Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Candaşçığım dr ye gitmişsin. Ne testi yaptılar kuzum? Biraz moralin düzelmiş sevindim.

Günlük canım benim bizim çocuklar benziyor gerçekten. Biz de evcilik gibi şeyler oynardık eskiden. Kızını yavaş yavaş bebek fikrine alıştırman, özendirmen ne güzel. Biz de söylemeyiz her halde uzunca bir süre. Bu arada ayva bana iyi gelirdi. Bulantılara. Dene istersen...Eşin giderse ne kadar kalacak?

Senem annelik yorucu ve güzel. En çok sinire bozocu olan da zaten etraftakilerin sözleri. Bir de zaten hormonlar tavan yapmış bana ne deseler mutlaka bir olumsuzluk düşünürdüm.Her laf batardı. Bir de insanlar dikkat etmeyince daha da sinir bir durum...

Nazlım canım benim güzel günler yakındır inşallah...

Loneliness ne zaman gidiyordun dr ye?

Taf oğlun gülümsemiş gerçekten. Maşallah...

Hellom sen ne yaptın? Şeker mi vardı kaçırdım galiba...

Yeşim, sen de git kontrole. İhmal etme...

Nuray çok yorulmuşsun canım. Biraz misafir molası lütfen...

Dr yazmamış galiba.

Miniklerde yazmamış bugün. İnşallah iyidir...

Ceza şu günler geçse de güzel haberlerini alsak.

Ben de çarşamba adet olmam lazım. 28 günde olursam. Belki yine 33-34 günde olursa bekleyeceğim testler için...

Minicikumut özelden mesajımı aldın mı? Ablanla irtibat için tel yazmıştım...

Yazmadığım var mı başka?

ablacım yüreğine sağlık bigün güneş bizim içinde doğacak inşallah

Son düzenleme:
bende severim ya souçta bizim milletimizin ya çirkinde olsa olsun.adımızı duyurmak lazım.bende hala taş devrini çok severim bi de jetgilleri ama çooook uzun yıllar oldu izlemeyeli.keşke o ruhu kaybetmeseydim diyroum çocukla çocuk olurdum.ama eşim uyuzu hala ağzı açık izler çigi filmleri.seninde bebeğin çok şanslı olacak annesiyle çocukluunu yaşayacak bence :)
ablam çok sağol, biraz düzeldi dışarı çıkıp gelince galiba.şimdilik sadece kan testi verdim.birtanesi 8 aralıkta çıkacakmış diğerleride çarşamba günü.şimdi adetliyim dedim ultrasondan filan bakmadı demeyide unuttum, testlere bakmaya geldiğinde smear testini yapalım dedi.eşimdende spermiogram istedi.o da orda verecek sanırım.sonucucda hocaya göstercez artık.bakalım ne çıkacak.hayırlısı olsun.sen nasılsın ? her ay mı test veriyosun abla ? yoksa gecikince mi ?

Son düzenleme:

ayy hayallerime bir yensini daha ekledin şuanda çocuumla çizgi film izlemek ooo süper oldu bu hayal:)çok sevdim dün ne düşündüm biliomusun benim derdim hamile kalmakmı dedim yoksa bebek sahibi olmakmı yarıda kalan güzellikler insana ne saçma şeyler yaptırabiliomuş

ablacım yüreğine sağlık bigün güneş bizim içinde doğacak inşallah

Amin canım...

Ben de seyrederim oğlanla. Güzel oluyor gerçekten...

Sen kan testi derken kan sayımı, kansızlık onları mı hormonlarla mı ilgili yani tam ne ile ilgili kan testi?

Canım ben Memoriale gittim ya. Sordular ailede erken menopoz var mı diye. Ben de halam 38 dedim. Babannem de 37 de girmiş. Sonra muayene etti dr. Yumurtalık rezervlerin çok iyi değil fazla erteleme. Şubatta tüp bebeği deneyin dedi. Sonra 2 gün sonra Arda Beye gittik. Ona da dedim rezervler iyi değilmiş diye. O da nerden çıkardılar iyi dedi. Ama benim kürtaj sonrası 33-35 arası değişti günler bir de azaldı biraz. Böyle dedim o da menopozla ilgili FSH, AMH VE E2 testi istedi. 2. veya 3. gün yaptır dedi. O test canım. Adet olurum ama 28 mi 33-35 gün mü bilemiyorum.

