Evet, açtığım diğer konumda yazmıştım. İşte beni çok seven yengeye "bak sevdiğin gelin bu" mu demek istedi bilmem? Aradım az önce, 15dak konuştum, içimdekilerin yarısını da olsa söyledim, rahatladım
ne dedın anlatsanaa.) vercekmıymıs
Yok ya hiçte kötü değil. Bizim elimize kira vs çıkınca ne kalıyorsa onlarda o kadar kazanıyordur. Kendi evleri var. Hatta eski evlerini müteahhite verdiler 2tane daha daireleri yapılıyor. Bunların mı durumu kötü? KVye dedikki o 2daireden birini sat, borçlarınızı kapatın sonra rahat rahat da hacca gidersiniz. Yoook, o 2 eve kiracı yerleştircekmiş, onların kiralarıyla 3.evi alcakmış. Gözü toprağa bakıyor, düşündüğüne bak!
Vercekmiş ama acındırdı, işte bizde şundan borç alırız birazda bundan isteriz fln diye. Bende öyle iş mi olur ondan al, öbürüne ver yine borçlu kal dedim. Napalım yetmiyor etmiyor saydı saydı. Eşimden için o da anlamıyor yetmediğini dedi. Ben de bizimle kıyaslıyor, bizimde elimizde o kadar kalıyor diye düşünüyordur vs dedim. Sonra baktım konu uzuyorda uzuyor. Eşimin dayısından yani abisinden borç almışlardı aynı dönemde 5bin, onu daha o zaman ödemişlerdi. Ee ozaman onu nasıl ödemiştiniz dedim. Ödedik işte bir şekilde, ık mık dedi. Öyle olunca sinirlendim başladım konuşmaya "iyi de dedim dayımmı daha yakın babam mı? Dayım senin kardeşin ama babam daha 3yıldır tanıdığın, benden dolayı akraba olduğun biri. Hatta benle bile kan bağı yokki, dayıdan çekinip babamdan çekinmiyorsunuz" dedim. Ses yok, nasıl yani anlamadım vsAnlatayım diye aynı cümleleri açıklayarak söyledim. Tamam vermicez demedikki, vericez, ağır konuşuyorsun farkındamısın dedi. Bende neyse uzatmıcam o zaman herkese slm söyle deyip kapattım
Vercekmiş ama acındırdı, işte bizde şundan borç alırız birazda bundan isteriz fln diye. Bende öyle iş mi olur ondan al, öbürüne ver yine borçlu kal dedim. Napalım yetmiyor etmiyor saydı saydı. Eşimden için o da anlamıyor yetmediğini dedi. Ben de bizimle kıyaslıyor, bizimde elimizde o kadar kalıyor diye düşünüyordur vs dedim. Sonra baktım konu uzuyorda uzuyor. Eşimin dayısından yani abisinden borç almışlardı aynı dönemde 5bin, onu daha o zaman ödemişlerdi. Ee ozaman onu nasıl ödemiştiniz dedim. Ödedik işte bir şekilde, ık mık dedi. Öyle olunca sinirlendim başladım konuşmaya "iyi de dedim dayımmı daha yakın babam mı? Dayım senin kardeşin ama babam daha 3yıldır tanıdığın, benden dolayı akraba olduğun biri. Hatta benle bile kan bağı yokki, dayıdan çekinip babamdan çekinmiyorsunuz" dedim. Ses yok, nasıl yani anlamadım vsAnlatayım diye aynı cümleleri açıklayarak söyledim. Tamam vermicez demedikki, vericez, ağır konuşuyorsun farkındamısın dedi. Bende neyse uzatmıcam o zaman herkese slm söyle deyip kapattım
Ama bakın burada siz hatalısınız. Kadın zaten veremeyiz dememiş vericez demiş neden bu kadar laf söylüyorsunuz ki nereden bulursa alırsa borçlanırsa borçlansın boşverin sizi olur paranzıı verecek ya tabii sinirlenmekte haklı sorgular gibi öyle borçla iş mi olur filan ben kaynanama konuşmam yani öyle ha söylerse bunları eşin söyler ona siz gelin olarak öyle patlamamanız gerekirdi istersiniz paranızı tamam vericez dedi tamam anne sağol dersin olay biter. Daha önce o borcu nasıl ödemiştiniz de filan demek gerçekten çok gereksiz yani sorguya çekmek size açıklama yapmak durumunda değil ki. Verecek paranızı sonuçta önemli olan bu.Bir daha vermezsiniz olur biter. Yukarıda da yazdığım gibi kimseye zorla yardım ettiremezsiniz kendi tercihidir kimseye göre hareket etmeyin ev alacaksınız kendi paranızlaalın kafanız rahat olsun.
