Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Nazlım, hayırlısı ya demekki 2011 de kısmet değilmiş bu haber.eşinde şaşırır tabi :) pekmezle ilgili mail attım aldın değil mi ? keyfin nasıl ? çok geciktin ama ya, ateşte düşmüş bişey diyemiyoruz artık

Cezam, canım iyiyim sen nasılsın ? ne safım ki testlerin adına dahi bakmadım.sanırım hepsini vermiştir yani inş.sonuçların bi kısmı perşembe günü çıkacak, bir taneside 8 aralıkta çıkacak.10 aralıktada smear olurum ve sonuçlara baktırırım.birde smear testi hemen mi veriliyo ? sende varmı belirtiler, geri sayıma başlaık ya :)

atlas, selam canm özledik seni.

taf, kaç zamndr yamateke aklımda.doğumuna az kaldı.sen görüştün mü hiç ? inş kısmet olursa bebeğini görmeye gitsek ne güzle olur değil mi ?

minikler, haklısın erkekler duygularla hareket etmiyo.tamam mantıklılar ama haftasonundaki olay benim alınganlığımdan ziyade çok kabaydı.kızdım.az gönlümü aldı.ama biliyorum ki diğer ayda aynısını yapacak.kendiyle dalga geçiyo bebeğimiz olduğunda kibar olcam söz diye.hayvan ya :) senin içinde inş hala bi mucize varsa gerçekleşsin, dualarımız yanında olsun.kaç gündür sorcam tamamaen düştü mü diye, seni üzmek istemedim.sen yazınca yazayım dedim... chnb hakikaten umudunu azmini aşıladı bize.aa bu arada evet her gelen bebek adakla mı geliyo haklısında , işte bi umut galiba... birde doğan bebeklere 2 yaşına dek mi ne bi kurban kesiliyomuş, farz değil sünnet gibi bişey galiba.erkeğe 2 kurban, kıza 1.kesilirse şefaatçi olurmuş anneye babaya evlada.aklıma geldi yazayım dedim.

chnb, görümcen için allah yardım etsin.inş umudunu umut katsın.mucizesi gelsin.dualarımız onunla.çok ağrıttım haftasonu başına ya çok sağol tekrar.bide test yptırmam gerekebilri dedin ya ne içindi ? adet oldun mu ?

günlük, kötü değilsin.bizi bu düşüncelere iten onlar.adalet olmadığında insnalar düşüncelerini engelleyemiyor.yine şükretsinler başkaları gibi kötülük etmeyip sadece düşüncede sitemliyiz.inş bu bebeğinle herşey çok daha güzel olur, ilkin tecrübesiliği olmaz.eşinlede az atışmışsınız hamilesin ya onunda etkisi çoktur.ayrıca sorumluluğunu alacağın durumların seni germesi normaldir düşünüyrum.

senem, baskılar seni yıldıramaz bunu biliyorum senin için :))

peppe, canım üşütmüşte olabilirsinde istersen dr una yinede bi danış.çok ağrıması normal mi diye ?

yeşim, selamlar.nasılsın canım ?

sinua, Umut'umuz nasıl ? alışabildinm i oğluna ?

Pileo, canım allah kolaylık versin sana.tekrar uyku hallerine döndürmüş seni Yiğit.öpüyoruz seni çok, dikkat et kendine.

Kıtty, canım nasılsın ? Çınar nasıl ? ya ben bişey sorcam facede bi erkekle foton var, o kardeşin mi ? ben eşin sanmıştım, bide çok benziyosunuz demiştim :) ne safım ya :)) yemin içinde benim bozmaya niyetim yokta uyuz eşiminde dinlemeye hiç niyeti yok herhalde ... Muhtemelen yine sözümde duramıcam, erkek kardeşimin kız arkadaşının kardeşi öğrenci burda.zaten oona harçlık vermek istiyodum.sözümü bozarsam ona veririm artık.... maddi durumları çok iyi değil kötüde değil ama öğrenciye sevaptır derler ya ondan aklıma o geldi ilk... sanırım yemini bozma yolundayım....

Nuray, müstakbel Melki bebeğin annesi :)) nasılsın ? misafirler var mı yine ?

