Kuş pisliğinden bıktım

Filelere kuşlar takılıyor hep. Bizim apartmanda bazı binalarda vardı kaç kuş takıldı. Kapısını çalıp zorla kurtarmasını sağladık kuşları. Bazıları çırpınarak ölmüş kaçamamış.gören de olmamış ya da görse de takan. O filelerde takılı kaç kuş gördüm üzücü…
Fileler yasaklanmalı bence

Bu fileler 2 türlü, bazıları aralıklı, bazıları sıkı dokuma. Çevrede ağaç olmasa neyse, balkonları da ağaç sanıyorlar galiba. Ağaçlar boş ,bizim balkonlar dolu. Kuş ölüsü de gördüm açık balkonumda, geç görsem bütün becekleri, parazitleri toplardı. Fesleğen, nane vs de ekerim balkonumu kapatırsam, kokusuna gelmezler ama fesleğeni sinek için duydum ben. Kaç tane çiçeğimi, sebzemi yiyip bitirdiler, onlar canlı değil mi? Harcadığım suyun, temizleyicinin haddi hesabı yok, mutfağa o kadar gitmiyor. Herkes yaşaması gerektiği alanı öğrensin, balkonların ağaç olmadığını anlamaları gerekiyor. Hayvan severler, ev sahipleriyle görüşüp balkonları kapattırabilirlerse daha iyi olur.

Ee filelerin naptığını söyledim. Başka kuşların takılmasını, ölmesini görünce mi öğrenecekler yerlerini? Nedense hep biz insanlar doğru yerdeyiz hayvanlar yanlış.
Ama doğaya bizden başka zarar veren de yok genelde bizim yanlış alanda olduğumuzu düşünmüyor değilim.

file yüzde 60 70 engelliyor ama tam temiz olmuyor.aynen geliyorlar filenin üstüne kaka yapıyorlar kuşlar.onu ara ara fırçayla temizliyorum ama tam da temizlenmiyor.en iyi çare cam balkon.bend e kiracıyım diye aldırmıyorum bir de balkonda oturma adetim yoktur ama çiçeklerim var siz de koyabilirsiniz fileyle.file olmazsa o çiçekleri ya yiyorlar ya da mahvediyorlar kuşlar

Benimde eski evimin balkonuna kırlangıçlar yuva yapmıştı önceleri çok sevimli geldi tabi bk pusurleri görmedi gözüm sonra sonra eyh yeter bee dedim ama bı çözüm de bulamadım
Yani aslında buldum.tasindim

Ayağına kadar gelen kısmeti geri çevirmek için ne lazımsa yapanları okudukça tuhaf oldum.
Sonra da niye işim gücüm rast gitmiyor derler.

Balkonuma, terasa kuşların gelip yiyip içmesi için ne lazımsa yaparım.

ayağına kadar gelen kısmet mi?hiç güleceğim yoktu.kuşları besliyoruz hanımefendi .bulgur buğday ekmek ıslatıp kokuyorum dışarıya.ne işleri var balkonumda?şu aşırı hayvan duyarlılığına da ne desem bilemedim.siz evin içine alın o zaman hepsini

Merhaba arkadaşlar ben balkona pisliyen kuşlardan bıktım cd ayna poşet işe yaramıyor lütfen yardım edin
ben bunun çözümünü balkona baykuş resmi asmakla buldum.bunu bi dene. bi kaç ay korkup gelmiyorlar ao ra alışıyolar bişey yapmıho diye. ozamanda resim degiştirirsin

Bunlardan bi tanede bende var 2 seferdir balkonuma gelip yumurtluyo

Kızlar ben pencereye bulgur ekmek vs koyuyorum komşulardan biri apartmanda panoya yazmış ekemk bulgur koymayın diye kim gördü bilmiyorum acaba ekmek kirntisi falan gitti de ondan mı rahatsız oldu birisi. Ne yapsam acaba. Balkonum falan kapalı. Sadece pencerelere koyabilirim. Komsularimda çok iyidir birbirimizi hep idare ederiz ama kim yazdı bilmiyorum..

Genelde alt katlarda oturanlardan geliyor bu tarz şikayetler çünkü kuşlar yerken aşağılara dökebiliyor.Islak ekmek vs. de pencerelere,hele camekanlı balkonsa oralara sıçrayıp yapışabiliyor. Ya da kaka yapıyorlar. Abimlerle yaşarken aynısı başıma geldi. Klima kutusunun üstüne bir iki kez kuşlar için buğday koydum hemen apartman görevlisi yolumu kesti bende kuşların toplaştığı alanlar oluyor böyle pazar yeri,park,meydan türü artık oralara götürüyorum…Çünkü öbür türlü kuşlara iyilik yaparken komşuya kötülük oluyor penceresi vs. kirleniyor. Şikayet geldiyse sizde koymayın bundan sonra, yazı asmaktan sonraki adım kapıya gelip uyarmak oluyor çünkü

