- Konu Sahibi aylin_fatih
-
- #10.881
Minicikumut sanırım kaynana iyiyse bile psikolojisi yetiyor. İnşallah bizler de iyi kaynanalar oluruz...
Ama erkek annesi olunca temkinli konuşmak lazım herhalde. Kıskanır mıyım gelini diye düşünüyorum. Birkaç tane daha evlat olsa belki ilgi dağılır. Tek çocukla kalırsam ben de kendimden korkmuyor değilim. Oğlumun yakınımda olmasını isterim gibime geliyor:))
Ben 24 yaşına giricem şubatta ablam temmuzda 25 olduKüçüktür diye tahmin ediyorum senden ablacım.
Psikolojisinin yetme durumuda sanırım duyduklarımızdan kaynaklanıyor.Etkilenmemek mümkün değil gerçekten.Aradaki mesafeyi koruyabilmek önemli oluyor bazen.Eşim benim memleketime geldi benimle evlenebilmek için.Kayınvalidem sorun yapmıyormuş gibi görünüyor İnşallah öyledir
Kaynana olsam ben kıskanırmıyım bilmiyorum ama oğlumun dolayısıyla gelinimin mutluluğunu kendi ellerimle bozmayı asla istemem herhalde.Allah kötü kaynanaları ıslah etsin,gelinlerede sabır versin İnşallah
benim kaynanam yonetim bende olsun diyen biri degil Allahtan boyle seyler okuyunca halimden sukrediyorum.tünaydınlar,
arkadaş o kadar da çok yazılmaz ki 1 gün giremedik sadece. Geçmişi şöyle okudum.
evettttttttttt bu haftada benim depresyonum var. Ben bu kayınvalidemi napıcam ya allahadına ya bi çıkar yol. Herşeyi o biliyor, herşei o en iyisini yapıor, bana şimdiden taşıyıcı anne muhabbeti yaptığı gibi, ben snein yanında kalırım 3 ay annen yok ya annen yok ya annanen yaşlı ya, böyle sezerciğe bağlatacak beni :))) İstiyor ben evi, eşimi, bebeği ona vereyim tüm yönetim onda olsun.
evlenmeden önce tüm bunların olacağını biliyordum kayınvalidemde bir kadın inceliği göremediğimi basitlik gördüğümü söylüyordum. Annem ve teyzem yok deli misin öğretmen kadın diyorlardı. Bile bile lades benimki. Eşim napıyor bu arada? sen haklısın diyor he he de geç diyor ama ben haklıyımı sadece ben duyuyorum annesine KİTY haklı diyemiyor. Çünkü bana güvenmiyor demek ki o da eksik görüyor beni. Eltime bu kadar yapamıyor çünkü eltimin ailesi parçalar onu, 2. çok geçerli bir meselği var diş hekimi. Ağzı açılınca sen iiş bulamazsın ev hanımı oldun diyor. 3 ay yapamam kızlar vallahi durum bildiğiniz gibi değilUzakta olmasına rağmen böyle. İstanbul'a taşınırlarsa :))))))))) cenaze namazıma beklerim hepinizi.
nasıl ama şişirdim sizi heheheh.
canim bencd meslekten ziyade karakter meselesi ya. benim kizkardesim bir kaynanasi var. Amanin dersin herseyi o bilir en guzelini o bilir. ve hic susmaz. zor kadin. ama kardesim seviyesini cok guzel koydu karistirmaz birseyine. Aslinda biz bastan cok iyi niyetli davrandik ama havamizi alinca tavirda ona gore degisiyor tabicanım Allah yardımcın olsun. ben de var bir öğretmen kaynana. resmen çocuk gibi davranıyor, özellikle eşime.