Dr_alb, selamlar.nasılsın ? üşütmüştün galiab iyimisin biraz daha ?

yazmadığım arkadaşlar, birazdan devam etcem.çok özür dileyerek çıkmak zorundayım.öptüm hepinizi....

aaaa bu arada epeydir unuttuk ya, topiğimizin 2. prensesi de Karin.Yamatekenin kızı.neyseki şimdilik nar tanenin 1 tane arkadaşı var :)) Nurayında Melikesiyle 3 leyecekler :)

1 hafta kalacak..iğne yaptırdıaym o açıdan çatlamıştır diye düşünyorum

canım çatlatma iğnesi olduysan çatlamıştır için rahat olsun ay arkadaş aşılama yaptırmış anlattı az önce 3 senelik evli sol tüpü tıkalı sağdan yumurtlamış bu ay aşılama oldu çok basit bi operasyon ziya bey mükelmml şekilde halletmiş saolsun tooplam 275 tl ye mal olmuş

Kızlar eşim görev için vana gidecek az önce aradı...adetimin 21.günü bişey olmaz herlahde çatlayan çatlamıştır

hadi ya, şansa bak.bencede çatlayan çatlamıştır yani inş.yumurtalar lütfen çattlamış olun ama ya :)

iyiyim Candas sahol sen nasilsin? nasil oldun ? testleri yaptirdin mi?
esinlede ins duzelmistir araniz.

candaşım aldım kuzum mailini eşim bulmuş aktardan akşam alcam dedi:)kızlar ziya beyi aradım test falan yaprınmı dedi durumu anlattım heycanlandı adam idrar testi pozitif diyince eeee dedi ama kanda negatif çıktı dedim güvenilir bi yerdemi yaptırdın ilginç hgebelik olmasa idrarda çıkmaz dedi bende hastanenin adını söledim yarın akşam 20.30 da gel bakalım bayadır görüşmüos zaten dedi:)

genelde 12. - 18. gun arasi oluyor . cok istisna olursa 23. gunde olur ama oda nadir yani

normal bi adet dönemim yok..37-45 falan o yüzden geç yumurtluyorum diye düşünüuroym...ama bu ay istisna..

candasım smear testi gün sonra çıktı...ben içeri gidiyorum kızlar...yemek zamanı

hellom nasılsın?
günlük bugün doktora gidecekti değilmi?

tünaydınlar,

arkadaş o kadar da çok yazılmaz ki 1 gün giremedik sadece. Geçmişi şöyle okudum.

senemcim nar tanemzin iyi olduğuna çok sevindim. Meme konusuna gelince ortalıkta şöyle bir muhabbet var anlamadım normal doğurursan meme verirsen annesin de sezeryan ve biberonla besliyorsan eksik annesin. Birde ne kadar meraklı bir milletiz ya çocuk bebek yetiştirme konusunda 40 kişiden laf çıkıyor. Hastaneye gidiyorsun hamilesin tanımadığın biri geliyor diyor süt iç yok öyle yok böyle ya sorulunca konuşmayı öğrenemicez anladım. Takmamaya çalış herkesin dediği aynı günlük ve chnb, teyzemi ilknur hep diyorlar süt verme ve büyükler ilk günlerin kabusu alıştır kendini diye. Annane gelmiş başına he he diyip geçecesksiniz. Allahtan eşin arkanda.

günlük caım sağlıklık olsunda bildiğin gibi bana hala erkek diye laf sokuyor kafasızlar :) kızın yakalamış vallahi. Kardeşini her çocuk kısknaırda sanki önemli olan büyüyünce ilişkilerine yansımasın bu kıskançlık. Senin saçlar dimdik olur ama halledersin. Eniştem konusunda hakkında hayırlısı. Ne zaman belli olacak belli mi peki yurtdışı olayı. öpüyorum çok

candaş dr ne dedi? yeminimi bozdum ağalarrrrrrr olayına çok sevindim.

