- 28 Mart 2017
- 16.596
- 68.049
- 598
- Konu Sahibi violetworld
-
Ya bu yorumun iyi niyeti kötü niyeti yok bence. Ne amacla soylenirse soylensin bi elestiri ve sinir bozucu. Bunu senelerdir tanidigin ailen yerine koydugun insanlar soyleyebilir ben o zaman tavir almam -onlar bile sık dile getirse yine sinirlenirim-Ama beni 2 aydir taniyan insan bu yorumu yapsa sinirlenirim. Insanin farkinda oldugu kusurun baskasi tarafindan dile getirilmesi her turlu sinir bozucu. Hepte bahane var "senin iyiligin icin". Ulan ben senden azmi düşünüyorum kendi iyiligimi? Oram buram hala kusurluysa demekki bi cozume ulasamamisim senmi ulascan? Bende bi kac sene once biraz zayiftim ve tabiki bunun farkindaydim. Surekli herkesin aa ne kadar zayifsin biraz kilo alsana demesi cok itici gelirdi terslediklerimde oldu. Neymis efendim ben senin iyiligini düşündümmüş. Her goren iyiligini düşünüyorum mantigiyla ayni kusuru dile getirince iyilikmi kaliyo? Herkes fikrini kendine saklasin kardesim kusurum cozulebilcekse onu herkesten once ben dusunup cozerim zaten. AY SABAH SABAH NE YÜKSELDİM
Az once yeni is arkadaslarim (1.5 aydir calistigim yerde) "ya senin sacin neden boyle? benim evde fon var, getireyim duzeltelim sacini. bence sen sacini soyle degil boyle yapsan daha iyi olur" dediler.
Bende genetik sac dokulmesi var. Saclarim evet, kotu, ama gercekten birsey yapamiyorum. Yani denemedimmi? Saclari normal olan insanlar anlamaz ki, zor... Fon bendede var ama benim sacim olmuyor, ne denesem olmuyor, genetik bir hastalik diye anlattim onlara.
Ben yaparmiydim boyle bir yorum birisine? Hayir. O nasil isterse oyle olsun, bana ne, kendisi mutlu oldugu gibi yapsin sacini derdim. Kotu olsa bile, hatta demek icimden gelse bile demezdim, sonucta incinecegini dusunurdum, degilmi? O kadar kotu hissediyorum ki kendimi suan.
Konumu acmamin asil sebebi - insan kendi kusurlariyla nasil basa cikabilir? konusunda sizin goruslerinizi almaktir. Ben hep mantikli dusunmeye egimli olmusumdur. Birsey kotuyse kotu, iyiyse iyidir. Bende kotu seyler var. Sadece sac degil, hayatimdada eksiklikler var. Tamam, beni ben eden seyler. Ama, sonuc olarak kotu seyler. Bunun nesini inkar edeyim ki? Inkar etmemeliyiz, o zamanda kotu oldugunu kabulleniyoruz. "Her insanin kusur(lar)i var. Esas olan ic guzelliktir vs. Ben bunlari bildigim halde neden hala aci cekiyorum? Bu isin sirri nedir? Insan kendisini nasil egitebilir? 28 yasima geldim, hala orta okuldaki gibi aci cekiyorum, bu kadar kendimi egitmeye calismama ragmen.
Arkadaşlarınız rencide edici şekilde davranmamış dostça yaklaşmışlar bence bozulmayın. Günümüzde dış görünüş çok önemli maalesef ama iyi yanı da şu ki herşeyin çaresi var, biraz paraya bakıyor tabi:)
İş hayatında bakım ön plandadır ve saçlar da kadınların en önemli aksesuarı. Benim de bir iş arkadaşım var ve saçları o kadar bakımsız ki erkekler arkasından dalga geçiyor kaç kere söyledim yardımcı olayım bak şu şampuandan al bak şu kuaföre gidelim ama nafile, hiç umursamıyor. Oysa eşi bayılacak bir tip, ki tüm erkekler sever bakımlı kadın.
Moraliniz bozulmasın arkadaşlarınız farkındalık yaratmış bence üstüne gidin.
Hakli olabilirsiniz, ama benim sac dokulmem var, cook az saclarim var ve zayif. Bakimsiz olunacak bir durum degil. Fon cekemiyorum cunku saclarimin tumu neredeyse kafama yapisacak, yapisiyorda. Uzaktan belli oluyor belirli sekilde dokuldugu, bir hastalik oldugu. Kelligim goz onunde yani. Keske benimde daginik, duzensiz saclarim olsada onlari duzeltmek icin her gun 4 saatimi vermeye hazirim. Kakul yaptim onunu biraz kapatmak icin, ama fon cekemedigimden kakulde bos-bos duruyor...
Yok oyle cikmis olabilir, ama emin oldugumdan net konusuyorum. Androgenetic alopecia teshisi konuldu 6 doktor tarafindan. 6-7 yildir elimden gelen herseyi yapiyorum, tedavilerin hepsini uyguladim, denemedigim kur kalmadi, sac ekimi ile ilgilendim, pek riskli diyorlar doktorlar, korkuyorum. Yabanci doktorlarinda onerilerini aldim, tum dunyanin her tarafinda bu is caresiz. Tedavisi daha yok maalesef, genetik oldugu icin. Tedavisinin bulunmasi icinde tum dunyada pek sermaye ayrilmiyor, daha tehlikeli, kanser vs. gibi hastaliklar oncelikli sayildigi icin.Anlıyorum durumunuzu biz size fön çekin demiyoruz tedavi yapılabilecek şeyler var saç ekimi var var da var yani..Bir tedavi uyguluyor musunuz doktorunuzla estetik açıdan yapılabilecekleri görüştünüz mü? Hemen itiraz eder bir haliniz var.
Tamam, beni ben eden seyler. Ama, sonuc olarak kotu seyler. Bunun nesini inkar edeyim ki? Inkar etmemeliyiz, o zamanda kotu oldugunu kabulleniyoruz.
Yok oyle cikmis olabilir, ama emin oldugumdan net konusuyorum. Androgenetic alopecia teshisi konuldu 6 doktor tarafindan. 6-7 yildir elimden gelen herseyi yapiyorum, tedavilerin hepsini uyguladim, denemedigim kur kalmadi, sac ekimi ile ilgilendim, pek riskli diyorlar doktorlar, korkuyorum. Yabanci doktorlarinda onerilerini aldim, tum dunyanin her tarafinda bu is caresiz. Tedavisi daha yok maalesef, genetik oldugu icin. Tedavisinin bulunmasi icinde tum dunyada pek sermaye ayrilmiyor, daha tehlikeli, kanser vs. gibi hastaliklar oncelikli sayildigi icin.
En son umut yeri doktora gittigimde "sac dokulme sureni biraz uzatabiliriz ama biliyorsun dimi, bunun tedavisi yok" dedi doktor. Ve tedavi goren cok sayida insanda kalici bir etkisi olmadiklarini soyluyorlar. Eminim yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?