- Konu Sahibi Sevmekcokzor
-
Evde kv olmasa o kiz da eviyle ilgilenirdi. Kusura bakma kimsenin kizi kimseye hizmetci degil. Ne demek abim süs diye mi aldi? Annene hizmetci mi getircekti.
Anneniz de yapamiyorsa yapmasin herkes kendine hazirlasin, kendi pisligini temizlesin.
evet bende karşıyım kendimde çektiğim için annemlere ayrı oturun bile dedim ama maddi sıkıntıdan dolayı mecbur kaldılar
bEN SİZİ anladım tabi ki haklısınız ancak konunun genelini ele aldığımız zaman burada aslında siz muhalefet olan ve saldırtan taraf gibi görünüyorsunuz özellkle vurguladınız açıklamalarla.
Öyle demek istememiş olabilirsiniz ama anlaşılan öyle.
Gelelim gelin hanıma akşama kadar bir şey yapmaması tabiki doğru değil kv çalışsın çalışmasın aynı ev içinde ve ortak yaşam alanı yapmalı tabiki.
Anneniz mesela yardım istesin yapmıyorsa kızım yemek yapacam domatezler doğrarmısın ,veya bulaşıkları dizermisin gbi yönlendrme yapsın.Demekki çok rahat bir bayan aileden de öyle görmüş olabilir.
Birde çalıştığı için vucudunıu dİnlendirmek istiyor olabilr.Yani demem o ki tatlılıkla gönül alarak halletmek lazım duyarsızSA
Abiniz abartmis bence yanlis yapmis.ama tahminimce esi dolduruyo onu bana kaynanalik yapiyolar diye erkekler bu kadar laf bilmez kadin herseyi anlatmasaslm kızlar
inanın o kadar kırıldım ki anlatamam. hemen konuya giriyorum biz 3 kardeşiz benden büyük bir abim var 28 yasında yaklaşık 1.5 yıldır evli. gelinimiz çalışıyor bu ara yıllık izinde olduğu için evde. (bu arada annemlerle birlik oturuyorlar maddi sıkıntıdan dolayı) annem 50 yasında kadın onceden eve temizliğe giderdi bende küçük kardeşime bakardım. sağlık sorunlarından dolayı bırakmıştı. dün yine temizlik işi çıkmış annemde para sıkıntısından dolayı kabul etmiş. öğlen saatlerinde annemi aradım ve işte olduğunu akşam görüşelim dedi bende tamam diyerek kapattım. akşam tekrar aradım annem işten geldim yemek yapıyorum dedi bende gelin nerde diye sordum küçük kardeşimle gezmeye gitmiş. bende dedimki bari yemeği hazırlayıp gitseydi annem yemek yaptıgı için telefonu hoparlöre koymuş abim bu dediğimi duydu ve koptu kıyamet. sanane sen neden karışıyosun kaynana mısın sen kes çeneni duymak istemiyorum sesini falan diye bağırmaya başladı inanın okadar kötü oldumki. ben kötü niyetle bişey demedim sadece anneme acıdığım için keşke yemeğide hazırlayıp gitseydi dedim. kızlar gelinimz hiç iş yapmıyormus her işi annem görüyor odasına giriyormuş sürekli telefonla meşgul. bunları bana annem anlattı kendim gidip gözümlede gördüm ama hiç karışmam abim dururken benim geline bişey söylemem yanlış olur. kızlar dünden beri çok kötüyüm çok kırıldım bir kadın yüzünden insan kardeşine bağırırmı biz birbirimize çok düşkündük. belki aranızda görümcesin ortalığı karıştırma diyenler olacak ama inanın hiç bişeylerine karışmadım bugüne kadar annem okadar gelinimizden şikayet etti bana ağzımı açıp tek bir laf bile etmedim. yazık değilmi anneme hem ev işi hem dışarı temizliğe gidiyor hem gelip yemek yapıyor gelini süs diyemi almış abim anlamadım ben mi yanlış düşünüyorum. küstüm abime lafları çok koydu ne yapmalıyım sizce hiçbişey olmamış gibi devam mı edeyim yoksa küsmü kalayım ?? okuduğunuz için teşekkürler
Süs olarak mı aldı nedemek ya? Annene bakıcı eve temizlikçi diye mi alınır gelin sizde!
