KV evinde izin- Kahvalti/ aksam yemegi durumu

Yani bencede. Tek çeşit yemeği ben kızıma dahi koymuyorum,yanına bir yoğurttur,salatadır,pilavdır ekliyorum. Koysam o bile der anne başka ne var yanında diye.
Her yemeğin yanına bir yardımcı yaparız bizde,hele anneme gideceksek kadın bu yaşında üsenmez çeşit çeşit koyar sofraya.
Birde bazı insanlar yemiş olmak için yiyor sanırım. Maddi sıkıntı olabilir ondan dolayı tek çeşit yapılabilir amenna ama aksi haldr tuhaf. Birde masada yenmemesi herkesin kafasına göre takılması kötü. Ben iki öğün yiyorum akşam yemek yemiyorum ama yinede sofrada eşimle kızımla oturuyorum. Sofra adabi açısından önemli ve birleştiri oluyor bence birlikte oturulan masa.

evet aslinda olabilir

Kahvalti icin seni beklememeleri ok. Ama emziren kadına da hiç birşey ayirmamalari çok saçma.

Bir gün daha erken kalk bebeği oyalamak için babasına ver ya da bir iş çıkar bakalım. Sonra geç sofraya onlarla otur. Bakalım kv nasıl davranacak. Bence oğlunu düşünecek ya yemek ayıracak ya da herşey bitse bile tekrar hazırlayacak.

Bizdede öyledir. Sohbet edilir,uzun uzun oturulur masada. Sadece yemek yemek değildir amaç.
Böylesi tuhaf geliyor bana

Iste bunlar tam olarak doymak icin yiyorlar,
Kahvalti kismina hic girmedim, sabah cani isteyen ekmek arasins peynir koyup tv karsisinda yayilip yiyor, hic kahvalti hazırlandıgini gormedim ben o evde, biz de orda kaldigimizda esimle cikip disarida kahvaltı ediyoruz, bunu da garipsemiyorlar mesela, biz kahvalti sevmeyiz diyorlar, kayinvalidem o kadar seyi nasil karistirip yiyorsunuz benim midem almaz diyor.
Tamamen aliskanlik meselesi yani.

evin düzeni öyledir canım
benim kv aynı
kimi gelir sofraya kimi gelmez bide yiyen hemen kalkar sofrayı toplamaya başlar
bende yavaş yerim
bakarım sofra toplanıyor kalkarım ama kasti olarak düşünmüyorum

düzenleri böyle sanki
ama çok saçma ve garip.

Toplumda emziren kadının önceliği vardır ama orda yok demek ki.

Eşinizin demesi lazım, sofraya oturulurken size seslenmiyor mu eşiniz?
Veya bir tabak ayırsın size.

Bizimde gelinimiz yemi doğum yaptı yiğenim 50 günlük. Annemle kalıyorlar aynı şekilde sofra kuruluyor o esnada ben çocuğu emzireceğim uyutacağım diyor ama sofranın hazırlanmakta olduğunu da görüyor sonuçta ve ne kadar emzireceği belli olmuyor bazen 20-25 dk memede kalıyor çok küçük olduğu için ancak emiyor uyuyor falan haliyle bekleyemiyoruz sofra kurulunca biz başlıyoruz o işi bitince geliyor. Yapacak bir şey yok sofrada masada ne kadar bekleyebilir. Siz de sofranın kurulmakta olduğunu görüyorsunuz sonuçta ama o anda emzirmeniz gerekiyorsa beni beklesinler diyemezsiniz. Kendiniz kahvaltıda ilave yapıp çayın altını yakıp yiyebilirsiniz.

hayatı gelişine yaşıyorlar.. ne güzel ya, ben de o kafadan istiyorum!
bana göre sizi beklemeleri gerekmez, ama nezaketen bir seslenilir, biz başlıyoruz denir.
eşinizi tembihleyin. yemeğe başlamadan size bir tabak hazırlasın.. çok zor olmamalı.

yalnız, bu ailenin gelinisiniz, alışın bence, bu kadar ince olmayın.
yemekle ilgili böyle davranan eminim pek çok konuda da rahat ve umursamazdır.

yemeğin bir kere pişip ocakta kalması gelen gidenin akşama kadar yemesi de bi garipmiş. bu yemek soğuyunca ısıtmayı da mı akıl edemiyorlar da soğuk soğuk yiyorlar. bizim evde de bi sofra düzenimiz yok aslında iki kişiyiz annemle ben. canımız ne zaman nerde isterse yeriz. ama ocakta pişmiş yemek varsa da soğuk soğuk yemeyiz yani. ilginçmiş. konu sahibi siz de susup yemek yemeye AVMlere gitmeyin. yemek yerken bana da seslenin deyin. insan demez mi sofrada gelin nerede diye.

