kv-çocuk bakımı

Kv yalnız mı yaşıyor normalde? Diğer evde oturduğunda altta üstte başka çocuğu falan oturuyor mu?

Bence başka şey bahane ederek söyleyin. Mesela yalnız yaşıyorsa ve diğer evin olduğu yerde başka çocuğu yoksa; “buradaki eve taşınsan daha iyi olur, Allah korusun bir sorun olduğunda sana daha kolay ulaşırız” diyebilirsiniz.

Diğer evi kapatmaz, sadece çocuklara baktığı zamanlarda buradaki evde kalmasına ikna etmek lazım diyorsanız; “çocuklara ayrı oda yapmak lazım, senin kaldığın odayı değiştirmemiz gerekecek” vs diyebilirsiniz.

Eğer salonda yatıyorsa “senin düzenini bozuyoruz, rahat edemiyorsun diye içimize sinmiyor. İstersen akşamları seni buradaki evine götürelim, sabahları getiririz” diyebilirsiniz.

Ya da “seni bizim eve yormayalım, buradaki eve yerleştirelim, sabahları biz çocukları getirelim” diyebilirsiniz. Bir süre sonra da “çocukları sabah çıkarmak zor oluyor soğukta” deyip onu getirip götürmeye başlarsınız.

kayınvaliden zaten başka ilçede yaşıyormuş o yaşadığı evde kocası çocuğu var mı

bence bunlar gayet mantikli ve kalp kirmayacak oneriler.

Yine de su fikir hosuma gitmiyor. Yani ben evden cikarken evde olacak, ben isten cikacagim eve gelecegim, hala evde olacak, sonra evine gidecek.
Kac yasinda insan icin bu cok uzun bir is gunu demek olmus oluyor, 2 cocukla birlikte. Eve gidip bir de yemek vs yapacaksa hepten zor. Maddi durumu da yerindeymis kayinvalidenin. Bence istemez gelip gitmek.

Yani evet, benim söylediğim alternatiflerde kv bakıcı gibi gelsin gitsin demek değil.

Mesela, karı-koca işten gelmelerinden sonra konu sahibi sofrayı kurar, en azından yemek yenir kv ile birlikte. Yoksa ben içeri girer girmez o çıksın gitsin demek olmaz, kadın tüm gün orada olup, akşam gidip evde yemek yapacak değil...

He yemek falan yendikten sonra zaten yavaş yavaş çocuklar için uyku saati gelir zaten. Bizde böyle. Konu sahibininkiler açısından bilemiyorum. E bu durumda zaten mesele çocuklara karışılmasıysa, o saatten sonra kv kalmış ya da gitmiş birşey farketmez.

Ben akşam eşiyle başbaşa kalabilmesi ve geceleri özel hayatını daha rahat yaşayabilmesi açısından sundum o fikirleri.

Çocuklara karışması konusunda birşey denilemez bence kvye. Yeri geliyor bakıcıya bile ses edemiyorsun yeter ki çocuğuma iyi baksın diye. Günde 12 saat çocuk bakan kvye de ben gelir gelmez çocuklara karışmayı bırakacak diyemezsiniz ki. Sizden çok o ilgileniyor sonuçta.

Anneleri geldiğine göre onunla vakit geçirsinler, onun sözünü dinlesinler dese tabi ki iyi olur. Ama demiyorsa da ya idare edeceksiniz ya da ona baktırmayacaksınız.

Çalışmam lazım
Bakıcı bulamıyorum
sabah 7:30 akşam 19:30
Bide büyük çocuğum başkasıyla durmaz
Ayrıca mecbur kv ve annem bakıyor yoksa yoruluyorlar

sizin oralarda var mı bilmiyorum ama yatılı bakıcı size en uygunu sanki zira çalışma saatleriniz fazla

kv nizin de annenizin de sabahın köründe gelip kış için gecenin bir yarısı olan saatte evlerine gitmeleri de zor

bakıcım 08..00-19.00 arasında çalışırdı mesela ama o genç olmasına rağmen zorlanırdı ki tek çocukla