Ama bakın burada siz hatalısınız. Kadın zaten veremeyiz dememiş vericez demiş neden bu kadar laf söylüyorsunuz ki nereden bulursa alırsa borçlanırsa borçlansın boşverin sizi olur paranzıı verecek ya tabii sinirlenmekte haklı sorgular gibi öyle borçla iş mi olur filan ben kaynanama konuşmam yani öyle ha söylerse bunları eşin söyler ona siz gelin olarak öyle patlamamanız gerekirdi istersiniz paranızı tamam vericez dedi tamam anne sağol dersin olay biter. Daha önce o borcu nasıl ödemiştiniz de filan demek gerçekten çok gereksiz yani sorguya çekmek size açıklama yapmak durumunda değil ki. Verecek paranızı sonuçta önemli olan bu.Bir daha vermezsiniz olur biter. Yukarıda da yazdığım gibi kimseye zorla yardım ettiremezsiniz kendi tercihidir kimseye göre hareket etmeyin ev alacaksınız kendi paranızlaalın kafanız rahat olsun.
Benim konularımı oku haline şükret. Tek diyebleceğim bu...
babam elden para fln vermedi. Düğün salonu tutulacağında biz eşimle beğendik sonra babamla pazarlığa gittik, o malum insanlar uzaktalar diye gelmediler. Düğün neden onların şehrinde olmadı derseniz? Onların tümü görgüsüz insanlar, düğüne diye gelip daha kapıdan çıkmadan dedikoduya başlayan, hele düğün yemekliyse torun torba hepbirlikte doluşup gelen tipler. Orada yapıp boşuna masrafa-eziyete girmeyelim gerçekten seven gelir zaten dedik. Salon tutulacağı sırada kp az bir miktar gönderdi haftayamı bidahaki aya mı ne 3bin daha göndercem dedi. Ama tabi anlaşma sırasında para verildi, e kim verdi? babam! O para haaala gelecek! Babam yaptı düğünümüzü diye düşünüp vermeyeceklermi? Kimbilir! Terbiyesizler...
Torun torba dolup gelemedikleri icin vermemislerdir belki de. Ben de dusundum simdi de, bizim dugunlerde hep torun torba toplanir gelinir, cok gorgussuz bir cevrem var yani benim.
Burda anladigim kadariyla borc sizin sahsiniza deyil, babaniza. Bunu babaniz istemeliydi, yada en kotusu esiniz istemeliydi sizin istemeniz cok garip olmus. Bu kadar yuz goz olunmaz bence kimseyle.
Sizde isteyip israr etseydiniz keske evlenmeden once o kadar altin isterim diye, bunlardan dert yanmazdiniz simdi. Ugrasirsiniz biriktirirsiniz sizin de maliniz olur. Adamlar ugrasmis didinmis, ev yapmislar iki tane, kiraci oturtup ucuncu evi almak istiyolarmis, buna laf ediyosunuz, gozleri topraga bakiyo diyorsunuz, ki bu soylediginiz seyleri esinizin ailesine soyluyorsunuz. Sirf pintiler diye bu kadar agir lafi haketmiyorlar bence. Sukredin halinize, sizin kazandiginiz maasa goz dikmiyorlar, siz de onlarin kendi mallariyla mulkuyle ne yapicaklarini dusunmeyin derim. Butun problemlerinizin sebebi para, kayinvalideniz de dediginize gore yalanciymis.
Adamlar ugrasmis didinmis, ev yapmislar iki tane, kiraci oturtup ucuncu evi almak istiyolarmis, buna laf ediyosunuz, gozleri topraga bakiyo diyorsunuz, ki bu soylediginiz seyleri esinizin ailesine soyluyorsunuz.
kız tarafında yapılan düğünün masrafını kız tarafı karşılar.iş nedeniyle çok yer gezdim.oralarda da böyleydi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?