kv-çocuk bakımı

20 dk yoldan gelinip neden kalıyor ki, 20 dk nedir. Sonucta sızın annenizde aksam evine gidiyor, yemegı olduğu oluyor olmadigi oluyordur oda yapsıb

Geçimin bir dengesi vardır,evet ben çok iyi bir aileye gelin oldum,bununla birlikte uyum ve geçim için sadece bu durum yeterli olmuyor.
Benim kayınvaldem baskın karakterli ve başkaları ne der? Diye yaşayan biri.
Memlekette ileri gelen bir ailenin en büyük kızı.
Bizim de ufak tefek sıkıntılarımız oldu ama eşim sınırları çok iyi çizdi,ailesinin evimize karışmasına izin vermedi.
Ben de saygısızlık etmedim,yeri geldi duydum ama sustum,yeri geldi kibarca itiraz ettim,yeri geldi duymazlıktan geldim.
Kısacası geçinmeye gönlüm vardı,25 yıldır geçindim bundan sonra da Allah ömür verirse böyle gider inşallah.
Gelinler olarak kayınvaldelerimizden çok eşlerimizde hata arasak daha doğru olur diye düşünüyorum çünkü genelde erkekler o dengeyi kuramıyor.

ne kadar yuksekmis buyuk sehir zor valla.bizim burda ayni saatle en fazla 6000
ankara da bızım semt te böyle fiyatlar eve temızlığe kadın günlük 180 200 oldu valla çok pahalı.her işi de yapmazlar.artık 2 ayda bir alıyorum bir senedir

Empati yaptim da bizim gelin anneme cocul baktirip hem de eve gitmesini isteyecek. Vallaha icim ciz etti.Sonucta kahinvalideniz butun gum onlarla mudahale etmesi cok normal.Kendi cocuklari gibi davraniyor demissiniz ya memnun degilseniz baktirmicaksiniz o zaman

Az yiyip kendinize bir bakıcı tutarsanız sorununuz çöZülür

Pardon da çocuğu doğuran sizsiniz kaç yaşına gelmiş insan evini bırakıp sizin evinize çocuk bakmaya geliyor. Neymiş çocuklara karışmayacakmış, hizmetçi mi bu kadın? Tüm gün çocuk bakacak ama çocuk terbiyesine karışmayacak işi bitince evine gidecek ? Siz şaka falan mısınız? Çünkü ciddi olduğunuzu düşünmek bile istemiyorum.

Çocuklarına bakan bır kv bulmussun bır de kadına benım cocuklarıma ben geldıkten sonra karısma yada evıne gıt mı dıyeceksın. Benım kv daha bır gun bıle cocuklarıma bakmamıstır hastalınca hastaneye bıle çocuklarımla gıderım o kadar yani. Bence alınır haklı olarak . Çocukları kendı evınde baksa sen 3 4 gun cocuklarını gormeden nasıl duracaksın o da var tabı . Ben kv nın yerinde olsam oyle bırsey soylendıkten sonra daha bakmam cocuklara. Yanlıs anlama lütfen kırmak için soylrmıyorum sadece objektıf bakınca durum bu.

Bu sıkıntıya bir son vermek istiyorsanız, işveren olarak kayınvalidenizi ücretsiz çalıştığı ve sosyal güvencesi olmayan işinizden kovun(!) :)

Bahsettiğiniz kişi kayınvalideniz; ama siz onu bakıcı olarak görevini üstlenmekten ileri gitmesini istemiyorsunuz. Bakıcıya para vermek işinize gelmiyor. Kayınvalidenizin muhabbeti ve sanimiyeti işinize gelmiyor.

Siz ve sizin mantalitenizdeki annelerin en büyük sorunu kayınvalidelerini beleş bakıcı olarak kullanmak istemeleri. Ne kadar nezaket dışı bir düşünce.

Benimki küsmez
Çünkü arada söyle şimdi ben bakayım ki yaşlanınca da siz bana bakın yüzüm olsun der

Kayınvalideniz ütopik hayaller kuruyor, bu rüyadan uyandırın kendisini. Çocuklara baktığı halde evde kalmasına tahammül edilemeyen kadına bir de elden ayaktan düşünce bakılacağını hiç sanmıyorum. İnşallah yanılırım.

Kayinvalideniz yerinde anneniz olsaydi ve esiniz size bi fikirle gelseydi..cok bencilsiniz..parasiz bakici muamelesi yapiyorsunuz kayinvalidenize farkinda misiniz..esinizin de size tepki vermemesi enteresan..

böyle olsa ben de kv bizim evde kal derdim. gerçi ben yakınlaştıkça o kaçıyor. kızı var diye beni kızı kadar sevmek istese de sevemez

Çalışmam lazım
Bakıcı bulamıyorum
sabah 7:30 akşam 19:30
Bide büyük çocuğum başkasıyla durmaz
Ayrıca mecbur kv ve annem bakıyor yoksa yoruluyorlar

Bakici bulamiyor degil bulmak istemiyorsunuzdur cunku 2 cocuga bakim ucreti 4binden asagi odemezsiniz.
Bi yorumda da kendine ilerde baktirmak icin simdi cocuklara bakiyor demissiniz.
Iyi ya da kotu bir insan diye sizin icin yorum yapamam ama cok ama cok kotu bi gelinsiniz, cok kotu..
Minnettar olacaginiza dediginiz seye bakin.
Insan bunu kendi basina sesli soylemeye cekinir.

""" Benimki küsmez, çünkü arada bakayimda , yaşlanınca bana bakilmaya yüzüm olmaz """"

fazla mütevazi davranmış sende gerçek sanmissin.

Tam ayağını uzatıp iki örgü ördükten sonrası kestirip dinlenecek yaşta 1 ve 4 yaşlarında , üstelik sabahın kötüden itibaren bakmaya başlıyor.

Çalışmak on kat rahat.

Bari biraz minnet edin.

Tabiki az karışacak. Çocukları sizden çok görüyor.

Siz yokken o karisiyosa bence siz varken de karismasi normal. Cocuk da belli bi duzene alisiyor. Boyle karismiyor mu surekli duzeni? Yani gicikligina sormuyrum. Aklima boyle olabilcegi geldi. Hic arastrdinz mi bu konuyu? Hem sizin annenz hem kv hem anne baba. Bian cok karisik geldi. Kv sizden farkli bi kafayla buyutuyosa daha da sikinti.

Böyle bir çocuk yetiştirme düzeni zaten baştan sıkıntılı,düşünsenize çocuk dört farklı ebeveyn ve onların farklı bakış açıları,yaklaşımları ile büyüyor.
Burda tek olumlu durum çocuklar kendi evlerinde bakılıyor.
Çocuğunu üç gün anneanneye,iki gün babaanneye götüren annelere bunu yapmayın diyoruz ama herkes kendine göre doğru bir düzen tutturmuş gidiyor.
Benim gözlemim aileler çocuk için doğru olanı yapmaktan çok maddi kaygılarla hareket ediyor.

Yani misafrlge bile gittgmzde hemen degisiyor bazi seyler ki bu sekilde cok zor. Anne baba zitligi bile bazen zorlarken...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…