Bu yöntemlerin hepsi 2-3 gün işe yarıyor, sonra öğreniyorlar zararsız olduklarını.Çözüm sormuşsunuz. Poşetleri uçutma kuyruğu gibi şerit şerit kesip bağlasanız hareket ettiği için gelmezler belki.
Filelere kuşlar takılıyor hep. Bizim apartmanda bazı binalarda vardı kaç kuş takıldı. Kapısını çalıp zorla kurtarmasını sağladık kuşları. Bazıları çırpınarak ölmüş kaçamamış.gören de olmamış ya da görse de takan. O filelerde takılı kaç kuş gördüm üzücü…Ben de kuş filesi taktıracağım, "yine kirleniyor" yazmışsınız, üzüldüm. Ben balkonu hiç kullanamıyorum, çiçek de koyamıyorum, çatır çutur ne bulurlarsa yok ediyorlar. File takınca giremezlere, çiçek koyabilirim ama yine temizlik sorun olacaksa kötü. Filenin üstüne mi tünüyorlar, kokrkuluklara mı? Kiracı olmasam hemen kapatır, sineklik taktırırdım.
Bu fileler 2 türlü, bazıları aralıklı, bazıları sıkı dokuma. Çevrede ağaç olmasa neyse, balkonları da ağaç sanıyorlar galiba. Ağaçlar boş ,bizim balkonlar dolu. Kuş ölüsü de gördüm açık balkonumda, geç görsem bütün becekleri, parazitleri toplardı. Fesleğen, nane vs de ekerim balkonumu kapatırsam, kokusuna gelmezler ama fesleğeni sinek için duydum ben. Kaç tane çiçeğimi, sebzemi yiyip bitirdiler, onlar canlı değil mi? Harcadığım suyun, temizleyicinin haddi hesabı yok, mutfağa o kadar gitmiyor. Herkes yaşaması gerektiği alanı öğrensin, balkonların ağaç olmadığını anlamaları gerekiyor. Hayvan severler, ev sahipleriyle görüşüp balkonları kapattırabilirlerse daha iyi olur.Filelere kuşlar takılıyor hep. Bizim apartmanda bazı binalarda vardı kaç kuş takıldı. Kapısını çalıp zorla kurtarmasını sağladık kuşları. Bazıları çırpınarak ölmüş kaçamamış.gören de olmamış ya da görse de takan. O filelerde takılı kaç kuş gördüm üzücü…
Fileler yasaklanmalı bence
Ee filelerin naptığını söyledim. Başka kuşların takılmasını, ölmesini görünce mi öğrenecekler yerlerini? Nedense hep biz insanlar doğru yerdeyiz hayvanlar yanlış.Bu fileler 2 türlü, bazıları aralıklı, bazıları sıkı dokuma. Çevrede ağaç olmasa neyse, balkonları da ağaç sanıyorlar galiba. Ağaçlar boş ,bizim balkonlar dolu. Kuş ölüsü de gördüm açık balkonumda, geç görsem bütün becekleri, parazitleri toplardı. Fesleğen, nane vs de ekerim balkonumu kapatırsam, kokusuna gelmezler ama fesleğeni sinek için duydum ben. Kaç tane çiçeğimi, sebzemi yiyip bitirdiler, onlar canlı değil mi? Harcadığım suyun, temizleyicinin haddi hesabı yok, mutfağa o kadar gitmiyor. Herkes yaşaması gerektiği alanı öğrensin, balkonların ağaç olmadığını anlamaları gerekiyor. Hayvan severler, ev sahipleriyle görüşüp balkonları kapattırabilirlerse daha iyi olur.
file yüzde 60 70 engelliyor ama tam temiz olmuyor.aynen geliyorlar filenin üstüne kaka yapıyorlar kuşlar.onu ara ara fırçayla temizliyorum ama tam da temizlenmiyor.en iyi çare cam balkon.bend e kiracıyım diye aldırmıyorum bir de balkonda oturma adetim yoktur ama çiçeklerim var siz de koyabilirsiniz fileyle.file olmazsa o çiçekleri ya yiyorlar ya da mahvediyorlar kuşlarBen de kuş filesi taktıracağım, "yine kirleniyor" yazmışsınız, üzüldüm. Ben balkonu hiç kullanamıyorum, çiçek de koyamıyorum, çatır çutur ne bulurlarsa yok ediyorlar. File takınca giremezlere, çiçek koyabilirim ama yine temizlik sorun olacaksa kötü. Filenin üstüne mi tünüyorlar, kokrkuluklara mı? Kiracı olmasam hemen kapatır, sineklik taktırırdım.
ayağına kadar gelen kısmet mi?hiç güleceğim yoktu.kuşları besliyoruz hanımefendi .bulgur buğday ekmek ıslatıp kokuyorum dışarıya.ne işleri var balkonumda?şu aşırı hayvan duyarlılığına da ne desem bilemedim.siz evin içine alın o zaman hepsiniAyağına kadar gelen kısmeti geri çevirmek için ne lazımsa yapanları okudukça tuhaf oldum.
Sonra da niye işim gücüm rast gitmiyor derler.
