Kusurlarımı kabullenemiyorum, acı çekiyorum

violetworld

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2017
356
236
103
36
Az once yeni is arkadaslarim (1.5 aydir calistigim yerde) "ya senin sacin neden boyle? benim evde fon var, getireyim duzeltelim sacini. bence sen sacini soyle degil boyle yapsan daha iyi olur" dediler.
Bende genetik sac dokulmesi var. Saclarim evet, kotu, ama gercekten birsey yapamiyorum. Yani denemedimmi? Saclari normal olan insanlar anlamaz ki, zor... Fon bendede var ama benim sacim olmuyor, ne denesem olmuyor, genetik bir hastalik diye anlattim onlara.
Ben yaparmiydim boyle bir yorum birisine? Hayir. O nasil isterse oyle olsun, bana ne, kendisi mutlu oldugu gibi yapsin sacini derdim. Kotu olsa bile, hatta demek icimden gelse bile demezdim, sonucta incinecegini dusunurdum, degilmi? O kadar kotu hissediyorum ki kendimi suan.

Konumu acmamin asil sebebi - insan kendi kusurlariyla nasil basa cikabilir? konusunda sizin goruslerinizi almaktir. Ben hep mantikli dusunmeye egimli olmusumdur. Birsey kotuyse kotu, iyiyse iyidir. Bende kotu seyler var. Sadece sac degil, hayatimdada eksiklikler var. Tamam, beni ben eden seyler. Ama, sonuc olarak kotu seyler. Bunun nesini inkar edeyim ki? Inkar etmemeliyiz, o zamanda kotu oldugunu kabulleniyoruz. "Her insanin kusur(lar)i var. Esas olan ic guzelliktir vs. Ben bunlari bildigim halde neden hala aci cekiyorum? Bu isin sirri nedir? Insan kendisini nasil egitebilir? 28 yasima geldim, hala liseli gibi aci cekiyorum, bu kadar kendimi egitmeye calismama ragmen.

Son düzenleme:
Şimdi buraya gelen herkes "onlar kendilerine baksın, onlara ne ?" gibi laflar edebilir ama aynı olay başıma geldiği için anlatmak istiyorum.

Çalıştığım iş yerinde bir kız vardı, biz 6 kişilik bir kız grubuyuz, içimizden bir tanesi aşırı paspal. Saçını babaanne gibi yapar, sihirbaz gibi upuzun yelekler giyerdi. Saçını yapmasını bilmez, yaptığı makyajlar banu berberoğluyla yarışır cinstendi.

Bi gün konuştuk, ben evden makyaj malzemesi, maşa filan getirdim, makyaj yapıp süslemiştik. Saçının kenarında boşluk vardı, dökülüyodu, bu yüzden toplamıyodu ama biz ikna edip toplattırmıştık, o kadar da dikkat çekmiyodu çünkü. Gayet de güzel olmuştu.

Biz çok iyi niyetle yapmıştık bunu ve biz de 2-3 aydır birlikte çalışıyoduk, hala da birlikteyiz ama bence bu tarz uyarılar, öneriler de veremeyeceksek nasıl arkadaş olunur bilmiyorum?

Ben arkadaşlarımın iyiliği için söylerim, mesele zevk meselesi değil. Şu an kendi de alışveriş filan yapıyor, spora başladı. Bazen art niyetli bakmazsanız kendinizi geliştirebilirsiniz, herkes kötü niyetli değil çünkü.

Ayrıca evet kimse kusursuz değil, kiminin saçı, kiminin kaşı, kiminin dişi, kiminiin burnu, kiminin bacakları, kiminin dudakları, kiminin kilosu, kiminin boyu... Var Allah var sayarsan. Saçların kusurluysa eğer napalım yani? Depresyona mı gireceksin bunun için? Ben de tırnaklarımı yiyorumEllerim güzel değil, herkes de söylüyo ama napalım yani, en acı derdimiz bu olsun amaan.. Yaşlanınca gidecek her şey için bu kadar tasalanmak boş. Kendini üzme...

