kv-çocuk bakımı

evine gondermekten ziyade neden karismamasi konusunda bi aciklama yapsaniz

valla kız anneleri sabah gelir bakar akşam da damada görünmeden gider. ama sözkonusu erkek annesiyse bakması bile lütuf. çünkü niye çünkü erkek annesi
Kendi annem farklı şehirde, hiç bakmadı çocuğuma, kayınvalidem bakıyor.
Haftada 3-4gün, o da öğlene kadar.
Ben buna şükrediyorum, 1 saat bile fazladan bırakmam.
Sabahın köründen akşamın 19.30una kadar baksaydı( eve gelene kadar 8 oluyordur saat) ağzıma da etse sesimi çıkarmazdım.
Bu şartlarda bakıcı bulamaz, bulduğu da tüm maaşını ister.
Kayınvalidesi evine gidene kadar saat 9u bulacak, ertesi gün de yine karanlıkta yola çıkacak. Çok ama çok zor.
Çocuğu bırakabilirler mesela, kesin çözüm.
Ama eminim ki çocuğu uykudan kaldırıp götürmek işlerine gelmiyordur

kadın kalkıp sızın ıcın sırf sızın ıcın gelıyor
hem cocuk bakmaya gelıp hem evını nıye acsın evıne masraf edecek buzdolabı elektrık su bırde ustune cocuk bakacak
bu yasına kadar cocuk buyutmus sımdı torun sevme zamanı kadın hala cocuk buyutuyor evını bırakıp baska yere gıdıyor yıne de yaranamıyor

kusura bakmayın o cocuga emek veren herkesın cocuk ustunde soz sahıbı olur sabahtan aksama onlar bakıyor cocuga sonucta
ben sızın yerınızde olsam ya bakıcı tutarım ya yası tutuyorsa krese verırım ya da ıse gıderken cocugu bırakır ıs cıkısı evınden alırım annemın mesela .

hem annenız hem kayınvalıdenız tum duzenlerı bozuluyor yazık . uzuluyorum yaslılara ben

Tabiki hayır eşim sabah alıp getirir akşamda yemekten sonra götürürüz diye düşündüm
Çünkü kv.o evde yıllarca oturmus konu komşu çok orda ona

Bu insan kullanmak olur.
Kendi isterse eve donmek doner.
Ama hadi baktin cocuklara, seni eve birakalim demek cok ayip, cidden cok ayip yani.
O zaman oturup kendiniz bakacaksiniz cocuklariniza

Kayınvalideniz sizin çocuğunuza bakmak zorunda değil öncelikle anneniz de değil, çocuk sizin sorumluluğunuzda kendiniz için yaptınız. Kayınvalideniz iyilik etmiş bakıyor çocuğa ama yine de yaranamıyor. Bakıcı gibi nedir bütün gün çocuğun kahrını çek ama karışmaya hakkın yok, ben gelince de git. Sebep ne peki, konu komşu çokmuş. Eğer evde kayınvalidenizi istemiyorsanız siz zahmet edip sabah erken çocuğunuzu bırakıp sonra tekrar gidip alacaksınız. Kayınvalidenize eğer ben geldiğimde evine git derseniz büyük ayıp etmiş olursunuz

Benimki küsmez
Çünkü arada söyle şimdi ben bakayım ki yaşlanınca da siz bana bakın yüzüm olsun der
e haklı
kocanızı buyutup yuva sahıbı olsun dıye yardımcı oluyor
torununa bakıyor
tabıkı sızde yaslılıgında ona bakacaksınız
haklı kadın

Genelde tüm konulara ılımlı ve yapıcı yorum yapmaya gayret ederim.
Sizin konunuzda kendimi zorlasam da bunu yapamadım.
Kayınvaldenizin yerinde olsam sizin çocuklarınıza bakmazdım.
Akşam kadını evine göndermek için ne desem? Nasıl yapsam? Diye kafa yoracağınıza, sinirlerinize hakim olma yollarını arayın, gerekiyorsa bir psikiyatriste görünün,size sakinleştirici versin.
Yazık kadına,nerdeyse günde 12 saat ağır işçilik yapıyor üzerine bir de sinirli gelin hanımdan laf işitiyor.
Eşinize de ayrı yazık, buna göz yumuyor.
Allah kalplerinize merhamet versin.

Sabahtan aksama kadar cocuklariniza zaten annelik yapiyor, kucugun altini temizliyor, her ikisinin yemegini yediriyor, yikiyor, uyutuyor, sevgisini veriyor ve torunlari. Cocuklari gibi sahiplenmesi cok normal. Ama siz ben annesiyim kimse cocuklarimi cocuklari gibi sahiplenemez ve karisamaz diyorsaniz evinizde kalip cocuklariniza siz bakacaksiniz. Bedavaya karsiliksiz gun boyu cocuklara hizmet ve karsiliginda fevrilik cok ayip. Alttan almaniz ve hosgorulu olmaniz gerekir, minnet duymalisiniz hatta.

