- 29 Temmuz 2018
- 2.050
- 4.345
- 133
Saygı olsa, sürekli laf sokma huzursuzluk vermeye çalışma olmasa, her hareketin eleştirilip dedikodun yapılıp sürekli kocana kötüleme olmasa Başımızın üstünde yeri vardı. kim olursa olsun evimde huzursuzluk çıkarırsa istemem. Demekki siz iyilere denk gelmişsiniz.
Elbette evde istediği gibi ayağını uzatıp dinlenmek isteyebilir,aile büyükleri ile fazla hemhal olmak istemeyebilir, o zaman parasını verip bakıcı tutacak akşam işten gelince bakıcıyı gönderip keyfine bakacak.Herkes geline yuklenmis ama ben gelini de hakli buluyorum .Soyleki insan iste cok yorulabiliyor eve geldiginde de evde bi duzen istiyor .ben hakli buldum gelini .maddi kaygi yoksa ayni evde yasamak hic uygun degil.kimseye minnet etmeyip cocugunuzun terbiyesinde bakici ya da kresi yonlendirme imkaniniz olabiliyobazi kayinvalideler de anlasilmasi birlikte yasanmasi cok zor maalesef
Öyle de günde 12 saat çocuklarını baktırıp, akşam eve gelince de "çocuklarıma çok karışıyor, akşam evinde gitsin kalsın." diyemezsiniz. Keşke öyle olsa ama kadın geldi mi 2-3 gün kalıyorsa da yapacak bir şey yok.Herkes geline yuklenmis ama ben gelini de hakli buluyorum .Soyleki insan iste cok yorulabiliyor eve geldiginde de evde bi duzen istiyor .ben hakli buldum gelini .maddi kaygi yoksa ayni evde yasamak hic uygun degil.kimseye minnet etmeyip cocugunuzun terbiyesinde bakici ya da kresi yonlendirme imkaniniz olabiliyobazi kayinvalideler de anlasilmasi birlikte yasanmasi cok zor maalesef
helaaal.çok doğru bir çok kesim böyle düşünüyrvalla kız anneleri sabah gelir bakar akşam da damada görünmeden gider. ama sözkonusu erkek annesiyse bakması bile lütuf. çünkü niye çünkü erkek annesi
valla kız anneleri sabah gelir bakar akşam da damada görünmeden gider. ama sözkonusu erkek annesiyse bakması bile lütuf. çünkü niye çünkü erkek annesi
Kızlar merhaba
Hemen konuma gireyim
İki çocuğum var annem ve kv.sıra ile bakıyorlar
annemle aynı ilçedeyiz o yüzden annem akşam evine dönüyo
Kv. 20 dk uzaklıktan geldiği için bizde kalıyo 2 gece 3 gece bazen daha çok
Kv.nin oturduğumuz ilçede iki katlı evi var altta kiracı oturuyor üst kat ise tamamen eşyalı kv.kendi eşyaları sadece tv.eksik
Kv çocuklara bakmaya gelince sürekli eşimle problem yaşıyoruz çünkü ben gelmeme rağmen çocuklara karışıyo onlarla ilgili karar vermek istiyo.
Ben de karıştırmıyorum falan neyse
Ben istiyorum ki artık kv. kendi evinde kalsın
Eşime söyledim bu kötü bişi deği sonuçta kendi evi eşyaları kendinin ve altta kiracısı var dedim
Eşim ben söyleyemem diyor
Kızlar fikir verin bu kötü bişey mi?
