oğlun için maşallah tabi o bakımdan deilde şimdilik sabrın ve umudun imreniyorum.eşim destek oluyo mu ? köstek olmuyo ama çokta bi destek olduğunu söyleyemem.ugün canım çok sıkkın mesela, dün akşamda öyleydi.ağlıyorum nasıl teselli edeceğini bile bilmiyo sanki.bana da artık hem eşimin hemde bebeğin yokluğu zor geliyo artık.dedim ya bebek evet istiyorum ama korkularım çekincelerim var.eşim yokken istemiyorum gibi stresini çekmek istemiyorum gibi.eşim burda olsa düşünmez bu ay aşılama yaptırırdım ama şimdi o kadar kesin konuşamıyorum.allah kahretsin eşimin tayin durumu belirsizİyi yolculuklarsana canım...
Malesef insan bir süre alışamıyor. Rahimağzı yetmezliği için evet serklaj yapılacak. 2 İLERİ hafta gebeliğimde de ben bu erken açılma sorununu yaşadım.Pıhtılaşma için iğne, bağışıklık için bilmiyorum ne kullanacağımı. Eşimin genetik testi için de dr lerin bir kısmı pgt ile tüp bebek öneriyor. Bazılarıda doğal dene sağlıklı kromozom gelmezse zaten düşer. Düşmezse amniyosentezde bakılır. Ona göre karar verilir diyor. Ben artık benzer şeyler yaşamak istemiyorum... Bana kalsa pgt ile tüp bebek mantıklı geliyor. Ama son gittiğimiz dr den haber bekliyorum...
Canım benim mont iyi olmuş. Kışın önemli olmuyorfazla giyecek. Doğum fotoğrafçısı konusundada haklısın. Bizim de düğün fotocumuz çok kötüydü. Ucuz diye götürdüler bizi. İnan arkası tamaemn mavi fonlu çok basit düğün fotolarımız. Pozlar da öyle...
Sorma ben hiç hamileliklerimden keyif alamadım. Düştü düşecek, erken doğum mu olacak. Bu sefer de bu alengirli işler var. Allah dermansız dert vermesin...
İstanbula gelirsem inşallah görüşürüz. Rahim ağzı topiğinden 3 kişiyle yüzyüze örüştüm. 2 siyle yazın, biriyle bayram tatilinde. Keyifli oluyor gerçekten...
Candaş bana niye imreniyorsun.:26:ayanmak zor
Oğlum var diye mi?, Yoksa tek başıma mücadelememi. Yılmak yok. Olacak canım. Kimimizin kolay, kimimizin sancılı olacak bu süreç. İyi olmuş canım randevu işi. Mutlaka bu günlerde eşinle olduğunu anlat dr nı da anlat. Tedaviyi gözünde büyütme. Belki klomenle filan olacak. Endişelenme. Geçen tüp bebekle ilgili endişelerinizi yazmışsınız. Şimdi kimse takmıyor çok yaygın.. Çekinmemek lazım canım...
oğlun için maşallah tabi o bakımdan deilde şimdilik sabrın ve umudun imreniyorum.eşim destek oluyo mu ? köstek olmuyo ama çokta bi destek olduğunu söyleyemem.ugün canım çok sıkkın mesela, dün akşamda öyleydi.ağlıyorum nasıl teselli edeceğini bile bilmiyo sanki.bana da artık hem eşimin hemde bebeğin yokluğu zor geliyo artık.dedim ya bebek evet istiyorum ama korkularım çekincelerim var.eşim yokken istemiyorum gibi stresini çekmek istemiyorum gibi.eşim burda olsa düşünmez bu ay aşılama yaptırırdım ama şimdi o kadar kesin konuşamıyorum.allah kahretsin eşimin tayin durumu belirsiz( en çokta bu sebep karmaşıklığıma sebep oluyor.allah hepimizin yardımcısı olsun.bende bu kafa varken hiç bişeye sahip olamam ben. dr a da bastırarak söylemeliyim sanırım bu sürelerde beraber olduğumuzu.smear testi yaptırmak istiyoum en çok.zaten gerekli şeyleride kendide söyler galiba....dr çok iyiydi de acaba tahlil sonuçları güvenilir olurmu şüpheliyim.hayırlısı bakalım.oğlun hafif hafif okumaya başlamış, hadi hayırlı olsun çok sevindim :)) büyük adam olsun inş :)
nuraycım selam.melki ismini o çocuk istedi diye istemiş galiba eşinde.merak ettim çocuğun özel bi yeri mi var sizde ?
