Kuzenim eltim oldu...

owwwwww
bu nasıl bir hırstırr ben ben ben ben benn
hiç iyi bi durum değil bu

öteki konuda cevap vermistim burayada yaziyim madem :)

yazinin hepsini okudum, yaptiklarin bana cok yanlis geldi,
önce kayninla kuzeninin arasini yapmissin hemde yalanla dolanla, yok o seni seviyor, yok oda seni seviyor diyerek
sonrada sirf kiskandigin icin onlari ayirmaya kalkiyorsun, ne hakla ???
kaynin adam cikmis kizla nisanlanmis evlenmis almis götürmüs,
ama senin nisanlin hala maasi yetmedigi icin, ev kücük oldugu icin seni getirtemiyor, kac kere red gelmis, sen ilk önce bunu düsünmelisin bence !!!

Ret niye gelir ??
Nisanlin calismiyor muhtemelen, yada cok az maasli bir iste calisiyor ondan,
ve ayrica sen kaynananin evine gidecekmissin ama o ev kücükse ondanda red gelir,
bu demek oluyorki aslinda ya hepberaber daha büyük bir ev tutacaklar ve oraya cikacaksiniz,
yada sen nisanlinla ayri eve cikacaksin, ama bunuda nisanlin yapmiyor nedense ?? Senin sorunun ilk önce bu (bu arada bende almanyada yasadigim icin az cok biliyorum)

Sen kaynini ve kuzenin sibeli kiskanacagina ilk önce nisanlina resti cek,
ayrica sirf kaynin nisan yapti diye hemen bosanmissin ayrilmissin nisanlindan bunuda cok yanlis buldum, Allah askina sen 15 yasindamisin ????
Yani bukadar cocuksu hareketlerin var, cok cok yanlis buldum,
hic olgun degilsin malesef, acik acik söylemem gerekiyor.

Dedigim gibi nisanlina resti cek, artik bu isi hallet yoksa ben yokum diye,
biraz cossun yani gitsin evmi tutacak napacak, isemi girecek biseyler yapsin yani,

kaynananin evine tasinmani bende dogru bulmuyorum ama eger görümcelerinle iyi anlasiyorsan, kaynanamda cok iyi diyorsan,
biraz idare edebilirsin,
ama nisanlin insallah ömür boyu orda kalmayi düsünmez,
simdi 2 senelik idare edecez derler sonra bu 2 sene olur 10 sene 20 sene,
benden söylemesi..

kıskançlıktan bu kadar yeme kendini bence....
üstelikte kuzensiniz....

Bu tarz bir konu daha vardı kk da...Nişanlımın kardeşi bizden önce evlenecek ben 2. gelin olmak istemiyorum her şeyin ilkini ben yaşamak istiyorum diyordu sahibi

ben bişeyi anlamadım başta senin kaynınla görüştürdüğün kız sibel mi yoksa sen başka bi kızı mı ayarlamaya çalıştın, ayrıca sibeli niye bu kadar kıskanıyosun ki?

Konu sahibi konuyu 10 yere açınca diğerlerinde okuduğum haliyle cvp verdim. Hmm anlaşıldı nikahta var vize çıkmamış e olmuyorsa vardır bu işte bir hayır. Burdan konu sahibine sesleniyorum ''yüreğini temizle sonra tevekkül et''

Hırs ya insanları başarıya götürür ya da hayatını tepe takla eder. Bu durum size deyim yerindeyse cuk diye oturmuş.
Nedir bu çekememezlik ?
İlk gelin olunca ne oluyor ayrı bi muamele mi görüyor aileden ?
Kendinizi iyi niyetli olarak görmeyin bırakın sizi başkaları değerlendirsin niyetine göre

normalde konu sahiplerine asla böyle şeyler söylemem ama, o kadar açık bi şekilde kıskanç bi insansın ki... bu çok insani bir duygu aslında ama ortada hiç bir şey olmadığı halde, bir ilişki yaratmışsın, şimdi bu kız senin hayallerindeki hayatı yaşıyor diye ona kızıp olay çıkarmaya çalışıyorsun. bi de ayırmaya çalıştım falan yazmışsın. arkadaşım unutma, keskin sirke küpüne zarar. kendi hayatına odaklan bence bi an önce.

Sizin gibi bir eltimin olmasını istemezdim asla.. karşınızdakiler de son derece iyi niyetli yoksa yürümezmiş bu iş 4 yıl boyunca. Önce tanıştırıyorsunuz sonra ayırmaya çalışıyorsunuz. Nişan yapacaklar engel oluyorsunuz sıra sizin diye düşünüyorsunuz. Hatta bunun için ayrılıyorsunuz. Şimdi kardeşler arasında bile sıra yok ki siz neyin sırasını istiyorsunuz? İki kişi anlaşmış ve mutlu bir resmiyete dökmeye çalışıyorlar siz engel olmaya çalışıyorsunuz. Siz çok fenasınız.

aklıma şu geldi...

