miniğim gelmişşşşşşşş canım benim yarın ziya beye gidicem senin için bişi soırmamı istermsiin kuzum
kızlar ben çıkyorum, herkeslere iyi akşamlar. nazlım-chnb, inş testler işe yarar , en azından geç yumurtlama varsa öğrenirim.bence yok ama bellide olmaz yani ...
minikler, haklısın nede olsa adı kaba tabirle kaynana.
yeşim, hadi gözün aydın normal hayat başlamış :)
canım benim özür dilerim yaa babanneciinde mekanı cennet olsun onlar cennette bizi bekliolar inşallah ben bigün rüyamda gördüm yemyeşil bi yer babannem elinde bi oğlan çocuğuyla dolanıyo gece kan ter içinde uyandım mutluluktan ağladım dedimki oğlum babannemn yanında bende yeni öldüğünde senin gibiydim ama alışıo insan nelere alışıoruz hep iyi hatırlamalk ne güzel bişi 4 sene olacak ama hala giderim mezarına hiç bırkmam temizlerim çiçek ekerim biliorum o beni görüyo seninkide görüyo merak etme üzdüysem özür dilerim canım tekrar
kabullenmesi en zor şey kaybetmek sanırım arkadaşlar bilir geçen ay en yakın arkadaşım 15 gün arayla hem babasını hem ananesini kaybetti ama annesi kız kardeşleri hepsi dimdik ayaktaydı ve herkes imrendi onlara arkadaşımın dediği bi cümle vardı nefes aldıkça yaşamk sorundayız diye bizlerde öyleÜzülüyorum tabi ki ama buna sen sebep değilsin Nazlım..
Ölümü kabullenmekte hep güçlük çekiyorum.İlk olarak anaannemi kaybettiğimde 11 yaşındaydım.Anaannem hep uzaktaydı.Ve halada anaannem Samsundaymış gibi geliyor.Kendimi bu şekilde telkin etmiştim sanırım.
Sonra çocukluk arkadaşımı kaybettim 18 yaşındaydı öldüğünde..Oda uzaklarda bir yerde yaşıyormuş gibi geliyor hala..
Ve babaannemden sonra işyerinden bir arkadaşımın eşi hayatını kaybetti iş kazası sonucunda..Benden 15 gün sonra evlenmişlerdi..8 yılın sonunda kavuşmuşlardı birbirlerine ama sadece 2,5 ay beraber uyuyabildiler..Cenazeye gittiğimizde arkadaşım musalla taşının üstündeki tabuta elini koymuş öylece bekliyordu.Son kez hissedebilmek için belkide..Sabırla direndi..Ta ki cenazeyi camiden çıkartana kadar..Tabutu giderken öylece baktı sonra küçük bir kız çocuğu gibi ağlayarak kaçtı..Görmek,inanmak istemedi..O an dedim ki..Hayat işte bu kadar,ben herşeyi planlamaya çalışırken kader kendi planlarını ortaya koyabilir.O gün bugündür daha çok seviyorum herşeyi,daha çok gülüyorum..
yok canim ya karamsar olma.
bugun ne dusundum biliyormusun? olduda bir suru sorun cikti ve ben tekrar anne olamadim
olurya insaniz hersey bizler icin gerci tip cok ilerledi ama neyse
dedim olsun napalim bir kizim var sukur 3 yasina giricek oda ocak 5 dogumlu :)
tek cocuk yapan daha yapmayan bir suru insan var elbette cok istiyorum ama olmasada napayim dedim.
ve herseyden onemlisi saglikli olmasi. bugun yururken benden biraz ileri dogru kosarak yurudu.
yine sukrettim yuruyor kendi diye neleri var. o yuzden bugun umutluyum ve kendimi iyi hissediyorum
bazen istediklermizi dusunup uzulmek yerine sahip olduklarimiza bakip tatmin olmamiz gerekiyor diye dusunuyorum
Seytan bizi mutsuz eden ,halbuki mutlu olmak icin ne kadar cok sebebimiz var
n e50 si ablacım ya hepimize tal çıkarırsın yeminle ben bilmiodum senin o yaşlarda olduunu ruhun genç senin canım ablam :)
bekliyorum canim. dr bugun yine 3 ay deyince ama gecen hafta 3 aydi artik 2 ay 3 hafta diyecektim :)
bir haftanin benim icin ne kadar onemli oldugunun farkinda degil tabi:)
ben 3 aydan ziyade 3 adet gecireyim diyorum nede olsa adetim 28 gunde bir nerden kirpsak kardir :)
Ahh nazlım ahh...
