KV evinde izin- Kahvalti/ aksam yemegi durumu

Aç kaliyosun yani? Ben olsam esime soylerdim. Bizde adet şoyledir. O evde o an 6 birey mi var, 6 tabak.hazirlanir mesela yumurta 6 kisiye pay edilir vs artik ne pisirildiyse. O 6 kisiden biri daha gec bile sofraya otursa, hakki tabagindadir. Olmasi.gereken de bu yani. Adet.kultur bununla alakasi yok. Tamamen bencillik bu

Kasıt yok ,ama bizdede sofraya çağrılır ,gelemeyecek durumdaysa kişi anne baba kardeş abi gelin vs X kişi, onun tabagi ayrılır ona düşen pay sofrada yada tencerede durur .. garip geldi açıkçası adetmi desem huymu bilemedim .. benim esim ben oturazsam sofraya kimse demese bile annesine Damla'nın payını ayırın der dememesi ayip

Eğer ki geç kalıyorsanız sofra hazırlarken, hemen kendinize bir tabak hazırlayın koyun masaya.Çayı da eşinize söyleyebilirsiniz altını kapatmaması için.Herkesin düzeni farklı olabiliyor.Size özel değildir durum ama eşinizin de bu konuda yardımcı olması lazım.

Size ayirabilirler.. o kadar insan sizi beklemez. Ama eşiniz yapmalı bence bunu. Bir tabaga size kadar ayirabilir. Ya da çay bitmek uzereyse. Annesine anne x e kaldi mi çaydan vs.. demeli en azından. Demek ki esiniz de pek umursamiyor

Bana da bu durum çok ters gelir
Esimin ailesi de öyledir kimse beklenmez yemeğe. Ama biz de ayıptır. Herkes oturur öyle başlanır nolursa olsun..

Öyle olur mu ya kım ne kapiyosa yiyo sona kalan dona kalıyo o zaMan :) bu kadın emziriyo ayiralim diye demez mi insan çok tuhaf acikcası bizde beklenir gelemiycek gibiyse payı ayrılır kardeşimin evine gittik bayramda bişeyler hazırlandı çocuk evi yadirgadi uyumadi beni beklediler uyumuyo başlayın siz dedim herkez başlamış eşim yememis yesene enişte demişler yok ben karım gelmeden başlamam demiş onlarda öyle deyince beklemislerdi beni yazık ertesi gün kardesim dedi abla kocan huysuz falanda sen gelmeden yemek yemedi diye onlar yeseler bile esin seni beklemesede ne bulduysa götürmek yerine sana da ayırıp öyle başlamalı yarın öyle yapar insallah

Durum hiç normal değil.
Masa neden kurulur sandalye tepesi çok rahat olduğu için mi ? Herkes birlikte yesin diye

Kafalarına göre yiyceklerse mutfakta herkes kendine bi tabak yapar oturur koltuğa balkona yayıla yayıla yer

Konuşun bu durumu böyle olmaz beni beklemeniz gerekiyo ben neden kalanı yiyorum diyin

Ya kv kp anlarim ya eşiiniz hiç mi düşünmüyor :) bence eşinize iki trip yapın duzelir gibi me geliyor .

Bana durum çok acayip geldi ya. İlk defa duydum böyle bişey. Ben bekarken sofraya oturma saatlerimiz işten ya da okuldan dolayı tutmasa bile o gün herkese yemek ayrılırdı. Şimdi evliyim kayinvalide çoğu zaman yanımızda yine oyleyiz hatta hep beraber yemek için biri aciksa bile diğerinin gelmesine az bi süre varsa bekler. Bu böyledir yani. Ama onlar böyle alışmış sanırım. Bence durumu eşinle konuş zahmet edip seni de yan odadan cagirsinlar. Bebeği mama sandalyesine oturtup onlara gayette eşlik edebilirsin. Ha bu arada en önemlisi bence bebegini sofra düzeni olan bi ailede yetiştir. Yani bu düzene alışmasın o da. Çünkü aile sofrası önemlidir Birlikteliktir bana göre.

Siz o an oturamayacak dahi olsanız cayın altı kapatılmamalı. Atla deve değil çay yani. Hatta bittiyse yenisi demlenir x kahvaltı yapmadı diye düşünülüpte. Tabaklarda peynir zeytin bittiyse konulur yemediğiniz düşünülüp.
Kasti olmayabilir ama düşüncesizce olduğu kesin.
Evde kaç kişi varsa hepberaber oturulur yenilir içilir bizdede. Sizin bebeği doyurmaniz saatlerce sürmez ki. Beklenebilir. Ayrıca eşiniz diyebilir x gelsin ben onunla kahvaltı yaparım,siz isterseniz başlayın diye. Eşinize bir gün bunu söyletin,şayet kahvaltı yapmaz beklerlerse size kasti yapılan birşey olabilir ama devam ederlerse kahvaltıya,düzenleri,alıskanlıkları böyle demektir.
Birde siz kahvaltı yaparken bebekle ilgileniyorlarmi bu önemli bir ayrıntı,siz ilgileniyorsanız hala ben bunda art niyet ararım. Ben evime gelen arkadaşlarıma dahi bunu yaparım. Sen otur ye,der bebegini alır oyalarım,keyifle yesin içsin,zırt pırt kalkmasın ,yediğinden birşey anlasın diye. Ben o an yemesemde olur,o yollardan geçtim,bir lokma yiyip bebeğe kalkmak nedir bilirim. Size nasıl yaklaşiyorlar buda önemli.

