kendim enfeksiyoncu olduğum için hocalarla çözmeye çalışıyoruz işte canım...

Canım benim sonraki tahliller için devleti düşünebilirsin. Ama benim sana şu anki tavsiyem gebelik materyali tamamen düşmeden özelde de olsa bu materyali genetiğe göndermen... Eşin ne zaman gelir? Şayet imkan olmazsa diğer tahlilleri devlette yaptır. Sana benim bu sefer gittiğim dr yi tavsiye ederim. Bir kez git görün istersen. Riskli gebelik uzmanı perinatolog Doç Dr. Arda Lembet. İnternetten bak bir ara...

Dr ciğim geçmiş olsun canım benim. İdrar yolu enfeksiyonu bende de olur ara ara. Hamilelikte kullanılan antibiyotiklerden mi verdi? Bir de internette sodanın içine limon yazıyordu dene istersen ben denedim...

295 00 00 . bu da fakültenin telefonu canım. ya fakülteye acilden gidin ya da doğumevine gidip durumu aktarın. sonuçta önemli olan materyalin uygun koşullarda genetik tanı için gönderilmesi. yine fakülteye gönderecekler...

geçmiş olsun dr alb. umarım bir an önce kurtulursun o mikroptan.

Fakültede ya da doğumevinde nöbetçi dr vardır. Sonradan belirsizlik insanı mahvediyor. Biz bilinçliydik ama malesef salak asistan yüzünden kürtaj oldum genetik için giden ürün de gebelik materyali yokmuş. Bir ay da bekledim. İşin kötü yanı sonucu bile değerlendiremediler. 46 xx i görünce sağlıklıymış dediler.Yazın İstanbula gelince Prof Dr. Cemil Akgülle görüştüm o dedi siz düşük yaptıktan sonra size kürtaj yapmışlar. Buradakoryn villuslları saptanmamıştır yazıyor dedi. Bizi eşimle preferik kanda kromozom analizine yönlendirdi ve eşimde sorun çıktı. Memorialde eşim tekrarladı. Yine sonuç sorunlu geldi...

kizlar oncelikle ogretmen arkadaslarimizin ogretmenler gununu kutluyorum. dun hic giremedim. yemege misafirlerim vardi. okadar yoruldum ki anlatamam. simdide oturdugum yerden kalkamiyorum. karnimda,bacaklarimda, basimda agri var. esimde demezmi bugunde misafir gelecek. bana sormadan cagiriyor. bende dedim ara iptal et. iki gun ustuste hayatta kaldiramam bu halde geberiyorum zaten dedim. insallah bugun bosum yani

miniklercim canim, yanindayiz. sen bizi birakma ,biz hep burdayiz canim. Dikkat et kendine cok opuyorum

ay kizlar ne aci konularda konusmussunuz valla. herkesin bi hikayesi var. Atlascim cok zor gecirmissin sende o gunu. Allahtan esin yanindaymis. insan o gunleri hic unutamiyor.

birde kizlar babalarinizdan cekindiginizi yazmissiniz. Benimde babam hala bilmiyor mesela hamile oldugumu. Anneme soyledim soyleme diye. Oda soylememis. Bende cok cekiniyorum. Ne yapalim yapi meselesi bizimki..

nazlicim seni yine uzmusler canim yaa.. Ne olur sana herzaman diyorum bak. Atlas icinde aynisi. ikiniz icinde hersey erken diye dusunuyorum yani yanlis anlama bebek dusunmeye baslayali senin 2. ayin , atlasinda 4.ayi. yani demek istedigim igneymis, klomenmis bunlar yada tup bebek bunlar ikiniz icinde cok erken. chnb ablamda aynisini soyluyor. insallah bana kizmazsiniz canim ama icimden boyle geciyor. Ben kuratjdan sonra 7. ayimda hamile kaldim mesela. gercekten erken diye dusunuyorum. Bikac ay daha denemelere devam canim. gercekten bu konuda en rahat olmasi gereken kisi sensin diye dusunuyorum. sen icini ferah tut canim. okadar eminimki surpriz yapacagina hemde adim gbi :))) canim inslllah kizmadin bana

yesim merhaba , seni burda grdugume sevindim diyemeyecegim bacim. senle haziran annelerinde gorusmustuk. burda gorunce sasirdim vede uzuldum. cook gecmis olsun . birdaha yasatmasin rabbim. bende senin gibiyim. yazmistim sana bende yurtdisindayim . kurtajimida burda oldum. canim cok gecmis olsun tekrar. yesmcim birde yagliboyalarin harika masallah ne guzel yapmissin

dr alp gecmis olsun. bende yasadim o enfeksiyonu. dr bir antibiyotik verdi gecti hemen. cunku bende kanamada vardi agrisina dayanamiyordum . insallah en kisa zamanda gecer.

