- 18 Temmuz 2016
- 4.744
- 13.165
- 208
- Konu Sahibi hadibeyaaa
-
Cocuklara inanirim ben benim kizim temmuzda uc yasina gircek 1bucuk yasindaki seyi hatirliyor anlatiyor..cocuk anlattim ama anlamadin anne kucuktum diyor.ben olsam biraraya geldiginizde kiziniz ve esiniz yokken anne senin torun sunu sunu diyor annecim ruyadir o diyorum hayir anne gercek diyor basimin etini yedi gibisinden komik birsey anlatir gibi anlat ne diyecek bakalim.ama kavga cikarir gibi degil huzursuzluk olmasin.
Korkutmamak için dedim öyle şaka yapmıştır falan deyin diyeZaten kirk yilda bir görüsüyorum. 7
Hicde öyle saka yapmistir falan demedim dememde. Birinin kendine zarar verdiginde bunu anlamasi lazim, bana yada babasina anlatmasi lazim. Esime dedim o zaten eminim bi süre sonra tepki verecektir.
Dediğim gibi yeri gelirse söylersiniz.Ay inanin gercekden cok büyük bir mecburiyet olmasaydi zaten asla emanet etmezdim, etmedimde mecburen gerekmedikce. Bende sanirim öyle yapicam. Yada devamli bebek olsun ben bakacam derdi eskiden ortada hamilelik falan yokken, eger yine derse o zaman derim diye düsündüm, 3-4 saat emanet ettik cocugu korkumussun bebegi asla birakmam diye.
Korkutmamak için dedim öyle şaka yapmıştır falan deyin diye
Dediğim gibi yeri gelirse söylersiniz.
Ayrıca hatırlamaz vs diyenlere katılmıyorum. Benim kızım 5.5 yaşında 2-3 sene önce olanı biteni gayette hatırlıyor. Hatta gezdiğimiz yerleri bile ben unutuyorum o bana diyor siz beni buraya getirmiştiniz diye.
Evet bu yaşlarda cok iyi hatırliyorlarAynen, gecen yaz antalyayi gezdigimizde buraya gelmistik burda su su var diye anlatti, o zamanda gittigimizde 4 yasindaydi.
Yanlış anlamayınız ama şiddet için başlık açıp, şiddeti güzelleme bu olsa gerek. Nefretinizi parçalayarak değil, ilişkinizi makul düzeyde tutarak da yaşayabilirsiniz. Buralarda bu cümleleri çok okuyorum. Parçalarım, canına okurum falan diye... Şiddeti şiddet dolu cümlelerle çözmekte sorunun çözümüne katkı sağlamaz. Kayınvalideniz çocuğa psikolojik şiddet uygulama hakkına sahip değil ama buradaki anneler hadi kabul edelim; hiç birimiz bu konuda masum değiliz. Önce kendimiz düzeltsek keşke.Olay yeni olsa onu iki parcaya bölerdim
Yanlış anlamayınız ama şiddet için başlık açıp, şiddeti güzelleme bu olsa gerek. Nefretinizi parçalayarak değil, ilişkinizi makul düzeyde tutarak da yaşayabilirsiniz. Buralarda bu cümleleri çok okuyorum. Parçalarım, canına okurum falan diye... Şiddeti şiddet dolu cümlelerle çözmekte sorunun çözümüne katkı sağlamaz. Kayınvalideniz çocuğa psikolojik şiddet uygulama hakkına sahip değil ama buradaki anneler hadi kabul edelim; hiç birimiz bu konuda masum değiliz. Önce kendimiz düzeltsek keşke.
