- 8 Haziran 2016
- 621
- 636
- 18
- 40
- Konu Sahibi maveraunnehirr
-
anlayamadim pek bu yorumu da,evet steril ortamda yetistigim soylenebilir.. mesela birini gercekten seviyorsam,sesini duymak istiyorsam ya da merak ediyorsam ararim.bu yuzden de tum ictenligimle 'nasilsin canim' derim aman iyi ol derim,biseye ihtiyacin var mi annecim derim.. acip da kis uykusuna mi yattinjz demem hamile kadinaNasıl steril ortamlarda yetişiyorsunuz siz ya.
valla hic de kotu niyetli oldugumu dusunmuyorum..aramadigimj nereden biliyorsunuz?ayrica aramak zorunda da degilim..hamileyin diye mrk etmis,simdi cok iyi yapti laf soktu kapadi aramayaydi daha mutluydum..anneme yapmam tabii ki..siz annenizle kv nizi esit mi seviyorsunuz?ona da tepkimi verirdim ama.. bence siz cok onyargilisiniz
valla soruyu atlamisjm.. ogluna da sokmus oluyor bu durumda evet.. anne konusunu anlamamissiniz.. o da yapsa ona da tepki verirdim ama insanin kendi annesi kv ile bir olmuyor.. tabii ki kus kalamam.. niyetini de bildigim.icin.asla hamile yavrusunu incitmek istemez.ayrica evet aramak zorunda degilim.esimi de zorlamam aramasi icin.benim annem de ona boyle bir sey derse aramasin zatenKendi annenizi nasıl arayıp soruyorsanız kayınvalidenizi de aramanız lazım tabii ki. Zorunda değilim dersen bir günde eşin sana bende senin anneni aramak zorunda değilim der. Anneme yapmam diyorsun niye annen deyince o anlama gelmiyor, ama kaynana deyince o anlam mı geliyor? kaynanan o lafı diyerek laf sokmuş oluyorsa annen de laf sokmuş oluyor.
Şöyle düşünün anneniz eşini arayıp kış uykusuna mı yattınız dedi eşinde annen bana laf soktu dese ne dersin yok canım şaka yapmıştır dersin dimi. işte bu zaten sizin niyetinizi ortaya koyuyor çünkü başka kelimeye çekmişsiniz niye çünkü o kayınvalide? asıl siz çok önyargılısınız kaynananıza karşı. Hem bir soru sordum ama cevap veremediniz. Sana kış uykusuna mı yattı dememiş ki yattınız demiş yani oğlunu da hesaba katmış oluyor o zaman nasıl sadece size laf sokmuş oluyor?
anlayamadim pek bu yorumu da,evet steril ortamda yetistigim soylenebilir.. mesela birini gercekten seviyorsam,sesini duymak istiyorsam ya da merak ediyorsam ararim.bu yuzden de tum ictenligimle 'nasilsin canim' derim aman iyi ol derim,biseye ihtiyacin var mi annecim derim.. acip da kis uykusuna mi yattinjz demem hamile kadina
cok merak ettim siz hamilelik gecirdiniz mi? tabii ki de hamile insanlara duyarlj davranmak gerekir.. neden gerekmesin.. evet dolayli yoldan hakaret etmis de sayilabilir..Pardon da hamile olunca ne oluyor? hamilelere şaka yapılmaz, hamilelere sürekli canım cicim denir gibi bir kural mı var? inanın size canım da dese siz bu seferde yağ yapıyor derdiniz. Bu halk içinde haber alınamadığında herkesin şaka mahiyetinde kullandığı bir kelime olmasa tamam ama herkes kullanıyor. Hamilesiniz diye özel bir konuşma tarzı mı geliştirmeli insanlar. Kadın sanki hakaret etti.
kv ye gore muhabbet diyelim.. ilk akla.gelen ayidir ama inkar edemeyiz. bilgilendirirseniz sevinirim soyle sevimli bi hayvan varsa.. ay beni ne cok seviyomus meger deyip sevinebilecegim??abartıya, tribe gel.
asıl "ayı mıyız biz?" demenize şaşırdım. kv leriniz ile ne güzel muhabbetleriniz var, inanamıyorum.