hellocum iyiyim canim cok sgol sordugun icin. korkular hic bitmiyor canim ya. ama insallah atlattin sen. kac haftada bir gidiyosun doktora. bebeginin 3 boyutlu fotosunu gordun mu merak ettim. galiba dedigin dizide feriha cuma gunu o oynuyor:)) valla benimde hergune bi dizim var. zaman gecmiyor yoksa.

Geçmişi ben de okudum. Yeşim ve Elibess arkadaşlara hoşgeldin diyorum.

Yeşim arkadaşım ben de beğendim resimlerini ne güzel maşallah.Kızına da maşallah.Benim de oğlum var...

Renkliatlas eşin gerçekten değerli bir insan. Ne güzel arkanda olmuş.Annen de çok olgunmuş... Dolduruşa gelmemiş...

Candaş olacak inşallah kuzum.Kaygılar normal bence... Beni fazla kıskanma ama( Uyuzluk konusunda...

Nazlım biz bebeğimizin kabrini hemen mermer yaptırdık o zaman. Ara ara gidiyoruz dua ediyoruz ama etkileniyor insan ben definde de oradaydım cenaze namazı kılndı yasinlerle defnedildi. Çok üzüldük o dönemde ama arkadaşlarımdan Allah razı olsun hiçyalnız bırakmadılar beni. Hep içime şu oturur. Erken doğumdan 15 gün önce öğretmenler odasında ölümle ilgili muhabbet olmuştu ve ben hiç ölüş birini görmedim hayatımda inşallah görmem deim ama malesef definden önce nur parçası yüzünü gördüm oğlumun. Ama çok güzeldi hiç korkmadım. Allah şefaatçi eylesin inşallah. Amin...

Geçmişte yazıp da hamile kalınca yazmayanlar konusundaki düşüncelerinize katılıyorum. Mesela alindi sanırım o kadar özel şeylerini paylaşmışki burada. Ben de ne samimi buldum. Açıkçası niye yazmıyor diye merak ettim. Asel konusunda da progestan tahlili filan... Hep destek olmuşsunuz. O zaman biz yazmıyorduk. Ama geçmişi okudum başta. Sonra birden kesmiş yazmayı. Dediğiniz gibi yazıp rahatsızım ya da bazı nedenlerle yazamıyorun filan demek doğru olur bana göre...

Pepe test konusunda ben hep tek gittim canım. Erkeklerden bekleme incelik. Allah bilerek bize vermiş doğurganlık özelliğini. Yoksaonlar 9 ay gitmezlerdi dr ye...

Nuray yorma kuzum kendini o kadar... Eşimle biz de yaşarız bu sorunu. Arara ve 15 dakikaa sonra misafirlerle gelir...

Nuray yatak alacaktınız aldınız mı?

ah canım, mesele tek gitmekte değil. gitmekte.. "ne gerek var" diyince dün akşam eşim kan beynime sıçradı. kürtajdan sonra ağlamamıştım, dün gece saatlerce gözyaşı döktüm hırsımdan. bu kadar mı anlamaz bir insan..
hayatım boyunca kendi işimi kendim gördüm, çevremdekilerin de yardımına koştum. eşim araba kullanmayı bilmez, ben şöför gibi onu her yere taşırım. birlikte çalışıyoruz ya..götüren-getiren benim hep yani. doktora gitmek için ona ihtiyacım yok. sadece zamana ihtiyacım var. dün akşam gelecek hafta için işlerin arasında bir planlama yapayım dedim, burnumdan getirdi. çok kırıldım söylediklerine. asgari diyaloglar dışında konuşmuyorum; hatasını anlasın..
sonra bugün uzun uzun düşündüm. ben çocuğu kendim için istiyorum. erkeklerin aynı duyguları beslemesini ummak saçmalık olur. ama doğurayım ama edineyim; farkı yok benim için. ama bir kez denemeye karar vermiştik. bunu gerçekleştireceğim. kafamda soru işareti kalmasını sevmediğimden sonuna kadar gideceğim yolun.
sanırım gelecek hafta muhasebecide ya da bankadaki işim çooook uzun sürecek, eşim gecikmemden dolayı başının çaresine bakarken ben doktora gitmiş tahlilleri veriyor olacağım.. dur bak, olumlu çıksın tahliller, hamile kaldığımda en son kimin haberi oluyor...

