• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuzenimin Düğünü Var

Başka şehir e gelin gidecektim ya kendi sehirlerinde yapacaklardı galiba gelin arabası işini.Servis ile geleceklerdi.Yok sizin kına falan bahane buldular.Dedim ki 4 5 bin lira paran yoksa borç ta mi bulup araç kiralayamiyorsun.Babam bile dediki evden gelin alma olmasin ısrar etme diye bütün akrabalarimin içinde kızdı.Rezil olursun komsular görmeyecek mi dedi.Dayim ben yapayım gelin arabasını yeğenimin gönlü olsun bile dedi.Zaten gelinlik almamislardi bana babamda bana en ucuz gelinliği kiralamisti.İcime sinmedi herkes nişanlısı ile gelinlik bakmaya geliyordu.Gelinlikciye benim nişanlımın umrunda olmadı.Yanima bile parayı bahane edip gelmedi.
Bunlar icin ayrilinir iste. Bosver iyi oldu.

Kemdi dugunune belediye otobusuyle gitmiycektin heralde. bunjn icin ayrilinir mi yahu
Çok acı gerçek ama kayınvalide araba tutamam.dedi.Esimden talep ettik.Babam aradı.Sen neden babandan arattiriyorsun dedi sonraki konuşmada annemle konusmussunuz gelin arabası konusunda dedi bende yapamicam dedim sinirlendim ayrıldım adam gibi evden cikamayacaktim

Sizin düğününüz olmadı diye onlarda mı yapmasaydı? Çok samimi değilseniz ama gitmeniz gerekiyorsa gider kutlar dönersiniz. Ama bence güzel bakip insanların mutluluklarından, mutlu olmayı deneyin bu şekilde çok yorulursunuz ve negatifi çekersiniz.
Haklısınız

Çok acı gerçek ama kayınvalide araba tutamam.dedi.Esimden talep ettik.Babam aradı.Sen neden babandan arattiriyorsun dedi sonraki konuşmada annemle konusmussunuz gelin arabası konusunda dedi bende yapamicam dedim sinirlendim ayrıldım adam gibi evden cikamayacaktim
Babanın araması bence yanlış olmuş ağzın var, dilin var. Parası olupta yapmadıysa yani cimrilik yapıyorsa o adamla hayat zor bela geçer haklısın, ama olmadığı için yapmıyorsa da -ki gelinlik alamadı diyorsun o zaman araba beklemek saçma olur... Kendini biraz da sorgulamalısın güzelim... Borç içinde yüzerken hava atmak mı önemli? yoksa biraz eksik olsun ama bizim olsun mu?

Davullu zurnalı gelin oluyor kız.Mutluluklarinda gözüm yok düğün salonu da tutmadilar gerçi.Ama bana gelin arabası istedim olmadı zaten bu yüzden ayrildim
Anlamadim akraba evliliģi mi yaptınız yada yapacaktınız iptal mi oldu?
Öyle bir yazıyorsunuz ki sanki herkes tüm konularınızı okumuş,tüm hayat hikayenize hakim. Yapmayın şunu,üşenmeyin adam akıllı anlatın.

Babanın araması bence yanlış olmuş ağzın var, dilin var. Parası olupta yapmadıysa yani cimrilik yapıyorsa o adamla hayat zor bela geçer haklısın, ama olmadığı için yapmıyorsa da -ki gelinlik alamadı diyorsun o zaman araba beklemek saçma olur... Kendini biraz da sorgulamalısın güzelim... Borç içinde yüzerken hava atmak mı önemli? yoksa biraz eksik olsun ama bizim olsun mu?
Paralarının olmadığına inanmıyorum ki.Yasantilarini görüyorum.İlk başlarda böyle düşünmüyordum.Diyorum ki onunda kardeşi nişanlanacak.Bana çöp layık görülmedi ona da görmesinler.

