- 29 Ocak 2021
- 1.778
- 3.403
- 53
- Konu Sahibi Buyuk_umutlar
-
Ne diye konu açtın ki o zaman artık ne desen faydası yoksa otur kabullen kimsenin verdiği tavsiyeye yok fayda etmez yok kocam çok iyi eşin çok iyi olsaydı zaten ailesine bi şekilde dur demeyi becerirdiCanim ben hamileykem el ustde tuttular beni. Eşim aşiri iyi biri o yuzden artik kirici olamuyorum. Bana bir saygisizligi olsa neyse ben de bir gun çizgiyi aşarim ama olmadi. Zaten artik sureci değiştirmek imkanim yok. Kp bugun evlerine gidip tum inek koyun, arabalarini falan zatiliğa çikaricak. 10 gun içinde tum aile gelicek. Artik bunu ne ben ne eşim durduramaz. Sağliklari yerinde iki katli evlerini birakip geliyorlar resmen. Neyse artik ne desemde faydasi yok
Duygularıma tercuman...Bir yere kadar okudum da içim daraldı, "ama şöyle, ama böyle" diyerek sürekli bir eş övme.
Eşiniz çok övülecek biri olsa ve size saygısı olsa kendi kendine böyle bir karar almazdı zaten. Siz de böyle mıy mıy mıy...
Eşim bana böyle bir saygısızlık yapsa saygıyla falan çözmeye çalışmam. "Pardon da sen kime sordun da böyle bir karar aldın?" derim direkt.
Sonra, ailesiyle bir araya gelmeyi çok istiyorsa pılını pırtını toplayıp kendisi yerleşebilir onların evine.
Eşiniz sizin böyle bir tepki vermeyeceğinizi bildiği için kafasına göre davranıyor zaten. Bundan sonra da değişeceğinizi sanmıyorum. Böyle yaşar gidersiniz artık.
Bisi dicemEvet azeriyiz bizim taraflarda oyle işte ayri yaşayan gelinler şansli kisminda. Çogu da şanssiz. Planlari onlar da para getirsin bizim de birikmisimizle yeni ev alip hepimiz bir yerde yasamak. Ev 64 olmasin 164 olsun farkedermi? Eşime ev ev uzerine olmaz. Huzurumuz kacar. Ben kendi evimde istediyim gibi giymiyceksem, istediyim zaman uyuyup uyanmiycaksam, senible eskisi gibi kanapede uzanip sarilarak sohbet etmiyceksem. Işden gelince boynuna sarilamiycaksam o zaman rahatlik bunun neresinde? Bilemiyorum ruhum zaten bir aydir çok yorgun. Bebeklerimin huznunu icimden atamadan bir de bu iş cikti. Bakalim neler soyleye bilicem( ama baya gaza geldim.
İşlerine baksınlar.Ya bende ya bende evlenince bile daha nisanliyken kv dem tutturdu beraber oturalim bahaneside borclar evde bide kaynim var görumcem bekar neymis hep beraber yasicakmisiz amaci herkese hizmet ettirmek cıldiriyodum resmen daha yeni evliyim benle oturcaklarmisdi ya
Hayir 2 senelik evliyim. Ben gerçekten yalan sozlerle kandirilan biri değilim. 2 senede insan gerçek yuzunu gostermez mi? Biz gercekten evliliyi cok iyi başariyoruz. Ama babasi ben memlekette satila bilir ne varsa satiyorum. Alicidi da buldum. Orda daraliyorum şehre tasinicaz diyor. Kisa sureliyine bize yerlesip sonra da burdan tasinip bir kaç aya daha buyuk eve geçelim diyor. Herseyi planlamiş anliycaginiz. Eşim evin tek oglu. Abisi vefat etti ablasi zihinsel engelli. Yani evlatdan çok kirilmiş insanlar. O yuzden eşim biraz dikkatli olmaya calisiyor. Yani esim bu planin dahilinde değil. Ama benim yanimda da ailemin zoruyla yapiyorum diyemiyor. Bem de kafa tutarim diye. Kendisine dert yandi babasi oturdu agladi. Ben de duydum. Tüm bunlarin uzerine artik eşim de hayir kendini doğrasanda fayda etmez diyemiyor. Kendisi kabullendi benim de kabullenmemi bekliyor(Bisi dicem
Siz yeni gelin mısınız? Davranıslarınız aynı yeni gelinler gibi
Yeniliğin vermiş olduğu alısılmamıslıktan dolayı
Kemalin yapmaz modundasınız da.
