- 21 Kasım 2013
- 1.165
- 749
- 178
biz kadınlar kadar kindar var mı acaba . onu yapmamışlar bunu yapmamışlar . karışsalardı çok karıştılor off burda bu konular çok sıktı artık. yapmadıysa yapmadı . kendinize bi uğraş bulun bunları düşünüpp düşünüp hasta olursunuz . zamanında cevabını verecektin.
kendi annemiz babamız yapmasa türlü bahane bulursunuz biricik annem biricik babam olur. lütfen eşlerinizin anne babasına da gereksiz kinlerinizi bırakın önünüze bakın
İnan senin yaşadıklarının kat kat kat fazlasını yaşadım.
-Çocuğum oldu hiç birinden 1 çorap dahi görmedim(aynısını yaptım)
-Daha benim düğün aşamalarımda eşime uyku seti ve battaniye aldırılmış(peluş) görmüştüm bi ara 2 tane aldırılmış biride kardeşinin olur denmiş evime hiç gelmedi onlar 4ünüde eltime verdi evinde gördüm.
-Bohça yaptım benden sonra eltim evlendi o da yapmış bana yapmadı (bilerek kasti beni kayırdı) umrumda bile olmadı
-Evimde hır gür çıkarıldı eşimle aramız bozmak için güldüm arkalarından kestim selamı sabahı.
-Ben evlenirken bizde damatlığı gelin tarafı alır dendi bize aldırttılar eltimin düğününde damatlığıda kendileri aldı nişanıda kendileri yaptı kınayıda kendileri yaptı.-
bla bla bla say say say bitmezki
Hepsini söyledim
Eşşek olunca semer vuran çok oluyo..
İçine atmıcaksın söyliceksin sonrada görüşmeyi kesiceksin.
Çünkü bilerek yapıyolar,amaçları huzursuzluk çıkarmak, "bak biz seni istemiyoruz sana kötü davranıyoruz, gördüğün gibi bunuda alenen yapıyoruz çünkü seni sevmiyoruz" deme biçiminin görsel versiyonu.
Hııı kafana takarsan panik atak olursun rahat ol derin bi nefes al arkadaşlarına yönel,çık gez dolaş,evde oturup kurma çünkü açıkcasını sana yukarda belirttim amaçları açık.
Oltaya gelme derim.
"Eşek olunca semer vuran çok olur." Bu söz yeterli aslında özetlemeye. Sesini çıkarmadıkça daha da tepene binerler işte böyle. İstemede eşimin giyeceği gömleği ben ütüledim lafını etmedim, o zaman 1-2laf söyleseydim istemede yaptıklarına, nişanda-kınada-düğünde diye devamı bu şekilde gelmezdi. Ama eşek olduk,sustuk... Çocuğum olunca da kadın açık açık söylüyor "hediye beklemeyin, hiçbir toruna almadık şimdi sizinkine alırsak olmaz" diyor. Ne dersin böylesine, hediyesine muhtaçmısın hayır ama görgüdür bu görgü!
Sana sonuna kadar katılıyorum hep biz sessiz kaldığımızdan kaybettik.
Aman huzursuzluk çıkmasın, aman 2.3. kişiler ne karışcak ki?,aman hanım hanımcık olalım,aman büyüğümüzdür der alttan alalım,aman aman aman amannnnnnnnnn beeee yeterrrrr yürüyün gidin sizinle mi uğraşıcam beee diyemediğimizden yaşıyoruz zaten biz bunları.
Keşke başında deseymişizde yaşamasaymışız yada 1 defa hır gür çıksaymışda kurtulsaymışız bu "keşke"lerin gözü körr olsun boynu altında kalsın.