ama ne yapayım fazla sesimi çıkarmıyorum, sonuçta annesi. ki görüyoruz ki anne kolay olunmuyor. ama çocuk meselesine gelince bakmaya çok talipli olacağını zannetmiyorum ben, ilk torun olmasına rağmen çünkü gezmeye çok meraklı. eşim de zaten 5-6 yaşına gelene kadar farklı şehirde anneanne yanında kalmış. eşiem bazen diyorum ki sana bakmamış, torun mu bakacak diye.anesine verme sebebi ise doğunun ücra köyünde öğretmenlik yapıyolarmış, ve hastalansa doktora götürme imkanları yokmuş, bakçak kimse de yokmuş. ama ne hikmetse eşimi postaladıktan sonra aynı yerde çocuk çalışmalarına devam etmiş. öğretmen insan korunmayı bilmez mi değil mi?ve ikinciye tekrar hamile kalınca kürtaja gitmiş. kürtajım için o gelmişti yanıma benim geçen sefer. ve bana moral vermeye çalışırken ağzından kaçırmaz mı?makina sesinden falan bahsetti, eskiden ayık yapıyolarmış kürtajları. sen nerden biliyosun dedim, böyle böyle demez mi. eşime dedim böyle böyle, annenin günahını çekiyoruz biz, canlı canlı kıymış. anne babanın günahını çocuklar çekermiş. çocuklar çekince kim üzülüyor, anne baba. eşim de ilk defe duymuş olayı bilmiyomuş, ne kadar üzüldü anlatamam.
ve arkadan görümceme hamile kalmış ve ne hikmetse aynı köyde onu büyütmüş bi süre. eşim garibim uzaklarda kalmış anneden. lafı gelince kakıyorum.
ama canım ne kadar kızsak da anne kolay olunmuyor. sabırlı olmalıyız. çok zor herkesin başında kaynana derdi ama ne yapalım.
senin planın ne canım?sen ne düşünüyorsun bebek bakımına yardım etme konusunda?kimi düşünüyosun?
bende duydum cok uzuldum. cennete uctu gitti. Allah anasina babasina sabir versin cok zor.canım haberlerde sürekli gösteriyor. geçen yıl çıkmıştı kız. bir öğrenci, botları yırtık, arkadaşlarına gösteriyordu. başkan yardımcısı.
şofbenden zehirlenmiş. ölmüş.
yani o kurtaj yaptigi yer incelmis kaziigi icin sanirim. 3 ay bebek yok dedi. tekrar ayni yere olursa tutunursa baya risk artiyor cunkuRahim miincelmiş? İncelirse ne olurmuş ki?
gozun aydin diyelim o zamancanım yaptırdım dün, ama kan testlerini.haftayada smear var.eşimlede barıştık.diğer ay yine aynısını yapacak ama kesin.teşekkür ederim sizlerinde başını çok ağrıttım.hala sancın var mı seninde ?
ne buyuk acilar var Yarabbim evlerden uzak. Basi sagolsun kadincagizin ne zor ya. Allaha sukrettim bir kez daha.Bu saatte okulda olmam lazım aslında. Bugün çok kötü bir gün geçirdik. Ben bu sene 2 okulda çalışıyorum. Biri yeni okulum bir de geçen sene görev yaptığım okulum. Eski okuldaydı dersim. Sabah gittim. Okuldan öğretmen arkadaşın yine yan okulda ve bizde de derslere giren eşi vefat etmiş. Dün öğlen kalp krizi geçirmiş. 49 yaşında. Arkadaş da 38 yaşında. 4. ve 8 sınıfa giden oğulları vardı. Cenaze okula geldi. Tören oldu 4. giden oğlu çok içimi yaktı. Anne yanındaydı. Çok üzüldük. Cenaze defnine de katıldık. Çok ağladım öğleden sonra da yeni okulu aradım 2 saat dersim vardı biri kulüp çalışması biri ders. Gitmedim. Evdeyim. Hala çok üzgünüm. Adamı en son 1 ay kadar önce görmüştüm. Markette. Elimde poşetler vardı. Yardım edelim mi demişti. Tüm öğrenciler geldi törene...
