Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
nazlım, canım ben allaha şükür ediyorum iyiyim...aslında bulantılar hat safhada bunu geçirmek içinde sürekli bişeyler yemem gerekiyor buda kiloya dönüşüyor maksadım çirkin oldum falan değil ama kiloda sıkıntı şeker ve tansiyon açısından bakalım hayırlısı...kokular feci etkiliyor bazen resmen kolumu bile kaldırasım gelmiyor yatıyorum öyle halsiz bırakıyorki beni...

eşimde evde yurt dışına gidicem diye işten ayrıldı acele etti şimdi haberde gelmedi onun sıkıntısı dün biraz tartıştık baktım onu çok üzdüm özür diledim...bulantılar fena etkiliyor sürekli sinirliyim ne yapsam geçmiyor ama yinede allahım sana çok şükür diyorum biz istedik sen verdin çok şükür...eşimin evde olması beni kurtardı biraz aslında sağolsun ben hep yatıyorum o kızımızla ilgileniyor kızım diyorki baba annem hep böyle uyuyacakmı... midemde gaz çok oluyor afedersin sürekli çıkarıyorum anne sen neden hep gurk yapıyorsun diyor... canım kızım yaa...millet bir oğlun olsun demeye başladı ben sağlıklı olsun diyorum onlar oğlun olsun diyorlar insanları anlamak zor...oğlun olsun bir daha yapmazsın diyorlar... sanki manavdan elma alıyoruz töbe töbe yaa dedim sağlıklı olsun 2 tane yeter allah isteyene olmayana versin....eşim evde bir haftadırda yazamadım hiç zaten hep yatoyorum...aslında birazda ona kızgınlığım yurt dışı işini çıkardığı için hiç olmazsa akşamaları yanımda olur kızımızla ilgilenirdi...çok zor benim hamileliklerim bazen gitmesin diye dua ediyorum:)) onada diyorumki hayırlıysa git hayırsızsa bir engel çıksın inşallah...ay dediğin çabuk geliyor işten çıktı kredi ödemesi var yine allaha şükür arkamızda azda olsa varda onunla kapatıcaz artık...herkezin bir yaşantısı türlü türlü derdi var..allah yardımcımız olsun...

aramıza yeni katılan arkadaşlar var...her zamanki gibi buruk bir hoşgeldin keşke bu şekilde tanışıp yazışmasaydık...geçmiş olsun allah tekrar göstermesin...

ah ablacım hep sıkıntı yine de dediğin gibi şükürler olsun halimize eşinin işi muallakta kalmış vardır bi yerde kısmeti hakkınızda hayırlısı neyse o olsun inşallah iki tane evladın var onlar babalarına uğur getirir merak etme sen kızına sölemedinizmi daha

lonelinesss,

canım benim çok şükür nasıl sevindim yaa...inşallah böyle devam edecek canım...evet ben 27 eylüldü canım şu anda ben 9 artı 5 götünüyorum çünkü sattan 1 hafta büyük dedi dr...ilk öğrenmiştim yani 20 ekimde sonra lekelenme bailamıştı 1 hafta sonra 31 ekimde ilk kontrole gittim canım lekelenmeden dolayı düşük olabilir dedmişti kanama olmazsa 2 hafta sonra gel kalp atışı için demişti bende 17 kasımda kontrole gittim kanama sağ tarafta azda olsa var dedi 2 hafta sonra tekrar gel dedi canım bende bu perşembe tekrar gideceğim özele yarında devlete gidiyorum bizde kan uyuşmazlığı var test yaptırıcam...

Son düzenleme:
En güzeli kuşum ya. Kafanızda soru işareti kalmaz en azından.Doktor kontrolünde her şey daha sağlıklı oluyor.Süreci hızlandırırsınız hem.
Benimkinin meme alacağı yok. Zaten bir ay sonra işe başlıyorum.Mecburen biberonla verecek annem sütümü.Artık takmıyorm kafaya.Doğduğundan beri 4 cm uzadı kuzum Böyle de yarıyorsa sorun yok. En yakın zamanda yine aynı dertleri paylaşıcaz, anlayacaksın o zaman

Çok teşekkür ederim. Uyumaya çalışıyorum gündüzleri.Doğru diyorsun, uykusuzluk çok etkiliyor süt verimini. Artık kör topal götürücez. Sağarak bile olsa en az bir yıl sütümü vermeyi planlıyorum kısmetse.