evettttttttttt bu haftada benim depresyonum var. Ben bu kayınvalidemi napıcam ya allahadına ya bi çıkar yol. Herşeyi o biliyor, herşei o en iyisini yapıor, bana şimdiden taşıyıcı anne muhabbeti yaptığı gibi, ben snein yanında kalırım 3 ay annen yok ya annen yok ya annanen yaşlı ya, böyle sezerciğe bağlatacak beni :))) İstiyor ben evi, eşimi, bebeği ona vereyim tüm yönetim onda olsun.
evlenmeden önce tüm bunların olacağını biliyordum kayınvalidemde bir kadın inceliği göremediğimi basitlik gördüğümü söylüyordum. Annem ve teyzem yok deli misin öğretmen kadın diyorlardı. Bile bile lades benimki. Eşim napıyor bu arada? sen haklısın diyor he he de geç diyor ama ben haklıyımı sadece ben duyuyorum annesine KİTY haklı diyemiyor. Çünkü bana güvenmiyor demek ki o da eksik görüyor beni. Eltime bu kadar yapamıyor çünkü eltimin ailesi parçalar onu, 2. çok geçerli bir meselği var diş hekimi. Ağzı açılınca sen iiş bulamazsın ev hanımı oldun diyor. 3 ay yapamam kızlar vallahi durum bildiğiniz gibi değil Uzakta olmasına rağmen böyle. İstanbul'a taşınırlarsa :))))))))) cenaze namazıma beklerim hepinizi.

nasıl ama şişirdim sizi heheheh.

candaş mavi elbise varken yanımda olan meşhur kardeşim :))) eşimin ismi Alper :)

demekki harbiden benizyoruz kardeşimle, ben pek benzetmiyordum ama :)

ya şimdiden söyle eşine en fazla 10 gün kalsın diye...ben olmayan bebek için çoktan bu konuşmayı yaptım

cezam :)))))))))

2 hafta 3 hafta kabulum en en fazla 40 gün dedim. Uçak biletlerini alırken dönüşü sor dedim. Benimki hayatta soramaz çünkü sorsa anne dönüş için ne zaman alayım diye benimki bozulur, hemen beni arar telefonda oğlum bana böle böle dedi. Köşesine çekilmez.
Tam bir arsız. Gelince zannediyor ki o ben onunla didişecem sürekli herşeye evet diyeceğim tatminsizlikten çıldıracak. Yakın olmamı bekliyor yazın ve geçen sefer yaşadığımız olaylardan sonra mümkünatı yok.

en iyisini yapıyorsun şimdiden konuş. ben konuştum gel gör nafile.

Arkadaşım gelecekmiş öpüyroum sizi.

kaynanayı napmalı kaynar kazana atmalı oyyy yandım gelin dedikçe altına odun atmalııııı
canım alla sabır versin şimdiden umarım bişi çıkarda gelemez seni üzecek ve sinir edecekse sıkma canını sağ salim gelsin bebeğin dünya umrunda olmaz o zaman

yani ne bu merak anlamıyom..benim kayınvalidede geçenlerde "size geleceğim tam bi 1 hafta kalacağım" zaten bit kadar yer sık sık görüşüyoz..tamam gelde 2 gün kal yeterli....sen bebişinler ilgielnmekten görmezsin onu..hellom senin kayıavnlidenin ev adresini verde bi günde ona gideyim veli ziyaretine ziyaretin kısası makbuldür diyeyim...
iyi oturmalar size...

canım Allah yardımcın olsun. ben de var bir öğretmen kaynana. resmen çocuk gibi davranıyor, özellikle eşime.
ama ne yapayım fazla sesimi çıkarmıyorum, sonuçta annesi. ki görüyoruz ki anne kolay olunmuyor. ama çocuk meselesine gelince bakmaya çok talipli olacağını zannetmiyorum ben, ilk torun olmasına rağmen çünkü gezmeye çok meraklı. eşim de zaten 5-6 yaşına gelene kadar farklı şehirde anneanne yanında kalmış. eşiem bazen diyorum ki sana bakmamış, torun mu bakacak diye.anesine verme sebebi ise doğunun ücra köyünde öğretmenlik yapıyolarmış, ve hastalansa doktora götürme imkanları yokmuş, bakçak kimse de yokmuş. ama ne hikmetse eşimi postaladıktan sonra aynı yerde çocuk çalışmalarına devam etmiş. öğretmen insan korunmayı bilmez mi değil mi?ve ikinciye tekrar hamile kalınca kürtaja gitmiş. kürtajım için o gelmişti yanıma benim geçen sefer. ve bana moral vermeye çalışırken ağzından kaçırmaz mı?makina sesinden falan bahsetti, eskiden ayık yapıyolarmış kürtajları. sen nerden biliyosun dedim, böyle böyle demez mi. eşime dedim böyle böyle, annenin günahını çekiyoruz biz, canlı canlı kıymış. anne babanın günahını çocuklar çekermiş. çocuklar çekince kim üzülüyor, anne baba. eşim de ilk defe duymuş olayı bilmiyomuş, ne kadar üzüldü anlatamam.
ve arkadan görümceme hamile kalmış ve ne hikmetse aynı köyde onu büyütmüş bi süre. eşim garibim uzaklarda kalmış anneden. lafı gelince kakıyorum.
ama canım ne kadar kızsak da anne kolay olunmuyor. sabırlı olmalıyız. çok zor herkesin başında kaynana derdi ama ne yapalım.
senin planın ne canım?sen ne düşünüyorsun bebek bakımına yardım etme konusunda?kimi düşünüyosun?