Candascim sen nasilsin? senide umutsuz gordum , umut hep icimizde var canim sakin kaybetme.. yaa canim ben sana hep bi soru sormak istiyorum. Ben bu tayin islerini pek anlamiyorum kusura bakma cahilligime ver canim. Sen isten cikip esinle birlikte kalsan olmuyormu? tabi bunu sizde dusunmussunuzdur ama ben merak ettim sormak istedim. insallah kizmasin.Seni uzersemde kusuruma bakma :18:
selam Candasim, biraz once yazmistim sana.. esim icin ozel bi yeri var galiba . Cok seviyor cocugu ,belkide o yuzdendir. tabiki simdiden belli degil isim falan ama sevmedimde degil. Hosuma gitti :))
canim ya sizin tayin olayi gercekten cok can sIkIcI. insallah en yakin zamanda kavusursunuz. bunalimlarini anlayabiliyorum birazda olsa. Esim Amerikaya ilk geldiginde (ben istanbuldayim) bende aynilarini yasadim.o zaman sevgiliyiz ama biz 2 sene hic birbirimizi gormedik. Cok zor gunler gcirdim. Depresyona girdim. depresyonda oldugum icin haftalarca onla konusmadim. yani cok cok zor gunlerdi. ailedede cok sIkIntIlarim oldu. yani biraz seni anliyorum canim.sen evlisin tabiki cok daha zor ama sukredelim bugunlerde gececek insallah. Esinde bence senin duygularini cok anlayamiyor olabilir. Bazen benim esimde oyle. Ista tam o zaman ona''odun''diyorum ne yapaiyim senin odununum diyor isin icinden cikiyor.
gördüğün gibiyim canım :)kızar mıyım hiç, sor tabi ki.düşünmedim değil.ama yapamam artık.şimdi şöyle bi durum var.eşim memur, ben işçiyim.ikimizde kpss yle atandım açıklyorum çünkü işçiler torpilli diye bi düşünce var.benle girenlerde evet torpil vardı ama nasıl oldu bende şaşkınım ki ben elenmeme rağmen ilk başta, sonradan gen. müd. atdi.şümdi andım filan.o zaman her yer devletteydi 2 yıldır özelleşmeye başladı.eşimin yaşadığı şehirde geçen yaz satıldı.önceden gidebilirdim o zman orda orduğum bilinirse tayin verilmez diye düşündük neyse yani bu zamanlar salaklıktan ayrı kaldık.şimdiyse 1 yıl kaldı tahmin ediyoruz.çıkmadan eşimin yanına tayin olabilirm, şirkette çalışırım o zamn.kolay kolay atılmam ama devleti bırakmak mantıklı gelmiyo.çoluğumuz çocuğumuzun rızkı için katlanırız ayrılığa dedik, şimdi sonuna gelmişken gitmem sanırım.eşimde istemez istemiyoda.bu yıl a olmazsa şart kalmamak üzere 19 ay var napalım diyo.işte bilsemki 19 ay var gider aşılamada yaptırır 10 ayı yanında geçiririm.şimdi bebek kendiliğinden olmayınca tedavi işinede giremiyorum.bilmiyorum yani karışığım çook.diyorum allahım diyorum hangisi hayırlı olacaksa gösterde o yolda ilerleyim.gerekiyosa korunayımda tamam ama göremiyorum ki hiç bişeyi ( neyse sıktıysam özür diliyorum.annem bile anlamıyo işte siz anlıyosunuz.sen naasılsın
güzel bencede melike ismi.inş sağlıklı olsun cinsiyeti belli olursa melikemiz diye severiz :)
of benim kara bahtımda ilk 2 sene görüşmüşlüğüm var o da üniv.de . zaten orda tanıştık.sonra okul bitti beraber geldik, 1 hafta sonra o döndü gitti iş buldu. 6 ay çalıştı.sonra askere gitmesi gerekti acil.15 ayda ora sürdü.üstelik sınırdaydı.geldi.6, 5 ay burdaydı 1.5 aylıkta evli kaldık bu sürede.yani toplam 29,5 ay beraberliğimiz oldu.51 ayda ayrılığım.ve artı 9 daha ayrı kalmamız şart...bi odunda bende.sanırım adaştı bizimkiler.yani affına sığınarak odun ahmetlerleyiz desene :))
demekki yaşanacakmış.inş hayırlıısı olur.en kötüsü artık dayanamıyorum ama neden ben diyorum.tahammülüm çok azaldı.onun için ddiyorum allhım göster bi yol, ona yürüyeyim.isyan etmekten korkuyorum işte anlayacağınyok canim ne sIkmasI , simdi caktim davayi..insallah Allah en hayirlisini versin. Bende senin yerinde olsam aynisi yapardim. Demekki boyle olmasi gerekmis. Rabbimin bir bildigi vardir canim. Evet bencede esin olmadan bi sureleri atlatman zor olabilir. dedigim gibi herseyde vardir bi hayir.
