KV evinde izin- Kahvalti/ aksam yemegi durumu

Siz emziren kadınsınız, biri de mamasını, sağılmış sütünü versin o gün oturun siz kahvaltı edin. Bu yaptıkları samimiyet değil; acımasızlık, görgüsüzlük ve hatta bana kalırsa vicdansızlık.

Ha bir de masaya otramıyorsanız da size bir tabak yapmak, bir iki bardak çay ayırmak insaniyettir, lütuf değil.

Ha bunun yanısıra bizde asla böyle şey olmaz.herkes muhakkak sofrada bulunur zaten yemek yenmiş sofraya oturmaktan nefret ederim. Ben bebeğe bakıyorsa. Beni bekler (kendi ailem de eşimin ailesi de ) bazen ben işim uzunsa siz beni beklemeyin derim öyle başlarlar. Yda görümcem abla sen ye önce ben sonra yerim ben bakarım çocuğa der. Hatta biz bayanlar acıksak bile beyleri bekleriz beraber sofrada olmak için.

Her ailenin yaşam biçimi, görgüsü, düşünce yapısı farklı.

Size kasıtlı olduğunu düşünmüyorsunuz, sanırım genel olarak böyleler...

O zaman kafaya takmaya değmez. Eğer çok üzülüyorsanız eşinize ya da kayınvalidenize söyleyebilirsiniz...

eşin niye çağırmıyor sofraya

olur mu öyle şey ben karnımı doyurayım o ne yerse yesin

işin varsa insan çayın altını kapamaz her ne yeniliyosa da ayırır koyar ki keyfi bir durumdan gelmiyorsun çocuğu besliyosun altını açıyosun

ben olsam beni niye beklemediniz ben ne yicem derdim ayıp

Esinize diyeceksiniz ki hayatım yemeklerden bir tabak bana da ayır ve mümkünse sende benim yememi bekle tek başıma iştahım olmuyor. Esiniz sizi beklediğinde onlarda beklerler. beklemezlerse de siz eşinizle yersiniz

Aynı aynıııı ya bu yemekler nasıl soğuk yenir bende anlamadım. Gerçekten salata yok bide bayramlarda tatlı sarma falan ikramı olur ya çikolata vs tutulur onları bile gidip canın isteyince kendin alıyorsun. Tamamen self servis

Ben böyle garip bir şey ilk duyuyorum
El insaf sen bebek doyururken sofra daki yemek bitmiş. Çok enteresan. Ama eşin de biraz haksız ilk önce o sana önem verecek ki diğerleri de anlasin yani birazcik saygı yaa

Ben garipserdim bu kadar boşverilmez, ama köt7 niyet sezmezdim. Bizde memlekete gidince kahvalti hazirlanir, olurda bir ihtimal çocuktan dolayı elim dolu olur başka odada olurum seslenirler bende " siz baslayin iki dk geliyorum"derim. Ama silme süpürme adetleri yoktur. Oglum küçükken bazen 10 dk gecikebiliyordum ama o an ne varsa birakmis oluyorlardi, yani yumurta haşlanilmissa o, menemen varsa kenari ayrilir. Allah var düsünceliler o konuda.
Eşinize citlatsaniz. Ben gelince cekiniyorum kendim icin birseyler yapmaya sen bana ufak bi tabak hazirlasan hem sen yapsan ayiplamamis olurlar gibi

demek ki bazı ailelerde var bu alışkanlık,
ben bir kere kayınvalideme söyledim (kurban bayramı, sabahtan kavurma+pilav yapılmış, gün boyu acıkan yemiş, biz gittik öğleden sonra yemekler buz, kavurmanın yağı donmuş, acıkan gömülüyor o haliyle) dedim bunu böyle kuru kuru neden yiyorsunuz, bir soğan domates kesin, bir kase yoğurt-turşu çıkarın, olmaz ki böyle,
dolapta var kızım istersen ye biz yemeyiz öyle şeyler dedi,
oysa kendi kızları da oğulları da evlerinde normal masa hazırlıyorlar, sıcak yemek salata oluyor, bal gibi de yiyorlar yani

Garipler gerçekten. Evinde aç kalıp yemek için AVM gitmekde ilginçmiş.

Tamam siz yokken oturup yiyolar da o bile görgüden yoksunluk bana göre ama gram gram mı pişiyor o evde yemekler her seferinde size kalmıyor. Bizim evde doyasıya da yesen hep artar yemekler. Demekki siz de oturup yediğinizde tam doymuyo millet

aynisi burda da devam ediyor. 1 aydir salata, tatli yemiyorum disarisi haric

Bence hic takilma ve duzene ayak uydur. Bende tum is kaliyor cocuklarla yetisemiyorsun sandim. Kadin seni kendi haline birakmis daha ne. Bebegi brz erken doyurursan en azindan sofraya oturursun.

Canım benim ben olsam tatlı dille söylerim. Şöyle derim mesela :ben sizinle aynı anda masada oturup sohbet muhabbet yemek istiyorum, sizin için sorun olmaz ise benide beklerseniz çok mutlu olacağım zaten sayılı gün birlikte olalım.
Bence onlar senin garipsediğinin farkında değillerdir, kasti değildir yani.

Kocana söyle sen gelmeden başlamalarını engellesin ya da sana bir tabak hazırlasın . Garip bi kültürleri varmış, benim bildiğim evde kim olursa olsun beklenir, gelemeyecek durumdaysa payı ayrılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…