Kurtulmak için, ne yapmalıyım?

Beni iyi anlamışsın.
Utanmak değil, hiç etkilenmem fakat beni yoran düşünmek.
Hiçbir şeyin beni zorlamasını sevmem.
Umursamak istemiyorsam, sessizce durmalı.
Yoksa ameliyatda olurum ilaçta kullanırım.

http://jinekoloji.com/tup-baglatma-kimlere-uygulanir/
Yukarıda ki linkte her yaştaki kadın için uygulanan bir operasyon olduğu ancak Türkiye'de genelde 35 yaş sonrasına yapıldığı vb yazıyor.

Benim bir ara çok kanamam olmuştu ve özel bir hastanede scan yapılmıştı..rahmin tamamen alınması fikri doktordan çıkmıştı bir seçenek olarak..ama tabi ben iki çocuk annesi ve 35 yaş üstüyum ayrıca başka bebek te düşünmüyorum. .yinede bu ameliyatı olmadım. .benim yaratılışım bu..sevmesemde her ay regl dönemi sıkıntısını yaşamak bana sağlıklı bedene sahip bir kadin olduğumu hatırlatıyor ve özgür olduğumu aslında. .istediğim an fikir değiştirip bir bebekte yapabilirim istemezsem yapmam..
Reglim olduğunda tatile de gider çok ta eğlenirim. .güçlü bir insan olmak herşeye pozitif bakmaktan ve kendinle barışık olmaktan geçer. .
Ve aslen kısıtlanmak önünde çok seçenek bırakmadan sadece tek bir yöne odaklanmaktir.

İnşallah bu seçimden dolayı pişman olmazsınız. .

Bahar Yildirim arkadaşım,isteğinize saygı duyuyorum fakat bence yaptırmayın ya,tüp bağlatma sağlığınıza zararlı olacaktır kesin
Ha şundan rahatsız isen çok ağrı çekiyorum,veya ne zaman regl olacağimi kestiremiyorum tetikteyim vs. Doğum kontrol hapı hem ağrıyı kesiyor,hemde ne zaman regl olacağini biliyorsun.
Hani ileride isteklerimiz değişebiliyor,kendimden biliyorum bebek Düşünmeyen ben asla diyen ben,şimdi istesemde olmuyor maalesef.
Oyüzden geri dönüşü bir yola girmemeni öneririm :) sevgiler

Adet görmemek için illaki amelyat olman gerekmiyor.beş senelik spiral taktir,ilk aylari belki biraz sorun yaşarsin ama sonra cok rahatsin.yada korunma haplarini hiç birakmadan kulan ,ozamanda genel olarak adet görmezsin.en fazla bir günlük sancisiz ağrisiz kanama olur.
Niye bu kadar radikal düşünüyorsunki?
Bu düşüncelerin ŞIMDI böyle,ama inan sen kendini ne kadar taniyorum desende fikrin değişebilir.

Bir kaç arkadaş önermiş bir psikologa veya bir iyi terapiste gitmeni ve derdini ayrintili anlatmani.
Ben uzman değil ama görüyorum ki sen kendinden çok nefret ediyorsun .
Sen kendini tamamen bir kadin olarak red ediyorsun .Bu da sadece regl veya vagina /rahim olayi değil.
Sen diyorsun ya yemek ve icecek bile seni zorluyor , sen kendini umursamak istemiyorsun.
Aynanin karşisina gec ve kendine bak,
Ne hissediyorsun ?huzur ,sevgi ve kücük gülümsememi yoksa nefret ve tiksinme çabukca gözünü kaydirma?

Lütfen sakin amelyat olma !Sen daha cook gençsin ,sana hayat cok güzel seyler yaşatacak sadece sen izin ver.
Kendini olduğun gibi kabul et!Yeter!

Yaptırma demenizin sebebi sağlık sorunları ise, internette araştırdım ve çok kolay bir operasyon olduğu ve devamında herhangi bir sorun yaşanmadığı yazıyordu. Sizin bildiğiniz tersi bir durum var mı?

İstek değişmesi durumu ise, mümkün değil.
Adım gibi eminim diyebilirim size.

Umarım hayatınız planladığınız şekilde ilerler.

Yorumun için çok sağol fakat beni çok yanlış anlamışsın.
Asla kendinden nefret eden birisi değilim. Asla.

Ben duygusal bir insan değilim. Yaptığım planlar doğrultusunda bunun gerekli olduğu ve böylece daha konforlu bir hayat yaşayacağım sonucuna vardım. Yani zaten her şeyi yine kendim için yapıyorum. Nefret etseydim, isteklerim üzerinde bu kadar uğraşırmıydım? Dediğim gibi, nefret söz konusu değil.

Fikrim değişmeyecek. Yaşım zaten yeterince büyük. Kendimi tanıyorum.
Bu, bir anlık istekte değil.

Bence de bunun çeşitli yolları var bit şekilde kendinizi korursunuz. Teyzem de istemiyordu kırkından sonra istedi ve oldu. Geri dönüşü olmayan bir yola girmeyin

Teşekkür ederim. Yani kesin bilgim olmamakla birlikte,bu operasyonun genç yaşta yapılmasının sakıncalı olduğunu duymuştum. İsteğinin sağlığına kötü yönde etki edeceğine,veya ilerde fikirlerinin değişebileceğine istinaden yazdım.
Eğer kararlıysan,iyice araştırmalısın.
Umarım dilediğin gibi olur senin de hayatın

:) Sağol.
Dilediğim gibi olmasını sağlayacağım.
Kaçamaz benden

Bende de yok doğurma durtusu, ama konu sahibi gibi de düşünmüyorum. Ama birey olarak öyle bi seçme özgürlüğü var bildigim kadarıyla Bahar Yildirim bunun için özel bir hastaneye baş vurusaniz kendileri sizi yönlendirir. Umarım pişman olmayacağınız bir karar alırsınız.

İyide kimse dünyaya dubblecomforu yaşamak için gelmiyor ki tatlım. Zaten öyle bişey olsaydı kadınlar kulubu olmazdı

çok özür dilerm, sanırım bi anlamayan benim, markete gidip orkid almak istemediğin için rahmini aldırmak istiyosun mu ?

İyide kimse dünyaya dubblecomforu yaşamak için gelmiyor ki tatlım. Zaten öyle bişey olsaydı kadınlar kulubu olmazdı
Hem çocuk doğurmanın zorlukları olmasa bile çocuk bakmak var işin içinde ? Doğurduğum anların acısı bakmanın yanında iyi ve hayırlı bi hayat yaşatmaya çalışmanın yanında sıfır. Zoru veren mevlam kolayıda veriyor şükür tabii.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…