KV evinde izin- Kahvalti/ aksam yemegi durumu

ayy ben çok güzel kaynana olurum. pişirir taşırır koyarım. çok severim misafir ağırlarken hazırlık yapmayı. hatta suyunu çıkarırım. hatta durumumuz iyi olursa 42 de falan emekli olmayı düşünüyorum. torunu getirirler bakarım diye planlar yapıyorum ama gelgör ki yenmezse de yaptığım yemekler surat asarım çünkü emeğe saygısızlık gibi görüyorum dolu dönen tabakları.

düzenleri öyle demek ki.

kendiniz bişeler hazırlayın yeyin. kahvaltı dediğin hafif olur zaten her gün menemen yumurta kızartma yenmez ki. atıştırın geçin. çaya takmışsınız, sallama çay yapabilirsiniz.

Belki düzeni böyle olanlar vardır ama benim düzenimiz de böyle olmadığı için bana da çok garip geldi. Bana yapılsa kasten yapılmış ya da sofrada istenmiyomuşum gibi algılardım.

Madem herkese karşı böyleler sen de evin yabancısı değilsin çıkarır yemekleri yersin kimseye seslenmezsin. Yapacak başka birşey yok. Çok tuhaf bir akışkanlıkmış ama gerçekten.

tesekkur ederim, bende bana kasitlimi degilmi anlayamadim :) sanirsam herkesin ev duzeni farkli iste
Boş yere kendinizi üzüp dert etmeyin, yabancı değil nasılsa diye düşünüyorlardır, bizde de herkes sofraya çağırılır ama demek ki kayınvalidenizin düzeni farklı, siz bebeğinizi rahatça doyurup sonra kendinize güzel bir sofra kurup yemeğinizi yiyin

Tabak ayrılabilir , çay sıcak bekletilebilir.
Evet kendi evinde yalnızken bu dediğiniz geçerli , ancak başkası varken destek ile sıcak çayda içilir , bol bol dinlenme ve beslenme de yapılabilir.

Kalabalık ailemi benim eşim 6kardeş 5 erkek 1kiz kız da onlara benzemiş haliyle sofraya oturur oturmaz herşeyi bi çırpıda bitirirler yemiyen varmı bakmazlar eşim epey düzeldi ama kardeşleri ayni demek istedigim o ki ev kalabaliksa normaldir böyle şeyler

Tabak ayrılabilir , çay sıcak bekletilebilir.
Evet kendi evinde yalnızken bu dediğiniz geçerli , ancak başkası varken destek ile sıcak çayda içilir , bol bol dinlenme ve beslenme de yapılabilir.
Bu destekte kv den gelecek öylemi ? Annen olsa emin ol yapar. Yani hiç beklentiye girmicen yemek saatine yetişecen başka çare yok

Bu destekte kv den gelecek öylemi ? Annen olsa emin ol yapar. Yani hiç beklentiye girmicen yemek saatine yetişecen başka çare yok

Neden olmasın , her kv. aynı değil ki ? Yapanlarda var.
Ayrıca öncelikli olarak onu düşünmesi gereken eşi, o yapabilir.

Ya da beklenti ve üzüntü yerine, konu sahibi ricada bulunabilir bir hazır tabak için.

Sofra adabı sofraya buyur etmeyi gerektirir. Evin kendi insanı bile olsa sofra hazır, oturuyoruz diye haber verilir. Ki sen o evde misafirsin. Kasıtlı değildir ama görgüleri eksik demek ki.

Ayrı ayrı da oturulsa insan kendinden sonra gelen ne yiyecek diye düşünmeli. Eşin bu durumda ne yapıyor bir yemekte çocuğu eşine ver ben yiyemiyorum de. Sofraya sonra gelenin tabağı hazırlanıp ayrılır kenara.ben ailemde öyle gördüm herkes birbirinin yediğini gözetir. Hele ki orada misafir sayılırsın atıyorum et mi yeniyor en lezzetli en yumuşak yeri sana ayırılmalı. Ben eşimin ailesinde sofrayla ilgili bazı yanlışlar tespit etmiştim ve eşimle paylaştığımda çok şaşırdı şimdiye kadar ben farketmedim evet haklısın dedi ondan sonra hep evdekileri uyardı. Mesela annesi hizmet etmekten yemek yemiyordu ancak dibinde ne kaldıysa o. Ben o eve girene kadar kadına gel sen de yemeğini ye, hani senin tabağına bir şey kalmamış diyen olmuyordu. Aslında kasıt yok ama öyle gelmiş öyle gidiyor. Farkına varmalarını sağla. Ya da eşin sağlasın x daha yemek yemedi niye çayın altını kapattınız vs uyarsın

Çok sacma bi düzen hadi kahvaltı olayını bi şekilde halledersiniz hepsini yemiyolardır sonuçta çıkarırsınız buzdolabından. Ama akşam,yemeği bittiği oluyor diyorsunuz. Bu ne biçim birlikte yaşamak. Muhtemeln çocuk olduğu için sona kalan dona kalan hep siz oluyosunuz. Zaten eminim diğerlerini düşünürler. Herkesi geçtinm Eşiniz sizi beklemeli sofra adabı diye bir şey var ne ayıp valla ben ciddi kavga ederdim eşimle

Neden olmasın , her kv. aynı değil ki ? Yapanlarda var.
Ayrıca öncelikli olarak onu düşünmesi gereken eşi, o yapabilir.

Ya da beklenti ve üzüntü yerine, konu sahibi ricada bulunabilir bir hazır tabak için.
Tabiki neden olmasın ama olmamış yani değilmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…