Cok yerinde bir yorum yazmissiniz, burada bazi konular okuyorum cok sasiriyorum. Bir arada tum gun cocuguna annesi bakan bir kadin annesinin evinde yemesinden, masraf fazlalastigindan sikayet ediyordu. Nasil vicdanlari var insanlarin
... kayinvalidemle hic anlasamam ama benim cocuguma biraz emegi gecsin, onun hatrina kalbini kirmam konu ne olursa. Kaldi ki sadece sevmeden sevmeye gorsede arada karismasinada ses etmem, kocamin annesi diye. Annelik buyuk emek, buna saygi duyarim birde esimin annesi sonucta. Boyle konulari okuyunca hayretler icerisinde kaliyorum, bazi insanlar hic iyilik haketmiyorlar

Meşhur laftır arkadaşım anne-baba evladına bağ bağışlamış evlat bir salkım üzüm tattırmamış.
Annem yarım kilodan daha az kıymadan bol ekmekli köfte yapardı biz çocukken,sayıyla 5'er köfte koyardı babamın,benim ve kardeşimin tabağına,kendisi 2 tane alırdı,
ben anne sana kalmadı deyince;
'Siz yeyin yavrum ben çok sevmiyorum zaten' derdi.
Anacığım yemedi yedirdi,sabaha kadar uyumayıp folklor kostümümü dikip yetiştirdi.
Bunlar ilk aklıma gelenler,yoksa fedakarlıkları say say bitmez.
Anamın,babamın yediği lokmayı sayarsam, saygısızlık,hürmetsizlik edersem Allah evime bereket ve huzur vermez,ben böyle düşünüyorum.
Kaldı ki sabahtan akşama iki çocuğuma tertemiz,şefkatle,sevgiyle bakacak elini bırakır, ayağını öperim.
Bu kayınvaldemler için de geçerli,kocam da ağaç kovuğunda büyümedi.
Akşam olunca yanına sokulduğumuz,canım cicim dediğimiz kocalarımızın analarını sığdıramıyoruz evlerimize,ayıptır,günahtır.

20 dk uzak bir mesafe değil ki, ben olsam en başından böyle bir şeye kalkışmazdım.şimdi biraz iş işten geçmiş gibi.ama eşiniz ya da siz en azından çocuklara karışırken araya girebilirsiniz.

Bence hoş bir durum olmaz. Ve bosuna hir gur cikar. Bu arada bende is bbakiyodum. Annemle kayinvalidem sirayla bakacakti sizin gibi. Ama vazgectim. Cunku 3 ayri kafa yapisiyla olmuyor. Herkes kendi dudugunu calmak istiyo

Kesinlikle her kelimenize katiliyorum.

Mesela babalarimiz cocuklarimiza baksa, kocaminizin uzerindeki maddi manevi yukunu hafifletse ve torunlari icin bazi seylere karistiginda kocamiz bundan sikayet etse ne dusunuruz? Biraz empati yapmak gerekiyor, erkekleri anneleri uzerinden zor durumda birakmak simariklik. Bunu biz kadinlar daha cok yapiyoruz, oysa ki anneleri anne olarak bizim cok iyi anlamamiz gerekir. Kendi annemize bu muamele yapilsa ya da ileride biz torun sahibi olunca gelinimiz bize bu muameleyi yapsa?
En adil olan insanin yasattigini yasamasi valla. Konu sahibinin kaynanasi icin dusunduklerini,gelecekte ayni konumda olup gelininin kendisi icin dusunmesi cok adil olurdu.

Anneniz cok guzel bir insanmis bu arada, eminim kofteyide seviyordu ama sartlar sebebiyle kursagindan kismis. Iste Boyle kadinlarin ogullariyla evlenip, kendi cocuklarina tum gun baktirtip, isi bitince gitmesini isteyecek kadinlara ne soylesek bos. Iyilik haketmiyorlar.

Saygı olsa, sürekli laf sokma huzursuzluk vermeye çalışma olmasa, her hareketin eleştirilip dedikodun yapılıp sürekli kocana kötüleme olmasa Başımızın üstünde yeri vardı. kim olursa olsun evimde huzursuzluk çıkarırsa istemem. Demekki siz iyilere denk gelmişsiniz.

kadın ömrünü harcamış hala da harcıyor kendi hayatı yok gene de yaranamıyor

08.00 05.00 arası komşum 2500 ödüyor bakıcısına evde yeme içme arada hediye de cabası.e kayınvalide 3 4 saat daha fazla yalnız kalıyormuş çocuklarla bu da en az 3000 eder.ha bu arada 2500 tek çocuk bedeli 2 olsa belki fazla alırdı .kayınvalide ye ayda 3000 verin o zaten akşamları seve seve kalır evinde meraklı değildir o da sığıntı olmaya emin olun tavrınızın farkındadır kadıncağız

hic bi sekilde soylenmez cocuklara bak isimiz bitince git demek oluyor bu.sonucta onun gorevi degil istedigi icin bakiyor sizde katlanin biraz.cocuklar buyukse bakici tutun cok zor olmuyor mu bi kv bi annenizin gelmesi

2500 mu afedersiniz ama ohaaa hangi sehirde yasiyosunuz.butun maas bakiciya gidiyor zaten calismasa daha iyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…