Nuray yatak alacaktınız aldınız mı?

daha alamadik ablacim ya. esiminde bu ay maas alamamasi cikti. hala maasini alamadi. onu bekliyoruz insallah. gedecektik ikeaya gecen hafta maasi alalim oyle gidelim dedi, kaldi..

ablacim en zorda seninkiyle, nazliminki olmus. biz yinede 8 haftada kaybettik bebeklerimzii. daha kucucuktu. dr uzum tanesi kadar demisti bana ama buyudukce umutlarda buyuyor, korkularda, ve kaybedincede acimizda buyuk oluyor. Allahim kimseye yasatmasin birdaha cok zor. Bende trakyalim belki demisimdir. koyumuz Luleburgaza yakin. Ama dogma buyume istanbulluyum.Edirneyide cok severim. Aklima geldi yazayim dedim:)))

bi ''ne gerek var''ci daha cikti. Benimkide aynisi canim. Ama bbenimki bisi alirken ne gerek var der. BU aralar soylemiyor ama ... bencede peppecim sen iyi dusunmussun. en son soylede boyle donup kalir oldugu yerde.. BIrde esin kullanamiyormu yoksa korkuyormu kullanmaktan.. bencede bi erkegin araba kullanmasi sart.. insallah alsin yakin zamanda canim

Ah canım biz 15 sene yaşadık Edirnede. Kader bizi buraya sürükledi. Az önce Edirneden konuştuk eşimle. Trakya başka güzel benim için. Oğlana soruyorlar baba Trabzonlu ama o Edirneliyim diyor. Yatak alırsınız inşallah. Buraya yolculuk vardı ne zaman?

Canım erkekler işin ciddiyetinin farkında değil. Son dr ye gidene dek tartıştık. Dr de tüm gebeliklerimi ayrıntılı anlatınca kullandığım ilaçları da söyleyince eşim takdir ettim seni dedi. Ama zaman geçince tekrar makarayı başa sarıyoruz. Tekrara aynı mevzular ve tartışmalar... Erkeke milleti hep böyle canım...

eşimin ehliyeti 15-16 yıllık. ama kimlik niyetine kullanılan cinslerden. kullanamıyor, hiç bilmiyor. zorunluluk hissetse pekala kullanır herkes. ne var ki otomatik vites araç kullanmakta? ben düzü unuttum diye hayıflanıyorum.
zaten aramızda anlaşma vardı eşimle. hamile olduğumu mümkünse en geç dönemde haber verecektim. kanamam başlamasa, riskli demese doktor geçen hamileliğimde de söylemeyecektim. çok panik ve herşeyin en olumsuzunu düşünmeye meyilli. hele ortada ben varsam en üst düzeye çıkıyor paniği...
kızlar gündüz yazmışlar. benim düşük riski nedeniyle yattığım dönemler gün aşırı doktor kontrolüne gidiyorduk. babacığım götürdü getirdi bizi hep. iki kızkardeşiz biz. kardeşimin hamileliğinde falan hiç böyle birşey yaşamadığı için çok ağır geldi babama bu durum. gene de belli etmemeye çalışarak bekleme salonunda öyle bir oturuşu vardı ki, kaygılı.. muayeneden çıktığımda birşey soramaz, anlamaya çalışıp gözlerimin bakardı, gülümsemeye çalışırdım her seferinde. kalp atışlarını alamadığımız gün allahtan kardeşimle eşi gelmişti istanbuldan, onlar götürdü hastaneye. iyi ki onlar vardı; yoksa babamın şekeri kaça fırlardı kimbilir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…