- 21 Şubat 2018
- 105
- 173
- 18
- 38
- Konu Sahibi Zeyzey_neyzen
-
Evet biliyordu babaannemden istediler gelip o zaman hiç ağzından öyle bir laf duymadım ama evlendiğimiz hafta başladı ben senin çarşafını görücem anne yoktu başında bir hata yapmış olabilirsin diye o gün bugündür ağzında bu lafHiç mesajla uğraşmazdım ben yüzüne karşı derdim yada araya mesafe koyar muhattap olmazdım.eşinizle mutlu olabilirsiniz ama kimseye güven olmaz aranız bozulursa bir gün yine üstünüze gelir en iyisi mesafe koyup takmamak.eşiniz sizi ezdirmiyorsa boşverin.ezdiriyorsa zaten asıl sorun eşinizdedir.dengeyi kuracak olan o.anneniz babanız boşandıysa boşandı yani evlenirken bunu bilmiyorlar mı?şimdi dert etmiş yalandan takacak birşey arıyormuş bulmuş.mesaj falan yazmayın artık direkt yüzüne diyin.
ben bu kk da ne yapılması gerektiğini anlamadım
şimdi kadın , '' kayınvaldem bana bunu bunu dedi ühüüüü '' diye ağlayıp buraya yazsaydı, millet '' san salak mısın lafı yapıştıramadın mı, ay böyle şey mi olur , çok pısırıksınız, kaynanayı evden kov , evine alma ... gibi binbir türlü çirkeflik hareketleri yazarlardı ve bunların çirkeflik değil kendini savunma şekli olduğunu savunurlardı
ama konu sahibi konunun devamında kendi soktuğu lafı da söyleyince '' sen de az değilsin , senin de kaynanadan farkın yok'' gibi cümleler kuruluyor
daha geçen gün bir konu vardı kaynana kayınpeder 2 haftalık evlilerin yanına görümceyi ve diğer cocuklarını da yollamaya çalışıyordu , yorumlar hepsi '' kaynanayı eve alma, görümceyi evden kov''
konu sahibi diyor ben böyle çirkeflik yapamam evden kovma falan yapamam dedikçe '' sen salak mısın , madem önerileri yapmayacaksın niye konu açtın '' diye sardılar kadına
anlayan beri gelsin
hani yanlış anlamayın alıntıladım ama full tepkim size değil ama diğer bir kaç yorumda bu şekilde görünce yazdım
Haddini aşmış bence.bu durumda yapacağınız şey sert bir cevap vermek.kesinlikle saygınızı,duruşunuzu bozmayın bunu yaparken.bana bunı diyen birine anne de demem yüzüne de bakmam.whatsappdan mesaj falan çocukca direkt cevabı yüzüne karşı verin.mesafe koyun çok yüzgöz olmak iyi değil.Evet biliyordu babaannemden istediler gelip o zaman hiç ağzından öyle bir laf duymadım ama evlendiğimiz hafta başladı ben senin çarşafını görücem anne yoktu başında bir hata yapmış olabilirsin diye o gün bugündür ağzında bu laf
Ona karşı şu zamana kadar en ufak bir saygısızlığım olmadı biz zamanında dini nikah kıyamamıştık geçen gün kıydık hoca sordu bana mehir ne istiyorsun diye hocayla kavga etti dinizimde öyle birşey yok uydurma diye hocada kuranı kerimi açtı okuttu bakın burdada yazıyor bu yaptığınız çok günah dini yalanlıyorsunuz dedi hocayı evden kovdu sen gelinle bir olmuşsun diye artık gerçekten zıvanadan çıktı dayanılmaz bir hale geldi
Dayanamadım artık nolur biraz anlayın her gittiğimizde bana hiç suçum yokken annen anne olsaydı sana çeyiz yapardı vs diyor daha neler neler düğünümğ babannemler yaptı ona dahi dünyanın lafını sokuyor
Yani kayınvalidenizin yaşadıklarından dolayı psikolojisi bozuk olabilir .Tabi ki tepkileri,konuşmaları üzücü.. sizde belki yaşadıklarınızdan dolayı pek iyi düşünemiyor olabilirsiniz o sıkıntıyla tepki vermek istemişsiniz ve en doğrusunu yani bir süre konuşmayarak tepkinizi vermek istediniz.Bu mesajı yazmak benim değil eşimin fikriydi ben bir daha görüşmek istemediğimi söyledim eşim de hayır biz mutlu oldukça onlar daha çok kıskanacak asıl intikam budur dedi bundan dolayı yazdım
Resmi nikahım 3 yıl önce kıyıldı o zamanlar dini nikah kıyılmadı daha yeni kıydırdık bunda ne sakınca var kikonunuz nereden tutulsa elinizde kalacak cinsten.
ne demek dini nikahımız yoktu.resmi nikahınız varsa,dini nikahınız da vardır.ha "ayrıca" dini nikah kıydırmadık diyorsanız,bunda zor olan neydi de bu kadar beklediniz.bir hoca,iki şahit yeterli.çok zor birşey değil ki dini nikah.
neyse konu benim için inandırıcılığını yitirmiştir bu saatten sonra.
Bu arada size inandırıcı gelmemiş olabilir kalkıp bir başkasınaa watsaptan mesaj atıp gelip burda neden konu açayım ruh hastası değilim heralde neyse bu kadar insan inanıp yorumda bulunupta sizin kalkıp benim bu zamana kadar neden dini nikah kıymadiğimla ilgilenmeniz açıkçası banada tuhaf geldi neyse yinede yorumda bulunduğunuz için teşekkürlerResmi nikahım 3 yıl önce kıyıldı o zamanlar dini nikah kıyılmadı daha yeni kıydırdık bunda ne sakınca var ki
Mesajınız çok hoşuma gitti çok teşekkür ederşşmMerhaba, kırgınlığınızı anlıyorum. Çok anlaşılır bir kırgınlık. Sizi üzeni üzme isteğinizi de anlıyorum. Bu da çok anlaşılır bir insani duygudur.
Fakat attığınız mesajlar çok samimiyetsiz. Bunu anlayamadım. "Canım annecim" falan demeniz müthiş yapmacık. Böyle olunca soktuğunuz laf buharlaşıp uçmuyor ki. Bari samimi olarak, eğip bükmeden ve doğrudan lafınızı sokun. :) Mesela bir daha böyle bir şey söylerse: "Allahtan karakterim sağlam annecim valla, sevgisizliği kaldırabilen var, kaldıramayan var." falan diyin bence.
Ha bir de, kayınvalidenizin bu sözlerine kırıldığınızı eşinizle sakin sakin paylaşın. Bunlar beni şöyle şöyle üzüyor diye anlatın. Öfkelenmeden, sinirlenmeden, yapmacık laflar sokmadan.
Çok sevgiler. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?