canım, kızıma hala söylemedik ama cin gibi anladıda ben yok diyorum...geçen birine gittik oturmaya ordan eve geldik...dediki anne sen çok şişkosun diyemi sana hamilesin diyorlar güldüm...anne senin karnında bebekmi var..yooo nerden çıkardın diyorum yada kumandayı getirirmisin diye geçiştiriyorum anne sen önce benim soruma cevap ver diye bağırıyor abooowwww diyorum yok kızım sen ne zaman kardeş istersen ozaman olacak diyorum ben istemiyorum diyor bende kardeşi olanları özendiriyorum anlatıyroum bende kardeş istiyorum diyor ama erkek değil kızzz diye bastırıyor bende içimden hayırlısı olsun kız olsun diyorum..kızım candaş teyzesiyle aynı burçtan başak aşırı kıskanç ona söylemememin bir nedenide karnıma vurur diye korkuyorum hareketleri çok ağır erkek gibi bir vursa feleğim şaşıyor korkuyorum anlayacağın:)) geçen diyorki annee sana bişey dicem söyle anneciğim ama sen kızarsın hayır kızmam kızım kızrasın anne yok kızmayacağım söyle bakalım dedim genelde evcilik oynuyoruzya tabii ona canımcılık diyor dediki ben şakacıktan hamile olayım oyunda sende benim annem ol olurmu bende olur dedim bir sevindi oynuyoruz başladık annee benim karnımda ağrıdı karnımda bebek varya falan dedi kendimi zor tutuyorum gülmemek için gülünce kalbi kırılıyor çok kızıyor bana gülme diye bağırıyor...ayyy canım kızım yaa nelerde biliyor felaket sürekli biz konuşurken dinliyor ama baksan kendi kendine oyun oynuyor aslında...

Kadın sürekli eşimi arıyor. Yok biberonları kaynatıyor muymuşum,gece süt veriyor muymuşum. Ulen sanki annesi değil bakıcısıyım, anne o. Eşim de, anne ne diyosun, Senem gece gözünü kırpmıyo bi yandan sağıp bi yandan içiricem diye dedi. Bir de annem bizimle. Sanki o bişey bilmiyomuş gibi sürekli arayıp direktif veriyor. Çok da anlatmaya gerek yok, aşağı yukarı aynı bunlari tek tornadan çıkmış gibi. Ayyy Hellocum'la Tafcım böyle kaynana olmasalar bari
Artık umursamamaya çalışıyorum Kuzum ya. Napalım. Eşimin annesi. Sütümü etkilemesine izin vermemeye çalışıyorum.

[nazlım, gittim geldim.ama hiç bişey yapmadı.şöyle ki ; dedim ben geçen yıl kürtaj oldum.siz 2 ay korunun dediniz ama biz dinlemedik 1 ay korunduk.yalnız eşimle ayrıyız biz, bu sürenin 7 ayı 10 gün birlikte olduk dedim.orda bi dr a gittiğimde smear testi yapalım birkaç ay sonra demişlerdi onun için geldim.eşim ve ben, gerekli tüm testleri yaptırmak istiyoruz dedim.tüm konuşma bunlar.adetli olduğumu söyledim.kanama bitsin gelin smear testi yapalım, eşinizde ürologa gitsin ya burda ya prda.sonra sonuçlara göre konuşalım dedi.daha erken bi süre gibi tek kelime etmedi.yalnız ben testi yaptırdım para filan almadılar, eşimde aramış spermiogram tetsi ücretini sorarken kan testlerini ücretini sormuş.benden kimse para almadı, çünkü 2. randevuyu orda almadım telefonla alırım dedim.herhlde sonuçlarıma bakmama gibi bi ihtimal olmaz değil mi ? allahım ya ne acemiyim.