Yada ben konuşsam alınacak kızacak bişey var mı
Ki ben torunlarıma baksam düzülü evim olsa evimde bakardım
Teşekkür ederim hepinize
Eşim annesine “bana artık karımı kötülemeyin” diyordu telefonda ve benim hakkımda hiç konuşturmuyordu. Eşimin bu tavrını görünce melek görünmeye çalışıyorlar. Ama o kaynana bi şekilde laf sokmanın yolunu buluyor oğlundan gizli. Bakışıyla bile laf söylüyor. Yani araya böyle bişy girince bir daha düzelinmiyorAslinda biliyor musunuz aradaki dengeyi kurma sorumlulugunu eslerimizin almasi gerekiyor. anne esi mi kotuluyor, elestiriyor hayir Kabul etmeyecek, duymak istemedigini, hoslanmadigini devam ederse kendisiyle gorusmeyecegini ve baskalarindandan da esi hakkinda konustugunu duymayacagini soyleyecek. Koca kisisi karisi ona karsi kotulenip elestirilirken nasil dinleyebilir, kaynana konusur, cahildir, kiskanctir vs gelinine oglunun gozuyle bakamaz. ama koca hayat arkadasi olan,mahremi olan karisi hakkinda konusulmasina nasil izin verir? Ona laf sokulmasina vs. Ayni sekilde esininde annesini kotulemesine, saygisizlik yapmasinada musade etmeyecek. Biri anne, atilabilir mi. digeri de es, cocuklarin annesi.
Kaynana/gelin sorunlarinin yasanmasindaki en buyuk rol erkegin pasif kalmasi.
valla kız anneleri sabah gelir bakar akşam da damada görünmeden gider. ama sözkonusu erkek annesiyse bakması bile lütuf. çünkü niye çünkü erkek annesi
Ağzınıza sağlık valla.valla ben akşamda değilde sabaha takıldım siz 07:30 da iş başı yapıyorsanız bu kadın sizde kalmazsa sabah kaçta sizde olmalı ve evden kaçta çıkmalı bilemedim.
çok mantıklı aslında ama söylemesi zor bi durum benim çocuklarımada kv bakıyor.haftasonları geçiyor evine.ama zor oluyor işte.yaşayan bilir derler ya aynen valllaaİnanınki ediyorum
Ama çocuklara çok karışıyo
Yatak odama giriyo
Müsait olup olmamamın önemi olmadan
Çocuklar onunmuş gibi davranıyo
Bende fevriyim
Laf söylüyorum
Bu sefer eşim üzülüyor
Bende böyle çözüm bulmuştum açıkcası
Yok valla benim kayınvalidem bakıyor çocuğuma, hem de sadece 4 gün o da 5 saat kadar. O nasıl isterse öyle bakıyor, evinden çıkmak istemedi sabah karanlıkta biz bırakıyoruz çocuğu.Burada gelini suçlayanlar hep “ben olsam, benim çocuğuma baksa, keşke Kv yardım etse...” falan demişler. Belli ki yaşayan çok az. Gelin haklı. Ben olsam kreşe veririm tam gün. Akşam çıkışta annem alsın, sonra da annem ne zaman isterse evine geçer.
Tamam da herkes aynı kafada değil işte. Benim çocuğuma Kv baksa karbonhidrat ve şeker manyağı yapar. Dedesi gelip eve çikolataya boğar. Beni takmazlar yani. Bence bu anneye saygısızlıktır. Emanet ettiği çocuk kayınvalidenin evladı değil ki... yardım ediyoruz diye evdeki kuralları umursamayıp çocuk üzerinde hakimiysen kurmaya çalışmaları hiç medeni bir hareket değil. annenin düzenini Kv bozması çocuk açısından da sağlıklı değil. Burada mesele ego değil. Ama işte açıklamak çok zor. İşte bu yüzden yaşasın helal süt emmiş bakıcılar...Yok valla benim kayınvalidem bakıyor çocuğuma, hem de sadece 4 gün o da 5 saat kadar. O nasıl isterse öyle bakıyor, evinden çıkmak istemedi sabah karanlıkta biz bırakıyoruz çocuğu.
Ne yedirdiğine karışırım ne oynattığına, sadece aç mı tok mu diye sorarım. Bunu da böyle yapsaydın diye eleştirmem asla.
Yani bu konuda ben gelini haksız buldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?