NOT: Kış uykusuna sadece ayılar yatmaz.
cok tsk ederim iyi dileklerinize ve yapici yorumunuza.. sizin kv de bi acaipmis yahu..Hepimiz bir anne veya anne adayiyiz aramak zorunda degilim diyemezsiniz sadece sevmek zorunda degilsiniz saygi duymak hal hatir sormak zorundayiz buyuklerimize karsi ve senin de evladin olacak allah bagislasin yarin obur gun sana boyle bir gelin denk gelirse kv yi cok iyi anlarsin hep bir onyargi ya kvyi sevme ama esin icin veya dogacak bebeginin babaannesi oldugu icin saygi duymalisiniz ayrica dediginde hic alinacak durum yok. Bir keresinde esim benim ailemin yanina gidecekti yurtdisina kvdem de oglumu oldurmezler degilmi demisti ama ben hic alinmadim cunku benim de oglum var ve hic tanimadigim bir yere giderse ayni endiseyi yasarim o da bir anne ve oglunu ve oglunun sevdigi gelinini merak etmesi en dogal olan birsey fazla takilip hamileliginiz mahvetmeyin bazen de esiniz icin bazi seyleri gormezden gelin ya hayatinizi zehir etmeyin saglikli mutlu hamilelik gecirin insallah
O haliyle alistim kvdemin. Bebegim hemen uykudan kalkinca da niye kaldirdin cocugu der (sanki ben kaldirmisim gibi) bende hic orali olmam cok alistim gercekten cahiliginden diyor fesat falan degil benimki duz dusunuyor ayrintili dusunmuyor belki sizinki de oyledir mesafe koyun saygili olun fazla ustune dusme yavas yavas laf diyemiyor artik taktigina degmiyor yanicok tsk ederim iyi dileklerinize ve yapici yorumunuza.. sizin kv de bi acaipmis yahu..
Kadın iyi niyetli ama maalesef siz kötü niyetlisiniz. Kadın hep laf söylüyor diyorsunuz ee kadını siz aramadığınız sormadığınız için sitem ediyor olabilir mi bu aklınıza geldi mi? hep o arıyor diyorsunuz bir kere de siz arayın anne ne var ne yok deyin. Seni hamile olduğun için merak etmesi kabahat mi. Ayrıca kendi anneni aramasan o da sana bunu dese böyle yapacaksa aramasın der misin merak ediyorum hiç sanmam. Hem dediğim gibi tek sana dememiş çoğul konuşmuş kendi oğluna da demiş yani ..
böyle abartmaya devam etkv. iki gunde bir arar.. simdi hamileyim diye de kendini zorunlu hissediyor herhalde... esimle ogle yemegi yiuorduk disarida.. aradi..nerelerdesiniz ayol kis uykusuna mi yattiniz dedi..ben iptal ben sokkk!! dondum kaldim.ayi miyiz biz dedim..ay kiz ben sana basil konusacagimi sasirdim dedi.. bu sasirmis haliyse..cok ince eleyen insan insana bu lafi soyler mi?? cok bozuldum..hep bi sitemle biseyle ariyor zaten..aramasin bundan sonra boyle yapacaksa..
valla yapici sekilde haksizsin diyene lafim yok da bazilari da gazini bende almaya calisirsa lafim vardir...Bir sürü insan abartmışsınız ne var bunda diyor. Siz kabahat diye haklıyım diye hala ısrarla savunuyorsunuz.Burada bir sürü insan da hiç aramıyorlar ilgilenmiyorlar diye konu açıyor siz aramasın daha iyi diyorsunuz. O aldığınız koca ağaç
kovuğunda yetişmedi unutmayın. Bu bakış açısını devam ettirirseniz birkaç seneye kalmaz evliliğinizle ilgili daha
olumsuz konular açarsınız korkarım.Biraz empati yapın lütfen
Yılan da demek istemiş olabilirahahhaha bak buna cok guldum iste kucukken lakabim kirpiydi ailede..belki onu demek istedi kadin
çokkk abartmışsınızkv. iki gunde bir arar.. simdi hamileyim diye de kendini zorunlu hissediyor herhalde... esimle ogle yemegi yiuorduk disarida.. aradi..nerelerdesiniz ayol kis uykusuna mi yattiniz dedi..ben iptal ben sokkk!! dondum kaldim.ayi miyiz biz dedim..ay kiz ben sana basil konusacagimi sasirdim dedi.. bu sasirmis haliyse..cok ince eleyen insan insana bu lafi soyler mi?? cok bozuldum..hep bi sitemle biseyle ariyor zaten..aramasin bundan sonra boyle yapacaksa..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?