Geçmişolsun canım. Soğukhavalarda ayakları üşütmemek lazım...

Amin canım. Görümcem çok iyidir. 5 tane var. En iyisi o. Eşim de o ablasını çok sever. Düşün hatta ablamın çocuğu olursadeve keseceğim diye adamıştı yıllar önce...

Canım ben de son kürtajımda zaten kese dışında bir şey görmemiştim. Bize de bir hafta bekleyelim ilerlemezse sonlandıralım demişlerdi.
Bir hafta okula gitmiştim. O hafta çok zor geçmişti.Ama Allahtan bizim okuldakiler anlayışlılar.Sorun yaşamamıştım...
Gizem kim?

chnb'cim,
inşallah görümcen de hamile kalır. yaş önemli değil o kadar da ne mucizeler duyuyoruz. insaşllah sen de vesile olursun, sevap kazanırsın.
senden gelişme var mı canım?arda bey döndü mü?
candaş, yeminini bozmayı düşünmene sevindim.

adak meselesi konuşulmuş. benim de kalp atışları için adağım vardı. o gün yerine getirdim çok şükür.
bir de düşük tehlikesi için hastanede yatarken sağlıkla kucağıma alayım kız olsun erkek olsun 2 kurban dedim. normalde erkeğe 2, kıza 1 miş dinimizde. ama o kadar canım yanıyodu ki öyle dedim eşime. eşim de tamam dedi.
uygulma bu şekilde de yapılıyor. ama miniklerin dediği de doğru bir yaklaşım. olduktan sonra da Allah kabul ediyomuş.
Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah.

canım haberlerde sürekli gösteriyor. geçen yıl çıkmıştı kız. bir öğrenci, botları yırtık, arkadaşlarına gösteriyordu. başkan yardımcısı.
şofbenden zehirlenmiş. ölmüş.

ve sıra bizde:))

eşimi daha tanımadan asık oldum ben..kim oldugunu bile bilmeden hayatımdaki en özel yeri alacagından adım gibi emindim..baska hayatların insanlarıydık..uzakların yabancılarıydık belki..ama RAbbim ol dedi gönüllerimiz baglanıverdi ansızın birbirine..bundan sonrası oldukca zor bir sürecti..
herseye ragmen nasip oldu binbir zorlukla olsun kurduk yuvamızı bütün engelleri astık..sonra benim gurbette baska bir hayata yolculugum baslayıverdi..hayatın zorlukları bir bir serilince önüme anne olmaktan korktum halbuki en cok istedigim seydi taa evcilik oynadıgım günlerden beri anne olmak..
bir yıl kadar dogum kontrol hapı denen zıkkımla korunduk..simdi gülüyorum aptallıgımıza..
tam korkumu yenip anne olmayı deli gibi tekrar istemeye baslamısken gelmesini istemedigim ama ısrarla peşpeşe gelen regl dönemleri...tek cizginin gözüme girdigi test cubukları...bir türlü yavrumuzun müjdesine eremeyişimiz..acabalar...ilk doktor yoluna düşüşümüz..ve ilk hüsran..
meger bosuna korunmusuz biz onca süre zaten bişeyler yolunda değilmiş..anne olmaktan korkarken ben annelige erişmek meger o kadar kolay değilmiş..
birden içine düştük en apansız ucurumların..hayat baska bir hal aldı..bebek icin yapılan calısmaların stresi kürler her yeni duyulan bilgiyi deneyiş falan baktık zaman geciyor daha iyi bir şeyler yapmak lazım düştük tedavi yollarına..tabi bu süreçte yalnızız eşimle ben..aslında ikimiz de yalnızız ayrı ayrı aramızda tayin nedeniyle bir de kmler varken..cok zor oldu ilk asılmayla basladık..oldugundan fazla uzun süren cevap alamadıgımız bir tedavi döneminde kendimde de sorun oldugnu ögrendigimde dünyam basıma yıkıldı..cok agladım cok kahrettim kendime..üstelik tüm bunları hasret cekerken yasamak zorunda kaldık eşimle birbirimize..
bir sonraki asama tüp bebek icin karar verdigimiz ay..eşim ayda bir kac kez gelebiliyordu yanıma izne..yumurtlama günleri desen bilen kim..periyodlar uzamıs hesaplar şaşmış..o ay sadece bir gün beraberdik..ve Rabbim o tek günü bize mucize kıldı çok şükür..tedaviye baslayacagız derken asılamanın ardından kendiliginden hamile kaldım..işte bu bizim mucizemizdi..
günüm gecti mi gecmedi mi bilmiyordum bile..öylesine bir test yapayım dedim icimde farklı bir his vardı gerci..ben anne olcam diye dalga geciyordum kendi kendime..sabahın köründe testi yaptım..tek cizgi cıkınca yine işte amannn dedim tam cıkarken tuvaletten aman Allahım o ne..aylarca bekledigim sey..sonunda ben de gördüm işte cift cizgiyi..Binlerce sükür RAbbime.
eşimin yanına gidene kadar söylemedim müjdemizi..önce emin oldum mucizemin gelişinden..sonra babamızın yanına gittik..onunla verdigmizi mücadelenin meyvesini birlikte tatmak istedim..cok şükür ki nasip oldu bize de..onun da yüzünde o eşsiz şükrü görmek nasip oldu hamdolsun..

