Kv. Ve annem

Bu ülkede gelin ve ailesi terörü diye de bir kavram çıkacak bence. Şu forumu okuyunca kaynanalara çok üzülüyorum. İçim şişiyor. Gelse suç, gelmese suç, öteki geline gülse suç, yeni eve taşınsa suç. Bluz alsa suç. Altın taksa az deniyor, çok taksa ötekine 1 gr fazla takmış kocişimi ayırıyor deniyor. Oğluyla telde konuşsa suç. Allahım yardımcımız olsun.

Haklı olsn anneniz kendi taktıklarını ya da kendi tarafının taktıklarını alabildi değil mi? O zaman annenize sonuna kadar hak verdim.

Ne kadar çok beklentiye girmişsiniz oğlanın annesi ve hareketleri canı cehenneme,
Adı üstünde eloğlu, yani değişik alışkanlıklar ve değişik karekter

Verdiğiniz örneklere göre konuşuyorum: kaynananız çok da anormal davranmamış annenizin birkac yerde tavrını doğru bulmadım.millet çeyiz düzmeye görmeye kaynanam gelmesin karışır der siz ve anneniz, kv gelmedi diye tavırlısınız. gelse nolur Ya boş işler.bir de namusunuz ifadesi de bi garip. bu lafı da sürekli yerli yersiz saçma sapan kullanır olduk.
En son şunu söyleyeceğim kimse kimseyle iyi olmak zorunda değil bir araya gelmeleri de şart değil. Böyle bir çaba gereksiz.

Kusura bakmayın neden Anadolu köylerini aşağılar şekilde konuşuyorsunuz ne yani Anadolu çağdışı ama geriye kalanlar çağdaş falan mı kusura bakmayın da herkesin örf adet ve töresidir herkes ona göre yetiştirilir bu size aşağılama hakkı vermez. Şuna açıklık getireyim gelin getirmek gelin almak soy devamıdır yanı çocuk babanın soyadını taşıyorsa onun soyunu devam ettirir o yüzden gelin alınırken altın için kp ve kv eli cimri olmasın zaten o altınlar damadında olacağı için cimrilik yapmasın derler yanı şan şöhret ve namus dünürlerin elaçıklığı olarak söylenir bazı kavramların halk arasında ne anlama geldiğini bilmeden aşağılama yapmayın.
Benim annemde altın olarak ne takarsanız kendinize karışmam demisti baştan nişan düğün takilarinda anlaştılar 2020 de olsak bile hala çoğu yerde adetler gelenekler devam eder,, en son dayımın gelinine gelin tarafı 10tane bilezik istedi taktılar kavga cikmadi,bazi insanlar sırf aşağılamak bı eleştirmek küçümsemek için gelmiş dünyaya dert anlatilmiyor bunlara adet örf anane tanımazlar elit geçinen kesimdir,kendi fikri dışarısı onlar için öcüdür laf anlatılmaz,derdini yazanina bin pişman ederler yeni üyeyim sıkıldım sürekli her konuda bazıları dalga geçer asagilar bı değişikler

Yeni evliyiz 1 sene oldu ama biz evlendik evleneli annem ve kaynanam bir araya gelmedi eşimle beni cok üzüyor bu sorun, kaynanam ne dediğini bilmeyen bi insan cok farklı, lafım nereye gidiyor demez bile kibirlidir, ama annem cok haklı annem diye demiyorum anlatayım hak verceksiniz.
Dügünden 15 gün once 5 6 kisi ceyizi düzdük kaynanam gelmedi bile görmeye, düğün günü annem sırtını dönmüş söz de tabi annem aglıyordu kadın o an dalgın dusunemez ki, bilezikler kendi yaptıkları bişey tabiki sözümüz yok hatta annem sizin namusunuz dedi ama erkekler konusurken bi gram koydu ortaya biz bilezik almaya gittik seçtik gramını vs. dugun günü herkesin icin de 3 bilezik takıp oburleri daha sonra dediler eyv. Sorun yok ama düğün günü takı takıldığı an demekte nedir öncesinde söyleyin yanlış mıyım esimin bile haberi yoktu o da o an öğrendi. Annem cok vijdanlı bi insandır kırgın da olsa cenazesi var diye aradı baktım sesler yükseldi aralarında, kaynanam başladı sen sırtını döndün kız alırken ben bidaha gelmem o eve annem de dediki o an dalgındım kız veriyorum sonuçta e ben de oglan veriyorum demez mi ay ben delirdim, ne dediğini bilmeyen bi insan sen erkek tarafisin olumlu ol dimi? Annem ameliyat oldu biz evlendikten sonra gecmis olsuna bile aramadı, dügün alışverişini eşimle ikimiz yaptık, daha doğrusu bütün düzeni esimle biz kurduk esyası biz seçtik yapılacaklara biz koştuk, ama bu esnada kayınvalidem annemi aramadı bile güzelce muhabbet kurmak için, ilk evlendiriyor sözde lafa gelince benim cevremde cok kız var vs. Diye konusuyor ama gerekeni yapmıyor, sorum şu biz eşimle üzülüyoruz şu virüs bitince kahvaltıya çıkaralım diyoruz guzel muhabbet olsun aralarında beraber gezelim edelim ama ben korkuyorum kaynanam yine lafını bilmicek kavga çıkcak diye, annem kinci degildir ama sogudumu sogur buna ragmen cenazesinde aradı ama kaynanamın bu tavırları annemi ondan soguttu, böyle birseye kalkışsak mı yoksa beklesek mi?
Bazı tartışmalar olmuş zaman geçsin belki duzeltirler baristirmaya şimdilik uğraşma sen kocanla iyi olmaya bak önemli olan senin huzurun diğerlerini duymayin

Herkes ne yaparsa kendi evladına yapar eşiniz sorun yapmıyorsa bu durumu sizde sorun yapmayın. Ve anlasamiyorlarsa bir araya getirmeye çalışmayın ki tatsizlik daha çok gerginlik olmasin aralarında bırakın kendileri nasıl istiyorsa öyle davransın siz evliliginizin tadını çıkarın. Çocuğunuz oluncada ozamana kadar iyi olurlar belki olmazlarsada saygisizlik yoksa sevmek anlaşmak zorunda değil kimse önemli olan seninle eşinin geçimi. Ozamanda ne yaparsa herkes yine kendi evladına yapar .

Back
X