inş o hayale en yakın zmanda kavuşursun canım benim :) evet çaresizlik yada sabırsılık yada çok istek, neler düşündürüyo bize.bende bugün lonelinese yazmıştım ya galiba bebek için can atıyomuş gibi görünmek bana ağır geldi, şimdi sen yazıncada ben sordum bu soruyu kendime,ayıp mı ? günah mı ? evli bi kadının bebek için can atmasından daha doğal ne olabilir ki ? ama nedense kendime yakıştıramıyorum galiba ... yada anneliği kaldıramam diyede korkuyo olabilrim.
bben çıktım, hepinizi öpüyorum.görüşmek üzere :)

Evet ya. Hayatımda ilk kez gece beni uyutmayan birine gülümseyerek ve sabırla, mutlulukla bakabiliyorum. Diğer her şey vız geliyor o zaman. Ama annelik bitmek bilmeyen bir vicdan sızısıymış bu arada. Kızımın yüzüne bakıp bakıp çok ağladım ilk birkaç gün, ben bu güzel şeyi hakediyor muyum diye. Ben bunca hassasken kayınvalidemin geceleri uyanıyor musun beslemek için demesi çok içimi acıttı.Hormonlar da tavan zaten dediğin gibi... Allah böyle gözyaşları nasip etsin tüm isteyem güzel yürekli arkadaşlarıma inşallah en yakın zamanda.

Son düzenleme:

Amin canım. Evet sanki biz vurdumduymaz insanlarız da bebeğimiz ağlasa bile kalkmayacağız. Düşüncesizce konuşmalar işte. Takma canım. Bir kez dr nin biri bana sütü artırmak için ne yapabilirim diye sorunca "mutluluk" demişti. Minik prenses İzabella Fortuna'ya bakıp bu şaheser karşısında mutlu olmak en güzeli... Gerçekten harika bir bebek...

Ayrıca birçok insan gibi tembelliğe vurup süt yerine mama da vermiyorsun. Gayretini taktir etmek gerekir gerçekten.

ben de cumartesi gidicem canım.
inşallah hiç kanama bölgen kalmamıştır.
bana öyle kanama bölgesi falan demediler hiç, kanamam olduğu zaman da.
ama düşük riskin var demişti.çok şükür lekelenmem yok şimdi. ama yatıyorum hep. malum zor bulduk.

sağol canım inşallah seninde lekelenmen olmaz artık...bugünler geçecek canım allhın izniyle...yat canım yat bol su iç bide... bakalım bende yarın gidicem şimdiden heyecan sardı...

candaşım, evet canım etme bulma dünyası kızıma çok yaramaz diyorlardı orta sehpaları vardı hiç kaldırmadılar hep kızımı durdurmaya elletmemeye çalıştılar şimdi evin halini bir görsen sehpalar üst üste fotoğraflar vitrin üstlerinde görümcemin kızı dağıtıyormuş içimden diyorum daha beterini yapsın yaramzalıkların ayyy biliyorum çok kötüyüm ama sinir oluyorum yaa geçen gece 2 gibi eşimi kaldırdılar görümcemin kızının sesi kısılmış çocuk ağlayamıyor falan yaa çağırın taksiyi gecenin o vakti eniştede nasıl erkek anlamadım zaten...neyse sabah bakıyım nasıl olmuş diye gittim görsen başka kimsenin çocuğu yok bir onların var kaynanam diyorki işte çocuk ölüyorduda falan dedim amma abarttınız yaa boğazı tahriş olmuş çocuğun hepsi bu kız görsen eşim diyorki hepsi ağlıyormuş ayy allahım hadi görümcem rahatsız onu anlarımda öbür görümcelerim ve kaynanama ne oluyorsa:)) bugün yazmıştınya allah derki diye benim görümcem rahatsız olduğu için çocuğuna çok düşkün hemde nasıl sürekli kurban olurum ben sana diye dolanıyor yazıyı okuyunca dedim allahım sakın bebeğine bişey olmasın görümcem bu defa kafayı toparlayamaz düşse ağlıyor düşün artık...

