- 14 Ağustos 2015
- 680
- 1.271
- 33
- Konu Sahibi Bahar Yildirim
-
Profesyonel hekimlerden yardım almalısınız bence çünkü burada soruna cevap vermek yerine yargılamayı tercih ediyorlar. Ben de sevmiyorum regl olmayı, marketten bu tarz ürünleri almayı, zamanını takip etmeyi falan ama yapacak bişey yok. Kendimce çözümler buluyorum, pedleri bana iki uç ay falan gidecek şekilde önceden alıyorum, fazla ağrım olduğu zaman ağrı kesici alıyorum hiç sevmesem de... Yani bunları birçok kadın yapıyor zaten. Bilemiyorum, varsa bir çözümü profesyonel destek tavsiye edebilirim ancak.
Yaşın da küçükmüş senin. .
Bahseden oldumu bilmiyorum ama burda yazılan hiç bir yöntemi 30 yaşından önce ya da 2 çocuğun yoksa veyahut seks işçisi değilsen yasal olarak yaptıramazsın. 30 sınırını 35'e çekmeyi konuşuyorlardı o ne oldu en son bilmiyorum.
Bahar Yildirim arkadaşım,isteğinize saygı duyuyorum fakat bence yaptırmayın ya,tüp bağlatma sağlığınıza zararlı olacaktır kesin
Ha şundan rahatsız isen çok ağrı çekiyorum,veya ne zaman regl olacağimi kestiremiyorum tetikteyim vs. Doğum kontrol hapı hem ağrıyı kesiyor,hemde ne zaman regl olacağini biliyorsun.
Hani ileride isteklerimiz değişebiliyor,kendimden biliyorum bebek Düşünmeyen ben asla diyen ben,şimdi istesemde olmuyor maalesef.
Oyüzden geri dönüşü bir yola girmemeni öneririm :) sevgiler
Adet görmemek için illaki amelyat olman gerekmiyor.beş senelik spiral taktir,ilk aylari belki biraz sorun yaşarsin ama sonra cok rahatsin.yada korunma haplarini hiç birakmadan kulan ,ozamanda genel olarak adet görmezsin.en fazla bir günlük sancisiz ağrisiz kanama olur.
Niye bu kadar radikal düşünüyorsunki?
Bu düşüncelerin ŞIMDI böyle,ama inan sen kendini ne kadar taniyorum desende fikrin değişebilir.
Bir kaç arkadaş önermiş bir psikologa veya bir iyi terapiste gitmeni ve derdini ayrintili anlatmani.
Ben uzman değil ama görüyorum ki sen kendinden çok nefret ediyorsun .
Sen kendini tamamen bir kadin olarak red ediyorsun .Bu da sadece regl veya vagina /rahim olayi değil.
Sen diyorsun ya yemek ve icecek bile seni zorluyor , sen kendini umursamak istemiyorsun.
Aynanin karşisina gec ve kendine bak,
Ne hissediyorsun ?huzur ,sevgi ve kücük gülümsememi yoksa nefret ve tiksinme çabukca gözünü kaydirma?
Lütfen sakin amelyat olma !Sen daha cook gençsin ,sana hayat cok güzel seyler yaşatacak sadece sen izin ver.
Kendini olduğun gibi kabul et!Yeter!
Teşekkür ederim. Yani kesin bilgim olmamakla birlikte,bu operasyonun genç yaşta yapılmasının sakıncalı olduğunu duymuştum. İsteğinin sağlığına kötü yönde etki edeceğine,veya ilerde fikirlerinin değişebileceğine istinaden yazdım.Yaptırma demenizin sebebi sağlık sorunları ise, internette araştırdım ve çok kolay bir operasyon olduğu ve devamında herhangi bir sorun yaşanmadığı yazıyordu. Sizin bildiğiniz tersi bir durum var mı?
İstek değişmesi durumu ise, mümkün değil.
Adım gibi eminim diyebilirim size.
Umarım hayatınız planladığınız şekilde ilerler.
