Loğusayim ve kv den değil öz anneden çekiyorum

Doğuma gitmeden önce buzluğuma sarma, sigara böreği, elmalı kurabiye tarzı şeyler yapıp koymuştum.. Doğumdan sonra insanlara sıkıntı olmasın diye hep hazırda bişilerim vardı.. Annem pazara çıkar alırdı.. Kayımvalidem de keza öyle.. Karşılıklı anlayışla ilgili.. Siz annenize kendi evinizde ne yapcan bugün diye sormak yerine annecim dolapta atıyorum fasulye mi var mesela anne getir de birlikte kıralım yanına şunu şunu yapalım der yol gösterirseniz belki gerginlik olmaz..

51 yaş az da değil.31 yaşındayız sıcağa dayanamıyoruZ. Anneniz neden size karşı anlayışsız ve bencil biliyormusunuz, çünkü siz de ona karşı anlayışsız ve bencilsiniz. Şu sıcaklarda klima bile istemesine bahane buluyorsunuz siz istemeyebilirsiniz ama kadın istiyor saygı duyun bence ki saygı görün.başka oda yokmu evinizde orda uyutun çocuğu.alışveriş yapmayıp ne yemek yapacan diye sorulması da tuhaf. Alışverişe de anneniZ gitmeli pintiliğinden kastınız bu. Eşinizi gönderin eşiniz daha pinti lohusa kadın bebek artı kv evde ama yiyecek bişey almıyor. Yani siz annenize ilgili sevgili saygılı olursanız karşılığını alırsınız

Bu yazdıklarınızı Anlamayan o kadar çok kız evlat var ki. Ellerinden gelse annelerini boğup atacaklar. Allah herşeyin hayırlısını versin. Size de boool bol sabır versin

Ben de ayni yollardan gectim. Allah kotu bir durum verse zaten kafayi kaldirip buraya yazamazdi konu sahibi. Vallahi ben bursada yasiyorum biri su an klimayi gelip kapatsa kurdesen dokerim yeminle. Bunca kaprise
Bu yazdıklarınızı Anlamayan o kadar çok kız evlat var ki. Ellerinden gelse annelerini boğup atacaklar. Allah herşeyin hayırlısını versin. Size de boool bol sabır versin
Sağol. Tşk ederim.

1.si lohusalık depresyonu geçiriyorsun
2.si dogacagini biliyodun bari yemek hazırlayıp buzluğa atsa ydin kurabiye filan 3.sü annen ne de olsa o senin böyle yapmamalisin

Ben 2 sezaryen doğum yaptım. İlkinde hiç yatamadım oğlum y. Bakımdaydı 10 gün hergün günde 2 kez hastaneye gider y. Bakım kapısının açılmasını beklerim ayakta ,sonra 1-2 saat oturur süt sağar oğluma içirir eve gelirdim. Yatmak nedir bilmedim. 2. Sinde evde 2 bebekle yatamıyorsun zaten neyse geçti gitti. Abartmayın durumunuzu ilk sezaryen daha kolay oluyor kendinizi toparlamışsınızdır artık.

Hamileyken sezaryan olan annelerin yorumlarini okur rahatlardim 2 günde kalkacağim diyeHic de öyle olmadı birak 2 günü 1 hafta belim bükülü tutunarak tuvalete gittim.
Teessüf ediyorum hic yatmadim diyenlere Herkes aynı olmayabilir. Herkesi kendiniz gibi yorumlamayin.Anneniz konusunda da öyle. Sert konusmalara katilmiyorum, cok yanlis ama. Annesi bi kac parca alisveris yapip yemek pisirebilir. Bi supurge aciverebilir.Bikac saat bebege bakip anneyi uyutup rahatlatabilir.Klima konusunda inatlasmaktansa guzellikle orta yol bulmaya calisabilir. Alttan almasi gereken olgun ve o an için saglikli olan annedir benim fikrimce. Siz yine de sabretmeye calisin ilk 20 gun cok zor gecer. Sonra alisirsiniz. Bu arada annemden Allah razi olsun hep eli ustumdeydi olmasaydi ben de depresyona girerdim sanirim