Balkonuma, terasa kuşların gelip yiyip içmesi için ne lazımsa yaparım.
ben bunun çözümünü balkona baykuş resmi asmakla buldum.bunu bi dene. bi kaç ay korkup gelmiyorlar ao ra alışıyolar bişey yapmıho diye. ozamanda resim degiştirirsinMerhaba arkadaşlar ben balkona pisliyen kuşlardan bıktım cd ayna poşet işe yaramıyor lütfen yardım edin
Her gün eksileniyor ama bu plastik ya, plastik bir şey kuşun canını nasıl yakabilir ki? Ucu sivri bile degilEki Görüntüle 2678043
Şöyle plastik kuşkonmaz alsaniza. Konamazlar balkona,haliyle pisleyemezler
Bunlardan bi tanede bende var 2 seferdir balkonuma gelip yumurtluyoAynısı bende de var. Hatta iki güvercin bizim balkona dadandi:) gelip gidip yumurtluyor balkona. Büyütüyor ama yavruları başka bir güvercin mı karga mı neyse öldürüyor. Biri uçmaya başlamıştı. Biz kutuya koyduk artık öyle baktık. Sonra o da gitti anlamadık. Şimdi tekrar geldi yumurtladı 15 günü geçti oturuyor üstünde. Yani alışınca gitmiyolar
Genelde alt katlarda oturanlardan geliyor bu tarz şikayetler çünkü kuşlar yerken aşağılara dökebiliyor.Islak ekmek vs. de pencerelere,hele camekanlı balkonsa oralara sıçrayıp yapışabiliyor. Ya da kaka yapıyorlar. Abimlerle yaşarken aynısı başıma geldi. Klima kutusunun üstüne bir iki kez kuşlar için buğday koydum hemen apartman görevlisi yolumu kesti bende kuşların toplaştığı alanlar oluyor böyle pazar yeri,park,meydan türü artık oralara götürüyorum…Çünkü öbür türlü kuşlara iyilik yaparken komşuya kötülük oluyor penceresi vs. kirleniyor. Şikayet geldiyse sizde koymayın bundan sonra, yazı asmaktan sonraki adım kapıya gelip uyarmak oluyor çünküKızlar ben pencereye bulgur ekmek vs koyuyorum komşulardan biri apartmanda panoya yazmış ekemk bulgur koymayın diyekim gördü bilmiyorum acaba ekmek kirntisi falan gitti de ondan mı rahatsız oldu birisi. Ne yapsam acaba. Balkonum falan kapalı. Sadece pencerelere koyabilirim. Komsularimda çok iyidir birbirimizi hep idare ederiz ama kim yazdı bilmiyorum..
Bizim apartman çok sakin aslinda herkes birbirini idare eder senelerdir. Sadece bı komşu geldi yeni, kesin onun başının altından çıkıyor bunlarGenelde alt katlarda oturanlardan geliyor bu tarz şikayetler çünkü kuşlar yerken aşağılara dökebiliyor.Islak ekmek vs. de pencerelere,hele camekanlı balkonsa oralara sıçrayıp yapışabiliyor. Ya da kaka yapıyorlar. Abimlerle yaşarken aynısı başıma geldi. Klima kutusunun üstüne bir iki kez kuşlar için buğday koydum hemen apartman görevlisi yolumu kesti bende kuşların toplaştığı alanlar oluyor böyle pazar yeri,park,meydan türü artık oralara götürüyorum…Çünkü öbür türlü kuşlara iyilik yaparken komşuya kötülük oluyor penceresi vs. kirleniyor. Şikayet geldiyse sizde koymayın bundan sonra, yazı asmaktan sonraki adım kapıya gelip uyarmak oluyor çünkü
Kuş filesi taktırdım, kuşlar gelmiyorlar artık ama fileden dolayı mı hemen balkonumun önünde yeni başlayan inşaattan dolayı mı çok kestiremedim. Ben de bu arada balkonum temizken çiçekleri balkona alıp diğer önlemleri de hazır etmek istedim. Baykuş resmi hakkında ayrıntı alabilir miyim, boyutu ne kadardı, nereye astınız? Bu file önüne güneşlik de asmak istiyorum, korniş 3 yuvalı nasıl olsa, bunu deneyen var mı, güneş çok yakar mı acaba güneşliği? Dışarıdan görünmemesi ve gölge için başka yol deneyen var mı?ben bunun çözümünü balkona baykuş resmi asmakla buldum.bunu bi dene. bi kaç ay korkup gelmiyorlar ao ra alışıyolar bişey yapmıho diye. ozamanda resim degiştirirsin
Benim de üst kata çamasır toplamaya gidince bazen çamaşır da görüyorum pislemişler bir iki kez de yukarı çıktıgım esnada kafama geldi.. " eyvallah ya" deyip geçiyoruz talih malih te görmedik ama neyse..Merhaba arkadaşlar ben balkona pisliyen kuşlardan bıktım cd ayna poşet işe yaramıyor lütfen yardım edin
şöyle yapın.. ya bışeyın üstüne 5 lt gibi stiker baykuş resmı yapıştırıp içine su koyup dıkın.. ya cama stıker yapıştırın 25/30 cmlik. yada internetten baykuş şeklinde kapısüsleri war ıkı tane tawandan astırın sallansınlar o kesın çözum olur. baykuştan korkarlarKuş filesi taktırdım, kuşlar gelmiyorlar artık ama fileden dolayı mı hemen balkonumun önünde yeni başlayan inşaattan dolayı mı çok kestiremedim. Ben de bu arada balkonum temizken çiçekleri balkona alıp diğer önlemleri de hazır etmek istedim. Baykuş resmi hakkında ayrıntı alabilir miyim, boyutu ne kadardı, nereye astınız? Bu file önüne güneşlik de asmak istiyorum, korniş 3 yuvalı nasıl olsa, bunu deneyen var mı, güneş çok yakar mı acaba güneşliği? Dışarıdan görünmemesi ve gölge için başka yol deneyen var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?