Sedef eltiden sonra Sibel elti vak'ası mı yoksa

gerçekten çok benzettim..

sonu hayır olsun İnşallah!

konuyu çok zor okudum ve anladım biraz da karmaşık geldi bana.
Önce boşandın sonra tekrar mı evlendin?
Kayınbiraderinle arkadaşını ayırmaya çalışman çok çirkin bir davranış. Anlayamadığım bir şey var; neden gelip senden izin alacaklar?
önce sen mi evlenmeliydin?
Eltine çıkan vize nasıl oluyor da sana çıkmıyor? Üstelik nasıl alman vatandaşlığına geçiyor?
Benim bildiğim (yanlışsam lütfen düzeltin) kişi ya orda doğmalı yada uzun seneler orda yaşamalı ve belli bir refah seviyesine gelmeli ki o ülkenin vatandaşlığına geçebilsin.. Konsolosluklardan üst üste red cevabı almak iyi değildir diye biliyorum.
Şu an sana müstakbel eşinin ortamı çok güzel görünüyor ama o eve gelin gidince her iş senden beklenecek ve sen potansiyel hizmetçi olarak görüneceksin; görümcenlerin şu anki gezmeleri ve herhangi bir işin ucundan tutmaları da gücüne gidecek. Madem bu kadar bekledin biraz daha bekle ayrı bir eviniz olunca öyle geç oraya.

ben bişeyi anlamadım başta senin kaynınla görüştürdüğün kız sibel mi yoksa sen başka bi kızı mı ayarlamaya çalıştın, ayrıca sibeli niye bu kadar kıskanıyosun ki?

Benim anladığım kadarıyla kaynıyla Sibel'i tanıştırıyor

cok celiskili seyler yazmissin

bu 4 yilda kuzenin ve kayninla ugrasicaginiza vize islemlerinizle dogru düzgun ugrassaydiniz simdiye coktan vizeniz cikmisti. mutlu mesud yasiyordunuz (evlenip buraya gelenler pek mutlu degil ama buda ayri bi konu)
neyse.
kuzenin canin nasil onun kötülügünü istersin anlamis degilim onun mutluluguyla mutlu olmaliydin nisan yapiyorlar diye bosanmissin

bence sen bunlarin hepsini düsünüp takmayi birakta esin seni 4 yilda niye almanyaya götürmedigini düsün.
prosedürlerin hepsini cok iyi biliyordur.ayrica maas ve ev isi hallolmadikca ne kadar vize basvurusuna bulunursan bulun vermezler.

coluk cocuk muhabbetleri...........

aklıma şu geldi...

Sedef eltiden sonra Sibel elti vak'ası mı yoksa

gerçekten çok benzettim..

sonu hayır olsun İnşallah!

benden çok yaşıycan arkadaşım,benimde aklıma geldi,ikinci sedef vakasıı!!!
ama bu daha vahim bi durum bence,bu arada sedef'e nooldu acaba,bilgisi olan var mı?

Arkadaş senin amacın derdin ne ben tam anlayamadım dün ve bugün başka topikte aynı şeyi yazdın kimse hak vermeyince başka yerlere yazıyorsun derdin ne hakkeden merak ettim birileri sen haklısın evet ilk sen olmalıydın sen torun vermeliydin diyene kadar başka başk yerlerde yazmaya devam edeceksin sanırım...Bu sana son yazışım insan kendi için yaşar bunu 24 yaşına gelmiş olmana rağmen idrak edememişin kusura bakma..Sen böyle o niye ilk oldu şöle etti böle etti diyerek.Hayatta yalanlar söyleyerek(ki diğer topikte yalan söylediğini yazmıştın) hiçbiryere gelemez bir arpa boyuda yol alamazsın tıpkı 4 senedir yerinde saydığını dile getirdiğin gbi..Allah akıl ihsan etsin sana da kendi hayatını yaşamayı ve kendi hayat sınırlarını öğrten..

İçimi şişirdiniz ayrıntıcılığnızla.
Yok bahar şu yaşında öteki bu yaşında şöyleler böyleler.
Bu kadarda ayrıntıya girilmezki canm aaa bizde okuyucuyuz dim burda.
Kuzenim eltim oldu anlaşamıyoduk sebep şu şu şu nokta.
Kaç tane derdiniz var anlamadımki.
Kuzeninizin eltiniz olması ?
Kayınvalidenizle bir oturma düşünceleri?
Yoksa her iki lafın birinde geçen vize sıkıntınız mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…