- 19 Kasım 2013
- 18.792
- 33.894
- 798
- Konu Sahibi acemi_anne_91
-
Yani bencede. Tek çeşit yemeği ben kızıma dahi koymuyorum,yanına bir yoğurttur,salatadır,pilavdır ekliyorum. Koysam o bile der anne başka ne var yanında diye.Onlarda yemek sadece doymak icin yapilan bir eylem.
Ben tek yerken bile tabagimi duzgun hazirlarim, yanına yogurt vs cikariririm, onlara da bu tuhaf geliyor mesela, alti ustu yemek yiyecek amma ugrasti diyorlar :)
Ya da ozenli bir masa hazirladigimda hadi oturun dedigimde bosa caba/ugras geliyor kayinvalideme, oturmamak icin de direniyordu onceden, ben ac degilim sonra yiyecegim diyordu, zorla oturttum hep, alıştı...
evet aslinda olabilir
Bizdede öyledir. Sohbet edilir,uzun uzun oturulur masada. Sadece yemek yemek değildir amaç.Biz de kalabalik bir aileyiz, dediginiz gibi hele kahvalti masalari resmen birlikte kaliteli vakit gecirme saatidir. Min 1 saat surer ve 2 demlik cay demlenir. Eger tum aile berabersek cok daha uzun surebilir. Menemen, pide, simit gibi seyler bir sebeple gelemeyecek olana kesinlikle ayrilir. Hele ki misafire...
Cok tuhafmis cidden bu aile. Ama iste heekesin hayatina kimse karisamiyor. Ben olsam, ne kadar adetlerinin boyle oldugunu dusunsem de, deger verilmedigimi dusunerek orada fazla kalmak istemem. Ama kabahatin buyugu esinizde. Siz evladinizi doyururken hunharca yemek yemesi... bilmiyorum valla ben o adama ne ederdin tahmin edemedim bile.
Umarim bu sabah erken kalkip survivora uyum saglamissinizdir A acemi_anne_91
Yani bencede. Tek çeşit yemeği ben kızıma dahi koymuyorum,yanına bir yoğurttur,salatadır,pilavdır ekliyorum. Koysam o bile der anne başka ne var yanında diye.
Her yemeğin yanına bir yardımcı yaparız bizde,hele anneme gideceksek kadın bu yaşında üsenmez çeşit çeşit koyar sofraya.
Birde bazı insanlar yemiş olmak için yiyor sanırım. Maddi sıkıntı olabilir ondan dolayı tek çeşit yapılabilir amenna ama aksi haldr tuhaf. Birde masada yenmemesi herkesin kafasına göre takılması kötü. Ben iki öğün yiyorum akşam yemek yemiyorum ama yinede sofrada eşimle kızımla oturuyorum. Sofra adabi açısından önemli ve birleştiri oluyor bence birlikte oturulan masa.
düzenleri böyle sankiMerhaba hanimlar,
Onceki konumdan beni hatirlayanlar olabilir. Yaklasik 1 ay oldu TR'ye KV evine geleli. Hersey bekledigimden cok daha iyi geciyor cok sukur. KV oglum oldugu icin onunla ilgileniyor ve bana pek "bulasmiyor" kendisi :) Hatta ona ne kadar cok guler yuz gosterirsem oda bi nebze yakinlasiyor bana.
Sadece bir durum beni rahatsiz ediyor ama sanirsam ben de abartiyor olabilirim... KV evindeki duzen su: kim sofraya once oturur ve yemege baslarsa en cok o yer ve yemek isi biter :) Sofraya davet olayi yok. Mesala odamda bebegi emzirir yada altini degistirir vs isler yaparken bi bakiyorum herkes hemen tam takim sofrada oturmus yemege baslamis oluyorlar (esimde dahil). Bizim ailede oyle olmaz. Mesala misafir odasinda o an olsa bile kapiyi tiklar "hadi yemege oturuyoruz denir." Artik sansina ne kalirsa onu yersin. Bitmisede bitmis oluyor fazladan yapilmiyor
Aslinda konu acmamdaki olayda su. Sabahlari ben once bebegimi doyuyorum kahvalti sirasinda yoksa biz yerken mama sandalyesinde durmuyor,agliyor. O sirada artik Allah ne verdiyse yeniliyor iciliyor. Tam ben kahvaltima baslayacak olurken bi bakmisim cayin alti kapanmis bircok yemekte bitmis oluyor. Onumdeki kahvalti oncesi olan cayim kaliyor birtek. Tabiki kalkip yine demliyorum yada poset cayi yapiyorum ama surekli boyle olunca uzuluyorum. Ayip geliyor birazda...
Sizce bos yeremi uzuluyorum? Bi akil verin :)
hahaha evet :)survivor gibiymis :))
Kız kayinvaliden aynı benim gelecekteki halimBizde de durum daha bi farkli
Mesela biz kayinvaldeye gittik diyelim
Kadin derki acsaniz sofra kurun yeyin biseyler der kendi usenir ugrasmak istemez cay hazir oluncada kendine alir oturur dogerlerine siz verin gibisinden bi tavir takinir..
Eger yemek yoksa o an
Bi homurdanir üfff ne yapcaksak simdi bi makarna yapak en iyisi der :)
Onceden haberde versek colugum cocugum geliyo diye yerinden kalkmaz ve coookk usengectir bu arada yas 48 :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?