- 27 Kasım 2014
- 4.024
- 5.042
- 158
- 33
- Konu Sahibi elmadilimi
-
Kuveyt Turk faizsiz banka ev kredisi icin komisyon aliyorlar demissiniz komisyon degil katki payi aliyorlar.Herhangi bir hizmet karsiligi belli bir oranda pay almasi kadar normal birsey yok. Ticaret ahlakina
da bu yapilan uygun.
Cocugunuz icin bireysel emeklilik yaptirmissiniz. Bu hesapta cocugun biriktirdigi parayi aliyim diye bir olay da yok.Bireysel emeklilik her yasta yapilan bir uygulama. Bozuk parayi alma, sayma gibi islemlere verilen tepkiler kisinin yaptigi davranisi bu kadar kolay genelliyorsunuz anlamadim. Birde islemi yapan kisiye sikayet ettiginizi anlatip islem yaptirmanizida dogru bulmadim.
Elestirirken acimasiz olmayalim.
Faizsiz bankacilik adina tercih ettigim bir banka idi. Kar oayi çünkü faiz degil ayrintilari ile öğrendim.ancak hizmet anlaminda ben de memnun kalmadigim icin kapattim hesabi..
banka isi zaten dert tasa.. bulasmamak en iyisi de iste.
Bu bozuk para meselesi bayagi sıkıntı. Bende 1 sene boyunca kumbarama sadece 1 lira atarak 900 tl biriktirmistim. (Esimden gizli) Velhasıl kendi paramla rezil oldum.hiç bir esnafin ne hikmetse bozuk para ihtiyacı yokmuş. Sadece 200 tl sini butunlestirmistim. Sonunda çareyi parayi eşime vermekle buldum.
Bu arada kuveytturkten de daha yeni hesap açtırdim. Faiz için değilde sırf hesap işletim ücreti almıyorlar diye. Basligini gorunce korktum.zaten komik bi rakamım var o da mı elden gitti diye
Allah allah ... Kurus'da para degil mi?
Bankalarda nasil böyle birsey diyorlar, saskinim
Vallah almanyada bir cent'in eksik olsun, lütfen elinizdekini geri birakin diyorlar
Bırakın bankayı geçen gün su aldığım büfedeki çocuk 10 ve 5 kuruşlardan oluşan 50 kuruşu almak istemedi lazım olmuyor bunlar bütün yok mu dedibende madem paradan sayılmıyor ne diye basılıyor dedim aldı mecbur. Ama sizin durumunuzda sanırım başka bir cevabınız da 300 lira demişsiniz götürdüğünüz para için,banka şubesi ne kadar müsait olursa olsun o miktarda bir bozukluğu saymak epey zaman alır ve bu da iş gücü kaybı demek kumbara hesabı değilse kabul etmeyebilirler diye düşünüyorum.
Kaldı ki evet banka işi para,ama bu demek değil ki her durumu kabul etmek zorundalar nasıl ki başka ticaret işi yapanlar istedikleri malı alıp satmakta serbestlerse bankalarında işi para ticareti sonuçta bir mecburiyetleri yok yani bence bozukluk almakla ilgili. Kendiniz sayıp bantlamak yada bütünleterek götürmek daha kolay bir yöntem gibi
Benim kızımın iş bankadında kumbara fonu var. Kumbarayı götürüyoruz onlar açıyor zaten. Bozuk para sayma makinesi olan şubeler hemen hallediyor. Olmayanlarda iş biraz uzun sürüyor ama kuruşu kuruşuna sayıp hesaba dahil ediyorlar. Hiçbir sorun yaşamadık 4 yıldır hemde hiçbir şubede.
ne kadar bozuk olursa olsun o parayı almak zorundalar ... ben küçük bir ofiste çalışıyorum ona rağmen bi poşet dolusu bozukluk getiren insanları asla geri çevirmedim müşteri memnuniyeti denilen şey yok o bankada bırakın o bankayı zaten faizin adını kar payı diye belirtip sanki allahı kandırıyorlar tövbe yarabbim... hiç çalışmadım çalışmamda öyle bir bankayla
siz nerde ki kuveyttürk şubesine gittiniz ?
izmitte mi ?
Yıllardır kuveytte işlem yapıyorum. Hiç sorun yaşamadım. 1 Tl likleri alalım bari dediklerine göre para 50, 25, 10 kuruslardan da oluşuyor. Ben de olsam utanirdim. Sırada o kadar insan oluyor bankalarda. Onlara saygimdan bile olsa, tumletip gotururdum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?