Anlamadim akraba evliliģi mi yaptınız yada yapacaktınız iptal mi oldu?
Öyle bir yazıyorsunuz ki sanki herkes tüm konularınızı okumuş,tüm hayat hikayenize hakim. Yapmayın şunu,üşenmeyin adam akıllı anlatın.
Evlilik yapmaya çalıştığım kişi İzmir den ben Ankaraliyim ne arkadaş ne akraba vesile oldu.Biz kendimiz tanışıp öncü olduk.Annesi olacak kişi sağolsun babamla eşimin arasını açtı benimle eşimin arasını açtı.

100 gram mehire şaşırıyoruz ya burda benim arkadaşım 200 gram istemişti ben şok 🤦 banada demişti ben şu kadar istedim sende çok iste bence diye. İstemem demiştim ben ama hoca bişey söylemek zorundasın diyince 19 gram demiştim😁 şuan kendimi sorguluyorum hayır neden 19 mesela beni 19 da durduran neydi neden 10-20 değil 😁
100 gram isteyince hemen anında vermesi gerekmiyor.Okuyun araştırın mehir nedir ne değildir ? İsterse kadın vazgeçebilir de veyada seneler sonra da ödeyebilir erkek

100 gram isteyince hemen anında vermesi gerekmiyor.Okuyun araştırın mehir nedir ne değildir ? İsterse kadın vazgeçebilir de veyada seneler sonra da ödeyebilir erkek
Bence siz okuyup araştırın neden bunlar başıma geldi acaba diye düşünün daha iyi olur sizin için.
Ben bu yolların hepsinden geçeli baya oldu hemde hiçbir durumda bişey talep etmediğim halde hep hak ettiğim gibi oldu her şey çok şükür😇 yani insanlarin mutluluğunu kiskaniyorsunuz resmen bana neden yapılmadı diye. Haset bu kadar boyutu.

Paralarının olmadığına inanmıyorum ki.Yasantilarini görüyorum.İlk başlarda böyle düşünmüyordum.Diyorum ki onunda kardeşi nişanlanacak.Bana çöp layık görülmedi ona da görmesinler.
Bak yine kıskançlık krizi... Bana bu yapıldı ona bu yapılmasın diyerek hayat geçmez güzelim... Bu kocan veya ailen değil her kim olursa olsun bir yerden sonra çekemez seni. Anlaşılan ailesi evlat ayırıyor o zaman senin yapman gereken şey kocanı alıp kenara çekilmek olacaktır... Ama görüyorum ki senin derdin ne kocası nede ailesi, derdin hava atıp ödesin eşek gibi bana ne kafasındasın. Bak sana güzel bir söz; kadın kocasını kral yaparsa kendisi kraliçe olur ama köle yaparasa, kölenin karısı olur.

Evlilik yapmaya çalıştığım kişi İzmir den ben Ankaraliyim ne arkadaş ne akraba vesile oldu.Biz kendimiz tanışıp öncü olduk.Annesi olacak kişi sağolsun babamla eşimin arasını açtı benimle eşimin arasını açtı.
Mesela ne yaptı? Hani sizin aranızı açmak için uğraşır anlarım da kayınbaba-damat arasını açmak için ne yapılır ki anlayamadım açıkçası? Birde açsa eline ne geçecek?

Mesela ne yaptı? Hani sizin aranızı açmak için uğraşır anlarım da kayınbaba-damat arasını açmak için ne yapılır ki anlayamadım açıkçası? Birde açsa eline ne geçecek?
Ne demek ne geçecek ? Baştan beri teyzemi kötüledi ki.Sadece telefonda konuştular.Sozde teyzem bilezik takma demiş.Nisanda ve hangi kiz tarafı takma der.Nisanda gorumce kişisi sırf dayısı yüzük taksın diye nisan baslamadan yüzük tepsisini teyzemin elinden almaya çalıştı.Ben uzaktan izledim onlari.Halam ile gittiğimde teyzemi halamla karistirmislar.Dusunebiliyormusun.Anasina benimle cebellesen teyze demiş.Nisanda teyzeme yalan söylemişler.Nur abla yüzük takilsin istiyor demişler.1 sene nişanlı kaldım hanfendi benim akrabalarıma tanışmaya tenezzül.etmedi ama konuştuğumuz zamanalr saatlerce kendi ailesini anlattı.Hep onlarin bütün ailesiyle iç iceydim.Sikayet etmiyorum ailedeki 3 kişi haric diğerleri iyiydi.Sen koca tarafına daha cok deger vermelisin falan dedi.

