Anladim canim. insallah sorunlar netlesir ve saglam cozumlerle bebegine kavusursun .Banada eminim
oyle diyecekler saglikli bir cocugun var dene diyecekler ki zaten burdaki dr hic birsey demedi test filan diye
yalniz birsey takildi aklima benim bebegimin kalp atisi ilk oldugundan beri gucsuzdu ritmik ama gucsuzdur sesi azdi.
diger hafta biraz daha azdi. bu bir belirti olabiirmi acaba pihtilasma icin? fikrin varmi?
dolandirma olayi kk da oldu yardim melekleri bolumunde daha guvenim kalmadi acikcasi birine direkt elden yardim yaparim yaparsam
her ay para yollayan varmis. fitresini zekatini yollayanlar olmus bir suru insan gida giyicek yollamis,
nasil vericek hesabini bilmiyorum birsuru vebal aldi. ve insanlarin guvenini kirdi.
.
Amin. Canım pıhtılaşma olabilir. Kalbi durunca genelde şüpheleniliyor bebeğe yeterli kan gitmemiş olabilir deniyor. Ama yine de test yapılmadan bilinmez. Bazıları hiç test yaptırmadan hamilelikte tedbiren coraspin ya da iğne verebiliyor günlük olarak.Ama bence bakılmalı. Yazık insanlara 2 tane düşür sonra bakalım. Bence artık evlenmeden herkese belli testlere bakılmalı pıhtılaşma ve genetik de dahil...
evet haklisin canim ya bile bile atese atlamanin ne anlami var, bu igne dediginin adi nedir?
yarin ben dr gitmeye karar verdim hem son kontrolumu olurum hemde su testten bahsetmeye calisayim eger cok pahali degilse
burda da yaptirabilirim. gerci zaten korunucam ama ne oldugunu bilmekte fayda var,
birde kalp atislari zayif oldugunu bile bile niye baslamadi bu dr coraspin e ya. belki baslasa kurtulacakti bebek.
Canım bilmiyorum. Zaten bu coraspin olayı tartışmalı bir konu. Alper Mumcu dye dr internette okumuştum. Bir işe yaramıyor diyor. Bilimsel kanıtlanmamış diyor. Düşecekse düşer diyor bilmiyorum canım benim. Yazıya bakayım bir...
Pardon pardon o progestan içindi....
progestan kullandim ben ceperde kanama olmus dedi benden leke gelmisti sadece verdi 3 gun igne vuruldum
serumda yedim biri vitamindi serumun digeri neydi bilmiyorum.
Evet lekelenme olunca genelde progestan veriyor dr ler. Progestanı ya hap ya da iğne ya da vajinal jel olarak veriyorlar. Ben üçünü de kullandım. Progestan hap, proluton depot iğne, crinone vajinal jel...
crinone jeli banada verdi..4 gündür kullanıyorum.sana neden verdi?hamile kalmayı kolaylaştırır mı acaba:)
Canım benim erken doğan bebeğimde 8. haftada lekem olmuştu o yüzden vermişti. Progestan içerikli. Herhalde tutunmayı kolaylaştırır diye. Siz bebek için çalışmaları bitirmiş miydiniz bu jeli kullanmaya başladığında. Belki tutunsun diye vermiştir. Bana da son düşüğümde hamile kaldığım ay çalışma döneminde adetin 12. gününden itibaren progestan vermişti. Hem o ay da tutmuştu hamile kalmıştım. Ama düştü. Ben onda pıhtılaşma iğnesi de oldum. Ben genetikten düştüğünü düşünürüm. Şayet fakülte doğru dürüst bebeği düşürtmeen önceyapsaydı kürtajımı. Kısmet, iş işten geçince varsayımdan ibaret kalıyor malesef....
bana da adetin 14.günü verdi...inşallah tutar...şuan adetimn 17.günündeyim hayırlısı bakalım..eğer hamile kalırsan devam edeceğiz jele dedi doktor..