Gneetikse eger Katlanabilirsen Saç ekimi yaptırabilirsin ( Bu zamanda burnuna , kaşına ,dudaklarına,kilolarına estetik yaptırmayan kalmadı Allah için ) En azından Psikolojik olarak kendini iyi hissedersin aynaya baktıgında kendine olan özgüvenin gelir.Malesef günümüzde dış görünüş önemli !!!Dışını begenmedikleri insanın içini merak eden yok ! Lütfen beni yanlış anlama ama gerçekler bunlar Nasrettin Hoca boşuna mı Ye Kürküm Ye Demiş..Dış görünüşü kastetmiş

Ben sizi mantıklı değil negatif gördüm yazdıklarınızdan
Hepimizin eksikleri var , kusurları var ama yaşamak elden geldiğince bunları telafi edebilmek için var
İş arkadaşlarınız size iyi niyetli bir uyarı yapmış olabilir, kendinizi geliştirmeniz için destek olmaya çabalamış olabilirler
Bu kadar negatif bakmayın, dediğim gibi eksik, kusur hepimizde var mesela benim kocaman bir burnum var, estetikten yana da değilim, bir iş arkadaşım makyajını şöyle yap, saçını da biraz böyle yap gibi tavsiyelerle görüntümü değiştirmeme yardımcı oldu, bunun için de kötü hissetmiyorum kendimi. Asıl kötü olan ben böyleyim diye kendini salmak ki ben uzunca bir süre yaptım bunu, insan dağıldıkça psikolojisi daha çok bozuluyor, bence sence toparlanmalısın biraz. Kusur gördüğün şeyler nedir yazarsan belki yardımcı olabiliriz

belki sana yardımcı olmak adına söylemiştir , diğer arkadaslarına göre kendını sana daha yakın hissetmiştir ,

birde bu taraftan bak , benımde birsürü kusurum var ama güzelim diye ortada bagırır gezerim , çünkü kendimi seviyorum

Bende çok yaparım bunu insanlara ama asla kötü bir niyetle degil allah yukarıda ya yardım etmek amaçlı söylerim yardımcı olurum gerekirse ben alırım

Canım seni çok iyi anlayabiliyorum. Geçen Cumartesi benim başıma da geldi benzer bir durum. Sen zaten aynada gördüğün görüntünün farkında değil misin? Elbette farkındasın. Değiştirmek için çabalamışsın. Durumunu da anlatmışsın. Eğer durumunu anlatmasaydın iyi niyet diyebilirdim ama durumunu anlattıktan sonra hala söylüyorlarsa kırıcı hale dönüşüyor. Takma demeyeceğim. Çünkü bende takıyorum. Kimse senin içini, yaptıklarını bilmez ve anlayamaz. Sadece bunu bil yoluna devam et tatlım. Sen aynı durumda olan birisine böyle bir yorum yapamayacak kadar iyi yüreklisin. Bu da onlarda yok mesela :)

Ben iş arkadaşlarınızda bir problem göremedim. Dalga geçmek, rencide etmek, ayıplamak yok. İnsanlar sadece yardımcı olmaya çalışmış. Hele evden fön makinasını getirmeyi teklif eden kız... ben olsam hoşuma giderdi. Onlar bir şey yapmamış. Siz kötü niyetli düşünmüşsünüz.

Anladığım kadarıyla kendinizle barışık değilsiniz, özgüveniniz pek yok ve negatifsiniz. Saç konusunu kompleks yapmışsınız, ne dense kötü algılıyorsunuz. Bana öyle geldi. Kendinizi olduğunuz gibi sevmeye çalışın bence.

Herkesin kusuru var. Kusurun düzeltilebilir bir şeyse düzeltmeye çalışırsın, olmadı kabullenirsin.

kötü niyetle söylemişler ki.
fazla alıngansınız ayrıca evde fön herkeste var onlar zaten olmadığını düşündüklerinden değil beceremediğini düşündüklerinden söylemişler.
imza: pırasa gibi saçları olmasına rağmen fön bile çekmeyi beceremeyen üye..