ayyy bende dolmuşum şiştim vallahi inşallah bu bebeğimi sağlıkla kucağıma alırımda kimseylede sorun yaşamak istemiyorum kızımda çok yaşadım mahvoldum resmen...acemilikde vardı...

kuzum bu densiz insanlarla uğraşmak çok zor inan bana benimde en çok söylenen sözlere canım acıyo.. bugün sabah okula gittik öğretmenler odasına giriyoruz bebeğim düşmeden bana akıl veren korunda öyle yap diyen densiz konuşuyo iki oğlu var 'ay kızlarrr ben üçüncüyü asla düşünmüyorum sizde düşünmeyin ya çok yoruldumm' (anasınıfına giden oğlunda yemek sırası ve poğaçalrı parayla yaptırmış yaptığı bi kek var o yormuş hanımı) sinr oldum çünkğ okulda bi hamile hocamız var onun dışında iki evli bayandan biri benim durumum malum diğeri bebek düşünmüyorum henüz diyor(ki onunda bi kaybı var) ne düşünürsün cnm içimden dedimki allahım bu insanları layık görüp hiç korkusuz verdin ve şükretmesi gerektiğiyerde ağzından çıkanlara bak... buara sürekli pot kırıyo artık bilerek yaptığını düşünüyorum.. demek istediğim anlamayan anlamak istemeyen anlamıyor da rabbim büyük beddua değil ama bir gün bizi anlamalarını çok isterdim.. buarada şunu da söyleyim hiç üzme kendini raporsa al cnm o ortamda bulunup her gün farklı hikayeyle moralini bozacağına değmez senin şimdi çok morale ihtiyacın var dualarım hala seninle inşallah yiğenime hediyelerde alacam sende teyzesine sevmeye getirirsin kendine ii bak cnm..
maşallah maşallah cnm ya ne fotojenik bir bebiş.. ömrü boyu hep güler inşallah allahım bahtını da güzel eylesin..

kızlar biz de öğrenir öğrenmez kurbanımızı adadık hatta bu defasında ben eski görev yerşmde(sivasta) fakir bir öğrencim vardı eşimi ikna ettim kalp atışını duyunca o öğrenciye yardımda bulunacaktık.. işin aslına bakarsan bu defa bişey adamayı düşünmüyorum herkes bişey adayarak mı kavuşmuş pazarlığım yok gelsin adına hayrını yaparım :)
NAZLIM pekmez seven biri için benziyor ama bende koku hassasiyeti var biraz kokuyo gibi geldi zoraki yemiştim onun dışında pekmezden pek farkı yok :) ben pekmez de sevmem :)
CANDAS cnm eşin konusunda konuşmak pek istemedim aynı duygusallığı bende yaşadım ne deyimki dönüp kendime yazacaklarını sen yapıyor musun diyorum hayır yapamıyorum :) siz uzaklıktan biz yakınlıktan :) her an sevincini yansıtsın istemiştim ki o haklıymış çok erkenmiş sevinmek için erkekler sağlam adım atıyo cnm kalpleri beyinlerinden geride kalıyo hiç kızma bence anlamaya da çalışma anlayamıyoruz çünkü onlarında bizi anlayamadıkları gibi az önce benimki bi söz söyledi ama cümleyi yanlış kurdu ben nerelere sürükledim o cümleyi oflayıp çıktı :) pc başıına gitti sonra geldi hiç bişey yokmuş gibi devam :) sen de devam cnmm pireye kızıp yorgan yakmayalım sonuna kadar hayallerimizin peşinden gidelim..
GÜNLÜK canım benim eşin için hayırlısı ne ise o olur inşallah akıllı kızını kocaman öpüyrum merak etme sen zamanı geldiğinde o da seni anlayacak ben hep diyorumki çocuklar büyüklerden çok daha anlayışlı yeterki biz onlara güzel bir dille anlatmayı becerebilelim ki bu konuda da şüphem yok şimdiden dert etme bunu sen.. diğer konulardaki mesajlarında yer yer gıcık oldum sizinkilere yer yer de insan oh olsun demekten alamıyo kendini bu ara çok acımasız oldum ben :) allahım isyan edenlerden etmesin ama hormanlar hala sıfırlamadı sanırım herşeyi duygusala bağlıyorum.. hala göğüslerim acıyo hala kanama yok sanırım yine kürtaj olacam
YEŞİM cnm bende henüz kanamalı bir düşük oluşmadı ama aynen dediğin gibi halsizlik uyku hali göğüs hassasiyeti aynı devam ediyor ara ara da kasık ağrıları (bazen içimden allahım bi mucize yarat neolurrr demekten de kendimi alamıyorum)
ceza cnm nerden hatırlattın veli ziyaretini :) bizim burda gösterişi pek severler velim soruyo ne zaman geleceksiniz hocam :) çocuğu da öyle öğretmenim önce bize gelin çocuk odası aldık :)
senem cnmm seni üzmek için yazmıyorum üzülürsen hakkını helal et cnm ben emzirme duygusunu çok merak ediyorum sendeki sorunu okuyunca dedimki al sana bir korku daha :) ama bakma sen bana öyle bir mucizeye kavuşsam sağlığıda yerinde olsa mutluluğumu bozmamak için elimden geleni yaparım duyma cnm laf söz bitmez.. sen değilde annen müsait bir ortamda şakayla kayınvalidene ayıbını gösterebilir gerçi bunları konuşabilen biri alınır mı bilmiyorum ama senin için rahatlar işte..
hellom chnb nuraycım nasılsınız
kızlar biz 15-20 güne kadar ev değiştiriyoruz tebdili mekanda ferahlık var sözünü deneyelim dedik :) iki bebeğimin çalışmaları bu evdeydi hayalleri de bu evde... yeni yıl yeni ev yeni hayal ve umutlar...... hakkımızda hayırlsıı olsun..