:):):) nolcak bizim bu halimizi sabırsızlıımız bilmem:) smear testinimi yaptırdın hemen kızzz e oluyosa kanamayı bitmesinin ne manası var bakr tabi sonuçlara anlasınlar bizi canım biz yaralı ceylanlarız eşin napmış ne zaman gitcek

ablam çok sağol, haklısın zamanı beklemek lazım.sıkıntılar muhakkak ki bitmeycekte eşime kızgındım bu sefer.galiba azcık geçti :)
haklısın canım.ben aslında adet olduğumda yıkılanlardan değilim.birkaç ay gerçekten yıkımı yaşadım ama her ay değil.bu ay eşimin laflarını beni çok üzdü.açıklıyor öyle demedim demek istemedim diye ama gelde bana anlat.girmiyo kafadan içeri :) huzur çok önemli mutlaka.şükür bi sıkıntımız yok anlaşıyoruz vs de ara ara vurunca dibe batıyoruz desem yeridir.azıcık sinirim geçti gibi.hep dedim ya sanırım benim meselem daha çok kendimle, eksik hissediyroum kendimi.dr a gittim bi çocuk eşini tutmuş elinden getiriyo dr a.biz yaşlarda.inan çok imrendim.çünkü ben ve eşim her zman yalnız kaldım böyle durumlarda.çok şükür eşleri ölenler var.onlar kadar vahim değilim ama tekliyorum yani.inş hakkımızda hayırlısı.olmazları var eden rabbimiz.isterse olur.olmazsa da zaten şuanda da elimizde bi çocuk yok ki eksikliği nasıl olur hissedelim .... inş allah kimseyi çaresiz bırakmasın bebek değil her konuda....
kizlar ben yine gozumu acamiyorum ya. saat 9 da kalktim cokta erken degil.
bir kursa gittim geldim birde ufak temizlik zaten evim de ufak.
ne kadar zayif bunyem var ya benim insan 3 kurus is yapinca yorulurmu vitamine mi baslasam nedir?
canım şu ara normal olduğunu düşünüyorum ben, birazda zayıfsan onun etkisi olabilr.
eee günlüğm etme bulma dünyası.o mu sana emzirmiyosun diyen.al işte cevabı 2 kızıyla çıkmış.bizim olsa benim k.validemi tahmin bile etmek istemiyorum.zaten beni yeterince eksik görür saolsun.ama hadi jestim olsun ona peşin hükümlü olmayımda belki şaşırtır beni ... melek babaanne / k.velide olur :)
sanrım bende de var o feministlik :)) hep kadınlar haklı... valla dertten ömrümüz gidiyo.sabah farkettim beyazlarımı kapatamıyorum kakülümde bile 2 tane beyaz var.dedim yaşlandın be kızım, yok ne zman eşim gelecek yok ne zman bebek olacak.al işte kendime ettiğimle kalıyorum .... ama takatim bitti ya ... yaş 26 ... son 6 yılı hep hep hasret. sanırım artık bünyeme ağr geliyo atlas hiç girmedi, gerçi giremem demişti ama .. şimdi senin adetin 1 gün geçti değil mi ? inş ateşin düşmez ve inş oğlunun kardeşi gerçkten senledir de dr dahil hepimizi şoka uğratırsın.
evet soru işaretlerimizi kaldıracağız inş.boşver almasın sağlıklı olsunda.yediği yaramış prensesin daha ne olsun değil mi ? işe çok erken başlayacakmışsın ya. kızın seni , sende kızını çok özleyeceksiniz ama şükür ki süt izni saati epeyce var :)
amaannnn yerim ben onu.çok akıllı ya, kandırırmısınız siz onu :)) geçen arkadaşım diyo, dinlemiş.yalnız kesinlikle bende bu özellik yok.başak burçları çok zekilermiş.çok kullanırlarmış bunu ama sadece akreple baş edemzlermiş :)) şimdi kızını anlatınca dedim işte destinada var bu :)) bende çok kıskancım ya, allah yardımcınız olsun hayatın her aşaması sizin için zor olacak.itiraf ediyorum ki evlenen dek annemle babamı birbirlerinden çok kıskanmıştım :)) ee şimdi destinaya demediniz daha değil mi ? gerçi o hissetmiş bil ama.sen deyince aklıma geldi, gerçekten millet olarak çok lüzumsuz.arkadaş sanane belki 2 kız istiyo.bu hatayı bende yaptım düşün :)) 2. de kız deyince suratım düştü resmen :) sanki bananeyse.bide yani bende kızım ne üzülüyon saf desene :)) inş hayırlı ve sağlıklı evlat olur, destinanında çok seveceği bi kardeşi olur :)