derken yeni bir dönem basladı bizim icin..hamilelik sürecinde de mecburi yalnızlıklar kuzucugumun karnımda oldukca sükunetli olusu annesini korkutuşu evhamlar büyümeyen göbegimin hamilelikten süpheye düşürüsü derken dokuz ay geciverdi bisekilde..ama tembel kuzum dönemeyince sezeryana karar vermek zorunda kaldık..
dogum zamanı gelinceye kadar yogunluktan yorgunluktan heyecanı yasayamadım pek..ancak doguma girmeden evvel bastı yüregimi bir telas..nasıl bişeydi acaba anne olmak..kuzum iyi miydi..saglıklı mıydı..kavusmak nasip olacak mıydı derken kendimi ameliyathanede buldum heyecanla..damar yolu acımı ve epdrualin yapılması oldukca zor oldu bende..bir an korkmadım degil ama melegime kavusmanın heyecanı bastırdı tüm korkularımı..derken tatlı bir aglama sesi ardından dudaklarıma degen sıcacık bir yüz anında susan küçük kelebegim..ne kadar kücüktü Yarabbim..benimdi şimdi bu melek öyle mi..minicik bedeni bedenimden cıkmıstı işte kavusmustuk nihayet..nasıl güzeldi nasıl özeldi o an benim icin yeniden doğuş vaktiydi..bebegimle yeniden dogmuştum sanki..nasıl şükretsem az RAbbime o an cennetlere bedeldi..
kuzumu aldılar bakıma götürdüler ben de sabırla dikişlerin bitmesini bekledim ona kavusabilmek icin..dakikalar gecmek bilmedi o an..nasıl hasret cekiyordum daha şimdiden biricik varlıgıma..öyle tarif edilemez bir rüyanın içinde büyülenmiş gibi cıkardılar ameilyathaneden..herkes kapıda karsıladı beni gözlerinde tarifsiz bir parıltıyla..biricik askım sükranla baktı gözlerime..artık tam bir aileydik işte biz de..zor yollardan gecmiştik fakat sonunda kavusmustuk işte melegimize..odamıza cıktık prensesimi cicileri icinde getirdiler kollarıma..akca pakca pamuk gibi bir kuzu..minicik elleriyle sıkı sıkı tutundu annesine..artık hayatın tamamen baska bir boyutundaydım kızımla..artık anneydim ben de..
şükürler olsun ki mucizeler nasip oldu bize de..