Canım iyi yaparsın ev değiştirmekle. Biez de bebğimizi kaybettiğimiz evden hemen taşınmıştık. Orada suyumun geldiği gece eşimin de benim de aklımızdan çıkmadı. Keşke param olsaydı da tüm eşyayı da değiştirebilseydim. O arkadaşlar da bir türlü empati kuramamışlar yazık ki... İnşallah bir mucize olur benim de içimden geçen o canım. İnşallah... Ama olmasa da yılmak yok o potansiyeli gördüm ben sende. Güzel olacak inşallah sonrası...

Bugün için görümcem adına Memorialden prof dr. Semra Kahramandan randevu almıştım . Biraz zor bir vaka. 2 düşüğü var doğal. Başarısız 2 de tüp bebek meselesi. 5 senedir denememişlerdi pes etmişlerdi. Kanına girdim ve aileyi maddi olarak destek vermeleri için organize ettim. Dua edin kızlar. Çünkü hiççocuğu yok ve malesef yaş 47... Bugün gitmiş. Semra Hanım'ı çok sevmiş. Çok ilgilenmiş. Tabi oran düşük. Ama bence denemeye değer. İnşallah denerler ve tutar. Testler istemişler.

canımsın.. ben de eşyalarımdan sıkıldım ama daha borcu eylülde bitti gerçi yeni evimize yeni salon takımı düşünüyoruz ama bir iki ayı bulur almamız.. bu azmimi bu topikten alıyorum özellikle de senden.. hepimze aşıladın mücadeleci ruhunu..
buarada az önce velim aradı kızının durumunu soruyo hocam bu hafta düşüş oldu mu derslerinde dedi valla bu hafta rahatsızdım ben pek takip edemedim ama dedim.. gözünaydın duyduk hocam hamileymişsiniz kızım öğretmen dr.a gitti ama sır aramızda sonra söyleyeceğiz deyince tahmin ettik dedi.. saolun düşük yapıyorum hala hastane okul arasıyım bu hafta da pek ağırlık veremiyorum dedim kadın dediki hocam bende aynı sorunu yaşıyorum derslerine bu hafta evde yardım edemedim etkilenip etkilenmediğini öğrenecektim dedi ikimiz karşılıklı birbirimize moral vermeye çalışıyoruz ve sözün bittiği yerde kapatıyoruz..

iyi aksamlar kıslaarrrr.....
bu ara giremez oldum yaaa... yoğunluk diz boyu. nasılsınız??? geçmişi okuyamadım cok kacırmısım var mı yeni haberler???

