- 3 Mayıs 2011
- 13.829
- 49.121
- 798
- Konu Sahibi Pembe Unal
-
6.ayında hareketlendi. Yatakta dört dönüyor. O yüzden imkansız yatış pozisyonunu ayarlamak. Tortikollis miydi sizinde?Fizyoterapiste goturmen gerekiyor, dr derken kime goturdun acaba?
Manuel terapist tutukluk olan yeri acinca daha rahat hareket eder ve tek tarafi kullanmayi birakir. Tabiiki cocuk uzun sure tek tarafa daha yatkinsa.. diger tarafida kullanmayi ogretmek gerek ama bunun icin deli gibi egzersiz yapmak gerekmez.
Birseyi cok yapmak degil ise yaramasi ve surekliligi onemlidir.
Benim kucuk oglumda vardi, kafasi yamulacakti ki farkettim ve terapiye goturdum. yatarken nelere dikkat etmeli kucakta tutarken vs bunlara dikkat ettim.. hatta yatakta ne tarafta yattigi bile onemli..
Zaten 1 yasina kadar dikkat etmek gerekiyor sonrasinda kafataslari tam olustugundan ve sertlestiginden bu kadar dikkat etmene gerek yok.
Şöyle söyleyeyim. Tortikollis sol tarafında. Bebekler tortikollis olan tarafa başını çeviremez ve o taraga doğru yamukluk olur. Ama bizde çevirme problrmi hiç olmadı. Kafasını hem sağa hem sola tam çeviriyor. O yüzden biz aylardır sadece açma germe hareketi yapıyoruz. Yani kafasını tortikollis olan tarafa değil diğer tarafa doğru yanağını omzuna yaklaştırmaya çalışarak sol taraftaki kası uzatmaya çalışıyoruz.Daha buyuk degildir muhtemelen ama iki tarafta ayni duzlukte degilse farkli gorunur ve evet bebeklerde ayni tarafa yatmaktan olur.
Ama bi tarafa yatma sebebini ortadan kaldirmak gerek. Yani boynunu ceviremedigi icin muhtemelen tek tarafa yatiyordur. Boynunu actirmak gerekiyor
O zaman korkma Muhtelif bence ondan kaynaklı olabilir bir daha doktora sor inşallah birşey çıkmazİnce olan tarafa yatmaya meyilli evet
Papatyacım evet tortikollis kaynaklı. Sebebini biliyorum ama bu sebepten kurtulamıyoruz ki. Yüzde 90 iyileşme büyük başarı ama 1 yaş olduk. Sınır 1 yaşa kadar. Düzelmezse 2 yaşına doğru ameliyat ile oradaki kas açılır dendi ama çocuk niye eziyet çeksinO zaman korkma Muhtelif bence ondan kaynaklı olabilir bir daha doktora sor inşallah birşey çıkmaz
Zaten 6 aydan once caresine bakip tedavi ediliyor genelde bir kac haftada duzeliyor.yeni doganlarin kafasi kemik bile degil kikirdak gibi.. Senin bebekte ne zaman farkettiniz bu durumu? Bebek yatarken mesela sola donsun istiyorsan sag tarafina kucuk bi havlu rulosu yerlestiriyorsun vs. Tabii suan daha zor bu.. ama uyuduktan sonra duzeltebilirsin, eger uykusu hafif degilse. Gerci o sorun cozulmus dedigine gore..Yanagindaki hafif tombislik kafasi yamulduysa ondan farkli gozukebilir diye dusunmustum ama o konuda bilgim yok canim.6.ayında hareketlendi. Yatakta dört dönüyor. O yüzden imkansız yatış pozisyonunu ayarlamak. Tortikollis miydi sizinde?
Kafasının üstten görüntüsi yok. Kafa şeklinde bir sorun yok zaten. Kulakladı eşit hizada ama bi yanağı diğerinden daha tontiş
Biz de ne ortopedistlere gittik. En son tortikollis alanında uzman bir fizyoterapist ile çalışmaya başladık. Bizimkine de en başından beri ağır vaka değil en hafif türü dendi. Bir kaç aya biter dendi. Ama yok yani bitmiyor. Güya en hafifi. Hatta bizde sadece hafif eğiklik vardı. Baş rotasyonunda bir bozukluk bile yoktu. Geçmedi yine deKonu başlığını görünce “tortikolis “ adı bir yerlerden tanıdık geldi dedim.Sonra oğlumda da yaşadığımızı hatırladım.Oğlum 4 yaşında.1 aylıkken fark edilmişti.Biz de egzersiz yaptık.Bizde yüz asimetrisi bozulmadı.2 farklı çocuk cerrahına götürdük.Biri ameliyat dedi,diğeri büyüdükçe,kilo verdikçe geçer,çok ağır bir vaka değil dedi.İkincisinin dediği gibi oldu çok şükür.Allah evladınıza şifa versin.Biz de aynı yollardan geçtik
Canım kafa yamukluğu yok ki bizde. Farklı şeylerden mi bahsediyoruz acaba?Zaten 6 aydan once caresine bakip tedavi ediliyor genelde bir kac haftada duzeliyor.yeni doganlarin kafasi kemik bile degil kikirdak gibi.. Senin bebekte ne zaman farkettiniz bu durumu? Bebek yatarken mesela sola donsun istiyorsan sag tarafina kucuk bi havlu rulosu yerlestiriyorsun vs. Tabii suan daha zor bu.. ama uyuduktan sonra duzeltebilirsin, eger uykusu hafif degilse. Gerci o sorun cozulmus dedigine gore..Yanagindaki hafif tombislik kafasi yamulduysa ondan farkli gozukebilir diye dusunmustum ama o konuda bilgim yok canim.