sorma ya valla çok sabırsız :) dr karşısında valla güldüm halime, adama bebek istiyoruz bile dememişim.yani sonuç olarak bebek istiyosunuz öyle mi dedi,yuh dedim kendime :)) yok adetliyken smear ı yapmıyolarmışta hiç ultrasondanda bakmadı, içim e sinmezse başka yere de giderim artık ama herhalde siner.evet anlasınlar yaralıyız tabi.. zaten ben o adamın babacanlığına hayran olmuştum.neyse şimdi perşembe günü yani 8 aralıkta sonuçlar çıkacakmış, o zman geldiğinde smearı yaparız dedi.bende eşimi bekklerim 10 aralıkta gideriz.eşimede sormadım ne zman yaptırcan diye ama sanırım bu hafta içerisinde yaptırır orada, burdada dr a gösteririz.hayırlısıyla bitirelimde şu işi, valla az kafamı dinlemek için korunmayı dahi istiyorum.derken yok abi , bi başladık ya vazgeçemeyiz.acaba diyorum bal+tarçın+karanfil mi yapsam ? eşimde bugün hiç yoksa 5 kere aradı ki orda cep telefonu yasak, iş tel inden aradı durdu.öğlen aramış gitcen mi diye ? korkunun gözünü seveyim.gitmedim dedim bozuldu, gitttim dedim bi oh çekti.gitmiş kendine daha iyi bi keçiboynzu pekmezi almış bana müjde veriyo.otobüsteydim o ara yoksa fena laf sokardımda kurtardı yani :))

ah bee gönül almayıda bilio uyuzlar canım çörek otu bal tarçın sabah akşam birer tatlı kaşığı ben yaptım erken adet olduumdan bi halta yaramadı bu ay bende düşünüorum yapmayı bi adet olsam kasıklarımda müthiş ağrım var düşükten sonra hiç ağrım olmamıştı kırmızılar gelio sanırım bebekten umudumu kestim kuzum önümüzdeki ayın planlarını yapmaya başladım bile başlamışken vazgeçmek yok kuzucumbizimde güneşimiz doğacak elbet

aslında bende yaptığımda hiç bişeye yaramadı.yumurtladığımızı tahmin ediyroum.bu bizim içn değilde yumurtlayamayanlar için bence.gerçi bende o ay 2 tane yumurta varmış.ikiz üçüz isteyenlerde yapabilri... bu ay eşim burda ama bu ayda olmayacak biliyorum.şimdilik olmasın çok önemli değilde, geldiğinde olmazsa o zman durum vahiç olur işte... inş umutsuzluğuna umut olsun.yine biz adet olcaksın diye düşünelim tabi, olunca üzülmezsin.gerçi üzülmesekte neler yaşadığıımızı biz biliyoruz.inş birgün doğar o güneşlerde biz bizden geçmesek bari :)

aa bu arada, geçen gün okudum sanırım sitedeydi... bebek isteyenler için dua diye açılmış bi topik. aklımda kaan bişey var ve hepimizin yapabileceği.adak adamalıymuş doğacak bebeğe.o zaman kadının hamile kalması hızlanırmış kolay olurmuş.yalnız bu adak maddiyattan ziyade manevi olmalıymış.mesela 3 adet yasin okumak, 1 hatim etmek, 3 gün oruç tutmak gibi.ben dedim o sıra daha depresyona grmemiştim :) 7 yasi okuyayım deidmi, 3 gün de oruö tutayım diye niyetlendim anında.allahım bunu kabul etme adağım değil dedim.haamileyken nasıl tutcam ki ? hani ilklerde sıkıntı olmasaydı ilk gebeliğim olsaydı tutardımda bunda olmaz.ben unutursam , tabi hamile kalırsam, olurda aklınıza gelirse ben unutursam hatırlatın kızlar ya ... böyle bişeyi unutmak facia olabilr.