Şu sıralarda ki en büyük yaramı deştin belkide bende babaannemi kaybedeli 3 ay oldu.Onu bir daha göremeyeceğimi yeni yeni kavrıyorum ve çıldıracak gibi oluyorum.Babaannemi öyle çok seviyorum ki..Fıstık yeşili gözlü,güzeller güzeli tontonum..Şen kahkahalarıyla her yeri neşelendiren minik kadın..Mezarına gidiyorum,yok diyorum o burada olamaz..Başkasının mezarına gitmiş gibi dua edip geri geliyorum..Benim babaannemle çok güzel,çok sıcak bir ilişkim vardı.2 gün aramasam unuttun sende bizi derdi..Hiç unutmadım ve unutamam tontonumu..
Rabbim onun yerini Cennet eylesin İnşallah.Mezarı bir çamın gölgesinde,soğuk oluyor hep gittiğimde.Geçen kar yağarken dedim ki eşime gülme ama içim kötü oldu..Babaannem üşürmü sence dedim.Sarıldık birbirimize..Tontonumada son bir kez sarılmayı nasılda isterdim bir bilseniz arkadaşlar..
Ölümden kaçış yok.Her nefis ölümü tadacak mutlaka..Ama kayıplarımızın acısı hep yüreğimizde..Bıçak yarası gibi büyük bir acıyla hemde..
Şükür ve Sabır
Böyle pozitif düşüncelere bayılıyorumVe tüm topik takipcilerini sınırsız pozitifliğe davet ediyorum
Üzülüyorum tabi ki ama buna sen sebep değilsin Nazlım..
Ölümü kabullenmekte hep güçlük çekiyorum.İlk olarak anaannemi kaybettiğimde 11 yaşındaydım.Anaannem hep uzaktaydı.Ve halada anaannem Samsundaymış gibi geliyor.Kendimi bu şekilde telkin etmiştim sanırım.
Sonra çocukluk arkadaşımı kaybettim 18 yaşındaydı öldüğünde..Oda uzaklarda bir yerde yaşıyormuş gibi geliyor hala..
Ve babaannemden sonra işyerinden bir arkadaşımın eşi hayatını kaybetti iş kazası sonucunda..Benden 15 gün sonra evlenmişlerdi..8 yılın sonunda kavuşmuşlardı birbirlerine ama sadece 2,5 ay beraber uyuyabildiler..Cenazeye gittiğimizde arkadaşım musalla taşının üstündeki tabuta elini koymuş öylece bekliyordu.Son kez hissedebilmek için belkide..Sabırla direndi..Ta ki cenazeyi camiden çıkartana kadar..Tabutu giderken öylece baktı sonra küçük bir kız çocuğu gibi ağlayarak kaçtı..Görmek,inanmak istemedi..O an dedim ki..Hayat işte bu kadar,ben herşeyi planlamaya çalışırken kader kendi planlarını ortaya koyabilir.O gün bugündür daha çok seviyorum herşeyi,daha çok gülüyorum..
Canım ben tekrar tabi anne olmak istiyorum. Ama 2 düşük bir 4 gün yaşayan 25 haftalık oğlum beni çok yıprattı. Tekrara bu acıları yaşayacaksam hamile kalmak istemiyorum. Doktoruma da dedim bunu. O yüzden de çok ince eleyip sık dokuyorum. Yapabileceğim ne varsayapmaya çalışıyorum tıbbi olarak... Tabi şükür .
Ya 35 yaşında olduğumu bilmiyor muydun? Malesef yolun yarısına gelmişim. Tabi yolun yarısı ise...
eVET BİR GÜNDE bir gündür...
Canım ben de anneannemi kaybettiğimde çok üzülmüştüm. Çocukken beraber uyurduk: Mekanları cennet olsun.
Allah sabır versin. Arkadaşın sonra ne yaptı? Gencecik... Başka biri olabildi mi tekrar..
Bir de aklıma Can Dündarın musalla taşı diye klibi geldi. Bugün de geldi cenazede...
Allah sabır versin. Arkadaşın sonra ne yaptı? Gencecik... Başka biri olabildi mi tekrar..
Bir de aklıma Can Dündarın musalla taşı diye klibi geldi. Bugün de geldi cenazede...
:) lost benzetmesi ha güzelmiş.. cnm bizim okulaki densizin sadece bana karşı densiz olmadığını da bugün öğrendim iki öğretmen arkadaşa da öle potlar yapmışki konuşulunca dedim beklemediğim kişilerden destek gördüm ama ummadığım kişinin sözleri beni yaraladı hemen tahmin ettiler kimin olduğunu :) yarın dr. kontrolüm var cnm sanırım kürtaja alıncam çünkü kanama felan olmadı eşim dalga geçiyo inatçısınya o da inat etti gelmiyo diyo :) herşeyde bir hayır var genetik inceleme yapılmasını istiyordum ama eşime ısrar edemiyordum sanırım kürtaj olacak ve incelenmesini isteyecem..değiiştir canım bence de iyi olur.
evet canım kolay bulan anlamıyor malesef çektiğimiz acıları.
