Lafları Çok Koydu..

Evde kv olmasa o kiz da eviyle ilgilenirdi. Kusura bakma kimsenin kizi kimseye hizmetci degil. Ne demek abim süs diye mi aldi? Annene hizmetci mi getircekti.

Anneniz de yapamiyorsa yapmasin herkes kendine hazirlasin, kendi pisligini temizlesin.

öncelikle konu sahibinin gelini süs diye mi aldı lafı çok yakışıksız pazardan mal felan almıyor kimse, kimsenin haddine değil böyle bir cümle kurmak o konuda herkesle hemfikirim.

yalnız şöyle bir mevzu var abisi ve karısı maddi sıkıntıdan dolayı annelerinin evine yerleşmiş. şimdi evlenmeyi bilen kendi evini kurmayı da bilecek. kendi evinde oturmuyorsa oturduğu evin kurallarına göre yaşayacak. gelin hanım elbette hizmetçi değil zaten anladığım kadarı ile de çalıştığı süre boyunca kimse ondan iş de beklemiyor fakat izinde, kv temizliğe gitmiş ki bu oturarak iş yapmaya benzemez, kadın akşama kadar elin evini temizlesin sonra gelip de ev halkına yemek yapmakla uğraşsın işte bu olmaz. konu sahibi de annesine acıdığı için bi yemek yapsaydı demiş. abisi karısını koruyacağım diye saçma sapan tepkiler vermiş ki konu sahibi annesini düşünmekte haklı. bu doldurma değil.

evet bende karşıyım kendimde çektiğim için annemlere ayrı oturun bile dedim ama maddi sıkıntıdan dolayı mecbur kaldılar

benim de erkek kardeşim bazen eve kız arkadaşıyla geliyor yiyip içip oturuyorlar, sigara içtikleri küllükleri bile boşaltmadıkları oluyor annem çok iş yaptığında ben de laf söylüyorum kardeşime evde oturuyorsanız iki işin ucundan tutun annemi yormayın diye. haklısın abla diyor alıyor işi eline. karısını düşünen adam bağırıp çağırmak yerine oturur işi kendi yapar bu kadar basit. düşünmeyene düşündürtmek fiştiklemek değildir bunu da unutmayalım.

Süs olarak mı aldı nedemek ya? Annene bakıcı eve temizlikçi diye mi alınır gelin sizde!
Anneni çok düşünüyorsan git sen yap yemeklerini..
Ayrıca bir kadın diye ötelediğin kişi abinin eşi tabiki de abin eşini savunacak!

Kadın yıllık izinde o kadar çalışmış 1 sene boyunce izinde oturup iş mi yapsın!
Annen gelip sana kötülüyor ne kadar ayıp!
Allah bilir evde kıza neler diyordur.
Valla abinize helal olsun.. ayakta alkışlıyorum

evet haklısınız. teşekkür ederim

Abiniz abartmis bence yanlis yapmis.ama tahminimce esi dolduruyo onu bana kaynanalik yapiyolar diye erkekler bu kadar laf bilmez kadin herseyi anlatmasa

annem hiçbişey demiyor gelinde bana karışan yok diye rahatına bakıyor sadece izinde değil hiçbişekilde yardım etmiyor. ne kadar saygısızsınız sizin anneniz aynı durumda olsa böyle konuşabilecek misiniz bakalım.

annem yapmayın böyle kardeşsiniz sende ağzını topla dedi abime bende ağlıyarak kapattım teli. annem akşam msj atmış sen üzülme yanlış birsey demedin diyor.
sen niye ağlıyorsun ki annen kapıya koysun bunları abin de çalışıyorsa gelinde çalışıyorsa nasıl ayrı ev tutamıyorlar bunlar annenin evine çöreklenmişler , abine deseydin adam ol da ayrı ev tut karına annemin evinde çöreklendiniz diye , bakalım o zaman ne diyecek , annen erkek evlatçıysa bilemem aman oğlum üzülmesin kafasında kesin, yarın elden ayaktan düşünce sana derler gel annene bak diye .

gelin nerde diye sordum

bir kadın yüzünden insan kardeşine bağırırmı

gelini süs diyemi almış abim
üstteki yazılarınızdan söylediklerinizi haklı bulamayacağım.
abinizin eşi izinde yani normalde çalışıyor. tamam yapsa güzel olurmuş ama yapmamış bunun hesabını sormak size düşmez. bırakın iznini kendi nasıl uygun görüyorsa öyle yapsın. hiç iş bile yapmıyor olsa evde bu anneniz yengeniz ve abiniz arasındaki bir konu bence karışmayın. anneniz bir gün temizliğe gitmiş o günde yemek yapmayıp kahvaltı tarzı yesinler. bir kadın dediğiniz insan abinizin KARISI. evet insan karısı için kız kardesine kızabilir terside olabilir insan kız kardeşi için karısına da kızar. gelin ne için alınıyor bize açıklayın. Abiniz yengenizi hayatına partner derdine derman hayat yolunda yoldaş olsun diye alıyor. temizlik yapıp sizin tabirinizle gelinlik yapsın diye değil.

Annen memnun degilse yollasın abini de karısını da. Bu iş bu kadar basit.