ins onemli bir sey yoktur canim sonucu yaz ya. Apandis olsalar elle muayene edip hemen anliyorlarmis. burda bir arkadasin elle muayene etmis dr apandisin oldugu yere bastirmis bastirmis sonra birden birakmis yere yigilmis cocuk dr da hemen ameliyata almis.benim demoralim çok bozuk eşim iş yerinde biraz fenalaşmış sağ kasıında ağrısı olmuş sanayideki hastaneye gitmiş devlet hastanesine sevk etmişler apandistten şüphelenip izin alamıorum çok işim var içim içim yiyo şuan
ne guzel babanne. cok sanslisin mekani cennet olsun. Benim babannem hayatta ama maalesef bizi pek sevmiyor.babannem 2007 aralıkda vefat etti halam o gün çok ağıt yaktı annemmm bizi bıraktın gittin diye o gün dediler ki ona annen çok güzel öldü babannem karın ağrısıyla gitt hastaneye 1 gece yattı ertesi gün öldü 76 yaşında misler gibi hiç yatmadan ardında 10 evlat sayamadıım torun bırakarak bizimle kalırdı bi bayram kapı önünde 75 çift ayakkabı saymıştım neyse halam çok bağırdı o gün dedim halacım allah büyük dua etces ona bu kadar bağırma nolurr isyan etme diye aradan 4 ay geçti halam trafik kazasında oğlunu kaybetti abim içkili öldü feci öldü halamın sesi hiç çıkmadı bi köşede sessizce ağladı ona tesbihimi verdim halam dua et sadece dedim halam tesbih çekti ve ağladı sadece bana dediki bida baarmıcam biz doğmamış bebeklerimize bu kadar ağladık üzüldük hala aklımızdan gitmio allah yardımcısı olsun
yazik ama o kayananayada ya. yani hep kaynanalar degil bazi gelinler cadi oluyor. Allah oyle olanlarida islah etsin.Çok teşekkürler Candaşcığım.İnşallah dualarımız kabul olur ve miniğimiz annesinden ayrılmaz.
Kaynana konusuna gelince;benim kayınvalidemle bir sorunum yok çok şükür.Eşim babasını 3 yaşındayken kaybettiği için kayıpederimde yok benim.Kayınvalidem evlendikten sonra bir hikaye anlatmıştı bana.Bir kaynana-gelin varmış.Çok iyi anlaşıyorlarmış.Kayınvalide gelini sabah işe gitmeden geliyormuş ve torununa bakıyormuş.Evdeki yemek işlerini,temizlik işlerini hallediyormuş.Gelininin yarım gün çalıştığı birgün gelini demiş ki''Anne öğleden sonra arkadaşlarım gelecek''Kayınvalideside demiş ki ''Sen hiç sıkılma kızım ben hazrlık yapar,evi toparlarım''demiş.Sonra gelini eve geldiğinde bakmış ki ev temiz,pastalar,börekler hazır.Teşekkür ederim anne demiş.Kayınvalidesi evine gitmek üzere yola çıkmış.O sırada gelininin arkadaşları gelmiş sohbete dalmışlar.Kayınvalidesi yolun yarısından telefonunu unuttuğu için geri dönmüş.Anahtarı olduğu için kapıyı kendisi açmış rahatsız etmemek için.O sırada gelininin arkadaşları ne kadar şanlısın herşeyini hazırlayıp gitmiş kadıncağız demişler.Gelinide demiş ki ne kadar iyi olursa olsun eve girdiğimde kapının önünde terliklerini görünce bir tuhaf oluyorum,ne kadarda olsa adı üstünde kaynana demiş(Kayınvalidemde ne kadar taraflı bir hikaye anlatmış yeni farkediyorum)
Bu kaynana sorunu insanoğlunun en büyük sorunu sanırım.Kadınların çoğu mutluluğunu,yuvasını kaybedecek noktaya geliyor.Kayınvalidelerin farkedemediği şu sanırım.Oğulları artık evlendi ve hayatlarında yeni bir sayfa açıldı.Birde herkes kendi annesi gibi birini bulamaz,bulsa bile kırılma noktası annesiyle kayınvalidesi arasında farklı oluyor.
Evet canım ben ocak 8 de 35 im. Ah ah...
Aman inşallah hep öyle kalır. Benim kayınvalidem 78 yaşında. İyidir aslında. Bana pek bir zararı yok. Uzağız diye fazla etkilenmiyorum.
bende ocak 9 da 29 olucam maalesef ya
yillar geciyor 30 a merdiven dayadim. bakiyorum yuzumde kirisliklar baslamis belirmeye.insanin gonlu yaslanmiyor gerci
ben kendimi 22 sayiyorum :)
Tekti ablacım:))) bu cumartesi kendi doktoruma gidicem inşallah görürüz kalp atımı gerçi erken daha ama...