İnsan bazen 40 yılllık kocasını tanıtlamıyorken siz 2 yıldan bahsediyorsunuz.Hayir 2 senelik evliyim. Ben gerçekten yalan sozlerle kandirilan biri değilim. 2 senede insan gerçek yuzunu gostermez mi? Biz gercekten evliliyi cok iyi başariyoruz. Ama babasi ben memlekette satila bilir ne varsa satiyorum. Alicidi da buldum. Orda daraliyorum şehre tasinicaz diyor. Kisa sureliyine bize yerlesip sonra da burdan tasinip bir kaç aya daha buyuk eve geçelim diyor. Herseyi planlamiş anliycaginiz. Eşim evin tek oglu. Abisi vefat etti ablasi zihinsel engelli. Yani evlatdan çok kirilmiş insanlar. O yuzden eşim biraz dikkatli olmaya calisiyor. Yani esim bu planin dahilinde değil. Ama benim yanimda da ailemin zoruyla yapiyorum diyemiyor. Bem de kafa tutarim diye. Kendisine dert yandi babasi oturdu agladi. Ben de duydum. Tüm bunlarin uzerine artik eşim de hayir kendini doğrasanda fayda etmez diyemiyor. Kendisi kabullendi benim de kabullenmemi bekliyor(
Evet hep beraber yaşamak. Benim ailem bize çok yakin olmasa da uzak da değiller. Hep kiskandilar. Biz giderken kaliyorsak orda bir gun. Aksam neden kaliyorsunuz evinixe gidjn falan derlerdi. Bayramda memlekete gidemediyimjzde buyum diyerek benim ailemin yanina gitmek isteidyimizde bir kere kp bayrami kendi evinizde geçirin demişdi. Ben de dedimki bayrami buyuklerle geçirmek daha iyi olmaz mi? Yani kiskançliğin getirdiyi son nokta işte. Biliyorum insanlari yillarca bile tanjyamazsin. Ama ben eşimi durumunu goruyorum hersey gozumun onunde cereyan ediyor yani bunun saklanir tarafi yok. Ailesi yerleşmek istiyor. Tabi esim de ikimiz kalalim ister hep. Ama o da tikandi. Birlukde kalinca biluyorum bu duzenimiz tamamen bitecek.İnsan bazen 40 yılllık kocasını tanıtlamıyorken siz 2 yıldan bahsediyorsunuz.
Sizin eve taşındıkları zaman merak etmeyın
Evlılıgınızde ne sevgi kalacak, ne saygı zamanla!
Aklınız varsa kabul etmeyin. Sizin yakınınızda ev bulup taşınsınlar
Bunların tek derdi aynı evde yasamak değilse Bennde bişi bilmiyorum!
Çünkü durumları da kötü değil, isteseler sizin yakınınızda ev tutabilir
Ama lafı dahi olmamış.
Istedikleri olmayinca ben istedikleri kullanamayinca benden kötüsü olmadi zaten umrumdami hic degil kendi ogullarini bile sildiler bu sebeptenİşlerine baksınlar.
Bu hep böyledir, kötü olan sen olursun. Bu kaynanaların, görümcelerin derdi ne vallahi anlamıyorum. İyilikten de maraz doğuyor ben de nasibimi aldım, hadlerini bildirdim kurtuldum, evime bile sokmuyorum, sefam olsun. Bırak silsinler, rahat edersiniz ya, bir rahat bıraksınlar daha çiçeği burnunda gelinsin.Istedikleri olmayinca ben istedikleri kullanamayinca benden kötüsü olmadi zaten umrumdami hic degil kendi ogullarini bile sildiler bu sebepten
Nasıl bir kafa yaşıyorsunuz ya.Evlenmeden herşeyi kabul et evlendikten sonra ağla.Hic mi adam yoktu da kabul ettiniz bu sartlari.Neyse böyle şeyler saygısızlık yapılmadan halledilmiyor maalesef.Kolayliklar.Merhaba arkadaşlar. Ben 2 yillik evliyim. Ben baküde dogdum buyudum. Eşim de universiteye girdiyinden bu yana burada yaşiyor. Ailesi yardimli isimli memlekette. Ben konuya geçeyim. Kari koca kapjşmişlar. Artik birbirlerine tahammulleri yok. Kp 3 gun once geldi bize. Neyse ben de pazar gider sandim pazartesi işte nede olsa. Bakiyorum gitmiyor. Dun gece eşim dediki babam gitmek istemiyor artik burda kalmak istiyor şok yaşadim. Eşim diyorki bir kaç gune annemleri de getiricem. Sonra toprak alip ev dikeriz artik temelli ailecek bir yere toplaniriz. Bizim burdaki evimiz 64 metre kare. Ama onlarin memleketteki evleri 2 katli. Kafayi yiycem ben burda düdük gibi yerde 5 kişi napayim. Hepsi sabahin korunde uyanir uyumazlar. Ve gelinden de onlarla ayni zamanda kalkmayi beklerler. Dizden yukari ve omuzlar gorunecek şeyler giymeye izin vermezler evde bile, biraz gurultulu insanlar. Zaten oyle olmasalar kavgayla kendilerini tüm koye rezil etmezler.. gorumcem engelli. Ben yeni duwuk yaptim. 