Anneni çok düşünüyorsan git sen yap yemeklerini..
Ayrıca bir kadın diye ötelediğin kişi abinin eşi tabiki de abin eşini savunacak!
Kadın yıllık izinde o kadar çalışmış 1 sene boyunce izinde oturup iş mi yapsın!
Annen gelip sana kötülüyor ne kadar ayıp!
Allah bilir evde kıza neler diyordur.
Valla abinize helal olsun.. ayakta alkışlıyorum
sen niye ağlıyorsun ki annen kapıya koysun bunları abin de çalışıyorsa gelinde çalışıyorsa nasıl ayrı ev tutamıyorlar bunlar annenin evine çöreklenmişler , abine deseydin adam ol da ayrı ev tut karına annemin evinde çöreklendiniz diye , bakalım o zaman ne diyecek , annen erkek evlatçıysa bilemem aman oğlum üzülmesin kafasında kesin, yarın elden ayaktan düşünce sana derler gel annene bak diye .annem yapmayın böyle kardeşsiniz sende ağzını topla dedi abime bende ağlıyarak kapattım teli. annem akşam msj atmış sen üzülme yanlış birsey demedin diyor.
gelin nerde diye sordum
bir kadın yüzünden insan kardeşine bağırırmı
üstteki yazılarınızdan söylediklerinizi haklı bulamayacağım.gelini süs diyemi almış abim
Annen memnun degilse yollasın abini de karısını da. Bu iş bu kadar basit.slm kızlar
inanın o kadar kırıldım ki anlatamam. hemen konuya giriyorum biz 3 kardeşiz benden büyük bir abim var 28 yasında yaklaşık 1.5 yıldır evli. gelinimiz çalışıyor bu ara yıllık izinde olduğu için evde. (bu arada annemlerle birlik oturuyorlar maddi sıkıntıdan dolayı) annem 50 yasında kadın onceden eve temizliğe giderdi bende küçük kardeşime bakardım. sağlık sorunlarından dolayı bırakmıştı. dün yine temizlik işi çıkmış annemde para sıkıntısından dolayı kabul etmiş. öğlen saatlerinde annemi aradım ve işte olduğunu akşam görüşelim dedi bende tamam diyerek kapattım. akşam tekrar aradım annem işten geldim yemek yapıyorum dedi bende gelin nerde diye sordum küçük kardeşimle gezmeye gitmiş. bende dedimki bari yemeği hazırlayıp gitseydi annem yemek yaptıgı için telefonu hoparlöre koymuş abim bu dediğimi duydu ve koptu kıyamet. sanane sen neden karışıyosun kaynana mısın sen kes çeneni duymak istemiyorum sesini falan diye bağırmaya başladı inanın okadar kötü oldumki. ben kötü niyetle bişey demedim sadece anneme acıdığım için keşke yemeğide hazırlayıp gitseydi dedim. kızlar gelinimz hiç iş yapmıyormus her işi annem görüyor odasına giriyormuş sürekli telefonla meşgul. bunları bana annem anlattı kendim gidip gözümlede gördüm ama hiç karışmam abim dururken benim geline bişey söylemem yanlış olur. kızlar dünden beri çok kötüyüm çok kırıldım bir kadın yüzünden insan kardeşine bağırırmı biz birbirimize çok düşkündük. belki aranızda görümcesin ortalığı karıştırma diyenler olacak ama inanın hiç bişeylerine karışmadım bugüne kadar annem okadar gelinimizden şikayet etti bana ağzımı açıp tek bir laf bile etmedim. yazık değilmi anneme hem ev işi hem dışarı temizliğe gidiyor hem gelip yemek yapıyor gelini süs diyemi almış abim anlamadım ben mi yanlış düşünüyorum. küstüm abime lafları çok koydu ne yapmalıyım sizce hiçbişey olmamış gibi devam mı edeyim yoksa küsmü kalayım ?? okuduğunuz için teşekkürler
öncelikle konu sahibinin gelini süs diye mi aldı lafı çok yakışıksız pazardan mal felan almıyor kimse, kimsenin haddine değil böyle bir cümle kurmak o konuda herkesle hemfikirim.