biizm okulda tüp bebekle ya da normal yoldan çook uğraşarak bebek sahibi olan arkadaş sayısı fazla. yaşları da 30 üstü.bir de benim kaybım yaşanmıştı bunların üzerine. ve karı koca yaşı 40larda ve bir oğlu olan arkadaşlar var. ifadesi aynen şöyle, biz evde konuşuyoruz karı koca bazen ve diyoruz ki, bizim okul aynı lost adası gibi. diziyi hiç izlemedim ama orda da kimsenin çocuğu yokmuş. böyle de dalga geçiyolar milletle. kendilerinin olmuş ama liseye giden oğulları var. yarın öbür gün ne olcak diye düşünmeden milletle dalga geçiyorlar. belki onlar için normal bişey, ama insan yaşamadan bilemiyor.
canım sana değerini en son söylediler mi?belirgin olarak bir düşüş yoksa tekrar artış olabiliyomuş.
canım düşük olmasını bekleyecek misin illa?piskolojik olarak daha kötü etkileyebilir o anı yaşamak.
bana da geçenkinde doktorum 5-6 gün bekletmişti. o halde ben d eokula gitmiştim. zümre arkadaşımla ortak sınav hazırlıyoduk, bayan, dediki ayyy nasıl dayanıyosun bebeğini kaybettin, korkmuyo musun, ya şimdi burda düşerse falan demişti. dedim ki ne yapayım, insanlar kocaman çocuklarını hayattayken kaybediyolar demiştim. sonra benimd e düşmeyince kürtaj oldum. en azından anestezi altında hiç bişey hatırlamıyorsun.
ay kızlar ya sabah haberlerni izlerken kendimi tutamadım. gizem vardı ya botlarını gösteriyodu, yırtık diye, ölmüş. çok kötü oldum.
hımm nazlım cnm sonradan da yazmışsın ziya beye karar verdik biz de önce bu dr.la işimiz bitsin arkasından ziya beye başlıycaz çocuk gelmeden dr.umuzu belirleyecez(belirledik yani onunda haberi olacak :9 )candaşım aldım kuzum mailini eşim bulmuş aktardan akşam alcam dedi:)kızlar ziya beyi aradım test falan yaprınmı dedi durumu anlattım heycanlandı adam idrar testi pozitif diyince eeee dedi ama kanda negatif çıktı dedim güvenilir bi yerdemi yaptırdın ilginç hgebelik olmasa idrarda çıkmaz dedi bende hastanenin adını söledim yarın akşam 20.30 da gel bakalım bayadır görüşmüos zaten dedi:)
canım ya allahım kimseye böyle acı yaşatmasın herkesin ağıtı unutuluyo o çocukların sözleri kalıyor akılda benim dayım 32 yaşında vefaat etti annemden küçüktü benimle yaşıt bi oğlu var o zaman ortaokula gidiyorduk 'babam nerde yalan söylemeyin o gtti' diyişi hala o sesiyle aklımda.. tabi büyüdü evlendi çocuğu oldu güzel bir aile hayatı oldu hayat devam ediyor allah öğretmenimizin mekanını cennet etsin ailesine sabır diliyorum..başınız sağolsunBu saatte okulda olmam lazım aslında. Bugün çok kötü bir gün geçirdik. Ben bu sene 2 okulda çalışıyorum. Biri yeni okulum bir de geçen sene görev yaptığım okulum. Eski okuldaydı dersim. Sabah gittim. Okuldan öğretmen arkadaşın yine yan okulda ve bizde de derslere giren eşi vefat etmiş. Dün öğlen kalp krizi geçirmiş. 49 yaşında. Arkadaş da 38 yaşında. 4. ve 8 sınıfa giden oğulları vardı. Cenaze okula geldi. Tören oldu 4. giden oğlu çok içimi yaktı. Anne yanındaydı. Çok üzüldük. Cenaze defnine de katıldık. Çok ağladım öğleden sonra da yeni okulu aradım 2 saat dersim vardı biri kulüp çalışması biri ders. Gitmedim. Evdeyim. Hala çok üzgünüm. Adamı en son 1 ay kadar önce görmüştüm. Markette. Elimde poşetler vardı. Yardım edelim mi demişti. Tüm öğrenciler geldi törene...
miniğim gelmişşşşşşşş canım benim yarın ziya beye gidicem senin için bişi soırmamı istermsiin kuzum
valla bilmiodum abla sonradan öğrendim ben resminide gördüm ayrıca gayet gençsin süper öğretmen süper anne ve süper eşsin sen benim gözümde yüreğimin taa içinden sölüorum bunu
Ben yeni evli sayılırım.Arkadaşımda öyleydi eşini kaybedeli daha 40 gün oluyor.Yeniden sevebilir mi bilmiyorum ama şuan sadece eşini yaşıyor.Yaşayamadıkları geleceği düşünüp ağlıyor.Ama öyle metanetle duruyor ki..Rabbim derdi verdiğine sabrıda veriyor demek ki diye düşünüyorum.
Canım ben unutmuşum senin yeni evli olduğunu. Allah sabrını artırsın arkadaşının da...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?