Laftan anlamıyolar mı anlamazdan mı geliyolar !!!

1mirac

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2016
5.098
4.178
173
Kızlar sabrım taşıyor artık ya.

Laftan anlamaz,kafasında kurup kurup konuşan,özellikle eşim tarafından hic bi şekilde ciddiye alınmayan bi kayınpederim var.

Neyse her gün oğlumu sevmeye gelir çatlar gelmezse. Genel olarak bu tarz saçma konuşuyor zaten. Bu zamana kadar hiç birşey demedim. Kızım baya nazlı. Yüksek sesten korkmuş onlardayken diye, bana dönmüş " dövüyon mu bana söyle' vs demeye başladı
Ne dövmesi baba diye çıkışınca da lafı değiştirdi başladı oğlumla konuşmaya. Benim ordan zaten kafam attı. Bi iki sevdi bana dönmüş "bunun bakımı iyi olsaydı daha iyi büyürdü' . baba daha nasıl bakıcaz elimden geleni yapıyorum neyi var çocuğumun dedim . zaten 4 aylık bebek . Geçen geldiğinde de 'palyoça gibi niye giydirdin hic giysisi yok mu "dedi.

Gene lafı değiştirdi doğru doğru diyerek. Sonra ağzının içinde oğlumu severken 'buda büyüyo görürsünüz, siz öyle yapıın yapın ' vs diye mırıldandı. iyi akşamlar kızım bi isteğin var mı dedi gitti.

Gerçekten patlama noktasına geldim . Daha geçen de benzer laflari etti konuştum. Eşimde konuşmuş.
Eşime söyledim oda baya sinirlendi daha nasıl bakacakmışsın laftan anlamıyor bak daha geçen de konuştum gene konuşurum vs dedi.

Sabahın köründe ve akşam geç saatte gelmeleriyle ilgili konuşmuştu eşim rahatsız oluyodum cidden cünkü. Uslubu biraz da sert olduğu için içten içe sinir oluyorlar eşime ve bana farkındayım. Böyle yaparakta beni sinir etmeye çalışıyolar heralde cünkü görümcem filan da benzer davranışları yapmaya çalışıyor

Çok kafama takıldı sinirim bozuldu. Saçma sapan laf vurmalarından sıkıldım.sürekli böyle yani sanki evde otururken gidip torun seveyim değil de 'gidip şu gelinin modunu düşürelim canını sıkalım' diye gelmiş gibiler. Cevaplarını verince yada açıkca ne demek istiyorsunuz diye sorunca lafı değiştiriyolar yada bi şekilde üste çıkıyolar alttan almaya başlıyolar. Ailece hepsinde var bu.

Napıcam ne diyicem şaşırdım artık zaten bazen çocuklar ev işi derken oturup ağlayasım geliyor.
Resmen neyden rahatsızsak onu yapıyolar.

Yahu ben anlamıyorum bu kp kv'leri, oğlunun/ kızının mutluluğunu istemiyorlar mı bunlar? Eee... neden evinde husursuzluk yapmaya çalışıyorlar? Ya da çocukları bahane etmeye başlıyorlar? Çok saçma, onu geçtim kızlarına ne oluyor? Hiçbir şekilde fırsat verme. Gerekirse iğneliyici bir şekilde konuş, sen sustukça tepene çıkarlar. Çocuklarını da sen bildiğin gibi yetiştireceksin tabi ki, kimsenin karışmaya hakkı yok.

Valla ben anladım hem büyük kavga çıkmasını da istemiyolar ama böyle alttan alttan da beni uyuz etmeye bayılıyolar ailecek. Görümcemler mesela herşeyi alttan yaparlar. ben sürekli birşeyin üst üste sorulmasını tek tek anlatmayi sevmem hepsi gelir tek tek sorar . Hastaneye gideriz doktor ne dedi diye hepsi ayrı ayrı gelir sorar ..buda yeni çıktı son 5 aydır.

Her laf soktuğunda "ben onun bakıcısı değil annesiyim herkesten iyi bilirim ne zaman ne yapacagimi ciddi konuşuyorsanız bunu bilin yok şaka ise hiç hoşuma gitmiyor bunu da bilin"deyin bi kere eminim susar.
Eşimde der bunlar seni taşıyıcı anne,bakıcı filan sanıyor galiba diye. Cidden öyle . Onlara bişey diyince kv bozuluyor tam yeni yeni düzeldik biraz. bu sefer de onla aramız iyice açılıyor. Bu yüzden sessizliğim aslında. Ama biraz daha üstüme gelirlerse zaten istemsiz bi şekilde bu cümleler dökulecek ağzımdan

ciddi bir konusma yapin musait degiliz sadece haftasonlari gorebilirsiniz cocuklari biz getiririz size deyin.

Ciddiye almam açıkçası. Sizede ciddiye almamanizi tavsiye ederim. Kısa ve net cevaplar verin gerektiği yerde.

Oradan uzaklaşma imkanınız yok mu? Eşin de seni haklı görüyormuş. Yani bu sıkıntılar kaç oldu ben bile sayamadım, böyle yaşamak çok zor değil mi?
Başka bir yere taşınsanız bu kadar iç içe olmasanız. Belki daha iyi olur.

Şuan için yok maalesef canım

Adamcağız torununu sevmek istiyo bukadar gıcık olmanızı anlamadım laf sokmalarınada siz de sakince cvp verin kestirin atın geliceği zaman işim vs var diyin

Şuan için yok maalesef canım

Kaç yaşına gelmiş insanların değişmesi imkansız, ancak araya mesafe koyulması gerekir. Bunu da aynı binada zor yaparsın, sanırım yüzün de yumuşak biraz. Yapılacak birşey yok gibi maalesef, eşin konuşsun tekrar.

Işte sustugunuz için üstünüze geliyorlar bir kere cevap verirseniz zaten konuşamazlar.
Sesinizi yükseltmeden sakin sakin güler yüzle söyleyin bunları tabi onların eline de koz vermiş olmayın gelin bizle kavga ediyor saygısız vs diyemesinler

Benım babamda kendını cok yanlış ifade eder, bakalım bız nasıl yapacagız :) siz sert bır şekılde cevap veriyorsunuz sanırım alt dan alıyorlar, kötü niyet yok bence olsa arkanızdan eşinize söylenirlerdı.

Aslında ben çok yumuşak yüzlüyüm ama konuşmayı beceremiyorum resmen. Bi anda ses tonum değişiyor iyi bişey desem de değişik söylüyorum . ama onlar benim susmama alışmış 'nede olsa bişey demiyor' kafasındalar o yüzden de rahat konuşuyolar
buarada eşime söyleniyor olabilirler ama eşim bana yansitmaz hiç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…