- 21 Şubat 2014
- 968
- 287
- 43
Merhaba günlük...
Bir haftalık aradan sonra, gece tekrarını izlediğim Melek programında çok sevdiğim bir diyetisyen olan Dilara Koçak'ı dinledikçe gaza geldim, bugün kendime çekidüzen verme kararı aldım. Ne yazık ki elimde olmayan bazı aksaklıklardan dolayı (evde tesisat arızalandı onunla uğraştım sabahın 5inde) istediğim gibi bir başlangıç yapamadım.Ama "bir yerden başlamak lazım" düşüncesiyle elimden geleni yapıyorum.
Şimdiye kadar yediklerimi yazayım, yoksa motive olacağım yok
Sabah - 08:45
- Yarım simit
- Çay
Ara - 11:00
- 200 ml süt (1 küçük paket - tam yağlı)
Öğle - 12:30 (yemekhaneye gittim o yüzden biraz karbonhidratlı bir öğün oldu)
- 1 kepçe sebze çorbası
- 1 kepçe yahni (patates+et vardı salçasız)
- Yarım tabak bulgur pilavı (3-4 yk kadar)
Akşama da hafif bir sebze yemeği yapıp yanına yoğurt yiyeyim diyorum ama bakalım...:44:
Ara - 16:30 (Çok acıkmıştım başka birşey de yoktu)Merhaba günlük...
Bir haftalık aradan sonra, gece tekrarını izlediğim Melek programında çok sevdiğim bir diyetisyen olan Dilara Koçak'ı dinledikçe gaza geldim, bugün kendime çekidüzen verme kararı aldım. Ne yazık ki elimde olmayan bazı aksaklıklardan dolayı (evde tesisat arızalandı onunla uğraştım sabahın 5inde) istediğim gibi bir başlangıç yapamadım.Ama "bir yerden başlamak lazım" düşüncesiyle elimden geleni yapıyorum.
Şimdiye kadar yediklerimi yazayım, yoksa motive olacağım yok
Sabah - 08:45
- Yarım simit
- Çay
Ara - 11:00
- 200 ml süt (1 küçük paket - tam yağlı)
Öğle - 12:30 (yemekhaneye gittim o yüzden biraz karbonhidratlı bir öğün oldu)
- 1 kepçe sebze çorbası
- 1 kepçe yahni (patates+et vardı salçasız)
- Yarım tabak bulgur pilavı (3-4 yk kadar)
Akşama da hafif bir sebze yemeği yapıp yanına yoğurt yiyeyim diyorum ama bakalım...:44:
Yarin bol yeşil soganli, maydanozlu omlet yapayim bari, canim çekti :))) Gece gece gönül gezdiriyorum, yarin onu mu yesem bunu mu yesem diye. Aç tavuk kendini buğday ambarinda görürmüş :)) Ama bu sebzeli omlet fikrini sevdim.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Ay canım aynen yaa benim de canım çekti şöyle limonlu domates ve salatalıkla ne iyi giderdi şimdi =)
SAbah olsa da kahvaltı yapsak
Sabah olmasini bekliyorum dört gözle, gözüme uyku bile girmiyor
Ben de burada bir tarifimi paylaşayım karnım da gittikçe acıkıyor
Bu yemeğiben kahvaltıda ve o gün yoğun kardiyo yapacağım zaman yiyorum Neredeyse akşama dek acıktırmıyor Süper tok tutan bir şey bu Ama tabii diyet yapanlara öneremeyeceğim çünkü protein ağırlıklı da olsa yoğun kabonhidrat içeriyor,,, Karar size kalmış
Adına kahvaltılık burritos deniliyor bende nette gezinirken rastladım bu tarife yapımı şöyle,
1 lavaşı kısık ateşte ısıtmaya başlıyoruz Bu arada küçük bir tavada 1 ymekkaşığı zeytinyağı ile 2 çırpılmış yumurtayı pişiriyoruz Yumurtalar pişecek gibi iken istenilen miktarda beyaz peynir veya ezine peynirini ufalayarak içine ekliyoruz Bu arada lavaşı da alt üst yapalım ve pişen yumurtayı lavaşın ortasına gelecek şekilde yayıyoruz uzunlamasına Yine aynı tavada 1veya 2 adet yeşilsoğan ile 2 yemek kaşığı meksika fasulyesini ısıtıyoruz 1-2 dk ısıttıktan sonra yumurtaların üverine bunları da ekliyoruz Daha sonra üzerine kaşar peynirini domatesi ve en üste de marul yapraklarını koyuyoruz Lavaşı sarıp kapattıktan sonra da bir kez daha çeviriyoruz ve afiyet olsun =)Yumurta zaten başlı başına tok tutan bir besin bir de fasulye eklenince öğlen yemeğine acıkmanız imkansız Hem de yumurta ile fasulyenin bu kadar birbirine yakıştıklarını tadınca inanamayacaksınız Tabii işin içine marul ve yeşil biber girmesi de cabası,,,
Bu saate bu tarifi vererek resmen kendime işkence ettim
Dimi yaAçken de uyunmuyor arkadaş Bana kötü kötü bakan çubuk krakerlerim var ama yemeyeceğim =Allah sağ salim ) AA şeftalim vardı onlardan yiyim bak aklıma geldi=) Annem yolda ototbüste şu an yanıma geliyor bir de onun heyecanı var bende sorma
Vallahi bomba bir tarif, gece gece yazilacak en son tarifŞuraya cikolatali pasta tarifi yazsan daha iyiydi Saka bir tarafa gerçekten güzel bir tarif, bu kadar muhtesem besin bir araya gelince lezzetli olacağından suphem yok :) Sadece kasari cikarip bir gün deneyecegim. Benim için karbonhidrat sorun değil, günün geri kalanında az yiyip dengelerim :) Hem kompleks karbonhidrattan zarar gelmez Teşekkürler tarif için
Ne güzel, Allah sağ salim kavustursun
Dimi ya ama çikolatalı pastayı bilmem de muhteşem cheesecake yaparım yani Bence hiç tatlı olayına girmeyelim
Yumurta ile aran çok yoksa 1 yumurta da kırabilirsin Fasülyeden 2 değil 3 ymk k koyarsın Bende kendimegöre tarifle oynamıştım sonuçta damak tadı =)
Aslında vücudumuza aldığımız hiçbirşeyden zarar gelmiyıor tabii gdo lular dışında da biz ağzımızı tutamıyoruz ki milletçe
Akşama da şöyle az zeytinyağlı taze fasulye ile yoğurt yersin misss
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?