şimdi melegimin annesi olarak bambaska bir maraton icindeyim..kuzucugumla dogum sonrası bitakım sıkıntılar yasadık..beslenme sorunu sarılık annelige alısma hayata tutunma derken zaman hızla akıp geciyor işte..hamdolsun ki o kollarımda artık..hamdolsun ki ben de anneyim sayesinde..
dilegim o ki yetebilirim yavruma saglıkla huzurla büyütebilirim kelebegimi huzur icinde..

Allahım bu yolda kimseyi sınamasın eksik bırakmasın dogum anında da cok dua ettim anne olmak isteyen herkese nasip etsin RAbbim bu eşsiz duyguyu bir an önce saglıkla hayırlsıyla..

işte bu da bizim hikayemiz ... basındaki tüm olumsuzluklara inat mutlu sonla biten yepyeni mutluluklara baslangıc olan en özel hikayem..

ve sıra bizde:))

eşimi daha tanımadan asık oldum ben..kim oldugunu bile bilmeden hayatımdaki en özel yeri alacagından adım gibi emindim..baska hayatların insanlarıydık..uzakların yabancılarıydık belki..ama RAbbim ol dedi gönüllerimiz baglanıverdi ansızın birbirine..bundan sonrası oldukca zor bir sürecti..
herseye ragmen nasip oldu binbir zorlukla olsun kurduk yuvamızı bütün engelleri astık..sonra benim gurbette baska bir hayata yolculugum baslayıverdi..hayatın zorlukları bir bir serilince önüme anne olmaktan korktum halbuki en cok istedigim seydi taa evcilik oynadıgım günlerden beri anne olmak..
bir yıl kadar dogum kontrol hapı denen zıkkımla korunduk..simdi gülüyorum aptallıgımıza..
tam korkumu yenip anne olmayı deli gibi tekrar istemeye baslamısken gelmesini istemedigim ama ısrarla peşpeşe gelen regl dönemleri...tek cizginin gözüme girdigi test cubukları...bir türlü yavrumuzun müjdesine eremeyişimiz..acabalar...ilk doktor yoluna düşüşümüz..ve ilk hüsran..
meger bosuna korunmusuz biz onca süre zaten bişeyler yolunda değilmiş..anne olmaktan korkarken ben annelige erişmek meger o kadar kolay değilmiş..
birden içine düştük en apansız ucurumların..hayat baska bir hal aldı..bebek icin yapılan calısmaların stresi kürler her yeni duyulan bilgiyi deneyiş falan baktık zaman geciyor daha iyi bir şeyler yapmak lazım düştük tedavi yollarına..tabi bu süreçte yalnızız eşimle ben..aslında ikimiz de yalnızız ayrı ayrı aramızda tayin nedeniyle bir de kmler varken..cok zor oldu ilk asılmayla basladık..oldugundan fazla uzun süren cevap alamadıgımız bir tedavi döneminde kendimde de sorun oldugnu ögrendigimde dünyam basıma yıkıldı..cok agladım cok kahrettim kendime..üstelik tüm bunları hasret cekerken yasamak zorunda kaldık eşimle birbirimize..
bir sonraki asama tüp bebek icin karar verdigimiz ay..eşim ayda bir kac kez gelebiliyordu yanıma izne..yumurtlama günleri desen bilen kim..periyodlar uzamıs hesaplar şaşmış..o ay sadece bir gün beraberdik..ve Rabbim o tek günü bize mucize kıldı çok şükür..tedaviye baslayacagız derken asılamanın ardından kendiliginden hamile kaldım..işte bu bizim mucizemizdi..
günüm gecti mi gecmedi mi bilmiyordum bile..öylesine bir test yapayım dedim icimde farklı bir his vardı gerci..ben anne olcam diye dalga geciyordum kendi kendime..sabahın köründe testi yaptım..tek cizgi cıkınca yine işte amannn dedim tam cıkarken tuvaletten aman Allahım o ne..aylarca bekledigim sey..sonunda ben de gördüm işte cift cizgiyi..Binlerce sükür RAbbime.
eşimin yanına gidene kadar söylemedim müjdemizi..önce emin oldum mucizemin gelişinden..sonra babamızın yanına gittik..onunla verdigmizi mücadelenin meyvesini birlikte tatmak istedim..cok şükür ki nasip oldu bize de..onun da yüzünde o eşsiz şükrü görmek nasip oldu hamdolsun..