Son düzenleme:

benimde hem maddi hem manevi adağım var kuzum yaa kurban kesmek sağ salim doğarsa dedik eşimle yeni gelecek bebek bide ben hergün yasin okucam demiştim biraz abarttıımı ne::)ay candaşım gelcekse gelsin kırmızılarda önümüzdeki maçlara bakalım kocama pekmezi alayım bende tadı nasıl kötümü sen tadına baktınmı hiç

:) inş canım inş sağ salim doğsunda adağınıda yaparsınız.abartmamışsın bence çokta güzel bi adak olmuş ama işte iş onu hergün oluyabilmekte 1 gün aksatmamalısın şeker :)) olsunda sen halledersin güveniyroum sana :) evet eğer olmayacaksan gelsede bi rahatlasan . maçlara baksan :) gerçekten ne çabuk geçiyo vakit ya..1 ay daha bitti... canım yok tadı bence güzel ki ben hiç pekmez sevmem.çikolta gibi.yani yemesi kolay :) al al eşine şifa, sana bebek olsun :)

hadi bakalım inşallahhhhhh ne kadar yemesi lazım ben ona aldırayım hemen yarın bugün keyfi yokmuş biracık bide aktardanmı almak lazım marketlerde yoktur dimi eşin daha iyisini almışya nasıl acaba marka filanmı var:)ne soru sordum bee offf her yeni olaya heycanlanma yeteneğim var aferin bana valla aferin ay çok ağrım var kasıklarımdaaaa evime gidip mamamı yiyip sadece yatmakk ve yatmakkk istiyorum hafta sonu çok yordum kendimi evim mis gibi oldu ama sonuç iyi perdeleri filan indirdim yıkadım kız düşün o kadar vahimdi durum:)özcan denizin filmini izledik eşim dünden beri pek üstüme düşüo :)eşiyle fazla ilgilenmeyen hep kendi öncelikleri olan ve karısını başkasına kaptırmak üzere olan bir zavallı adamın hikayesi sonu mutlu bitti ağladım:)

allah bozmasın bu heyecanı :) ben eşime sorayım, daha iyisini aldım diyo ama bilmiyrum ki .öğreneyim öyle cevap vereyim olar mı ? ohh ellerine sağlık mis gibi olmuş evin.gitte güzelce dinlen.o filmi bende izledim ve beğenmiştim.çok sıradan ama güzeldi keyifliydi :) sende beğendin mi ?

bayıldım bende yeşilçam hayranlıı olduundan kuzu böle basit filmlere bayılıorum sinemaya gidip para vermediim için sevindim ama :)eşim tahöin etmişti para verip izlemeylim nete düşünce izleriz dedi iyiki dinlemişim onu acelesi yok kuzum yarın sölesende olur türk filmi olsunda kurban olurum epsini en saçmasına bile eskiden daha çok koyarlardı hafta sonları yaa şimdi olmuyo pzar günleri erkenden kalkardım çizgi film izlerdim sonrada türk filmi eşşek kadarım hala izlerim çizgi film ayy şirinler casper jetgiller anamm izleyesim geldi hee saçmaladımmı ne:)

Candaşçığım dr ye gitmişsin. Ne testi yaptılar kuzum? Biraz moralin düzelmiş sevindim.

Günlük canım benim bizim çocuklar benziyor gerçekten. Biz de evcilik gibi şeyler oynardık eskiden. Kızını yavaş yavaş bebek fikrine alıştırman, özendirmen ne güzel. Biz de söylemeyiz her halde uzunca bir süre. Bu arada ayva bana iyi gelirdi. Bulantılara. Dene istersen...Eşin giderse ne kadar kalacak?

Senem annelik yorucu ve güzel. En çok sinire bozocu olan da zaten etraftakilerin sözleri. Bir de zaten hormonlar tavan yapmış bana ne deseler mutlaka bir olumsuzluk düşünürdüm.Her laf batardı. Bir de insanlar dikkat etmeyince daha da sinir bir durum...

Nazlım canım benim güzel günler yakındır inşallah...

Loneliness ne zaman gidiyordun dr ye?

Taf oğlun gülümsemiş gerçekten. Maşallah...

Hellom sen ne yaptın? Şeker mi vardı kaçırdım galiba...

Yeşim, sen de git kontrole. İhmal etme...

Nuray çok yorulmuşsun canım. Biraz misafir molası lütfen...

Dr yazmamış galiba.

Miniklerde yazmamış bugün. İnşallah iyidir...

Ceza şu günler geçse de güzel haberlerini alsak.

Ben de çarşamba adet olmam lazım. 28 günde olursam. Belki yine 33-34 günde olursa bekleyeceğim testler için...

Minicikumut özelden mesajımı aldın mı? Ablanla irtibat için tel yazmıştım...

Yazmadığım var mı başka?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…