Kurtulamadık şu tortikollis durumundan

Çok geçmiş olsun Muhtelif hiç bilgim yok. Rabbim başka sağlık problemi yaşatmasın inşallah umarım geçer.

Aizde var mı asimetri?
Biz de düzeldik diyoruz 2 gün yapmıyoruz hoop yamuluyor

Çok geçmiş olsun Muhtelif hiç bilgim yok. Rabbim başka sağlık problemi yaşatmasın inşallah umarım geçer.
Bi yandan da öyle diyorum. İleride botoks vs ile yanaklar eşitleniyormuş. Ama yine de özgüveni etkilenmez umarım. Ya da yanakla başlayıp göz kulak vs diye ilerlemez asimetri. Tek endişem o

Bi yandan da öyle diyorum. İleride botoks vs ile yanaklar eşitleniyormuş. Ama yine de özgüveni etkilenmez umarım. Ya da yanakla başlayıp göz kulak vs diye ilerlemez asimetri. Tek endişem o
Endişelenmeyin birşey olmaz siz içinizi ferah tutun. Estetiksel olarak çok kolay herşey artık farklı sağlık problemi yaşatmasın Rabbim

Kafasında yanukluk yok canım. Boynu sola eğik sadece. Evet 1 yaşında. 1 e 2 yatakta yatıyo döne döne. ASla durmaz onda zaten

Kafasında yamukluk olduğu için değil tortikollisi olan bir arkadaşım bebeğini doktor tavsiyesi ile o yastıkta yatırdı.
tabi büyüdükçe mümkün değil sırt üstü yatırmak.

Kafasında yamukluk olduğu için değil tortikollisi olan bir arkadaşım bebeğini doktor tavsiyesi ile o yastıkta yatırdı.
tabi büyüdükçe mümkün değil sırt üstü yatırmak.
Ben kafa şekli düzgün olsun diye bi dönem yatırdım. Kısa sürdü ama maksimum 1 aydır.
Eski fotoğraflara bakıyorum. Hep yanaklarda gözüm. Bi yanağı hep daha inik

Ben kafa şekli düzgün olsun diye bi dönem yatırdım. Kısa sürdü ama maksimum 1 aydır.
Eski fotoğraflara bakıyorum. Hep yanaklarda gözüm. Bi yanağı hep daha inik

Herkesin yüzü bir miktar asimetriktir ama.
İçine sinmeyen bir durum varsa tekrar uzmana götür o da tatmin etmezse yeni bir daha. Başka türlü çözümü yok maalesef.

Cok gecmis olsun, benim bebegimin basinda egrilik vardi yattigi duzluge basini egikligin olmadigi tarafinda dursun diye carsafina elyafli cep diktim. Geceleri cok hareketlidir elbette ama basi sabit kaliyordu. Belki bir fikir verir geceleri uygun sekilde yatarsa daha hizli toparlar minigim.

merhaba benim oglumdada var sanirim iletisime gecebukirmiyiz acaba

Kızıma da yaklaşık üç aylık iken tortikollis teşhisi konmuştu. Boynun bir kası daha kısa olduğu için o tarafa yatmak istiyordu sürekli kafasinin o kısmı hafif duzlesti hatta kızımda.
Şuan o kısım daha aşağıda durduğu icin asimetrik görünüyor olabilir mi? Boyun yanağı etkilemez gibi geliyor.

Egzersizlerle geçiyor merak etmeyin. Kızım yaklaşık olarak on ay gibi bir süre takipte kaldı. Şuan 3 yaşında.
İnşallah saglikla en az hasarla atlatin bu sureci.

Boyun eğri durdukça yüzü etkiler maalesef.
Şu an bizimde geçti gibi
Sadece Bi yanağı daha ince
Tekrar konuştum fizyoterapist ile
Bunlar emzirme yanakları. 2 yaşında inecek ikiside. Eşitlenecek dedi

Boyun eğri durdukça yüzü etkiler maalesef.
Şu an bizimde geçti gibi
Sadece Bi yanağı daha ince
Tekrar konuştum fizyoterapist ile
Bunlar emzirme yanakları. 2 yaşında inecek ikiside. Eşitlenecek dedi
Merhaba,bebeğinizin şuanki durumu nasıl? Boynunda sertlik var mı hematom şeklinde?
Benim bebeğim şuan 40 günlük ,sol tortikolis.Bize sağa sola öne arkaya boyun germe önerildi günde 200 kere ama bebeğim uyanıkken yaptırmıyor.Uykuyla uyanıklık arasında deniyorum ama 50 yi geçmiyor malesef ya uyuyor ya izin vermiyor kasıyor kendini.
Karın üst çevirip boynunu gerdiyoruz ya da eşim kolunda tuturak o bölgeyi geriyor.
Doktor arıyorum bu konuda uzman yardımcı olur musunuz?

Bebeğim doğduğu an ameliyathanede ki ebe tarafından fark edildi. Çocuk doktoruna söylediğim de her şey normal dedi ama ben ertesi gün taburcu olmadan önce ultrason yapılmasını istedim kendim de hemşire olduğum için. Peki için rahat etsin diye yapalım dediler ve çocukta sol boyunda çıktı. Zaten çok belirgindi. Hemen fizyoterapist ve ftr uzmanıyla görüştüm ve düzenli egzersiz yaptık... Bir yaşına yakın tamamen düzelmişti. Yüzle ilgi bir problem yaşamadım ama o süreçte eşim hep pozisyon verdi oğlumuza. Gece bile sürekli değiştirdik. Şu an şükür iyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…