Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben sana dedim zaten ovülasyon testini görünce. kesin hamilesin canım sen.
ama git bir an önce kan testi yaptır. şimdiden kutluyorum. Allah sağlıklı bir gebelik geçirmeni nasip etsin.

iş çıkışı gitcem canım yaptırcam inşallah allah razı olsun umarım yanılmıorumdur

iş çıkışı gitcem canım yaptırcam inşallah allah razı olsun umarım yanılmıorumdur

canım benim doğru mu okudum allah sağlıklı sıhatli tamamına erdirsin inşallah bu son zamanlarda duyduğum en güzel haber çok sevindim inan bana..
lonelinnes cnm sen nasılsın

Canım öncelikle tekrar geçmiş olsun. Daha yeniymiş senin. Drye gitmemişsin evet insan çok üzülüyor ama tamamen sağlıklı yeni bir hamilelik için kontrol şart. Ben bir de şunu öğrendim. Kendi kendinin dr si olaksın. Yoksa dr lerin bir sürü hastası var ne kadar bizleri düşünmeye zamanları olabilir ki?

Beni sormuşsun. Ben ilk düşüğümü 2003 mayısında 8 haftalık yaşadım. 2. hamileliğim 2004 başı oldu.29 haftalık barsak enfeksiyonu geçirdim ve 4 cm rahimağzı açıldı doğum başladı dedi dr. Çamaşırını giyme doğurursun bugün dedi. Şükür hastanede 11 gün yattım tedavi ile durdu açılma. 35 e kadar yattım ve 38 de oğlum doğdu. Şu an 7 yaşında. 3. hamileliğimi hemen düşünemedim. Eşim yanımda değildi ve oğlumun zor bir bebekliği oldu. Edirneden Hataya taşındık. 2010 şubatta. 8 haftalık hamileydim o zaman. Düşük tehdidi vardı. İlaçlarla durdu. Her şey güzel derken 24+3 te sabah 6 da adet kanaması gibi kanama ile uyandım. Hemen dr ye. 2 gün yattım hastaneden kanama durdu ilaçlarla devam dedi dr. Çıktığımın gecesi 24+5 te gece 2 gibi wcye gittim. Tuvalet ihtiyacımı gidrdim ama tuvaletimi engelliyemedim ve birden su su olduğunu anladım. Ambulansla gittik. Suyum gitmiş 2 gün dayandık ve 25 haftada akşam 10 gelirken adet ağrısı gibi ağrım oldu. Ebe baktı 7 cm açık olmuş. Dr geldi ve 15 dakikada doğurdum. 800 gram oğlum ağladı bile. 4 gün yaşadı malesef. 22 haziran 2010 akşam 10 da doğdu. 27 haziran gece 2'de vefat etti. Uzun süre düşünemedik bir daha... 3demişti dr. O ararahim filmi histeroskopi çektirdim. Pıhtılaşma testlerini yaptırdım... Pıhtılaşmada sorun çıktı. Yeni gebelikte iğne kullanacaktım. 7 ay sonra tekrar denedik. 2. ay tuttu. Hemen iğneye başladık. Bu seferde 7 haftalıkken ilerlemedi hcg değerimde düşüktü. Dr kürtaja karar verdi genetik inceleme için. Ama yukarıdaanlattım. Düşük yaptıktan sonra oldu işe yaramadı. Sonra İstanbuldaki profdedi genetik inceleme yaptırın. Yaptırdık ve sorun çıktı eşimde. Ben de bağışıklıta sorun çıktı ayrıca. Allah şükür bir oğlum var bir dr siz incelenmesi gereken vakasınız bu kadar sorunla nasıl dünyaya gelmiş çocuk. O kesin başbakan filan olur ileride dedi... Sizi doğurtalım sizi haber yapacağım dedi. Gerçi ona gitmedim bir daha...

canım benim doğru mu okudum allah sağlıklı sıhatli tamamına erdirsin inşallah bu son zamanlarda duyduğum en güzel haber çok sevindim inan bana..

kuzum testte gördüm ikinci çizgiyi beklemek istiyo bi yanım bi yanımda git kan ver diyo sanırım her zamanki yanımı dinlicem bugün kan vercem bakalım hayırlısı inşallah yanıltmaz bu testler yine benş

Nazlım canım benim okuyamadan sırayla cevap yazayım dedim. Çok sevindim. Allah tamamına erdirsin. Maşallah...