Değişik bir tesadüf olmuş gerçekten canım. İnşallah burada kimse pes etmeyecek herkes hedefe ulaşacak. Ben inanıyorum. Bu azmi aşılayabiliyorsam ne mutlu bana. Görümcem de sen ön ayak oldun dedi bana. Çok mutlu oldum o da inşallah anne olabilir.

herkese merhaba,
haftasonundan beri girmedim nete. bir taraftan yoğunluk, diğer taraftan geçen ay sıkıntısız geçen regl dönemimin acısını çıkartırcasına sancılı geçen 2. regl.. canımdan bezdim gerçekten, uzun zamandır çekmediğim sancıları çekiyorum. sanırım farkında olmadan üşüttüm, ondan oldu diye düşünüyorum. normalde biraz sancı olur ama yatağa düşürecek kadar yoğun olduğunda mutlaka üşütmüş olurdum.
geçmişi okumaya çalışıyorum. umarım herkes iyidir.ne çok sayfa dolmuş...

inşallah cnm allah görümcene de isteyen herkese de nasip etsin kimsenin kucağını boş bırakmasın benim görümcemin de hiç çocuğu yok onların yanında insan nasıl davranacağını şaşırıyor görümcem yaş olarak benden çok büyük ve uzakta yaşıyoruz çok samimiyetimiz yok o yüzden bu konuda hiç sohbetimiz olmadı yaz tatilinde hamile olduğumu öğrenmişti yanında sevincimi gizlemeye canını acıtmamaya çalışmıştım.. chnb cnm ibadetin en güzelini yapıyosun insanlara umut aşılayıp bebeklerine kavuşmaları için çabalıyosun allah razı olsun senden ve tez zamanda görümcene bir bebek nasip etsin.

geçmiş olsun cnm ya ayaklarını sıcak tutmaya bak valla kadın olmak ne zor bişey.. sayfaları hiç sorma bende okul çıkışı ancak açabiliyorum oku oku yoruluyorum okumazsam içim rahat etmiyor :)

günaydın kızlarr

minikler evi değiştirmekle süper bişi yapmılsınız elimden bişi gelirse yardımcı olurum kuzum yani bişiler alcaksan burdan falan arkadaş olurum uygun fiyatlı yerleri sölerim ne bilimm yaparım bişiler işte:)

ben hala adet olmadım kızlarr ama ateşim düştü bugün gelio sanırım

değiiştir canım bence de iyi olur.
evet canım kolay bulan anlamıyor malesef çektiğimiz acıları.
biizm okulda tüp bebekle ya da normal yoldan çook uğraşarak bebek sahibi olan arkadaş sayısı fazla. yaşları da 30 üstü.bir de benim kaybım yaşanmıştı bunların üzerine. ve karı koca yaşı 40larda ve bir oğlu olan arkadaşlar var. ifadesi aynen şöyle, biz evde konuşuyoruz karı koca bazen ve diyoruz ki, bizim okul aynı lost adası gibi. diziyi hiç izlemedim ama orda da kimsenin çocuğu yokmuş. böyle de dalga geçiyolar milletle. kendilerinin olmuş ama liseye giden oğulları var. yarın öbür gün ne olcak diye düşünmeden milletle dalga geçiyorlar. belki onlar için normal bişey, ama insan yaşamadan bilemiyor.
canım sana değerini en son söylediler mi?belirgin olarak bir düşüş yoksa tekrar artış olabiliyomuş.
canım düşük olmasını bekleyecek misin illa?piskolojik olarak daha kötü etkileyebilir o anı yaşamak.
bana da geçenkinde doktorum 5-6 gün bekletmişti. o halde ben d eokula gitmiştim. zümre arkadaşımla ortak sınav hazırlıyoduk, bayan, dediki ayyy nasıl dayanıyosun bebeğini kaybettin, korkmuyo musun, ya şimdi burda düşerse falan demişti. dedim ki ne yapayım, insanlar kocaman çocuklarını hayattayken kaybediyolar demiştim. sonra benimd e düşmeyince kürtaj oldum. en azından anestezi altında hiç bişey hatırlamıyorsun.

ay kızlar ya sabah haberlerni izlerken kendimi tutamadım. gizem vardı ya botlarını gösteriyodu, yırtık diye, ölmüş. çok kötü oldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…