40 gun daha yeni tamam oldu. Inanin gozumun yaşi kurumadan şok ustune şok yaşiyorum. Zaten evlendiyimde gorumceme bakacagimi biliyordum. Evin tek oğlu eşim. Ailesinin bizimle kalacaklarini da biliyordum ama daha 55 yaşlarindayken diyil ya. Kv.nin babasi hastaydi. Soylene soylene ona bakardi kv. Benim bebeklerimle ayni haftada o da vefat etti. Şimdi o da gitti ya hemen bir behane ariyorlarmiş gidelim oraya diye. Çok kotuyum. Zaten bebeklerimi kaybedince ruyadan uyanmiş gibi oldum şimdi sanki yeniden ruyadan uyandim. Ben nasil yapicam onlarla kucucuk evde. Eşim akşama kadar işde. Bana soz vermişdiki temmuzda işe çikma seni gezdiricem şehir şehir. Guzel yerlere goturucem. O da fos çikti anlayacağiniz. Çunki artik bizim onlar varken yanimiza gorumcemi almadan bir deniz krnarina gitmemiz bile mumkum deyil. Eşime nasil soyleye bilirim? Nasil bir yol izleyeyim? Saygisizlik olmadan. Resmen hayattan söndum. Gozumun yaşi daha durmadan beni ikinci bir zorluğun içine atiyorlar. Ben kendime bile hizmet edemez durumdayim napjcam ben
Kabul et derken babasi olse anasi yalniz kalsa tek oglunsan baska nerde kalicak? Hastalanio yataga duwse kim bakacak? Annesi babasi olse hasta gorumceyi kime birakicaz? Yani tamam herkes rahatkik ister de dusman da deyillerki ailesi. Ben bunlari kabul ettim. Gelsinler en dinç zamanlarini burnumun dibinde geçirsinler demedimkiNasıl bir kafa yaşıyorsunuz ya.Evlenmeden herşeyi kabul et evlendikten sonra ağla.Hic mi adam yoktu da kabul ettiniz bu sartlari.Neyse böyle şeyler saygısızlık yapılmadan halledilmiyor maalesef.Kolayliklar.
Tabi cnm babannesinden bile laf duydum bu sebepten nebicim gelinsin dedi bana ya nasil hoslarina gitti bi bilsenBu hep böyledir, kötü olan sen olursun. Bu kaynanaların, görümcelerin derdi ne vallahi anlamıyorum. İyilikten de maraz doğuyor ben de nasibimi aldım, hadlerini bildirdim kurtuldum, evime bile sokmuyorum, sefam olsun. Bırak silsinler, rahat edersiniz ya, bir rahat bıraksınlar daha çiçeği burnunda gelinsin.
İşte bunu en başta konuscaktiniz tabiki de engelli kardeşine,yaşlanınca yada hastalik durumlarında mecbur bakacaksınız amaKabul et derken babasi olse anasi yalniz kalsa tek oglunsan baska nerde kalicak? Hastalanio yataga duwse kim bakacak? Annesi babasi olse hasta gorumceyi kime birakicaz? Yani tamam herkes rahatkik ister de dusman da deyillerki ailesi. Ben bunlari kabul ettim. Gelsinler en dinç zamanlarini burnumun dibinde geçirsinler demedimki
Umarim(((İşte bunu en başta konuscaktiniz tabiki de engelli kardeşine,yaşlanınca yada hastalik durumlarında mecbur bakacaksınız ama
bu durumaa geldiklerinde.Ucu açık birakmissiniz ne tarafa cekerseniz gider bir durumdasınız.umarim eşiniz istediği tarafa çekmez.
Bu yaşta sabrinizi harcarlarsa ileride kardeşine bakmak için güç bulamayabilirsiniz.Hem size eziyet olur hem bakılan kişi hissederse gücüne gidebilir.Esinize burdan dem vurun bence.Biseyler içinizde kalırsa sizde mutsuz olursunuz.Umarim(((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?