Kv ilk çocuklarınıza bakarım demişti.

Ondan çekiniyor demek ki senden çekinmiyor. Senin cocugun büyümüş zaten anaokulu ver artık biraz da mesafeli ol. Sen de öyle temizliğini falan yapmaya gitme. Eltinin iki çocuğuna bakarken sana işten çık demesi, üstelik sen onun işleriyle ilgilendiğin halde sana demesi kim olsa kalbini kırar. Elti ile kv'yi basbasa bırak bence artık. Bir de çocuğun için de iyi olmayabilir iki kardeş var bir de senin çocuğun var. Senin çocuğun ezilebilir böyle bir ortamda.

kadının hali yok söz verdiği üzere 1. cocuğuna baktı, hasta olduğunu göre göre 2. neden bırakıyor diyorum.
Size ne?
Ciddi ciddi soruyorum size ne yaa? KV gerçekten çok rahatsız olsaydı bunu bi şekilde belli ederdi zaten. Ama o da baktığına göre demek ki memnun halinden. Sizin 2.olsaydı sizde bırakacaktınız KV ye. O zaman sorun olmayacaktı ama elti yapınca sorun. Baya baya eltinizin dedikodusunu yapmak için konu açmışsınız istediğiniz kötülemeleri alamayınca da cevap yazmayın diyorsunuz

Tamam iyi güzel ama bu konunun muhatabı siz değilsiniz...kv çok hasta, bakamayacak olsa eltinize de söyler, demek ki halinden memnun...
Ayrıca madem yöneticisiniz 8 yaşındaki çocuk için okuldan sonra bakacak part time birisine bakın. Neden illaki kayinvalide?
Siz eltinizle yarışmak istiyorsunuz, eltine tolerans gösterildiği içinde kahroluyorsunuz. Bulun bir bakıcı, elinizi de çekin kayinvalidenin evinden..mis gibi

Tamam ok anlıyorum. Ama bu sorunu siz değil kv çözebilir. Yani KC,diyecek ki ben senin çocuğuna bakamam. Ben hastayım. Eee bunu söylemez ise tabii ki insanlar bencil olduğu için kendi çocuğunu bedava baktırma meyiline giriyor. Eltin de bedava bakıcı bulmuş. Suç kv de. Diyemiyor mi ben bakamam herkes doğurduğuna baksın.

Rahat bırakın şu insanları ya, onlar çocuklarını zaten zor şartlar altında büyüttüler, şimdi tam dinlenme zamanları, kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değiller. Ne sizin, ne de eltinizin.

Yapmasaydınız hanımefendi biz mi dedik yapın diye. Ama burada KV eltinin çocuklarına bakıyor diye şikayet edemezsiniz. Üstelik sizin çocuğunuzada bakıyor.

Eğer mevzu yapılan ayrımcılık ise derdinizi daha düzgün anlayabilirdiniz. Benim anladığım KV eltinin 2 çocuğuna severek bakıyor ama sizin çocuğa bakarken sitem ediyor, sizde bu durumdan rahatsızlık duyuyorsanız baktırmayın. Yardım da etmeyin. "Anne kimin çocuğuna bakıyorsan ondan iş, temizlik,destek bekle." Derseniz uzak durusunuz bu kadar basit.

Size işten çık diyorsa çocuğunu al kreşe ver zaten 5 yaşındaymış seneye okula başlayacak sonrasını onunla halletsin onun iki çocuğu değil de senin bir çocuğun fazla geliyorsa bu kvnin bakış açısı eltinin değil

Siz neden beni linçliyorsunuz tabiki bakmak zorunda değil. Bende zorunlu tutmadım oturdum kendim baktım.

Oturdum baktım derken sanki çocuğunuz şuan 15 yaşındaymış gibi konuşuyorsunuz. Hala birilerinin bakması gerekiyorsa sizde bakmayı tam tamamlamamışsınız demektir. Yani kendiniz bakıp büyütmüş olmuyorsunuz. Vallahi annem yok, kayın validem yok 1 tane de oğlum var eşim gece işi seçip çocukla gündüz ilgilenmeseydi ben çalışamayacaktım mesela yapacak bir şey yok. Eğer çalışmak zorundaysanız kendinize ona göre bir yol çizeceksiniz. Kreşe, anaokuluna verin bence kimseye minnet etmemek kadar güzel bir şey yok. İnanın sonra eltinizin ne yaptığı, yapmadığı bile umurunuzda olmayacak.

Konuyu anlamadım. Mantıklı bulmadığımdan beynim algılayamıyor. Bence o kadar saçma ki. Ne yani öncelikle kaynanan çocuğuna bakarım demese çocuk yapmayacak mıydın? eltin neden yılan olsun. yılansan görüşme konuşma. mecbur musun onlarla görüşmeye. eminim onlar da sana bayılmıyordur.