Son düzenleme:
Tuhaf zaten ya.
Ne bileyim hep birlikte sohbet ederek yemek yemek keyifli olur. Benim rahmetli babam evdeyse(iş saatleri uydukça)hepimiz yemek saatinde evde olmak zorundaydık,kahvaltıda herkes uyanmalıydı. Birbirimizin yüzünü görelim derdi hatta. Onu kaybettik ama o düzen hala hayatımızda. Ne güzel olur kalabalık sofrada oturmak. Hala sevmem tek başıma yemek yemeyi.

Cocugunuzu beslemeden önce tabaginiza sofradakilerden alin. Cocugu yedirdikten sonra gelicem tabagimi kaldirmayin ve cayi lutfen kapatmayin diyebilirsiniz.

Bizim ailede sofraya gelemeyenin yemegi tencerede saklanir. Kv bilincli yapiyor olabilir

Bizim evde yemeğini bitiren tabağını alır makineye veya tezgaha koyar kalkar gider. Eşimin evinde herkes yemeğini bitirir anca kalkılır vE tabağı çanağı anne toplar. Bir de bizim evde herkese ayrı tabak yapılır. Örneğin annem 3 zeytin yer ona 3 tane konur. Ablam hiç yemez ona konmaz. Eşimin ailesi her şeyi ortaya koyar herkes ortadan yer..

Demem o Ki her evin düzeni ayrıdır vE sizi Şuan misafir olarak görmedikleri için onlar gibi davranmanızı istiyorlar. Siz çocuğu emzirmeye gitmeden önce kendinize bir tabak yapın kaldırın. Bunu yapmadan önce eşinizle güzelce konuşun durumu. Biri bi şey derse o muhatap olsun. ... veya çocuğu daha erken emzirip sofraya yetişin

Söylesen kayinvalidene annecim kahvaltı işini bo yarık saat sonra yapsak bende bebegimı doyursam hep beraber otursak. Sizinle kahvaltı keyfi yapmak istiyorum de yada sen bebeğini erken doyur milletle otur sofraya

Onlarda yemek sadece doymak icin yapilan bir eylem.
Ben tek yerken bile tabagimi duzgun hazirlarim, yanına yogurt vs cikariririm, onlara da bu tuhaf geliyor mesela, alti ustu yemek yiyecek amma ugrasti diyorlar :)
Ya da ozenli bir masa hazirladigimda hadi oturun dedigimde bosa caba/ugras geliyor kayinvalideme, oturmamak icin de direniyordu onceden, ben ac degilim sonra yiyecegim diyordu, zorla oturttum hep, alıştı...

Iyi de yemek dediğin 5 dk içinde yiyip bitmez ki. Yemek piserken, salatasi yapilirken, sofra kurulurken siz sürekli kendi odanizda mısınız? Aşağı yukarı bi saati vardır kahvaltinin, yemeğin. Bi hazırlık aşaması vardır. Siz bunların tamamını odanizda geciriyorsaniz, ben olsam ben de ne yediginizle çok ilgilenmem açıkçası.

Biz de kalabalik bir aileyiz, dediginiz gibi hele kahvalti masalari resmen birlikte kaliteli vakit gecirme saatidir. Min 1 saat surer ve 2 demlik cay demlenir. Eger tum aile berabersek cok daha uzun surebilir. Menemen, pide, simit gibi seyler bir sebeple gelemeyecek olana kesinlikle ayrilir. Hele ki misafire...

Cok tuhafmis cidden bu aile. Ama iste heekesin hayatina kimse karisamiyor. Ben olsam, ne kadar adetlerinin boyle oldugunu dusunsem de, deger verilmedigimi dusunerek orada fazla kalmak istemem. Ama kabahatin buyugu esinizde. Siz evladinizi doyururken hunharca yemek yemesi... bilmiyorum valla ben o adama ne ederdin tahmin edemedim bile.

Umarim bu sabah erken kalkip survivora uyum saglamissinizdir A acemi_anne_91

düzenleri o şekilde demekki düşüncesizce geldi banada ama anlattığın kadarıyla sana kasıtlı yapılmıyor sanırım eşininde seni düşünmesi gerekirdi yani. sen takma demle çayını çıkar kahvaltılıkları yemeğini ye

Cocugunuzla ilgilenme sureniz ortalama ne kadar? Yani yemegin veya kahvaltinin bir hazirlik suresi var,sofra kur et,yumurta menemen birsey yap derken en basit kahvalti bile en azindan 45 dakikada hazirlanir. Kalabaliksa bu sure uzar. Siz hazirlama evresinde de mi yoksunuz ortalikta? Yani anlamadim ben bir anlik bir sey degil ki hop sofra kuruldu hop bitti olsun. Kimse sizi beklemek zorunda degil eger saatlerce yoksaniz ve hazirlamaya da yardim etmiyorsaniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…