kv-çocuk bakımı

Aslinda biliyor musunuz aradaki dengeyi kurma sorumlulugunu eslerimizin almasi gerekiyor. anne esi mi kotuluyor, elestiriyor hayir Kabul etmeyecek, duymak istemedigini, hoslanmadigini devam ederse kendisiyle gorusmeyecegini ve baskalarindandan da esi hakkinda konustugunu duymayacagini soyleyecek. Koca kisisi karisi ona karsi kotulenip elestirilirken nasil dinleyebilir, kaynana konusur, cahildir, kiskanctir vs gelinine oglunun gozuyle bakamaz. ama koca hayat arkadasi olan,mahremi olan karisi hakkinda konusulmasina nasil izin verir? Ona laf sokulmasina vs. Ayni sekilde esininde annesini kotulemesine, saygisizlik yapmasinada musade etmeyecek. Biri anne, atilabilir mi. digeri de es, cocuklarin annesi.
Kaynana/gelin sorunlarinin yasanmasindaki en buyuk rol erkegin pasif kalmasi.

Herkes geline yuklenmis ama ben gelini de hakli buluyorum .Soyleki insan iste cok yorulabiliyor eve geldiginde de evde bi duzen istiyor .ben hakli buldum gelini .maddi kaygi yoksa ayni evde yasamak hic uygun degil.kimseye minnet etmeyip cocugunuzun terbiyesinde bakici ya da kresi yonlendirme imkaniniz olabiliyobazi kayinvalideler de anlasilmasi birlikte yasanmasi cok zor maalesef

Elbette evde istediği gibi ayağını uzatıp dinlenmek isteyebilir,aile büyükleri ile fazla hemhal olmak istemeyebilir, o zaman parasını verip bakıcı tutacak akşam işten gelince bakıcıyı gönderip keyfine bakacak.
Bizim burda itirazımız, konu sahibinin
'hem pastam dursun hem karnım doysun' isteğine.

Öyle de günde 12 saat çocuklarını baktırıp, akşam eve gelince de "çocuklarıma çok karışıyor, akşam evinde gitsin kalsın." diyemezsiniz. Keşke öyle olsa ama kadın geldi mi 2-3 gün kalıyorsa da yapacak bir şey yok.

kesinlikle haklısınız,
kız anneleri aman rahatsız etmeyeyım, aman gideyim modunda, bunu yapan sadece erkek annelerii,
erkek anası olunca nesi artıyorsa

valla kız anneleri sabah gelir bakar akşam da damada görünmeden gider. ama sözkonusu erkek annesiyse bakması bile lütuf. çünkü niye çünkü erkek annesi

Bence ayıp edersiniz.
Baktırmak istemiyorsanız veya siz geldikten sonra düzeninize karışmasını istemiyorsanız onu dile getirin.
Annecim cocuklar sizden yüz buluyor rica ederim ben geldikten sonr mudahale etmeyin ki çocuklar belli kuralların farkına varsınlar derdim.Daha uygun olur....

Burada gelini suçlayanlar hep “ben olsam, benim çocuğuma baksa, keşke Kv yardım etse...” falan demişler. Belli ki yaşayan çok az. Gelin haklı. Ben olsam kreşe veririm tam gün. Akşam çıkışta annem alsın, sonra da annem ne zaman isterse evine geçer.

Eşim annesine “bana artık karımı kötülemeyin” diyordu telefonda ve benim hakkımda hiç konuşturmuyordu. Eşimin bu tavrını görünce melek görünmeye çalışıyorlar. Ama o kaynana bi şekilde laf sokmanın yolunu buluyor oğlundan gizli. Bakışıyla bile laf söylüyor. Yani araya böyle bişy girince bir daha düzelinmiyor

Neden evini değiştirsin ki kadın anlamadım?
Kurulu düzeni vardır evinde ,komşusu,arkadaşı vs hatta televizyon bile yok diyorsunuz tasınacağı evde ,siz resmen taşınsın düzenini bozsun diyorsunuz ki bence makul bir istek değil.
Öte yandan çocuklarınıza bakan sabit biri olması daha doğru olur,bir anneniz,bir kayinvalideniz,akşamları siz derken 3 farklı otorite ve düzenle ikarşı karşıya kaliyorlar.
Ya bakıcı yada sadece anneniz baksın.

Ya baktırmayacaksınız yada mecbur boyke yasmaya devam cunku nasıl soylrsın adam anne cocuklarımıza bak ama aksam evıne gıt dıye

valla kız anneleri sabah gelir bakar akşam da damada görünmeden gider. ama sözkonusu erkek annesiyse bakması bile lütuf. çünkü niye çünkü erkek annesi

"Bakmasi bile" demissiniz, bile kelimesi fazla olmus. Daha ne gibi bir yardim yapilabilir ki zaten. Zira kiz annelerinin torunlarina bakmalarida bir lutuf, erkek annelerinin torunlarina bakmalarida. Kimse bir baskasinin cocuguna tum gun bakicilik yapmak zorunda degil. Yapiyorsa aksam falan kisi evine gitmis, falan kisi evine gitmemis uzerinden kiyas yapmak nankorluk.

Sabrın sonu selamet derim . Bu günler geçici boşver zaten belli bir yaştan sonra kreşti okuldu .. derken düzeniniz değişecek. Sağlık olsun deyip oturun :) Allah başka dert vermesin . Akşamları da yaşları kaç çocuklarınızın bilmiyorum ama yemekten sonra her gün bir aktivite yapabilirsiniz başka bir odada ya da mutfakta :) mesela kek yapın birlikte, mısır patlatın, yap boz ,boyama gibi şeylerle uğraşın siz de hem kafa dağıtırsınız :)

çok mantıklı aslında ama söylemesi zor bi durum benim çocuklarımada kv bakıyor.haftasonları geçiyor evine.ama zor oluyor işte.yaşayan bilir derler ya aynen valllaa

Kayınvalidem küsmez demişsiniz, bunu bildiğinize göre gönül rahatlığıyla konuşabilirsiniz. Hatta size gelmesine gerek yok, çocukları sabah bıraksanız dönüşte alsanız kendi evinde baksa güzel olabilir. 20 dakikalık mesafe de çok fazla değil sonuçta.

Yok valla benim kayınvalidem bakıyor çocuğuma, hem de sadece 4 gün o da 5 saat kadar. O nasıl isterse öyle bakıyor, evinden çıkmak istemedi sabah karanlıkta biz bırakıyoruz çocuğu.
Ne yedirdiğine karışırım ne oynattığına, sadece aç mı tok mu diye sorarım. Bunu da böyle yapsaydın diye eleştirmem asla.
Yani bu konuda ben gelini haksız buldum

Valla dua edin couklarimiza bakiyor aksamdan kalmasida bence avntaj neden sorun yapiyorsunuz. Azda olsa birakinda karisssin yemiycek ya cocuklari... o kadar kimenin karismasini istemiyor isem otur kndin bak:)

Tamam da herkes aynı kafada değil işte. Benim çocuğuma Kv baksa karbonhidrat ve şeker manyağı yapar. Dedesi gelip eve çikolataya boğar. Beni takmazlar yani. Bence bu anneye saygısızlıktır. Emanet ettiği çocuk kayınvalidenin evladı değil ki... yardım ediyoruz diye evdeki kuralları umursamayıp çocuk üzerinde hakimiysen kurmaya çalışmaları hiç medeni bir hareket değil. annenin düzenini Kv bozması çocuk açısından da sağlıklı değil. Burada mesele ego değil. Ama işte açıklamak çok zor. İşte bu yüzden yaşasın helal süt emmiş bakıcılar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…