Kusurlarımı kabullenemiyorum, acı çekiyorum

Aramızda benim kusurlarım yok, mükemmelim diyen var mı? Mümkün değil.
Mesela benim de burnumun maşallahı var kocaman Zamanında ben de çok takardım, yan profilden çekilen fotolardan kaçardım. Ama ne yapayım, beni yaratana itiraz edemem ki. Elimdeki, bana lütfedilen bu. Her halimize şükür.
Ben herkesin güzel olduğuna inanıyorum. Kiminin kaşı, kiminin gözleri, kiminin tırnakları, kiminin bakışı güzeldir. Ama görmesini bilene. Ben kendimde burnum çirkin, ay şuram çirkin buram çirkin derken tırnak yapımın güzel olduğunu fark ettim, çenemdeki gamzeyi fark ettim
Bunları neden anlattım, çünkü sizde baya negatiflik oluşmuş. Kendinizi beğenmeyerek kendinizi mutsuz hissediyorsunuz. İyi niyetle yaklaşan arkadaşlarınızı bile yanlış anlıyorsunuz.. Lütfen güzel yönlerinizi görün, işte o zaman mutlu olacaksınız

Benim universitede çok yakın dediğim arkadaşlarım , yüzüme karşı çok güzelsin, yakıyorsun, tshirtun saçın makyajın çok güzel diye gaz verip ,arkamdan dalga geçiyorlarmis. Sizin arkadaşlarınız hoşuma gitti hem dürüst hem de yardımcı olmak istiyor. Keşke benim de böyle arkadaşlarım olsaydı.

İyi yada kötü niyet söylemesin kardesim millete ne senin sacindan kasindan gözünden. Deli olurum kişisel şeylere atlayan tiplere sac benim ben onun kadar bilmiomuym yapmayi şekil vermeyi. Seninde saçlarınla ilgili sıkıntın varsa pskolojini etkiliosa sac ektir yada başka çözümünü bul kaynak şu bu. Çare bitmez yeterki iste.

Ya bu yorumun iyi niyeti kötü niyeti yok bence. Ne amacla soylenirse soylensin bi elestiri ve sinir bozucu. Bunu senelerdir tanidigin ailen yerine koydugun insanlar soyleyebilir ben o zaman tavir almam -onlar bile sık dile getirse yine sinirlenirim-Ama beni 2 aydir taniyan insan bu yorumu yapsa sinirlenirim. Insanin farkinda oldugu kusurun baskasi tarafindan dile getirilmesi her turlu sinir bozucu. Hepte bahane var "senin iyiligin icin". Ulan ben senden azmi düşünüyorum kendi iyiligimi? Oram buram hala kusurluysa demekki bi cozume ulasamamisim senmi ulascan? Bende bi kac sene once biraz zayiftim ve tabiki bunun farkindaydim. Surekli herkesin aa ne kadar zayifsin biraz kilo alsana demesi cok itici gelirdi terslediklerimde oldu. Neymis efendim ben senin iyiligini düşündümmüş. Her goren iyiligini düşünüyorum mantigiyla ayni kusuru dile getirince iyilikmi kaliyo? Herkes fikrini kendine saklasin kardesim kusurum cozulebilcekse onu herkesten once ben dusunup cozerim zaten. AY SABAH SABAH NE YÜKSELDİM

Maalesef insanlarımız çok karışıyor. Çok şekilciyiz. Yurtdışında kot pantolonla ana haber bülteni sunuyorlar. Başka değerlere önem veriyor insanlar. Kimse kimseye karışmıyor. Saçın dökülmüş olabilir. Traş da edebilirsin. Onlara ne? Hiç işimiz gücümüz yok. Milletin kaşı gözü. Sonra iyi niyetli uyarmış efendim de. Ay herkes kendine baksın. Ben mesela makyaj yapmıyorum. Eskiden yapıyordum artık sevmiyorum. Bunu insanlar bana sürekli söylüyorlar. Aklımın ermediğini falan düşünüyorlar oys ben kendimi böyle seviyorum. Ama kimseye anlatamıyorum. Boşver.

Kesinlikle katılıyorum. Şu çenemizi tutmayı bir öğrensek. Ve önemli yerlerde konuşsak ne güzel olur.

Ay ne guzel soyledin bende hergun makyaj yapmam ve sari sac kullaniyorum surekli saclarini sari kullaniyosan makyaj yapman gerekiyo diye elestiri aliyorum. Ne munasebet canim demekki ben yuz guzelligime guveniyorum saci sari olan hergun makyaj yapmak zorunda diye biseymi var? Her gun usenmeden sabahin köründe dugun makyaji yapan adamda beni elestirmesin bi zahmet ya

saç dökülmesi için sarımsak şampuanı öneririm. bide saçlarını kestir güçlensin

yazınızın son paragrafını okumadım
ama
bence eğer yardımcı olabileceğimi düşünürsem bende sorardım, sonuçta o bir bayan ve belli etmese de üzülüyor olabilir yardımcı olmak istemek kadar doğal ne olabilir

Ici dolu basagin boynu bukuk olur, bosunsa dik. Bu hayatta bugune kadar ogrendigim ana sey buydu, niteliksizler olesiye kibirli, nitelikliler oylesine alcak gonullu! Takma kafana kimseyi!