Güzelim biz buralarda neler okuduk, gerçek hayata neler gördük geçirdik... Allah'a şükür ki okuduk bilinçlendik, bilmediğimizi en yakın camiye bile gidip öğrendik ama biraz da sen okuyup bilinçlenmelisin bence ve en önemlisi de biraz empati kurmayı öğrenmelisin. Düşün ki bu emir erkeğe değil kadına verilmiş olsaydı ve kocan olacak kişi senden yapamayacağın bir miktarda mehir isteseydi ne düşünürdün ne yaparsın?

Güzelim biz buralarda neler okuduk, gerçek hayata neler gördük geçirdik... Allah'a şükür ki okuduk bilinçlendik, bilmediğimizi en yakın camiye bile gidip öğrendik ama biraz da sen okuyup bilinçlenmelisin bence ve en önemlisi de biraz empati kurmayı öğrenmelisin. Düşün ki bu emir erkeğe değil kadına verilmiş olsaydı ve kocan olacak kişi senden yapamayacağın bir miktarda mehir isteseydi ne düşünürdün ne yaparsın?
Yapmaya çalışirdim.300 bin lira olsun 100 gram altın 10 senede yapardım.Ayrica yıllarca kardeşlerine bakma sorumluluğu yokken küçük yaşlarda ve annesine bakmis.Karisina karşı parasi yoksa ve annesi gelip gecimimiz ortak olacak diyorsa afedersiniz s.... olup gitsin

Ne demek ne geçecek ? Baştan beri teyzemi kötüledi ki.Sadece telefonda konuştular.Sozde teyzem bilezik takma demiş.Nisanda ve hangi kiz tarafı takma der.Nisanda gorumce kişisi sırf dayısı yüzük taksın diye nisan baslamadan yüzük tepsisini teyzemin elinden almaya çalıştı.Ben uzaktan izledim onlari.Halam ile gittiğimde teyzemi halamla karistirmislar.Dusunebiliyormusun.Anasina benimle cebellesen teyze demiş.Nisanda teyzeme yalan söylemişler.Nur abla yüzük takilsin istiyor demişler.1 sene nişanlı kaldım hanfendi benim akrabalarıma tanışmaya tenezzül.etmedi ama konuştuğumuz zamanalr saatlerce kendi ailesini anlattı.Hep onlarin bütün ailesiyle iç iceydim.Sikayet etmiyorum ailedeki 3 kişi haric diğerleri iyiydi.Sen koca tarafına daha cok deger vermelisin falan dedi.
Bak yazdıkların içinde babanla eşin arasındaki konuyu yazmamışsın ama başka şeyleri de açığa çıkardığın iyi oldu. İlk olarak tüm ailenle sorun yaşamışlar ve bunlara seyirci kalmışsın neden? 1 sene aklın neredeydi yani? Elbette ki konuştuğunuzda ailesini de anlatacak, siz de neden kendi ailenizden bahsetmediniz o zaman? Koca tarafına daha çok değer verme olayı zaten başlı başına saçmalık ama daha büyük saçmalığı ben size söyleyeyim mi? Sizin ve kocanızın ailesi kapınızı kapattığınız an dışarıda kalır yani hepsi dış kapının mandalı olurlar. Siz ayrı bireyler olarak ayrı bir aile kuruyorsunuz normalinde ama siz ailelere o kadar çok takmışsınız ki kendi kuracağınız ailenin içine hem kendi ailenizi hemde kocanın ailesini sokuşturmaktan başbaşa kalamamışsınız.

Back
X