kv-çocuk bakımı

Kadın çocuklarınıza bakınca, onlara dair kararlarda da söz hakkı olduğunu düşünüyor normal olarak. Emek verdiğimiz şeyde hakkımız olduğunu düşünürüz çünkü, normal geldi bana. Düşünceleriniz de çok bencilce geldi. Ayıp yani, hem kadına çocuklarınızı baktırıp, akşam da evine git demek. Bakıcı mı bu, para karşılığı mı bakıyor çocuklarınıza ki, mesaisi dolunca evine yollansın? Ha, ben de hayatımdaki en ufak şeye müdahale edilsin istemem ama buna göre yaşıyorum, kimseye işimi gördürüp, konuşma hakkını onlara vermiyorum mesela. Bir bakıcı tutarsanız, sizin de böyle bir hakkınız olur.

Tabiki hayır eşim sabah alıp getirir akşamda yemekten sonra götürürüz diye düşündüm
Çünkü kv.o evde yıllarca oturmus konu komşu çok orda ona
Bunu söylerseniz hiç hoş olmaz bence zaten bunu kv isteseydi size söylerdi ben akşam orda kalıyım diye komşuyu ne yapsın akşam vakti . Zaten haftanın her günü kalmıyormuş sabredin yada kvnize baktırmayın

Kadınlar bu yaşta çocuklarınıza bakıyor ve siz sadece kayınvalidenizin akşam evinizde kalmasından, çocuklara karışmasından rahatsızlık duyuyorsunuz. Sinirliyim diyerek kadına çıkışıyorsunuz. İşi bitti ben geldim o evine gitsin diyorsunuz. Yani kadın kayınvalideniz değil de çalışanınız gibi davransın istiyorsunuz. Bunları istiyorsanız bir ücret ödeyin bari de tam olsun.
Ben torun bakıcam, gelin bana bu lafları edecek. Sittin sene bakmam.
Tutun bir bakıcı o zaman.
Hem çocuk emin ellerde olacak hem de kaynana sizden uzak duracak. Yani hem karnınız doyacak hem pastanız duracak.
Size sorulmuş, cevap vermemişsiniz yada verdiyseniz ben göremedim. Anneniz evine gittiğinde evinde başka bireyler var mı? Kayınvalideniz evine gittiğinde evinde başka bireyler var mı?
Çok merak ettim. Gerçi annenize hiç bir laf etmemişsiniz ki zaten eminim ki hiç ama hiç çocuklara karışmıyordur.
Rahmetli annem çocuklarıma baktı. Her daim karışırdı çocuklara. Ben müdahale etmeye kalksam, çok istiyorsan otur evinde çocuk bak. Ben bakayım, büyüteyim sen sefasını sür, yok öyle üç kuruşa beş köfte derdi.
Bazen cadı kaynana olmakta fayda mı var diyorum.

İyi de kadın akşamları o eve gittiğinde fazladan elektrik, su, yakıt, temizlik vb. birçok masrafa girecek. Yani bir evde ne masraf yapılırsa onu yapmak zorunda kalacak. Siz karşılayacak mısınız bu masrafları? Çok bencilce bir istek bence bu. Sizden fazla bakıyor o çocuklara. Elbette söz hakkı olacak.

Kv 'nize üzüldüm gerçekten. Çocuklara çok karışıyor dediğiniz kadına sabahın köründen akşamın 19.30'na kadar çocuk baktırıyorsunuz. Madem bu kadar şikayetçisiniz devamlı kendi anneniz baksın o zaman.Hem işimi görsün hem de ben gelince gözüme görünmesin gibi bir şey sizinki. Kendi annenizin de sıkıntıları vardır kesin ama siz ondan hiç bahsetmiyorsunuz. Haksızsınız.