Eğitilmesi gereken siz degil cevrenizdeki insanlar..onlar boyle davrandigi için hassas oldunuz bu yuzden kirgin ve uzgunsunuz..
Ama onlari egitmeniz imkansiz..ya uzak duracak yada gormezden geleceksiniz.

insan kendi kusurlariyla nasil basa cikabilir? Diye sormuşsun
Cevap veriyorum:
İyi yanlarını öne çıkartarak.
Mesela benim de ön dişlerim çarpık, ama çok güzel gamzelerim var. O yüzden gülmekten cekinmiyorum, dişlerim carpik-allah kahretsin diye düşünmektense 'ne tatlı gamzelerim var' diye düşünüp mutlu oluyorum
Aynı şekilde sesim de çok tiz. Gercekten, hele çocukken ergenken falan daha daha tizdi, bazen dalga konusu bile olurdum. Ama bu sesimle de barıştim çünkü 27 yaşıma girmek üzereyim ama tanıştığım konuştuğum herkes beni daha genç zannediyor, bıcır bıcır genç kız gibi konusuyorum , bu tiz sesimle.
Bu şekilde barismaya calisiyorum
Ya da sırt ve göğüs -karin bölgemde istenmeyen tüylerim var, kurtulmak için lazere gidiyorum.
Kirpiklerim dökülse ipek kirpik taktirirdim, burnum özgüvenimi zedeleyecek kadar yamuk olsa estetik yaptirirdim
Kotu ozelliklerinle:
Barış ya da savaş
Bir şeyler yapabilirsin

Fiziksel olarak degistirilemeyen veya degistirilmesi zor olan şeylerde kalkip yorum yapmam ama saç, makyaj, kiyafet gibi seyler genelde kolay halledilecek şeylerdir. Sacim, makyajim, kiyafetim hakkinda arkadasim "şunu yapsan daha hoş olur" dese alinmam. Kötü niyet oldugunu dusunmuyorum.

Kötü niyetli değiller ki
Saçını şu model yapsan daha güzel olur falan gibi söylemişler

Benim yakın bi arkadaşım var
Saçını rapunzel gibi uzatmış bana göre öyle yerlerde sürünen saçlar hiç hoş modern değil.
Tarayıp çıkıyodu büyük ihtimal veya özensiz bağlardı
Ayyy kuşum sana şu model çok yakışır diye başladım saçlarına el atmaya
İlk baş boyundan aldırdık sonra rengini değiştirdik sonra alıştı fön çektirmeye artık harika bi tarzı var yani ben onu bıraksam devam edecekti
Onlar da güzel bi model ver amaçlı demişler
Benim makyajdan çok iyi anlayan arkadaşım var bende hep oma danışırım alışveriş yapıcam gel bana göster beraber alalım derim orada sorarım hangisi falan diye ya ben bunu kullanamıyorum çıkışta eve gel de bi sür göster öğret derim
Hiç alınmayın bence

canım herkesin az cok kusuru var . sen kendini güzelim diye olumla inan ozman insanlar senin gakkında bukadar rahat olamayacaklar. Allah yaratmıs de gec. illaki fönlü gezmek zorunda degilsin . bırak dagınık kalsın sacların.

kel bir hocamız vardı ilk derste kendi sacsızlıgı ile dalga gecmişti onun o dalgasından sonra kimse dalga gecmedi adamla. cokda karizmatikti.

Aslında kötü birşey söylemişler
Siz alıngan davranmissiniz yardımcı olmak istemişler

Niyet önemli ,herkesin icinde bozulmaniz icin yapmiyorlarsa bence söylenmesi daha dogru bazi seyler icin.
Benim de tanidigim bir kiz ayni ispanyol paça pantolonun farklı renklerini giyiyor. Altina da düz ayakkabı giyince pacalar altta toplaniyor hatta suruyerek geziyor.
Bir kere ortamda dalga geçer gibi söylediler kız da sert cevap verdi öyle bitti giymeye devam.
Ama istisnasiz herkes kizin pacalarina bakıyor dışarıda yemege gitsek bile. Bozulacaginida göze alarak söyledim. Topuklu giyersen en azindan alti yerleri süpurmez falan dedim dar paca giymeye başladı cokta hoş oldu fizigine.

Sana en kötü gelen gün belki de hayatının en güzel günüdür. Bunu unutma benimde sacim az tiftik fon durmaz.boşver 7ay önce ms olduğumu öğrendim bir gözüm bulanık goruyo ve bence duzelmicek.sen iyi ol sağlıkli mutlu ol yeter saç olmuş burun yamukmus boşver inan anlamı yok.belki de en güzel günlerini yasiyosun

Belkide haklisiniz, onyargiyla karsilamamam lazim, art niyetleri yoktur neden olsun bence... Iyi acidan bakmam lazim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…