Bunlar emme yanakları. Her bebeğin tombuldur. Ama büyüdükçe geçer dedi. Ama kendisine güvenmiyorum çünkü aylardır önümüzdeki ay taburcu olacaksınız diyor hala devam ediyoruz.
İnşallah bir an önce düzelir . Bir anne için çok zor biliyorum ama bu durumu ayrıntılı bilmesem de skalyoza kadar gitmesi için hiç tedavi olmaması gerekiyor diye biliyordum . Sizin çok şükür düzelme var hemde ileride diyorsun bence zamanla tedavi ile bir şeyi kalmayacak . Kendini suçlu hissetmen gereken bir durum yok . Sen gereken tedaviyi de evde yapıyormuşsun zaten.Papatyacım evet tortikollis kaynaklı. Sebebini biliyorum ama bu sebepten kurtulamıyoruz ki. Yüzde 90 iyileşme büyük başarı ama 1 yaş olduk. Sınır 1 yaşa kadar. Düzelmezse 2 yaşına doğru ameliyat ile oradaki kas açılır dendi ama çocuk niye eziyet çeksin
Fizyoterapist dedi ki tortikollis düzelince yüz asimetrisi vs her şey düzelecek. Ama tortikollis düzelmediği için umudumu kaybetmeye başladım. Yüz asimetrisi ile başlar skolyoza kadar gider yani ciddi bir durum bu.
Evet.. benimŞöyle söyleyeyim. Tortikollis sol tarafında. Bebekler tortikollis olan tarafa başını çeviremez ve o taraga doğru yamukluk olur. Ama bizde çevirme problrmi hiç olmadı. Kafasını hem sağa hem sola tam çeviriyor. O yüzden biz aylardır sadece açma germe hareketi yapıyoruz. Yani kafasını tortikollis olan tarafa değil diğer tarafa doğru yanağını omzuna yaklaştırmaya çalışarak sol taraftaki kası uzatmaya çalışıyoruz.
Fizyoterapist takibindeyiz
Annelik çok zor papatya ya. Her şete dikkwt etmen lazım. Bi ömürlük vicdan azabı gibiİnşallah bir an önce düzelir . Bir anne için çok zor biliyorum ama bu durumu ayrıntılı bilmesem de skalyoza kadar gitmesi için hiç tedavi olmaması gerekiyor diye biliyordum . Sizin çok şükür düzelme var hemde ileride diyorsun bence zamanla tedavi ile bir şeyi kalmayacak . Kendini suçlu hissetmen gereken bir durum yok . Sen gereken tedaviyi de evde yapıyormuşsun zaten.
Benim bebeğimde de vardı yanakları büyüyünce düzeldi gibi örneklere ihtiyacım varEvet.. benim
Kucuk kizida goturdum ben hos buyugude goturmustm.. uzun bir sure belli hareketi yapmiyorsa kaslar kisa kaliyor, uzamasi icin egzersiz yapmak gerekiyor.
Elinden geleni yapiyormussun zaten, daha ne yapabalirsin bilemedim
Hic sorma benim de şimdiden başladı geçen hafta kanamam oldu biraz acaba çok hareket ettim ondan mı oldu gibi gibi otuz tane şey aklıma geldi . Ama tontriko da yazmış tek sebep cidden hastalık kaynaklı olmayabilir bazı çocuklarda kafa eğriliği bile olabiliyor sürekli bir tarafa yatıyorlarsa belki onun gibi elini sürekli o yanağına dayiyorsa o tarafa yatmaya meyilliyse ondan da olabilir . İnşallah bir an önce tüm korkuların geçer bebeğini sağlıkla buyutursunAnnelik çok zor papatya ya. Her şete dikkwt etmen lazım. Bi ömürlük vicdan azabı gibi
Ya seninde az kaldı sayılır. Geçmiş olsun. Şimdi iyi misinHic sorma benim de şimdiden başladı geçen hafta kanamam oldu biraz acaba çok hareket ettim ondan mı oldu gibi gibi otuz tane şey aklıma geldi . Ama tontriko da yazmış tek sebep cidden hastalık kaynaklı olmayabilir bazı çocuklarda kafa eğriliği bile olabiliyor sürekli bir tarafa yatıyorlarsa belki onun gibi elini sürekli o yanağına dayiyorsa o tarafa yatmaya meyilliyse ondan da olabilir . İnşallah bir an önce tüm korkuların geçer bebeğini sağlıkla buyutursun
İyiyim diyeyim iyi olayım inşallah her ay farklı bir şey çıkıyor geçenlerde de göbek fıtığı olabilir demişlerdi şimdilik bir sıkıntı kalmadı gibi tabi bilemiyorum bende tedirginim sürekli inşallah sağ salim doğuma giderimYa seninde az kaldı sayılır. Geçmiş olsun. Şimdi iyi misin
Yok netten bir daha baktim hastaliga farkli seyler degil bahsettigimiz.. senin oglunda kafa yamuklugu olmamis ama olabilirdi..Canım kafa yamukluğu yok ki bizde. Farklı şeylerden mi bahsediyoruz acaba?
Yaa kıyamam inşallah geçerÇok geçmiş olsun.
Fizyoterapi desteği alabilirsiniz.
Doktorunuz ne diyor duruma?
Ben de göz kanal tıkanıklığı ile ilgili aynı şeyi hissediyorum.
10 aylık oldu hala tıkanık onca masaja rağmen... 1 yaşında geçmezse ameliyat.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?