Aynı durumda roller farklı olup annenizin kvdenizin yerinde olsaydı.. Ya nolcak dermiydiniz. Ben olsam küsmem ama kırılırdım galiba.. zaten büyükler karışma hakkını kendinde görüyor. Ben karışmam diyen bile. Bence böyle yapın der ille sonunda..
E bide kadın bakıyormuş. Bakıyorum diye söz sahibiyim gibi hissediyor. He büyüklerin de söz hakkı yok mu var tabi de konu ve yeri önemli.
Olmaz öyle ayıp yav. Hem karnım doysun hem köftem dursun.
Sizin için düzenini bozup geliyor. Sonra git kendin evde kal sabah alırız. Avutma sözcüğü ne komşuların da var..

yazmamayım diyorum ciddeen dayanamıyorum.
Sen sabah 7.30 git gün bitsin eve gel.
kadıncağızın kendi çocuğu gibi oluyor artık onlar bizden daha fazla vakit geçiriyor.ister istemez insan karışır.
ben akşam kayınvalideme gidince çocuğu almaya hiç ses etmiyorum çünkü onların bir düzeni var.karışmıyorum.
ha size demiyorum ki karışmayın laflarım yanlış anlaşılmasın da. kv nin elinde büyüyor ister istemez karışır.
ayrıca o kadar fedakarlık yapmış kadın sizin için evini bırakmış, düzenini bozmuş.sizin de kendi çocuklarınız için düzeniniz bozulmuş çok mu.
4 yaşında + 1 yaşında çocuğa bakmak her yiğidin harcı değil.ÇALIŞMAK çok daha rahat. oyüzden kayınvalidenize iyi bakın çekip giderse ortada kalır bebekleriniz.

Herkes uzun uzun yazmış zaten, aynı şeyleri tekrar etmeye gerek yok. Hem çalışmak zorundasınız, maddi durum yeterli değilse katlanacaksınız. Ya bu deveyi güdersiniz, ya bu diyardan gidersiniz. Haklı değilsiniz maalesef.

Evet kötü birşey
kadından hem faydalanmak istiyorsun hem de sizde kalmasına bozuluyorsun
bakıcı mı bu ?
gunduz de o yonlendırıyor cocugunu, aksam sen varken karısmasını istemıyorsun
sen nasıl istersen öyle olsun istiyorsun
kullanılmayan evde neden kalsın ki kv den.
ya baktırmayacaksın hiç
ya da ona uyacaksın

Tabiki hayır eşim sabah alıp getirir akşamda yemekten sonra götürürüz diye düşündüm
Çünkü kv.o evde yıllarca oturmus konu komşu çok orda ona
Eğer öyle olsaydı kadın beni evime götürün işim gücüm var derdi.
Bana böyle birşey deseniz ben bakmazdım çocuklara. Haa anne çocuklar artık kreşe başladı sağolun çok yardım ettiniz artık gerek yok o zaman başka.
Ama kadına bedava işçi gözüyle baktığınızı gibi bu kadar göstere göstere yapmayın derim.

Hayır sizin de çocuklarınızın var aynı şeyi size gelininiz yapsa, yani siz akşam evde yalnız kalmak istemeseniz gelininiz de çocuklara bak akşamda evine git dese öff ben düşününce boğuluyorum vala

Kayinvalidenizle guzelce konusun. Annecim Allah razi olsun baktin ettin ama sen aksamlari eve don. Seni de kirmak istemiyorum bu sekilde benim cocugu egitmem zor oluyor diyiverin. Iste bu yuzden her zaman ananenin bakmasi daha iyi geliyor bana cunku kayinvalideye bisey demek zor kirilir diye iyi niyetle soylesen bile. Ama annene oflarsin poflarsin dedigini yapar.

Gitmesini istiyorsan cocuklara artik kv bakmayacak. Oyle sabah gel aksam git biz rahatsiz oluyoruz denmez. Ne kadar kibar soylersen soyle bu kapiya cikiyor.
Rahatsizsan hiç baktirmayacaksin.
valla kız anneleri sabah gelir bakar akşam da damada görünmeden gider. ama sözkonusu erkek annesiyse bakması bile lütuf. çünkü niye çünkü erkek annesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…