Hala birilerinin bakmasına ihtiyaç duyulmuyor sadece göz kulak olunması lazım.Benim anlatmak istediğim eltimin ilk cocugunu3 aylık alıp 12 yasına kadar buyuttu. Bana da sende çalışırsan senın de çocuğuna bakarım dedi.Ben 5 yaşına kadar buyuttum krese verdım. Kreşten geldıkten sonra ben gelene kadar doyurdu, göz kulak oldu.Allah razı olsun. Sonucta onun buyuk cocugu ve benım kızım varken 2 cocuga göz kulak olurken kalktı 2. cocğunu bıraktı.Demedi ki bana söz verdiği üzere benim çocğuma baktı allah razı olsun demedı. Kv son 2 senedır hasta ben onun herseyını yapıyorum.Kadın hayır diyemıyor.Bende dıyorum kı eltı kısısı ıcın hasta oldugunu göruyor maddı manevı destek olmuyor, kalkıp 1 bardak cay bıle elıne vermez gözumle göruyorum daha ne dıye arsızca 2. cocugunu da bırakıyorsun. Kadın hak gecmesın dıye benım cocuguma göz kulak oluyor. Bu sefer kv ona bırsey dıyemıyor bana sıtem edıyor ama ben mı dedım o cocugun sorumluluğunu da al dıye.Hayır dıyemedı bakarız ederız dedı.Sımdı hasta evını bıle supuremıyor.Herseyını ben yapıyorum.Eltı kısısının durumu gayet ıyı herseyını yaptı.Para tatlı gelıyor işi bırakmıyor.Çalışmak ıcın bır mecburıyetı yok.Benım borcum var, benden neden beklenıyor ısı bırakma fedakarlıgı bunu anlatmaya çalışıyorum. Eltım ılk cocuguma sagolsun baktı ben herseyımı yaptım deyıp ısten cıkıcaktı. Cocuk bakmak ve evde durmak ona zor geldiğinden sırf cocugu dogurduktan sonra borc yaptı ıse gıtmek ıcın.Ben 5 sene kendım baktım, borclandım calısma ıhtıyacım doğdu.O Borcu da ıstemeye ıstemeye yaptım hep dıyordum ben bakıcam cocuguma buyutucem dıye.Elımden geldııgnce buyuttum.Bız borc yapınca kayınvalıdem kızım ıster calıs ben bakarım dedı ben yıne zor etmedım.Herzaman derım anne bakamıyorsan soyle bakmak zorunda degılsın dıye. Eltım ben ıse gırdım dıye benımle kavga ettı vay efendım ben ona neden haber vermemısım. 2 cocuguna kayınvalıdesı bakacakmıs benım yuzumden sımdı nasıl bakacakmıs bana neden haber vermedın madem ıse gırıyorsun dıye. Boyle arsız bencıl bır ınsan.Para ıcın yapmayacağı sey yok. Bende dıyorum kı herseyıne ben destek oluyorum bana neden genel anlamda sıtem edılıyor aklınıza gelen herseyı ben yapıyorum.

işte benım de anlatmak ıstediğim buydu.Olumlu yorumunuz ıcın gercekten tesekkur ederım.

Kv bana diyemiyor demişsiniz de belki de aslında size demek istiyordur. 8 yaşına geldi getirme artık diyemiyordur açık açık? 12 yaşında olan da hala geliyor mu babaannesine?

Ben kayınvalıdemın sozuyle çocuk doğurmadım.Kendısı nısanlıyken daha gelıınlerıne calısmak ıstersenız ben ılk cocuklarınıza bakarım dıyen kendısı.Ben de kendısıne daha o zaman demıstım anne söz verme hasta olursun bakamazsın hem ben zaten kendım bakmak ıstıyorum vs dıye.Dediğim gibi de kendım baktım.Bır borcumuz söz konusu oldu istersen ben bakayım kızım calıs dedı yıne kendı teklıf ettı ben zor etmedım. KADIN 1 HAK VERDI, ELTIM GÖZU DOYMUYOR2 . DE KAYIN HAYIR DIYEMIYOR DIYE BENIM COCUGUMA BAKARKEN BASINA BIRAKTI. YA ANLATAMIYOR MUYUM ? BENDE INSAN OLARAK DIYORUM NEDEN HAYIR DIYEMEDIĞINI BILDIĞIN HALDE EMRIVAKI YAPIYORSUN NEDEN ACGOZLULUK YAPIYORSUN HERSEYIN VAR DAHA NE BU PARA HIRSI ? BENIM BORCUM OLMASA ZATEN BIRAKACAĞIM.

Çalışmak için bir mecburiyeti olmadığını nereden biliyorsunuz? Belki var. Ayrıca çalışmak için bir mecburiyet olması mı lazım? Bu mecburiyet anlayışı kime göre neye göre? Tek maaşla da geçinilir evet ama ben çalışmasam standartlarımız düşer eşimin maaşıyla. Niye çalışmayayım ki, kime ne? Bu konuda elti cümle kuracak son kişidir şu hayatta. Sen kimsin derler adama. Çocuk bakmamak için borç yaptı önermesi de ayrı bir saçmalık. Kadının neye para harcayıp neye yatırım yapacağına, neye borçlanacağına da karışmayın bi zahmet. Tutturmuşsunuz bir çocuk bakma hakkı diye. Sanki Allah’ın emri mi bu, sözleşme mi imzaladı kayınvalide ile? İkinciyi de yapmış vermiş işte baksın diye. Büyük de torunu, küçük de. Amma uzattınız.

Siz elinizi çekmemişsiniz kayınvalidenin üzerinden, ne güzel, Allah niyetinizi görüyordur. Elti yapmıyor ben yapıyorum diye bir şey de söz konusu olamaz. Bu tamamen sizin tercihiniz. Kayınvalidenin bu duruma itirazı yoksa size söz söylemek düşmez. Algılayamadığınız nokta bu.

Kadın tahmini 60 küsür yaşında 3 çocuğa mı bakıyor ben mi yanlış anladım? Ben 30 yaşımda kendi doğurduğuma bakarken her yerim ağrıyor, tutuluyor siz bir de şikayet mi ediyorsunuz yılan eltinin ikinci çocuğuna niye bakıyor diye? İsterse eltinin 10 çocuğuna bakar o onun bileceği şey. Madem kv bu durumdan rahatsız gidip kreşe, anaokuluna versenize ne diye muhtaç ediyorsunuz kendinizi kayınvalideye? Söz verip zor gelmiş olabilir bakmak belki de. Madem ona güvenip yapmadınız çocuk ikinci bir planı da düşünmek zorundasınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…