Evden göndersin en temizi. Ev ev üstüne olmaz. Maddi olarak yetemeyeceksen evlenmeyeceksin bu işler böyle. Aynı ev paylaşılıyorsa herkes destek olmalı çalışan insan çok iş yapamaz evde yorulur ama elden geldiğini yapmalı. Bu erkeklerin de ortası yok hakikaten. Ya eşini anasına ezdirir ya anasını eşine. Allah bilir kirli çorabını çöp sepetine atmaktan acizdir ona buna cırlıyor. Konu sahibi bu konuda sizin yapacağınız bir şey yok ne yazık ki onların problemi. Anneniz mutsuzsa ikisine yol verecek. Siz de uygun bir zamanda abinize kırıldığınızı söylersiniz.

Kvye de bize yemek yapacaksin diye zorla yaptirmiyorlardir heralde. Kendine kadar yapsin yemegini yesin sikayet edecegine.
Bu sikayetler sadece kiz izinde oldugu icin degil normalde de sikayetleniyormus zaten kv yani calisirken de iş bekliyorlar.
Annem bana boyle sikayetlense kendine yap ye bosver derim. Gelinnn nerrrrdeee demem.
Ya da anneniz cikarsin evden onlari.

ama sürekli bu böyle annemde rahatsız nereye kadar yapabilir bende zamanında hem çalışıp hem evimle ilgilendim biz öldükmü

Gelin yıllık izindeyse normalde çalışıyor..
Anneniz genelde çalışmıyor nadir iş çıkınca gidiyor..

Belki planlı değildi son dakika karar verip çıktılar. "Ay dur 1-2 saat yemek hazırlayayım sonra çıkarız görümceye ayıp olur" demeyecekti tabiki..

Anneniz evdeyse yemeği yapacak tabi ki. Karışmayın insanların düzenine. Kışkırtmayın..
Gelin ve süs kelimeleri bir arada hiç hoş değil. İnsanlar kadın hizmetçilik yapsın diye evlenmiyor.
Pek tabi abiniz de yardım edebilir değil mi?

abime söylüyormuş ama oda karısına diyemiyor anneme patlıyormuş. neyden çekiniyorlar bende anlamadım
Gelinine neden söylemiyor? Kızım ben bugün temizliğe gideceğim yemeği halledin diyemiyor mu? Abinize söylüyor diyorsunuz ama nasıl söylüyor? Eşine söyle arada yardım etsin mi diyor yoksa senin eşin hiçbirşey yapmıyor tembel mi diyor ve abiniz bu yüzden mi patlıyor? Illa vardır bir sebebi adamın kızmasının.

Valla ben dururken annemi kimselere bırakmayacağım için bu kadar rahat konuşuyorum!!
Ayrıca saygıyı bir insan için "süs olarak mı aldı " yakıştırması yapan birinden öğrenecek değilim!
Annen ona bir şey demiyor ama gelip arkasından sana konuşuyor bu daha vahim.
Bir kere kadını benimsememişsiniz ki..
Öyle olsa anne gibi tatlı dille konuşur yapardı.. sizde elin kadini muamelesi yapmazdınız!
Rahatına bakıcak tabi.. ne yapsın kadın. Durumu yok diye evinizi açmışsınız sabah akşam iş mi yapsın! Bi iyilik yapıp beklentiye girmişsiniz!

Kendi ayrı evi olsaydı kadının yine annenize gidip yemek yapmasını bekleyecek miydiniz? Veya kız kardeşiniz aynı şeyi yapsaydı aynı tepkiyi verecek miydiniz yemek yapmak yerine gezmeye gitseydi!!

O senin gelinin değil YENGEN. Dışarı beraber çıktığı kişi de senin kardeşin. Anneni çok düşünüyorsan arayıp kardeşinle konuşsaydın.
Ayrıca iki insan evlendiğinde birbirlerini ALMIŞ olmazlar, pazardan domates almıyorsunuz sonuçta.
Abine de helal olsun, annen gelinini sana şikayet ediyor, sen de muhtemelen kadını gaza getiriyorsun diye tepkisini göstermiş. Muhtemelen bu yüzden seninle yaşamasına izin vermiyor.

Anneniz rahatsız oluyorsa o söylesin.abiniz de sizin düşündüğünüzü düşünebilir heralde.siz söyleyerek görümcelik yapmış oluyorsunuz.önceden de sıkıntı yaşadıysanız abiniz gereksiz büyük tepki vermiş olabilir

anneniz sadece kendisine kadar yemek yapıp kaldırabilir. yıllık izinde olduğu için gelin yapsaymış iyiymiş ama yapmamış. abinizin tavrı da fevri geldi. ama siz karışmayın. anneniz koca kadın, kendi halledebilir bi rahatsızlığı varsa.

Annesi neden evini terketsin

Haklısınız da bunu dile getirmek görümceden önce o anneye düşer. Madem kadın gelininin arkasından konuşacak kadar şikayetci gitsin sorsun kızım sen de şunu ya da bunu yap diye çok mu zor? Yani aralarında bunu söyleyebilecek samimiyet yoksa ve herşeyi oğlu vasıtası ile iletiyorsa gelinine burda daha vahim bir durum var bence o zaman onlar hiç aile olamamışlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…