off offf hesaplara bak :))) masallah canim ay hesaplarin super. evet aynen oyle canim ,huylarida adas galiba bunlarin :)))
Allah derki ; Kimi benden çok seversen onu senden alırım...
ve ekler, Onsuz yaşayamam deme, seni onsuz da yaşatırım...
ve Mevsim geçer, Gölge veren ağaçların dalları kurur, Sabır taşar, Canından saydığın yar bile bir gün el olur...
Aklın şaşar, Dostun düşmana dönüşür, Düşman kalkar dost olur, Öyle garip bir dünya...
Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur..Düşmem dersin düşersin, Şaşmam dersin şaşarsın...
En garibi de budur ya, Öldüm der durur, yine de yaşarsın...
faceden paylaştım ama burdanda paylaşmak istedim.galiba tamda bu moddayım.aklıma geldi şimdi.biz eşimle okulda tanıştık dedim ya kriterim vardı ankarada olmalıydı birisi girecekse hayatıma.başka bi yere gitmek istemezde ilişki sürdürmekte zor olur diye.arkadaşlar vardı bir antalya biri ordu da.ben dayanamam dedim.şaka yaardık kızım sizde memleketten bulsaydınız diye.al işte başınma geldi.asla lı ne cümle kurduysam yaşadım.ve şimdi demediğim ve diyemeyeceğim bişey var.çocuksuz asla yaşamam hatasına düşmem.taktikten değilde hayat nelere alştırmıyo ki buna alıştırmasın.allah bunu da başa getirmesin ama herşeye alışılıyo işte.bana şimdi diyolar asla yapamazdım diye.ne yalan söyleyim nispetle diyenlere ah ediyorum allah başına getirsin diye.çünkü kimse keyiften çekmez bu sıkıntıları.. ayy neyse yaa. ben bugün çok efkarlı olmuşum :)
Candaş üzülmekte haklısın canım. Zor gerçekten. Biliyorsun biz de ayrılık süreci yaşadık. Zor Allah yardım etsin. Üstüne adet de olunca moraller doğal olarak daha da sıkılmış. Canım dr yi gidince bazı sorularının yanıtını alınca rahatlarsın inşallah. Üüzülmemeye çalış canım. Belki dediğim gibi klomen filan verir. Belli olmaz. Bizler hemen en uç noktayı düşünüyoruz. Biz hep yanındayız. Oğlum için yazdığımı inşallah yanlış anlatmamışımdır. Gelecek için çocuklariçin doğru karar bencede. Geçecek ama tabi bazılarımız bazı şeyleri daha zor yaşıyor. Bizlerin de kaderi böyleymiş. Yazmıştım ya ben oğlumu 3 sene tek büyüttüm. İlk babamı gördüğü için ilk sözcüğü baba olmadı dede oldu demiştim. Hepsi ayrı bir zor. İnşallah doğru zamanda gelecek. Ümidimizi kaybetmeyelim. Seni çok seviyoruz canım. Hep yanındayız unutma...
Allah derki ; Kimi benden çok seversen onu senden alırım...
ve ekler, Onsuz yaşayamam deme, seni onsuz da yaşatırım...
ve Mevsim geçer, Gölge veren ağaçların dalları kurur, Sabır taşar, Canından saydığın yar bile bir gün el olur...
Aklın şaşar, Dostun düşmana dönüşür, Düşman kalkar dost olur, Öyle garip bir dünya...
Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur..Düşmem dersin düşersin, Şaşmam dersin şaşarsın...