yalnız şöyle bir mevzu var abisi ve karısı maddi sıkıntıdan dolayı annelerinin evine yerleşmiş. şimdi evlenmeyi bilen kendi evini kurmayı da bilecek. kendi evinde oturmuyorsa oturduğu evin kurallarına göre yaşayacak. gelin hanım elbette hizmetçi değil zaten anladığım kadarı ile de çalıştığı süre boyunca kimse ondan iş de beklemiyor fakat izinde, kv temizliğe gitmiş ki bu oturarak iş yapmaya benzemez, kadın akşama kadar elin evini temizlesin sonra gelip de ev halkına yemek yapmakla uğraşsın işte bu olmaz. konu sahibi de annesine acıdığı için bi yemek yapsaydı demiş. abisi karısını koruyacağım diye saçma sapan tepkiler vermiş ki konu sahibi annesini düşünmekte haklı. bu doldurma değil.
benim de erkek kardeşim bazen eve kız arkadaşıyla geliyor yiyip içip oturuyorlar, sigara içtikleri küllükleri bile boşaltmadıkları oluyor annem çok iş yaptığında ben de laf söylüyorum kardeşime evde oturuyorsanız iki işin ucundan tutun annemi yormayın diye. haklısın abla diyor alıyor işi eline. karısını düşünen adam bağırıp çağırmak yerine oturur işi kendi yapar bu kadar basit. düşünmeyene düşündürtmek fiştiklemek değildir bunu da unutmayalım.
ama sürekli bu böyle annemde rahatsız nereye kadar yapabilir bende zamanında hem çalışıp hem evimle ilgilendim biz öldükmü
Gelinine neden söylemiyor? Kızım ben bugün temizliğe gideceğim yemeği halledin diyemiyor mu? Abinize söylüyor diyorsunuz ama nasıl söylüyor? Eşine söyle arada yardım etsin mi diyor yoksa senin eşin hiçbirşey yapmıyor tembel mi diyor ve abiniz bu yüzden mi patlıyor? Illa vardır bir sebebi adamın kızmasının.abime söylüyormuş ama oda karısına diyemiyor anneme patlıyormuş. neyden çekiniyorlar bende anlamadım
annem hiçbişey demiyor gelinde bana karışan yok diye rahatına bakıyor sadece izinde değil hiçbişekilde yardım etmiyor. ne kadar saygısızsınız sizin anneniz aynı durumda olsa böyle konuşabilecek misiniz bakalım.
siz hiç iş yapmıyorsunuz galiba aynı bizim GELİN gibi onu savunduğunuza göre. annem senelerdir yapmaktan yorulmuş zaten birazda yardım etsin bi zahmet. ayrıca defalarca söyledim benimle kalmasını abim izin vermiyor.
Annesi neden evini terketsinAnneniz calismiyormus. Bir zahmet yemegi ve evdeki isleri yapacak. Gelin hem calisip hem hizmet etcek degil. Anneniz birgun ise gitmis sanki hep isten gelip yemek yapiyor gibi soyluyorsunuz. Cok yorgunsa kendine kadar yapsin yesin. Gelinle oglu da disarda yer zaten.
Cok uzuluyorsaniz annenizi yaniniza alin is yaptirmayin
Haklısınız da bunu dile getirmek görümceden önce o anneye düşer. Madem kadın gelininin arkasından konuşacak kadar şikayetci gitsin sorsun kızım sen de şunu ya da bunu yap diye çok mu zor? Yani aralarında bunu söyleyebilecek samimiyet yoksa ve herşeyi oğlu vasıtası ile iletiyorsa gelinine burda daha vahim bir durum var bence o zaman onlar hiç aile olamamışlar.Abim maddi sıkıntı yüzüden annemin evine yerleşecek.
Annem hem işe gidip hem de evde çalışacak. Abimin eşi odaya kapanıp cep telefonuna takılacak.
Yok öyle üç kuruşa beş köfte.
Ben cırlarım.
Annem kimsenin kölesi değil. Hem maddi sıkıntım var diyip annemden geçinecek hemde annemi kullanacaklar.
Ben sizin yerinizde olsam abimle okkalı bir kavga etmiştim.
Herkes haddini bilsin.
Gelin hanım çalışıyormuş falan anlamam.
Kendi evinde olsa yemek yapmayacak mıydı?
Eşi çok kıymetliyse tutsun ayrı bir ev abiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?