:) Sağol.Teşekkür ederim. Yani kesin bilgim olmamakla birlikte,bu operasyonun genç yaşta yapılmasının sakıncalı olduğunu duymuştum. İsteğinin sağlığına kötü yönde etki edeceğine,veya ilerde fikirlerinin değişebileceğine istinaden yazdım.
Eğer kararlıysan,iyice araştırmalısın.
Umarım dilediğin gibi olur senin de hayatın
Bende de yok doğurma durtusu, ama konu sahibi gibi de düşünmüyorum. Ama birey olarak öyle bi seçme özgürlüğü var bildigim kadarıylaYahu bir de meraktan soruyorum sakın yargıladığımı düşünmeyin.
Ben kadınların genetik ve içgüdüsel olarak doğurganlığı istediklerini düşünürüm, yani genlerine yazılı bu diye düşünürüm. Üreme içgüdüsü yani. Siz gerçekten sınırlanmış mı hissediyorsunuz kendinizi nasıl ola ki bu his :/
http://jinekoloji.com/tup-baglatma-kimlere-uygulanir/
Yukarıda ki linkte her yaştaki kadın için uygulanan bir operasyon olduğu ancak Türkiye'de genelde 35 yaş sonrasına yapıldığı vb yazıyor.
çok özür dilerm, sanırım bi anlamayan benim, markete gidip orkid almak istemediğin için rahmini aldırmak istiyosun mu ?Aslında sebebimi yazmıştım.
Kısıtladığına, insanı bir hareket yapmadan önce iki kere düşünmek zorunda bıraktığına inanıyorum.
Mesela bir erkek yolculuğa çıktığında, derdi saldırıya uğramak, öldürülmektir.
Bu yüzden dikkatli davranır. Yanına ise, hayatta kalmasını sağlayacak şeyleri alması yeterlidir.
Ben ise, aptal bir olay sonucu hastahanede sıra beklemek zorunda kalabilirim. Evet, yaralanmada aynı kapıya çıkıyor fakat bu daha fazlası ve yasal olarakta sınır konulan bir durum. Yanıma ise, düşünmek bile istemediğim eşyaları almam gerekir.
En basit haliyle, çarşıya giderken bile sırf vücudum yüzünden çanta taşımak zorunda kalmak bana kötü hissettiriyor.
Kalmak için arkadaşımın yanına gittiğimde, düşünmeden otobüse atlamak yerine süper markete uğramak ya da çanta hazırlığı yapmak fazlasıyla geriyor beni.
Bunlar evet belki özünde basit. Fakat düşününce, neredeyse her gün kafamızda ölçüp tartarak hereket etmemize sebep olan etkenler.
Doğrusu, kolay yoldan kurtulmak varken, varlığının bana hiçbir anlam ifade etmediği bir özelliği neden peşimden sürükleyip, üstüne birde yükünü çekeyim?
Basit bir ameliyat, benim işimi görür.
Üzerinde çok düşünülmesi gerekmeyen, basit bir konu kesinlikle. Fakat ameliyat olup kurtulmakta en az bunun kadar basit.
Neden kaçınayım?
E, yani?İyide kimse dünyaya dubblecomforu yaşamak için gelmiyor ki tatlım. Zaten öyle bişey olsaydı kadınlar kulubu olmazdı
Hem çocuk doğurmanın zorlukları olmasa bile çocuk bakmak var işin içinde ? Doğurduğum anların acısı bakmanın yanında iyi ve hayırlı bi hayat yaşatmaya çalışmanın yanında sıfır. Zoru veren mevlam kolayıda veriyor şükür tabii.İyide kimse dünyaya dubblecomforu yaşamak için gelmiyor ki tatlım. Zaten öyle bişey olsaydı kadınlar kulubu olmazdı
Cidden anlamamışsın.çok özür dilerm, sanırım bi anlamayan benim, markete gidip orkid almak istemediğin için rahmini aldırmak istiyosun mu ?
Yani öyle bi dünya yok. Bilen varsa bizede söylesin:)E, yani?
Kimse yaşamıyor diye bende mi yaşamayayım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?