En garibi de budur ya, Öldüm der durur, yine de yaşarsın...
faceden paylaştım ama burdanda paylaşmak istedim.galiba tamda bu moddayım.aklıma geldi şimdi.biz eşimle okulda tanıştık dedim ya kriterim vardı ankarada olmalıydı birisi girecekse hayatıma.başka bi yere gitmek istemezde ilişki sürdürmekte zor olur diye.arkadaşlar vardı bir antalya biri ordu da.ben dayanamam dedim.şaka yaardık kızım sizde memleketten bulsaydınız diye.al işte başınma geldi.asla lı ne cümle kurduysam yaşadım.ve şimdi demediğim ve diyemeyeceğim bişey var.çocuksuz asla yaşamam hatasına düşmem.taktikten değilde hayat nelere alştırmıyo ki buna alıştırmasın.allah bunu da başa getirmesin ama herşeye alışılıyo işte.bana şimdi diyolar asla yapamazdım diye.ne yalan söyleyim nispetle diyenlere ah ediyorum allah başına getirsin diye.çünkü kimse keyiften çekmez bu sıkıntıları.. ayy neyse yaa. ben bugün çok efkarlı olmuşum :)
sanırım hatırlıyorum gibi.benim de annem hep şey derdi, çok seven kavuşamıyo bi türlü.bi kaç örnek vardı.tabiki herkes için değil bu düşünce.çok seviyorum onsuz yapamam demeyin derdi, aman anne saçmalama derdim.eşim çok derdi bana, gözlerine bakmaya doyamıyorum, onlarsız kalmaktan korkuyorum filan diye.annemde etkilenip öyle deme bak ya kavuşmazsak derdim.ama günde birkaç kere derdi bunu.elbette sevgili olmanın etkisi büyüktür.evlendik anneme dedim bak anne öyle değilmiş filan.derken 6 hafta sonra eşim gitti.ve dediki keşke demeseydim haklı çıktın galiba, doyamadan ayrı kalmak zorundayız .. allah en büyüğünü böyle versinde işte ne bileyim öyle gibi.o yazı bana geçmişi hatırlattı.karamsar olmak istemiyorum da yapamıyorum.hani geçen demiştim ya uyuz başağım diye :) işte bu çok fazla takıntı ve ince eleme içindi.bu özelliğimi aşabilsem hayat çok daha kolay olacak.inş bigün aşabilrim.çok sağol ablam.valla ablam yoktu benim gerçekten ablam gibi oldun sen.ardında günlük.diğerleride kardeşim zaten :)Canım daha öncede belki yazmışımdır. Edirnede bir öğretmen arkadaş vardı. Eşine deli gibi aşıktı. Önder öyle Önder böyle. Şöyle yaptık böyle tanıştık. Yere göğe sığdıramazdı. Askere gitmemişti bile eşi. Ben nasıl gönderirim nasıl dayanırım derdi. Bir oğulları oldu. Eşi motosiklet tutkunuydu ve bir gün kaza yaptı eşi hayatını kaybetti. Benim tayinim buraya çıkmıştı bilmiyorum ne yaptı... Lütfen karamsar olma bu kadar. Canım kardeşim benim...
evet keske olmasaymis ama insallah seneye hesap yapmazsin.. gunlerini gule oynaya gecirirsin. bende iyiyim canim evdeyim gec kalktim bugun. 3 gun arkaarkaya misafir agirladim yemekli. dunkini aslinda iptal et demistim esime edememis. o yen belim sirtim falan cok agriyor.onun disinda iyiyim cok sukur .benim bulantilarim hic olmadi canim. bazen korkuyorum bu nedenle ama ablaminda 2 cocugunda hic bulantisi yoktu. o yuzden icim birazdaha rahat.
inş sıyrılırım :) çok sağolun sizde.bende seni çok seviyorum canım arkadaşım.iyiki varsınız.lutfem karamsar olma cnim. chnb ablamda demis adet olmanda seni olumsuz etkiledi..seni cook seviyorum bende ,yanindayim . Biz seni cok iyi anliyoruz. BU aksam kendini siyir bu karamsarliktan.
canlar ben cikiyorum dunaksamdan kalan daginikligi taoplayayim biraz. sonrada dinleneyim . Chnb ablacim sen nasilsin? yazisamadik.opuyorum candascim senide opuyorum gorusuruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?