Evet arkadaşlar biliyorum, bunlar aslında çok küçük, basit, herkesin yaşadığı şeyler. Ama beni haaala sinir eden kendimi salak yerine koydurup zamanında birşey dememiş olmak! Kendimi kullandırmak! Bohça mı, o da ne? tavrını takındıktan bir süre sonra iğneli oya görüp, aa bunlar bohçada çok güzel olur diyen bir insana öylece bakakalmak! Kınamda oturup bir kenarda hiçbişeyle ilgilenmeyen insan, daha 3-4hafta önce konusu geçince "senin kınanda ne çok oynadım ya, ilk defa okadar oynadım" deyince hayretle bakakalıp bişey diyememek beni asıl sinirlendiren. Bir de daha kötüsü ben değer görmedim ama değer verdim, tepeme çıkardım! Art niyet aramadım çünkü yaptıklarında o zamanlar. Şimdide tepemden indiremiyorum. Daha 1aylık evliydik gelip 10gün kaldılar düşünün. Daha o zamandan tepki vermediğim için şimdi her gelişlerinde(öyle o kadar seyrek değil) 10günden aşağı kalmıyorlar. Üstelik görümcemde var bu şehirde, ama bende 10gün, onda 2gün kalıp gidiyorlar. Çoook rahat burada, ne değer verdinki ne yaptınki sahipleniyorsun herşeyi diyesi geliyor insanın! Benim paramla(biriktiridiğim+nişan takıları vs) alınan ve benim üzerime olan arabaya bir kuruluşu var oğlumun arabası diye görmeniz lazım. Ben bu hareketlerle başedememekten dertliyim, kısacası sinek küçük ama mide bulandırıyor!
fyz başedecek bi durum yok, aslında bunu farketsen hayatını kolaylastırırsın. O arabaya kurulduğunda sen de icinde gül. Yani sen onlarla oyna olsun bitsin.
İnan senin yaşadıklarının kat kat kat fazlasını yaşadım.
-Çocuğum oldu hiç birinden 1 çorap dahi görmedim(aynısını yaptım)
-Daha benim düğün aşamalarımda eşime uyku seti ve battaniye aldırılmış(peluş) görmüştüm bi ara 2 tane aldırılmış biride kardeşinin olur denmiş evime hiç gelmedi onlar 4ünüde eltime verdi evinde gördüm.
-Bohça yaptım benden sonra eltim evlendi o da yapmış bana yapmadı (bilerek kasti beni kayırdı) umrumda bile olmadı
-Evimde hır gür çıkarıldı eşimle aramız bozmak için güldüm arkalarından kestim selamı sabahı.
-Ben evlenirken bizde damatlığı gelin tarafı alır dendi bize aldırttılar eltimin düğününde damatlığıda kendileri aldı nişanıda kendileri yaptı kınayıda kendileri yaptı.-
bla bla bla say say say bitmezki
Hepsini söyledim
Eşşek olunca semer vuran çok oluyo..
İçine atmıcaksın söyliceksin sonrada görüşmeyi kesiceksin.
Çünkü bilerek yapıyolar,amaçları huzursuzluk çıkarmak, "bak biz seni istemiyoruz sana kötü davranıyoruz, gördüğün gibi bunuda alenen yapıyoruz çünkü seni sevmiyoruz" deme biçiminin görsel versiyonu.
Hııı kafana takarsan panik atak olursun rahat ol derin bi nefes al arkadaşlarına yönel,çık gez dolaş,evde oturup kurma çünkü açıkcasını sana yukarda belirttim amaçları açık.
Oltaya gelme derim.)
bişeyler sorucaktım ama arkadaşın konusu diye vazgeçtim.
arkadaşın dediği gibi eşek olursan semer vuran çok olur.
bişeyler sorucaktım ama arkadaşın konusu diye vazgeçtim.
arkadaşın dediği gibi eşek olursan semer vuran çok olur.