Iyi niyetlerinden yardim etmek istiyorlardir, neden kötü algılıyorsunuz ki. Bir sans verin, belki sacinizi gercekten guzel yapacaklar.

Bana da yeni tanıştığım biri “sana göz kalemi çekeyim mi, göz kapakların düşük” demişti Hiç canım acımadı çünkü halimden memnunum, düşük göz kapaklarımdan da. Kendimi farklı gördüğüm zaman çirkin bulup kendime yabancılaşıyorum. Bu biraz mutlu olmayı bilmekle alakalı. İç dünyamda mutluyken nasıl göründüğüm umrumda olmaz ben saçlarımı bile taramam. En mutlu günlerim en çirkin (senin tabirinle en kusurlu) günlerimdir der ve konuyu kapatırım.

Mademki sorun dış görünüş. Benim de göğüslerimle sorunum vardı, ufak diye rahatsızdım. etrafımda da "ayy senin göğüslerin de çok küçük" denmişliği vardır. iyi niyetli ya da kötü niyetli diye ayırmıyorum çünkü her halükarda insanın gücüne gidiyor. İnsanın kendi kabullenemediği birşeyi etraftan duyması daha da acıtıyor canını. önce kendin kabullenecek, kusurlarını seveceksin. ben sevemedim. göğüslerimin küçük olması hep rahatsız etti. ekonomik özgürlüğümü ve cesaretimi toplayıp estetik oldum. Artık mutluyum. En son gelinlik alırken gelinlikçi "göğüslerin ufak o yüzden sutyen giy içine dedi" (halbuki 80c yada 80d takıyorum) Gülümsedim ona, içimdense kahkaha attım. Artık küçükte bulsalar umrumda değil. Yani olay insanın tamamen kendi içinde bitiyor.
Siz kendinizle barışmazsanız, çevrenizle hep savaşırsınız.

herkesin kusuru var ama onları kapatmaktan zarar da gelmez.

arkadaslarınızın kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum. benim daha iyi görünmem için bi arkadaşım beni uyarırsa hoşuma gider.

Benim de ince yapılı ve genelde hep toplamak zorunda olduğum saçlarım var.
Çünkü salınca püskül gibi duruyorlar, saç değil de böyle tüy yumağı gibi.
Hele ikinci doğumdan sonra ve yaşadığım stresler de üstüne binince daha berbat hal aldılar.
Ben de herşeyi denemiş bir kişi olarak çözüm bulamadım.
Çokta kafama takmıyorum açıkçası.
Yapısı böyle ve benim de genetik.

O yüzden çok kafaya takmayın insanların ne dediklerini.

Bazen boyle yorumlar insanda farkindalik yaratir hic alinmayin gucenmeyin. Sacinizdaki sorun nedir? Seyrek mi? Arastrma hastanesine gidin ve her seye tiroidlerinize de baktirin ona dair tedavi olun.. cevremde zamaninda sorun yasayip da tedavi olan saclari duzelen insanlar var.. bende yakin gordugum arkadaslarima soylerim sacini şoyle yapsan boyle yapsan diye.

gecen hafta kuafore gittim sac kestirmek icin normalde tesetturlu bi bayanim kimse sacimi gormez yani.neyse kuafor basladi yok senin sacin soyle seyrek boyle yagli soyle kepekli diye.bende bu durum gecici bisey dogumdan sonra oyle oldu dedim ama kadin susmuyor devam ediyor.yani onunki artik beni sinirlendirmeye basladi ve sert bi sekilde uyardim sustu.sizin arkadaslariniz bence kotu niyetle soylememis arkadaslar hep boyle oneri verir birbirine

Bende genetik dökülme yok ama saçların ince telli ve cansız. İnsanların eleştirilerine kulak assam hep toplamam lazım. Canım nasıl isterse öyle yapıyorum. Haddini aşmayan her eleştiri kabulüm ama saçım için yapılabilecek herşeyi denedim değişim olmadı. Bende olduğu gibi kabul ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…