- 6 Ağustos 2014
- 17.656
- 31.610
- 598
- Konu Sahibi Pembe Unal
-
Yaa kıyamam inşallah geçer
Hiç istemiyorum ameliyat olsunlar
Fizyoterapiste gidiyoruz zaten
Çok geçmiş olsun Muhtelif hiç bilgim yok. Rabbim başka sağlık problemi yaşatmasın inşallah umarım geçer.Merhaba
Çocuk yetiştirme ile ilgili bir soru sormuyorum. Konumu taşımayın lütfen.
Bir derdimi paylaşıyorum.
3 aylıkken oğluma tortikollis teşhisi kondu.
1 yaşına 2 hafta kaldı. Aylardır egzersiz yapıyoruz. Yok kurtulamadık gitti
Tabi düzeldi biraz. Ama 2 haftadır da yüzünde asimetri fark etmeye başladım.
Bir yanağı diğerinden daha dolgun.
Bu yüz asimeteisini fark ettiğimde çok üzüldüm
Kendimi yetersiz hissediyorum. Benzer annelerin hikayelerini okudum. Azmettim deli gibi egzersiz yaptırdım 3 ayda geçti falan demişler. E bende yaptım. Bazen çok bunaldım yapmaktan. Bazen günde 3 yerine 2 yaptığımız oldu. Bazen ağladı katıldı yaptırmadı. Ama yüzde 90 düzenli yaptık.
Boynunu artık kimse fark etmiyor. O kadar düzeldi yani. Ama yüzü?
Yüzüne çok ama çok üzüldüm. Bizi baştan uyarmışlardı. Yüzde asimetriye sebep olabilir demişlerdi. Oldu gerçekten de.
Geçer mi yanakları eşitlenir mi bilmiyorum
Sadece üzüldüm. Paylaşmak dertleşmek istedim
Aizde var mı asimetri?Biz de 3 aylıkken başladık fizyoterapiye. Şu an her yöne çevirebiliyor ama sanırım kafa büyüdükçe kaslar başı yeterince tutamayıp yine bozukluğa sebep oluyor. 10 ay bitti hala Çocuğun başı iki hafta düzgünse 1 hafta yamuk. Gördüğüm fotoğraflarda Asimetri gözlerde ve kulakta belli oluyordu, yanakta hiç denk gelmedim sanırım. Umarım hepimizin skm sıkıntısı geçer tez zamanda.
Kafasında yanukluk yok canım. Boynu sola eğik sadece. Evet 1 yaşında. 1 e 2 yatakta yatıyo döne döne. ASla durmaz onda zatenİnşallah geçer düzelir en kısa zamandadüz kafa yastığı denedin mi gerçi 1 yaşına girdi sanki dimi seninki
Bi yandan da öyle diyorum. İleride botoks vs ile yanaklar eşitleniyormuş. Ama yine de özgüveni etkilenmez umarım. Ya da yanakla başlayıp göz kulak vs diye ilerlemez asimetri. Tek endişem oÇok geçmiş olsun Muhtelif hiç bilgim yok. Rabbim başka sağlık problemi yaşatmasın inşallah umarım geçer.
Endişelenmeyin birşey olmaz siz içinizi ferah tutun. Estetiksel olarak çok kolay herşey artık farklı sağlık problemi yaşatmasın RabbimBi yandan da öyle diyorum. İleride botoks vs ile yanaklar eşitleniyormuş. Ama yine de özgüveni etkilenmez umarım. Ya da yanakla başlayıp göz kulak vs diye ilerlemez asimetri. Tek endişem o
AminEndişelenmeyin birşey olmaz siz içinizi ferah tutun. Estetiksel olarak çok kolay herşey artık farklı sağlık problemi yaşatmasın Rabbim
Kafasında yanukluk yok canım. Boynu sola eğik sadece. Evet 1 yaşında. 1 e 2 yatakta yatıyo döne döne. ASla durmaz onda zaten
Ben kafa şekli düzgün olsun diye bi dönem yatırdım. Kısa sürdü ama maksimum 1 aydır.Kafasında yamukluk olduğu için değil tortikollisi olan bir arkadaşım bebeğini doktor tavsiyesi ile o yastıkta yatırdı.
tabi büyüdükçe mümkün değil sırt üstü yatırmak.
Ben kafa şekli düzgün olsun diye bi dönem yatırdım. Kısa sürdü ama maksimum 1 aydır.
Eski fotoğraflara bakıyorum. Hep yanaklarda gözüm. Bi yanağı hep daha inik
15 ağustosta randevumuz var başka bir uzmanla dahaHerkesin yüzü bir miktar asimetriktir ama.
İçine sinmeyen bir durum varsa tekrar uzmana götür o da tatmin etmezse yeni bir daha. Başka türlü çözümü yok maalesef.
15 ağustosta randevumuz var başka bir uzmanla daha
merhaba benim oglumdada var sanirim iletisime gecebukirmiyiz acabaFizyoterapiste goturmen gerekiyor, dr derken kime goturdun acaba?
Manuel terapist tutukluk olan yeri acinca daha rahat hareket eder ve tek tarafi kullanmayi birakir. Tabiiki cocuk uzun sure tek tarafa daha yatkinsa.. diger tarafida kullanmayi ogretmek gerek ama bunun icin deli gibi egzersiz yapmak gerekmez.
Birseyi cok yapmak degil ise yaramasi ve surekliligi onemlidir.
Benim kucuk oglumda vardi, kafasi yamulacakti ki farkettim ve terapiye goturdum. yatarken nelere dikkat etmeli kucakta tutarken vs bunlara dikkat ettim.. hatta yatakta ne tarafta yattigi bile onemli..
Zaten 1 yasina kadar dikkat etmek gerekiyor sonrasinda kafataslari tam olustugundan ve sertlestiginden bu kadar dikkat etmene gerek yok.
Özelden yazabilirsinizmerhaba benim oglumdada var sanirim iletisime gecebukirmiyiz acaba
Boyun eğri durdukça yüzü etkiler maalesef.Kızıma da yaklaşık üç aylık iken tortikollis teşhisi konmuştu. Boynun bir kası daha kısa olduğu için o tarafa yatmak istiyordu sürekli kafasinin o kısmı hafif duzlesti hatta kızımda.
Şuan o kısım daha aşağıda durduğu icin asimetrik görünüyor olabilir mi? Boyun yanağı etkilemez gibi geliyor.
Egzersizlerle geçiyor merak etmeyin. Kızım yaklaşık olarak on ay gibi bir süre takipte kaldı. Şuan 3 yaşında.
İnşallah saglikla en az hasarla atlatin bu sureci.
Merhaba,bebeğinizin şuanki durumu nasıl? Boynunda sertlik var mı hematom şeklinde?Boyun eğri durdukça yüzü etkiler maalesef.
Şu an bizimde geçti gibi
Sadece Bi yanağı daha ince
Tekrar konuştum fizyoterapist ile
Bunlar emzirme yanakları. 2 yaşında inecek ikiside. Eşitlenecek dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?