Bence 1 saat evveli önceden, kalkıp çocuğunun bakımını yalap sonrada rahat rahat kahvaltı hep beraber yapabilirsin

Bizde de durum daha bi farkli
Mesela biz kayinvaldeye gittik diyelim
Kadin derki acsaniz sofra kurun yeyin biseyler der kendi usenir ugrasmak istemez cay hazir oluncada kendine alir oturur dogerlerine siz verin gibisinden bi tavir takinir..
Eger yemek yoksa o an
Bi homurdanir üfff ne yapcaksak simdi bi makarna yapak en iyisi der :)
Onceden haberde versek colugum cocugum geliyo diye yerinden kalkmaz ve coookk usengectir bu arada yas 48 :)

Hanimlar hazirlik suresinde ben yardimci oluyorum tabiki herkesle beraber. KVlerin evinde, herkes mutfagi biranda girer. Biri diyelim salataligi dograrken digeri ekmegi keser, birisi cayi demler. Kesinlikle kahvaltida menemenmis, pideymis asla gormedim henuz. Sadece normal zeytin peynir domates salatalik vs. Ben esimi genelde kiydan koseden yollarim git eve simit al poagca al diye. Mesala sofra kuruldu ya, once KV oturur cayini icer kahvaltisini eder ama KP ayakta ekmek kizartir. Yani duzen yok. Ben elbette cocugu alip odada takilmiyorum ama denk gelirse ben beklenmem asla...

Olsun beklemesinler sorun degil. Tek gercekten uzuldugum konu cayin altini kapatmalari. Bugun erkenden yedirdim bebisi uyanir uyanmaz, bu seferde kim once geldiyse yedi gitti ama bende doydum cok sukur :)

yorumlar icin cok sagolun. Esimde baktim sabah tabagima koyuyor biseyler. Gec dank etti iste oda dusuncesiz bu halleri normal geliyor ama bizim evde boyle degil napalim :)

ne kadar düşüncesizler resmen saygısızlık bu.beklemeseler bile senin hakkını ayırmaları lazım. senin dışarı yemeğe gittiğini biliyolarmı.eşine söyleyince dank etmiş iyi olmuş

A acemi_anne_91
Canım ben de aynı konuda abartıyor muyum derim hep. Eşimin kardeşleri yiyecek bir şey alıp yanımıza oturur yerler. Ister mısınız olayı yok. Ben de emziren anneyim. Saati belli olmuyor. Mesela ramazanda sahurda et yapmışlar. Kokuyor her taraf ve çok severim. Canım çekti. Sabah dolaba baktım tezgaha baktım yok. Bana ayirmadiniz mi diye sordum eşime. Sağ olsun bozulmuştur diye çöpe dökmüş. Yazık günah. Yemek olayları da çok farklı. Mantı, sarma ve tavuklu pilav aynı masada bulunur. Çorba bulunmaz. Eşimle biz yattıktan sonra meyveleri getirip yer.
Kaynana benim ne sevdiğimi yediğimi bilmez. Annem eşimle geleceğiz desem hemen sevdiklerinden yapar. O yoksa bile ayırır mutlaka yesin diye.
Insanlarda birlik olmalı. Ben açıkçası düşünülmediğimi değer verilmedigimi düşünüyorum.

tuhaf ama alışkanlık herhalde. bence burada eşinize sitem edebilirsiniz. sizi ve bebeğinizi en iyi o biliyor. acemianneye de bir tabak yapalım. çocuk onu meşgul ediyor biraz diyebilir. artık olmadan en başından kahvaltı tabağı hazırlamak 1 dakikayı geçmez.

Her evin tarzı farklı oluyor canım demekki. Bizde de herkes uyanana kadar beklenir kahvaltı hazırlanır hep beraber sofraya oturulur. Ama mesela eşimin ailesinde her uyanana annem kocaman bir tabak hazırlar garibim ayrı ayrı,bu alışkanlık ve görgü meselesi,evde düzen neyse o oluyor.

Sen de millet kahvaltıya oturmadan git sofradakilerden kendine güzel bi tabak hazırla bi kenara koy, işin bitince yaparsın kahvaltını.bazi şeyleri görmezden gelmek zorundayız ve kendi işimizi kendimiz halletmek zorundayız malesef

Kız kayinvaliden aynı benim gelecekteki halim yeni evli olmama rağmen bi oğlum olsa da eversem gelin alsam rahat etsem diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…