ayni seyi ben yazdim kesinlikle katılıyorum size anne yaa otesi varmi

S...tret kov gitsin zorla duruyo zaten ay kafam ativerdi k.bkma ama hak ediyo

Diyen konu sahibi de değil(iyi ki değil)herhangi biri

Kusura bakmayin ama haddinizi asmissiniz herşeyin bir siniri olcusu vardir

Normalde hiç sinirlenmeyeceğim şeylere lohusayken saçma salak saatlerce ağladım kızım 5 aylık hala evim düzgün değil maalesef ve keşke annem beni sinir etseydi diyorum bu kadar batmazdı. Kaynana kayınbaba huzursuzluğu anneden daha beter.
Rahatsız olduğun şeyleri dile getir bir an önce toparlanmaya bak balkona çık nefes al yemeğini kendin hazirlamaya çalış ve bebeğine sarilip bugünlerin geçeceğini içinden sürekli tekrar et.

Hepsini okuyamadım canım ama ben muğlaya gelin geldim ailem istanbulda. İş güç nedeniyle gelemediler ısrarda etmedim zaten. Eşimin ailesini de istemedim. Hatta eşimde çok duramadı yanımda lohusalığım boyunca. Ve ben yaşamadım öyle lohusa halleri. Tek başıma yedim içtim bebeğimle oynadım ne yapılır yapılmaz araştırdım tek başıma yıkadım. Gece gündüz iki saat uyuyup uyandım emzirdim ki on dk da bi uyanıp emzik vermelerimi saymıyorum. Bunların hepsi yapılabilir şeyler Rabbim hepimizi eşit yaratmış hepimizde bu güç bu sabır vardır eminim. Ve benim herhangi bi tecrübem yoktu 22 yaşındayım kızım dokuz aylık olacak Allah ın izniyle. Kimseye ihtiyacım olmadan büyüttüm bana anneliği o öğretti ve iyiki böyle olmuş. Başka birileriyle başladaydım asla tek başıma yapamazdım. Güzel bir dille anlatıp annene durumu halledebilirsin ben kızımı hep kendim yıkadım biliyo musun? Eşim yanımda olsa bile hayır tek yapabilirim dedim hep. Unutma sende o kadar minik bir bebektin ve seni o kadın büyüttü. İnan o minik halleri en basit zamanları. Bu zamanları zor değil yorucu ama yinede çok keyifli. Mutlu sağlıklı bebişli ömür diliyorum Allah bağışlasın :)

Allah bagislasin. Gule gule buyutun bebeginizi. Lohusalik sendromu zordur. Bazen hersey batar insana. Evin cocuk olunca eskisi gibi derli toplu olmaz. Buna zamanla alisirsin. Hele buyuyunce ortalikta oyuncaklar sacilmis birsekilde olur.
Annen ile ilgili soyleyecek birsey bulamadim. Dolapta birsey yoksa yemeklik icin alisverisi yapabilir ya da esin aksam is donusu alabilir gerekenleri. Siz bebegi birakip cikamazsiniz alisverise cunku.
Klima konusunda da sunu onerebilirim. Ben yatak odasinda tutuyordum bebegimi. Orada emzirip orada uyutuyordum. Kayinvalide kalmisti yanimda 20 gun. Aslinda 5 gun sonra kimseye ihtiyacim da kalmamisti ama o kalmak istemisti. O oturma odasinda vakit geciriyordu ben de yatak odasinda ilgileniyordum bebegimle. Cunku cok sIk acikiyor bebekler ve gunun cogunu uyuyarak geciriyorlar. Ben de oda oda gezdirmemistim. Yatagini ogrensin diye dusunmustum. Hem de cok sIk uyandigi icin bebekler ben de uyku saatlerimi oglumun uyku saatlerine gore ayarlamistim. Oglum uyudukca ben de uyuyordum. Cunku lohusalikta uyku duzeni bozuluyor. Haliyle gergin de oluyor insan. Belki sen de oyle yapabilirsin. Hem boylece annenle daha az bir araya gelirsin ve sinirlerin yipranmaz.

Eger kv ile aran iyi olsaydı kıymete binerdin. Bence sepetle gitsin sen bugün lerin tadını çıkar ben yapamadim sütum gitti şimdi ben suçlu oldum kötü anne olan edildim. Her gece cam lar açık yattı mayis ayında çocuğum un gogsu burnu tikandi anlamıyor. Of of. .. daha neler varda ne diyim olan oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…