babannem çok başkaydı çok özlüorum onu hala aklımdan çıkmıo mezarına giderim hep işükür sigaraya xzam geldimi kalkar oynarıd:)eğlenceli bi ikizler burcuydu sevimli insan hayatımdaki idolum bizim anne babada hep kavga gürültü yapardı babannemle büyüdük biz evimiz 100 senelik tarihi evlerdendi 2 katlı dubleks:)annamle babamın odası yukardaydı aşağıda biz bi odada 4 kişi yatardık babannem kardeşlerim ve ben ahh eski günler geldi aklıma
bu arada eşimde apandis yokmuş şükür 2 güne geçmezse ağrılar gel demiş sanırım mideyle ilgili bi sıkıntı yinw
adi ne babannenin ? belki kizin olursa verirsin adini 2. isim olarak.
ne guzel biriymis.
gecmis olsun esinede. mide strestende oluyor. birde usutmekten. patates haslamasi iyi gelebilir. aksam yaparsin
nane limonda cok iyi gelir belki biliyorsundur gerci.
O da güzel canım. Ben daha kötü:)) 5o yi geçmişim sanki(
Nazlım sevindim canım...
Yeşimciğim inşallah 3 ay çabucak geçer senin için. Dediği de doğru. İyice toparlasın rahimin...
babannem çok başkaydı çok özlüorum onu hala aklımdan çıkmıo mezarına giderim hep işükür sigaraya xzam geldimi kalkar oynarıd:)eğlenceli bi ikizler burcuydu sevimli insan hayatımdaki idolum bizim anne babada hep kavga gürültü yapardı babannemle büyüdük biz evimiz 100 senelik tarihi evlerdendi 2 katlı dubleks:)annamle babamın odası yukardaydı aşağıda biz bi odada 4 kişi yatardık babannem kardeşlerim ve ben ahh eski günler geldi aklıma
bu arada eşimde apandis yokmuş şükür 2 güne geçmezse ağrılar gel demiş sanırım mideyle ilgili bi sıkıntı yinw
yok canim ya karamsar olma.
bugun ne dusundum biliyormusun? olduda bir suru sorun cikti ve ben tekrar anne olamadim
olurya insaniz hersey bizler icin gerci tip cok ilerledi ama neyse
dedim olsun napalim bir kizim var sukur 3 yasina giricek oda ocak 5 dogumlu :)
tek cocuk yapan daha yapmayan bir suru insan var elbette cok istiyorum ama olmasada napayim dedim.
ve herseyden onemlisi saglikli olmasi. bugun yururken benden biraz ileri dogru kosarak yurudu.
yine sukrettim yuruyor kendi diye neleri var. o yuzden bugun umutluyum ve kendimi iyi hissediyorum
bazen istediklermizi dusunup uzulmek yerine sahip olduklarimiza bakip tatmin olmamiz gerekiyor diye dusunuyorum
Seytan bizi mutsuz eden ,halbuki mutlu olmak icin ne kadar cok sebebimiz var
Ahh nazlım ahh...
Şu sıralarda ki en büyük yaramı deştin belkide bende babaannemi kaybedeli 3 ay oldu.Onu bir daha göremeyeceğimi yeni yeni kavrıyorum ve çıldıracak gibi oluyorum.Babaannemi öyle çok seviyorum ki..Fıstık yeşili gözlü,güzeller güzeli tontonum..Şen kahkahalarıyla her yeri neşelendiren minik kadın..Mezarına gidiyorum,yok diyorum o burada olamaz..Başkasının mezarına gitmiş gibi dua edip geri geliyorum..Benim babaannemle çok güzel,çok sıcak bir ilişkim vardı.2 gün aramasam unuttun sende bizi derdi..Hiç unutmadım ve unutamam tontonumu..
Rabbim onun yerini Cennet eylesin İnşallah.Mezarı bir çamın gölgesinde,soğuk oluyor hep gittiğimde.Geçen kar yağarken dedim ki eşime gülme ama içim kötü oldu..Babaannem üşürmü sence dedim.Sarıldık birbirimize..Tontonumada son bir kez sarılmayı nasılda isterdim bir bilseniz arkadaşlar..
Ölümden kaçış yok.Her nefis ölümü tadacak mutlaka..Ama kayıplarımızın acısı hep yüreğimizde..Bıçak yarası gibi büyük bir acıyla hemde..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?