tamam,, of bu ay şu test işleri bitsin.1 günde oruçkuymuşum gibi hissederim ne olacak.ağdayıda yapayım.zpr olacak hemağrı var hem malum.aöa dediğin gibi hazırlıksız gidip kendimi utandırmaktan iyidir.bencede tek dr la kalmamak gerek.ben aslında şimdi gideceğim dr u sevdim ama hastanede ilgisizlik vardı, şöyleki ismim telefonum dahi yanlıştı.eşime bahsettiğimde ama bizde kontrol etmedik.hep böyle olmaz.olursda başka yerdede yaptırırız dedi.bakcaz artık.ama dediğinde çok doğru bekarken bi takım testleri yaptırmak gerek.fakir sevindirmek çok iyi fikirde bilmiyorum şu psikolojiyle ne kadar sıcak bakarım bu fikre.Yinede çok sağolun destekleriniz için.gerçekten teşekr ederim hepinize.Canım adet olmanın gerginliği de tabi oluyor. İnsan bu günlerde hassas oluyor alıngan oluyor. Canım akşam yatmadan ye, iç o gün farzetki oruçlusun. İstersen hastaneyi ara sor aç mı olmak lazım ya da su içsem zararı olur mu diye. Testi de yapabilirim deme. Tamam bu ay yapacağım de. Çünkü şimdiye dek sen yollarda kaldın filan derken tam ateş de ölçemedin, tam test de yapamadın. Yap bu ay kesin yap ama. Dr de belki Cezanın dediği gibi klomen verir. Ona göre buluşursunuz eşinle. Yemin konusuna gelince bir fakiri sevindirirsin...
Ceza aslında ben hep sorunun bir şekilde çıkması taraftarıyım. Asıl sorun sorunun bilinmemesi. Bir arkadaş var diğer topikte. 10 yıldır evli. 3 kere 18-20 haftalarda erken doğum yaptı. 3 gebeliğinde serklaj da yapıldı rahim ağzına. Ama serklajı alıp bebeğin doğmasını sağladılar. Yoksabebek rahimi parçalardı. Bir sürü test yaptırdı her türlü. Ne eşinde ne kendinde sorun yok. Şimdi tek düşündüğümüz acaba serklajı iyi yapamadılar mı? Ya da rahimde enfeksiyon mu oldu da erken doğum oldu. Bilmemek zor. enim oğlum olduğu için çoğu dr birçok teste gerek yok demişti problem varsa zaten oğlun olmazdı. Eşimin sorunu olabilir mi dedik olmaz sizin oğlunuz var ve 25 haftaya götürdüğünüz hamileliğiniz var. Ama ardından bir de düşük yaşayınca ben İstanbul'da profa gittim. Ona gitmeyip buradaki dr lerle yetinseydim ben hemen yine deneyecektim belki de yeniden aynı şeyleri yaşayacaktım. Ben şunu öğrendim. Tek dr ile kalmayacaksın. Bir de kendin araştıracaksın...
genelde bende karından bakılır diye biliyodum ama chnb yazınca aklıma geldi, bi kere gittiğimde alttan muayene etmem lazım dedi,resmen kaçtım :) zor olacak ama yapcam galibacanım bana 3. gün karından baktı..yumurta takibinde alttan baktı..özür dileme canım gayet normal bi hal..bende bugün yapayım diyodum ama yapacak halim yok:)
tahlilleri almadan bişey demiyodu eşim..sonuçlar belli olunca dayanamadım ben sordum..korkarak mı gittin diye..evet kesin sorun çıkaccak bende diye düşünmüştüm dedi..erkekler içte yaşıyorlar.bak biz burada birbirimize anlatıyoruz neden çevremizzde bizi anlayacak kimse yok..ama erkeklerin anlatacak kimsesi yok..
tamam teşekkürler, bende sıkıntıya düşebilirdim ki kürtajda da ani olmuştu, 2 kere olursa yerin dibine girerim.Canım sen ağdanı yap muhtemelen bakar. Rahimin durumunu görmek için. ..
tahmin edebiliyorum haliniBen bir kez gittiğimde 3. gün bakmıştı ve yoğun günümdü erkek dr idi ve ramazan ayıydı. Yerin dibine girmiştim. Niye bakmıştı diye düşündüm rahimağzı yetnmezliği var mı diye sanırım...
çok sağol canım benim.sende yaşayan olarak anlarsın sıkıntıyı.uzktan idare etmek gerçekten zor.diyorum ilk başta eşimin uzaklığı vardı, sonra eşin ailesinin derdi oldu, o da yetmedi bebek derdi var.allah beterinden korusunda gerçekten kaldırmak zor hepsini birden.geç yumurtlayıp yine aynı tarihlerde adet olunduğunu bilmiyodum yeni öğrendim.testler için evet dediğin gibi önceden alıp tahmin edebilirim izinde ayarlayabilrim ama sanırım bu udurum olunca beklentim ve hayal kırıklığım daha çok oluyo.şu düşüncelerden sıyrılabilirsem eşiminde cidden istediğini görürsem evet izin alır giderim hayal kırıklığını göze alıp.yoksa sonrasındaki lafları kaldıramam senin isteğinle oldu ben istemem vs. gibi.bilmiyorum belkide demez ama asla demezde diyemiyorum.çok sağol sende.hepiniz çok destek oldunuz gerçekten.Anladim canim. insallah sorunlar netlesir ve saglam cozumlerle bebegine kavusursun .Banada eminim
oyle diyecekler saglikli bir cocugun var dene diyecekler ki zaten burdaki dr hic birsey demedi test filan diye
yalniz birsey takildi aklima benim bebegimin kalp atisi ilk oldugundan beri gucsuzdu ritmik ama gucsuzdur sesi azdi.