Sorabilirsiniz, benim için sorun değil kimin konusu olursa olsun, konu ne olursa olsun mesele fikir alışverişi ne de olsa...
t.ederim anlayışınızdan dolayı önemli bişey değildi zaten. başımıza gelen olaylara bizler doğru karar veremiyor olabiliyoruz; ama uzaktan bakan insanlar daha doğru tarafsız yorum yapabiliyor, o nedenle burada konularımıza cevap buluyoruz. Allah'ım herkesin hakkında hayırlısını versin.
canım benım okurken okadar tanıdık geldıkı yazdıkların.suan aynı seylerı yasayan bırı olarak sana tek soyleyebılecegım sey su.Boyle ınsanlar ne yazkki evet var.cocuklarını dogururken iyi guzel ama sonra onları sanki bir esyaymıs gıbı bır koseye atmaları hc bsye ellerını surmemelerı gercekten yazık derecesınde bir ayıp.Biizim 5 yıllık bır ılıskımız var.asker bekledım + 3 yıl bekledım.farklı sehırlerdeyız.. hersey hep sıkıntılıydı ama ben genede terbıyemden ödün vermedim olmaz okdar dedım duzelırler dedım.ama oyle olmuyormus ASLA! ama ASLA! ıstemeye gelıceklerdı vazgectıler. nedeni: babasının bıze yıllardır oturmak ıcın ( tapusu falan deıl yani bı surelıgıne otrmak) verıcem dedıgı evı degılde bodrum katındaki evi kendı paranızla yaptırın anca orayı verırım orda oturabılırsnız demesi.5 bın tl ye dugun paketi olan o esyları bıle yarısını ogluna odetmesı.( evlerı arabaları emeklı maasları var durumları kotu deıl keske oyle olsaydı en azından oyle der gecersın.. ) bızde bunları kabul etmeyınce babası ozmn kapı orda kendın blırsın dıyıp cocugunu evden kovması.. artık bız kendımı herseyı ypıcaz ve en azından huzurlu olucaz.ıkı gun snra aldıgı 2 kurus seyın bıle lafını yapcak ınsanların ne dugunume gelmesını ısterım nede bsylerını.Hayat boyle bırseymıs ıste bende yeni yeni anladım...
Şükretmek lazım.kendi ailenden gormedıgın seylerı boyle baskasında gorunce ınsan şoka giriyor.Seni o yuzden cok ıyı anlıyorum.bundan snra sakın sessz kalma.2 nzde calısıyorsanız hele hıc dusunmeyın.calısır herseyı yaparsınız kmseye muhtac olmayın.Gun gelır devran doner.... sıkma canını o yuzden canım benım.
Haklısınız, görmediklerini görüyor, duymadıklarını duyuyor insan. Ben bundan sonrası için susmam da bizimkiler tehlikeli cinsten. Yüze gülüp arkandan iş çevirirler, aslında hiç değer vermeyip sana gelince kızıııım, yavruuum yaparlar. Böyle oluncada sesimi çıkaracak olsam bile "sen yanlış anlamışsın, yok biz gerçekten bilmiyorduk." vıdı vıdı. Misal beyaz eşyalarımda istediğimi aldırmadılar. İstediğim marka bambaşkaydı sırf ucuz diye başka birşey aldım. Sonra daha 1 aylık evliyken onlar bizde kaldığı sırada bozuldu bulaşık mak.m, tam ertesi günde buzdolabından sesler gelmeye başladı. Sinirlendim çarptım kapağını "ucuz diye alırsan böyle olur işte" dedim kendi kendime. KV yanımdaydı hemen "Ee ama kızım sen istedin bu markayı biz karışmadık ki! Hem ucuz değil di ki!" diyor. Ya sabııır. Neyle kıyaslayarak ucuz değildi diyor biliyormusunuz? Spot eşyalarla:) Hani kullanılmış yada defolu olduğu için ayrı satılanlara göre pahalıydı evet:) Bir de ben istemişim bu markayı,eşyaları düşün:) O yüzden ne dersen lafı çeviriyorlar anında. Yapcak bişey? Takmamak, onu da becerebilsem...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?