sağol canım. Allah şükür daha iyiyim. ama içimde hep korku var. chnb demişti, kaçıncı haftada kayıp yaşadıysanız o haftaya kadar korkularınız devam eder diye. benim diğeri 8 haftada kalbi durmuştu ya o nedenle rahat değilim.
iğneye başladım. dün akşam ikinci iğnemizi eşimle kdnimiz yaptık ilk defa. doktor göbekten dedi, ama sağlık ocağında göbekten enfeksiyon kapanın olduğunu söylediler. koldan yaptılar. biz de koldan yaptık. çok varmış benim gibi iğne vurunan. Alah şükür ediyorum, ne yapalım. ömür boyu iğne vurunan insanlar var.
bir taraftan okulla başım belada. 10 gün daha rapor hakkım var. müdür tıtturuyor heyet al, yerine ücretli getircem diye. zaten öenmli sınıfları aldı. şu an 12ler kaldı sadece ben de. kavga ettik müdürle. 10 gün sonra belki iyileşçem okula gelcem diyorum, artık sen iyileşemezsin diyor. moralimizi bozdu. kanaman dursa bile tekrar gelir diyor. yerime ücretli bulmuş, onu başlatmaya çalışıyor bir an önce, heyet raporu almam gerekiyomuş o y yüzden. açıkçası bu dönem okula gitmek istemiyorum, zaten önemli, sınıfları alın benden, çocukların dersi boş geçmesin dedim bir gün önce telefonda. 12ler zaten test çözüyor öenmli değil onları verin dedim. illa onların başında da öğretmen bulunsunmuş. bana baskı yapıyor heyet alayım diye.
doktorum da normal rapor hahkkını öğren, o varsa onu yazayım. o bitince heyet yazarım demişti. müdür git yalan söyle doktora, günüm kalmamış de diyor. bir sıkıntı olur dedim. hiç bişey olmaz diyor. benim 10 günüm ocak gelince yuanacak, ben de onu boşa yakmak istemiyorum. şimdi doktor bir kere bir aylık vercek, ama ikinci heyeti verir mi bilemiyorum, o yüzden 10 gün normal rapor sonra bir ay heyet almak istiyorıum. ama eşim falan da müdürle aranı bozma diyor. kafamız karışık hala.
sen nasıl oldun canım?
chnbnin dediklerini dinle. o bu testler konusunda çok tecrübeli. ben sadece pıhtılaşma konusunda bilgim var.
belki sende de vardır canım, muhakkak araştır. ve içini rahat tut. iyi taraflarına bakmaya çalış. çabuk hamile kalıyorsun, çok şükür. sorunun neyse bulunur ve herşeyin tedavisi var inşallah.

sağool canım ablam ya testler yanlışsa abla yine

Yok canım benim bu sefer değil bak gör. Allah sağlıkla doğmasını nasip edecek inşallah. Rahimağzı uzunluğunu hep ölçtüreceksin dr n demiş zaten. Eğr gerek olursa rahimağzına serklaj yapılır.İnşallah gerk kalmaz. Kalırsa da rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum nyapan var mı? başlıklı topikte yazışırız. Benim ilk topiğim orası... Ben sana destek olurum.

Canım heyetten sonra normal rapor alınmıyor mu? Ben alınıyor biliyorum. Bu arada armut ve ananası unutma canım. Bir de diğer topikteki kızlar taharet sularına birkaç damla sirke koyuyorlardı enfeksiyon olmaması için. Şimdiden tedbiren dene istersen. İyi haberlerin gelecek inşallah...

ablacım bana doktor 12.haftada dedi peki hemen mi ölçülmesi gerekiyo sen bize bunları sölüosunya allah razı olsun kızmayın filan diyosun ya inan ben daha çok mutlu oluyorum ne test varsa hepsini yaptırmak istiyorum eğer bebek varsa benim acımı sende anlarsın sadece kürtaj daha iyi sanki canım o kadar yanmıştıki hastaneyi ayağa kaldırmışım hemşire ertesi gün elini gösterdi yolmuşum kadının ellerini :)herşeyi yaptrımak istiyorum senin yardımlarına ihtiyacım var her zaman inşallah dediğin gibidir dün sabah çıkmadı negatifti akşam ve bu sabah yaptıım testlerde çıktı direk kana gideyim dimi abla idrar testi yapayımmı bidaha bugün