diger hafta biraz daha azdi. bu bir belirti olabiirmi acaba pihtilasma icin? fikrin varmi?
dolandirma olayi kk da oldu yardim melekleri bolumunde daha guvenim kalmadi acikcasi birine direkt elden yardim yaparim yaparsam
her ay para yollayan varmis. fitresini zekatini yollayanlar olmus bir suru insan gida giyicek yollamis,
nasil vericek hesabini bilmiyorum birsuru vebal aldi. ve insanlarin guvenini kirdi.
uzaklik olunca iliskilerde ister istemez yipranma oluyor canim ben bunu cok yasadim ilk geldigimizde uyum saglayamadim ben burda
kalamam dedim ve tr ye dondum ama ne kaynanamla yapabildim ne de annemle olmuyor yani bir sekilde
birde dogumu tr de yapmistim cok zorlandim kaynanam kaynatam bende kalmislardi zaten aramizda yok sinir stresten ne hallere geldim
ama tovbe bir daha simdi esimden hic ayrilmiyorum o nerde ben orda elbette ben calismiyorum
evlenmeden once calisirdim ama ozel sektorde evlenince biraktim ama senin kamu tabi cok haklisin isinden vazgecmemekle.
benim oyle bir durumum olsa ne olurdu bilemiyorum . ki burda bir tanidigimizda bu sekilde. ancak bayramlarda seyranlarda gorusebiliyor esiyle. esi ogrenmen onunda. onlarda cocuk yapayimda izin kullanayim derdinde deniyorlar sanirim
bir kerede oluyro zaten bebek dedigin iliski azligini takma kafaya.
dogru zaman olmasi onemli birde 18. gun en son deme. bak benimki duzenli adet ve 23. yada 24. gun oldu yumurtlamam.
benim adet dongum 26 yada 28 gun surer simdi bakalim ne olucak.
esinin laflarinada kirilmamaya calis onun icinde cok zor. ayri kalmayi cok iyi biliyorum 9 ay ayri kaldim ve felegim sasti,
sen testlerini yaptir ovalosyon testi pozitif cikinca zaten ertesi gece bildigim kadariyla yumurtlama olmasi lazim.
hatta bastanda 3-4 gun kala silik oluyormus ona gore izin alip gitmeye calisirsin, o ay alamadin bir dahaki ay.
sikinti yapmak seni strese sokmaktan baska brseye yaramaz o ay nasipte cocuk yoksa gece gunduz iliskin olsa tutmaz zaten canim
millet gun atlamiyor ama olmuyor kismet birazda. boyle dusun. insallah tayinleriniz cikar birbirinize kavusursunuz bir an once. bebiste hic bekletmez ins.
bana da adetin 14.günü verdi...inşallah tutar...şuan adetimn 17.günündeyim hayırlısı bakalım..eğer hamile kalırsan devam edeceğiz jele dedi doktor..
İnşallah tutar bu ay. Senin tedavili ilk ayın değil mi canım?
Kızlar bize de misafir gelecek. Bekliyoruz. Hem ders hazırlıyorum hem buraya bakıyorum.
Aklıma geliyor unutuyorum: Burayı Aylin Fatih diye biri açmış. Niye üyeliğini iptal ettirdi. Haber var mı ondan?
Evet abla..inşallah son ayım da olur:)yok abla daha önce hiç yazışmadık....kolay gelsin abla....
nazlımı bende merak ediyorum..günlükde pek girmiyor..loneliness var mı akıntı...yarın okuldan okurum sizleri...herkese iyi geceler
Evet abla..inşallah son ayım da olur:)yok abla daha önce hiç yazışmadık....kolay gelsin abla....
nazlımı bende merak ediyorum..günlükde pek girmiyor..loneliness var mı akıntı...yarın okuldan okurum sizleri...herkese iyi geceler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?