Zaten görüşmüyorsunuz ki bunu şimdi dillendirip kavga çıkarmanın alemi yok tabii ki çocuğunuz sevmez babaannesini arasa da açmıyorsunuz aramıyorsunuz gitmiyorsunuz ne oldu bu kadar yani düşman gibi. Demek ki çocuğunuzu da uzaklaştırmışsınız çocukta da ona karşı bir sevgisizlik olmuş ben her zaman aileler arasında ne yaşanırsa yaşansın çocukları buna alet etmemekten yanayım 3 yaşında olmuş bu olay bu zamana kadar da hiç anlatmamış. Hani hala o baksa deyin derim de bir anlamı yok yani
Sizin yaşadıklarınızın çok daha fazlasını yaşadım inanın. Sizi çok iyi anlıyorum. Üstelik benimki yanımdaydı. 6 yıl yataktan kalkmadı. Ayakları şişti, öleceği gün hastanede doktor eşime fena kızmış, "Neden yürütmediniz," diye. Evimin halini görseniz, sular kesik ve her taraf, halılarım üzeri çok özür dilerim (affınıza sığınarak yazıyorum) dışkıydı. Dışarıdan kaç kez kapıma kadınlar geldi, kayınvalidemi dövmeye, onlara küfürler ediyormuş pencereden; bilemediler ki kadın problemli. Bununla bitmedi. Eşimin anne tarafının bitmek bilmez kaprisi, dış müdahale, akla ne gelirse yazsam destan olur ama kin tutmadım niye biliyor musun çok ağır yük. İnanın tüketir insanı. Biraz da o yüzden nefreti hayatımdan atmaya çalışıyorum. Kızınız ve sevdiklerinizle birlikte mutlulukla kalınız.Evet düsman gibi. Kac kere beni dövmeye kalkti, kac kere bana aileme küfürler beddualar etti, benle evliyken oglu ona yeni es arama cabalarina ona önermeye kalkti. Kizima hamile kaldigimda ogluna o seni kandirmistir bile bile hamile kalmistir, doguracak mi emin mi dedi. Daha bir cok sey varda buraya yazmaya sigmaz inanin bana.
Hic görüsmüyoruz degil, görüsüyoruz ama benden gelmiyor ilk adim. Mesela ben aramiyorum onu, ben hadi sana gelim demiyorum. Bugün aradi gelmek istedi bugün müsait degilim yarin buyur gel dedim mesela, cidden de müsait degilim.
Kizima gelince ben asla ve asla uzak tutmadim, sütten kesildigi anda esim ne zaman annesiyle görüsse kizimida götürdü yanina. O ne yapti ben yokken kizimi bana karsi doldurmaya calisti. Annen x ile z'yi sevmiyor (esimin yegenleri) sadece seviyormus gibi yapiyor dedi, o oyuncakla oynama o x'e ait dedi, o kalemleri kullanma o x'in kalemi, x'in odasi cok temiz, x beni cok seviyor bende onu, x cok akilli sen cok yaramaz gibi gibi bir sürü laf söyleyerek cocugu kendisi soguttu.
Kizim anlatmis oldugu zaman ben anlamamisim böyle söyledi dün.
Kac kere beni dövmeye kalkti, .
Aynen bu sekilde düsünüyorum bende. Zaten dedigim gibi o kadar az bakti ki cocuga alti yasinda alti kere ya basbasa kaldilar yada kalmadilar o derece az. Valla masallah benim kizin kafasi zehir gibi. Bir yasindayken doktorda bi cocuk issirmisti, gecen yine ayni doktora gittigimizde anne hatirliyormusun burda oynarken cocuk kolumu issirmisti dedi sok oldum. Konusulmamisti bile o konu evde hic.
Maşallah :) aynen öyle eşinizle bile aranızda konu yapmayın hiç değmezAynen bu sekilde düsünüyorum bende. Zaten dedigim gibi o kadar az bakti ki cocuga alti yasinda alti kere ya basbasa kaldilar yada kalmadilar o derece az. Valla masallah benim kizin kafasi zehir gibi. Bir yasindayken doktorda bi cocuk issirmisti, gecen yine ayni doktora gittigimizde anne hatirliyormusun burda oynarken cocuk kolumu issirmisti dedi sok oldum. Konusulmamisti bile o konu evde hic.
Çocuğunuzun bu denli detaylı bir şekilde iki - üç yaş civarı anısını hatırlaması neredeyse imkansız... elbette bir şeyler hatırlar ama bu tarz olmaz. Bence çocuğun yanında kv hakkında daha önceleri ağır konuştuysanız, o da etkilenmiştir muhakkak. Çocuklar sünger gibidir, ne verirseniz onu alırlar. Siz de yanında eskiden eşime şunu yaptı bunu yaptı vs demişseniz ve öfke duyan yorumlar yaptıysanız (veya benzeri) o da aklınca bunları hayal etmiştir ve ilgi çekmeye sizing sevginizi kazanmaya çalışıyordur. Tipik 6 yaş hayalgücü ve yalancılığı... O yüzden siz de hemen alevlenmeyin, eski konuları gündeme getirmeyin... bana biraz da sebep arıyorsunuz gibi geldi, sakın kusura bakmayın... bir de bir travma olmadığı sürece çocuk çocuktur işte, öyle hemen incileri dökülmez, endişelenmeyin sakın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?