Rezidansa taşın ne cam açabilirsin ne balkonun olur hdjdjd kökten çözüm hdjd zaten ev o kadar yukarda ki kuş uçmaya üşenir

Bizim apartman çok sakin aslinda herkes birbirini idare eder senelerdir. Sadece bı komşu geldi yeni, kesin onun başının altından çıkıyor bunlar çok idare ediyor beni o da. Çünkü çocukların sesi kesin gidiyordur ama bı kez gelmedi kapıya. Mecbur veremiycem artık

ben bunun çözümünü balkona baykuş resmi asmakla buldum.bunu bi dene. bi kaç ay korkup gelmiyorlar ao ra alışıyolar bişey yapmıho diye. ozamanda resim degiştirirsin
Kuş filesi taktırdım, kuşlar gelmiyorlar artık ama fileden dolayı mı hemen balkonumun önünde yeni başlayan inşaattan dolayı mı çok kestiremedim. Ben de bu arada balkonum temizken çiçekleri balkona alıp diğer önlemleri de hazır etmek istedim. Baykuş resmi hakkında ayrıntı alabilir miyim, boyutu ne kadardı, nereye astınız? Bu file önüne güneşlik de asmak istiyorum, korniş 3 yuvalı nasıl olsa, bunu deneyen var mı, güneş çok yakar mı acaba güneşliği? Dışarıdan görünmemesi ve gölge için başka yol deneyen var mı?

Merhaba arkadaşlar ben balkona pisliyen kuşlardan bıktım cd ayna poşet işe yaramıyor lütfen yardım edin
Benim de üst kata çamasır toplamaya gidince bazen çamaşır da görüyorum pislemişler bir iki kez de yukarı çıktıgım esnada kafama geldi.. " eyvallah ya" deyip geçiyoruz talih malih te görmedik ama neyse..

şöyle yapın.. ya bışeyın üstüne 5 lt gibi stiker baykuş resmı yapıştırıp içine su koyup dıkın.. ya cama stıker yapıştırın 25/30 cmlik. yada internetten baykuş şeklinde kapısüsleri war ıkı tane tawandan astırın sallansınlar o kesın çözum olur. baykuştan korkarlar

Sizi anlıyorum zor geliyordur pislikleri, ama ben bile isteye yem koyuyorum kırıntıları biriktirip kenarlara koyuyorum ki gelsinler. Eski evimde wc havalandırmasından kanat sesleri geliyordu. Nasıl çıkaracağımızı düşünüyorduk oturma odasının duvarını yıktıralım derken farkettik ki wc penceresinden geliyor. Hemen pencereyi yerinden söktük (ki nasıl takacağımız hakkunda fikrimizde yoktu ama olsun) kurtardık kuşları. Sonra bikaç defa daha oldu ama kimini kurtarabiliyorken kimisine yetişemiyorduk kanatları yara alıp ölüyırdu. Bacaya sineklik teli alıp sardık. Şimdi balkonuma gelsinler diye uğraşıyorum. Çünkü onların yaşam alanına bizler zaptettik, pek tabi bizlerle yaşamak isterlerse de yaşarlar diye düşünüyorum. Benim evime örümcek falan girince de elime yada bi kağıda alır pencereden bırakırım özür dileye dileye. Ay uzun oldu, anlatasım vardı demekki. Kısacası gelsinler ya bence, huzur veriyorlar. Silince geciyor kalmıyorki.

Kuşlar hala gelmiyor, balkona çiçek, sebze vs koymama rağmen.... Baktım gelmiyorlar, balkona çamaşır askısı sipariş ettim. İlk kez balkonuma çamaşır asabileceğim, olursa hayatımda çok büyük bir yenilik olacak. Toz girişini de engelliyormuş. Bir tarafını açık bıraktırdım, kornişe takılı, istersem açabilirim yandan. Kuşların alanları yok değil burda, her taraf ağaç dolu. Yandaki balkonlara geliyorlar, doğalgaz borularına konuyorlar, buraya gelmiyorlar, balkonum o günden beri ilk kez bu kadar uzun süre tertemiz. Şeffaf beyaz rengi, göz alıyor da olabilir, misina ip olduğu için. Net olarak tamam demek için erken ama galiba kurtuldum, evim 6 m2 genişledi, 80m2 zaten, zor sığıyorum. Bu kadar işimin arasında sürekli balkon temizleyip onlara teslim etmek zorunda da değilim artık inşaallah. Müteaahhitler, ev sahipleri keşke balkonları kapalı yaptırsa, isteyen açık, isteyen kapalı kullansa. Her ay parasını ödediğimiz balkonlarımızı kendimiz kullanabilsek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…