kreşe giden çocuk gayet kabullenebilir alışmıştır o yabancı kişilere orada

yani deseniz ki küçük bebek yabancıya baktıramam anlarım da anneanne babaanne 4 yaş çocuğu için çok da yeterli olamayabilir

sonuçta akşam 19.30 dan sonra grece yatmaya evine git demek kv ye zor

çocuklara karışma denebilir belki ayrı odası varsa sen yoruldun odanda aç tv izle vs deyip ortamdan uzaklaştırılabilir mi bilemedim

ama insan akşama kadar bebeklerle olunca da iki yetişkin yüzü göreyim muhabbet edeyim istiyor o konuda da çok haksız olmaz tek başına oturmak istemez

yatak odama dalıyor demişsiniz de neden dalıyor

bebeğin yatağı orada mı

eğer öyle ise orası bebeğin odası olarak görülüyor ve dalması da gayet olağan bu mantıkla

ha sadece siz ve eşiniz varsa odada nedne daldığını sorun tabii

Çocuk bakımı için düzen değiştiren git gel yapan ne anneye ne de kv akşam git demek hoş olmaz.
7:30-19:30 arası bakıcı bulmak zor ve maliyetli gerçekten. 7:30-16:00 arası bakıcı gelsin anneniz yakınmış zaten çıkışta da anneniz gelsin akşam beraber yemek yersiniz anneniz evine döner.
Bana deseler ben kabul etmem istenmediğini düşünürün doğrusu. ki aslında istemiyorsunuz gereğini yapın.
Eşiniz annesine çıtlatsın komşularını özlediysen arada seni oraya götüreyim desin diyeceğim ama kadın akşam 20:00den sonra hangi komşusunu görecek ki orada:/

aslında keşke kendi söylese benm de çocuklarıma kvdem bakıyor.aramız 70 km günlük gidip gelme şansı yok ama kendi geçenlerde diyor ki keşke şurda bi evim olsa akşam siz gelince giderdim ( hem kendi de bunalıyor akşam olunca çocukların sesi tv izleyememe gibi ) keşke kvdeniz kendisi tklif etse

İki küçük çocuğa akşam 19.30 a kadar hiç bir ücret almadan bakan kadını el üstünde tutun bence.Küçük olan 2 yaşına gelince iki çocuğu birden kreşe yazdırın hem siz rahat rahat evinizin tadını çıkarın!! hem de kadıncağız kurtulsun sizden:)))Tabi akşam 19.30 a kadar açık kreş bulursanız..

Anne senide düzeninden ettik.
Aksmları seni biz bırakalım eve,sen de dinlen az denebilir.
kendin gel kendin git yapmak olmaz.
Evinin düzeni kaçtı bizim yüzümüzden diyip damardan girilebilinir:)

günah almak istemem ama nedense bende öyle hissettim
bulunmak istese siteler şirketler vs var bulunur yani
belki 2 çocuğa devasa rakam istedilerse

Kp 20 dk uzaktaki evde mi kalıyor? Tamam niyetiniz kötü değil sizde rahat etmek istersiniz ama sizin çocuğunuza bakmak için neden akşamları yalnız kalsın?haftada bikaç gün bile olsa..Bence size yansıtmasa bile çok kırılır.

Kadına 2 çocuğu atıp bakıcı gibi baktırıyorsun aksama kadar yoksun. Sonra eee akşam evine gitsin. Oldu ağam oldu paşam. Var mı başka emrin.
Çocuğu durmazmış da alışmamış da. Çocuklarının bakıcı da durmaması kayınvalidenin sorunu değil senin sorunun.
Aşkama kadar yedir içir bak besle akşam olunca gelin hazretleri rahatsız olsun. Senin hiç söz hakkın olmasın.
Yapmayın yaa bu kadar nankör olmayın bu kadar ben merkezli olmayın. Ne şişim yansın ne kababım diyorsunuz da yok oyle bir dünya.
Al çocuklarını ver bakıcıya kadında bozmasın düzenini hem de istenmediği yerde kalmasın.

Ayrı ev fikrindense bu konudaki rahatsızlığınızı yumuşak bi şekilde söyleyin bence. Baktınız devam ediyor sonra teklif edersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…