canım şimdi bizim 40 gün rapor hakkımız var ya toplamda. ocakta sıfırlanıyor o yeni hakkın başlıor. şimdi ben sıfırlanmadan 10 günümü kullanayaım diyorum. üstüne heyet raporu alayım diyorum.
önce heyet raporu alıp, ocakta normal rapor alırsam yeni 40 günümden yemiş olcam. ve bana da çok rapor lazım olabilir. ikinci dönem iyi olursam Allah kısmet ederse çalışmak istiyorum çünkü. benim amacım 1. dönemi kapatmak. ocak 20ye kadar olan kısım yani.
ama doktor verirse heyet alcaz gibi, eşim müdürle arayı bozmayalım diyor. ama o kadar sinir oldum ki anlatamam. devletin bana evrdiği hakkı kadın kullandırmıyor ya. 12 de olsa çocukalrın dersi boş geçmesinmiş. ama sağlık meslesi bu diyorum. git heyet al, sen artık okula gelemezsin diyor. kendi 6 saat derslerine okuldayken girmiyorlar karı koca. boş geçiyor. umru olmuyor.

Canım bence kanda baktır. Hamilesin Allah izniyle. Tedbir amaçlı büyük ihtimal coraspin(bebe aspirini türevi- kanı sulandırır ve bebeğin beslenmesine yardımcı olur kan akışını sağlayarak)verir. Şu ana sende pıhtılaşma var mı bilmiyoruz. Varsa o zaman da coraspinin daha etkilisi innohep günlük iğneler verir. Dr n bilir. Rahimağzı uzunluğu 12. haftada ölçülüyor o haftada Türk kadınlarının 4 cm miş ortalama. 3 cm de normalmiş. 2.5 ve altı ise o zaman riskli... Ama dr n yönlendirecektir seni. Tes yaptır kanda baktır varsadr ni arada. Belki progestana ve coraspine başlatır...

Canım boş ver 2 dönemde gitme. Bizim arkadaş var zümreden 2. bebeği. Azıcık lekesi oldu. Bizim diğer düşüklerle haftası. Mayıstan beri hiç gelmedi hem de risk de çok yoktu. Bbebğin doğsun. Evde rahatça dinlen. Eşin de haklı bence idareyle aranı bozma giden 10 gün olsun. Sonra o 10 günün acısını çıkarırlar bol bol. Süt saatinde, nöbette, zor sınıf, bozuk ders programı gibi. Allahından bulsunlar de boş ver... Bence...

chnb,
ilk sağlık ocağında vurdurduk. 2.sini kendimiz yaptık. doktor göbekten dedi ama, sağlık ocağında dediler ki göbekten enfeksiyon kapan olmuş, o yüzden koldan yapatılar. biz de koldan yapıyoruz. sen nerden yaptıırıyodun?

Ben 12 mayısta dersimin olmadığı gün kürtaj oldum akşam 6ya geliyordu hastaneden çıktım ertesi sabah okula dersime gittim. Ne oldu. Şimdi olsa o hafta rapor alırdım dinlenirdim...

haklısın aslında. 3.5-4 aydan sonra da erken doğum riski başlıyor değil mi.
bakalım canım hayırlısıyla şu düşük rsikini atlatalım. ikinci dönem de rapor alamazsam ücretsiz izne çıkarım. millet bebek doğuktan sonra heyetmiş, ücretsiz izinmiş alıyor. biz de önce kullanalım hakkımız. ekonomik olarak zorlasa da, eşim de yeterki sağlıklı dünyaya gelsin diye yola bakıyoruz. kaç yıldır bekliyoruz, kolay değil.annem de yanımda. bişeycik yapmıyorum. sadece yemek ve tuvalet için kalkıyorum.

eğer varsa hemen pazartesi giderim doktora ablacım bide benim çok büyük sorunum var aslında utanıorum sölmeye ama bende hemoroid var senelerdir hemde geçmedi gitti canım çok yanıyo herkes tuvalete rahatlamaya girer ben acı çekmeye giriyorum ağlıorum her seferinde afedersiniz onunla ilgilide konuşmam lazım ziya bey yandııııııııııııııııı ama varsa çok sevincek eminim

arkadaşlar hicri yılbaşı bugün. mübarek olsun.
birbirimiz için dua edelim.
en yakın zamanda inşallah herkes hamile kalır, hamilelerde sağlıkla kucağına alsınlar bebeklerini.
gerçekten çok zor. yaşamadan kimse bilemez. eşşekten düşenin halini ancak eşşekten düşen anlarmış, o misal.