derken yeni bir dönem basladı bizim icin..hamilelik sürecinde de mecburi yalnızlıklar kuzucugumun karnımda oldukca sükunetli olusu annesini korkutuşu evhamlar büyümeyen göbegimin hamilelikten süpheye düşürüsü derken dokuz ay geciverdi bisekilde..ama tembel kuzum dönemeyince sezeryana karar vermek zorunda kaldık..
dogum zamanı gelinceye kadar yogunluktan yorgunluktan heyecanı yasayamadım pek..ancak doguma girmeden evvel bastı yüregimi bir telas..nasıl bişeydi acaba anne olmak..kuzum iyi miydi..saglıklı mıydı..kavusmak nasip olacak mıydı derken kendimi ameliyathanede buldum heyecanla..damar yolu acımı ve epdrualin yapılması oldukca zor oldu bende..bir an korkmadım degil ama melegime kavusmanın heyecanı bastırdı tüm korkularımı..derken tatlı bir aglama sesi ardından dudaklarıma degen sıcacık bir yüz anında susan küçük kelebegim..ne kadar kücüktü Yarabbim..benimdi şimdi bu melek öyle mi..minicik bedeni bedenimden cıkmıstı işte kavusmustuk nihayet..nasıl güzeldi nasıl özeldi o an benim icin yeniden doğuş vaktiydi..bebegimle yeniden dogmuştum sanki..nasıl şükretsem az RAbbime o an cennetlere bedeldi..
kuzumu aldılar bakıma götürdüler ben de sabırla dikişlerin bitmesini bekledim ona kavusabilmek icin..dakikalar gecmek bilmedi o an..nasıl hasret cekiyordum daha şimdiden biricik varlıgıma..öyle tarif edilemez bir rüyanın içinde büyülenmiş gibi cıkardılar ameilyathaneden..herkes kapıda karsıladı beni gözlerinde tarifsiz bir parıltıyla..biricik askım sükranla baktı gözlerime..artık tam bir aileydik işte biz de..zor yollardan gecmiştik fakat sonunda kavusmustuk işte melegimize..odamıza cıktık prensesimi cicileri icinde getirdiler kollarıma..akca pakca pamuk gibi bir kuzu..minicik elleriyle sıkı sıkı tutundu annesine..artık hayatın tamamen baska bir boyutundaydım kızımla..artık anneydim ben de..
şükürler olsun ki mucizeler nasip oldu bize de..

şimdi melegimin annesi olarak bambaska bir maraton icindeyim..kuzucugumla dogum sonrası bitakım sıkıntılar yasadık..beslenme sorunu sarılık annelige alısma hayata tutunma derken zaman hızla akıp geciyor işte..hamdolsun ki o kollarımda artık..hamdolsun ki ben de anneyim sayesinde..
dilegim o ki yetebilirim yavruma saglıkla huzurla büyütebilirim kelebegimi huzur icinde..

Allahım bu yolda kimseyi sınamasın eksik bırakmasın dogum anında da cok dua ettim anne olmak isteyen herkese nasip etsin RAbbim bu eşsiz duyguyu bir an önce saglıkla hayırlsıyla..

işte bu da bizim hikayemiz ... basındaki tüm olumsuzluklara inat mutlu sonla biten yepyeni mutluluklara baslangıc olan en özel hikayem..

kizlar ben bugun gittim dr incelme olmus dedi ve 3 ayi hatirlatti tekrar.
beklicem ama subattaki adetten sonra baslarim diyorum calismalara.
bakalim ilk adetim ne zaman olucak ?

Rahim miincelmiş? İncelirse ne olurmuş ki?

Canım ben de 24 ay emzirmiştim:)) Ama OĞLAN HEMEN ALIŞTI SORUN YAŞAMADIM DEMEK SENİN ARKadaşlar gibi ben istemişim daha çok. Peki uyurken arada tekrar denesen olmaz mı ki? Sana da zorluk. 2 iş birden. Tek güzel yanı ne kadar emdiğini ölçebiliyorsun. Moral çok önemli:))

Canım sen nasılsın? Çanakkelede misin Ankarada mı? Adet oldun mu?

Mesajını aldım cevapta verdim Chnb.Ablamın şu anda düşük tehlikesi var 10 gün istirahat verdiler.Off dert bir tane değil ki :18:

Canım tekrar bakayım görmedim mesajını. Allah şifa versin ablana? Bir ihtiyacı varsa da yardımcı olurum elimden geldiğince...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…