öncelikle bende chnb cnm sana teşekkür etmek istiyorum onca şeyi araştırıp ve bilgilierini bizimle paylaştığın için.. eşim şuan başka dr.a sıcak bakmıyo bende kararsızım saol ablam aklımda dediğin kanama olmadı olacak gibi de değil ağrılarım felan geçmiş kasılma felan hiç bişey hissetmiyorum akşam gece başlar die düşünürken şimdi düşmeyecek müdahale edecekler die düşünmeye başladım eğer kanama olursa pedimi saklıycam parça felan gelirse de parçayla hastaneye başvuracam hemen şimdilik böyle yapayım diyorum genetik dedikçe korku mu oluşuyo bilmiyorumki eşimin gönlünü etmeden de bişey yapamam evlenmeden önce aşırı özgürlükçü biriydim öyleki yalnız dolaşmayı da severdim arkadaşlarımla olmayı da buraya gelince iş ortamım felan beni çok yıprattı eşim herşeyim oldu kendimi çabuk toplamamın belki nedeni de eşim..
lonelinnes cnm müdürünün tavrına çok sinirlendim içimden bin türlü küfür saydım valla ne yalan söyleyim yaşamışmı bi acı senin ne yaşadığını korkularını anlayabiliyor mu kuzum müdürle iyi olsan ne olur adam mı kadın mı seninle zaten iyi olmaya niyeti yok belli.. ben okula gittim müdürüm bi kaç gün istirahat et istersen dersine ben girerim dert etme kendini iyi hissedince gel dedi rapor bile istemedi yani ki ben 1. sınıf okutuyorum devam çok önemli.. ta başlangıçta hamileyim deyince de söylemişti bu sözleri sağlığın herşeyden önemli hocam sakın okulu dert etme ben yada müdür yardımcısı gireriz dersine iyi hissetmediğinde zorlama demişti.. böyle insanlıktan uzak yaratıkların okulda çalışmalarından çok rahatsızlık duyuyorum.. tabiki şartlarını bilmeden yazıyorum cnm ben kendi şartlarımda bu olayı yaşasaydım müdür yırtsın kendini b kenarda ben bildiğimi yapardım işimi yerine getirdikten sonra resmiyette sorun çıkmadıktan sonra sana hiç bişey yapamaz valla kuzum bu konularda çok hassasım çok sinirlendim inşallah insafa gelir veeee inşallah korku haftanı geçirip okula devam edebilirsin iğneye gelince ben üst komşum da iğneyle 9 ay yatarak doğum yapmış öncesinde 3 kaybı var ama sonuncu iğneyle cin gibi bi kız çocuğu çok da sağlıklı iğneden korkma cnm o da diyor ben yapıyordum diyor ben de aspirin kullanıyorumya sakın yapamam deme bişeycik olmuyo alışıyosun demişti ben de sana diyorum cnm korkular olacak hellom bile diyor hala korkum var die allah kötü şeylerden uzak tutsun inşallah ama senden çok umutluyum ben çünkü sende o olumlu düşünceyi görüyorum insan iyiliğide kötülüğüde düşüncesiyle çeker derler hep iyi düşün cnm inşalah bir gün tanışmak da nasip olur çok öpüyorum cnm (uzun oldu sinirlendiğim için saçmaladıysam özür..)

kızlar günaydın tünaydın.

nazlım varyyyaaaa o kadar sevindim, yemin ediyorum yanımda olsan varya seni napardım bilmiyorum. Ya bişide diyemiyorum hepimiz hassasız diye. Ulan 12. günü testleri yapıp yapıp negatif diye moralimizi bozuyorsunuz varya sen :)))))))))))))))))))))))
Diyemiyorum da dur bakalım diye.

kuduruk nazlım senin adın böyle bundan sonra.

Ben çatlarım bende msn de yok. özel mesaj falan at. Öpüyorum seni çok. Allah tamamına erdirsin. Hepimizin kucakları dolsun tez zamanda.

Renkliatlas, candaş ceza çalışmalar yapıp bekleyenler.
pepee, chnb bir dahaki aya galiba değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…