Lohusalık ve psikolojik şiddet

Benim kvde sülalesini arayıp tek tek ayy yok ıı sütü gelmiyo demişti. Sonrada mama vermeme taktı her gittiğimizde hala mama veriyo musunuz diyo ağzını yamulta yamulta sinir. Bebeğiniz istediği doğrultu da verin mama takmayın kimseyi bol bol da emzirin ben önce emzirip sonra mama veriyorum sütüm galiba çoğaldı 3 aylık oldu mamayı daha az yiyor artık. Hiç kimseyi takmayın kendi içinizdeki acabaları bile

Ay o süt baskısını ben ziyarete gelenlerden çok yaşadım yeter diyesim geldi çocuk emmiyordu işte siz de duruşunuzu bozmayın uyarın onları anne sütü elbette öncelik ama mama da zararlı diye bişey yok yani nereden kim çıkartıyor onu anlamış değilim

Süt için:
1. Asla asla asla ""sütüm yok, sutum az" deme.
2. Her gün 1,5 litre kendin için, 1,5 litre süt için (toplam 3 litre) su iç
3. Ilık suyla soğuğa yakın göğüslerinin üstüne getir suyu duş al
Bunları yap sutun duvara fışkırmazsa benim adım da leyla değil, denemiş formül, emekli bir ebeden öğrendim

Aynı şeyleri yaşamışız sevindim artmasına

Öyle anlatıyorlar ki sanki hormonlu gdo lu yiyecek veriyorum

Bi emzirme danışmanı ile görüşseniz?
Instagramda lohusa psikolojisi sayfalarına da bakın yanlız değilsiniz
Emzirme önemli evet ama gerektiği zaman mama da candır iyiki varlar valla

Boşanmayın öncelikle bol su icin sut geldiği surece var demektir azını çoğunu bebek emerken karar verir skmayin canınızi geçecek daha cok yenisiniz

Bi emzirme danışmanı ile görüşseniz?
Instagramda lohusa psikolojisi sayfalarına da bakın yanlız değilsiniz
Emzirme önemli evet ama gerektiği zaman mama da candır iyiki varlar valla
Ben başından beri hep önce emzirdim baktım ağlıyor sonra da mana verdim 1 yaşını geçti hala mama alıyor ek gıda yanında oh iyi yaptım mama zehir değildir içinizi ferah tutun en iyisini siz bilirsinşz aç bırakacak değiliz ben bi açardım mememi karşı duvara fışkırırdıcılardan da uzak durun

anne sütü varken bebeğe mama vermeyi hiçbir doktor kabul etmez. zaten anne sütünün verdiği faydayı da hiçbir mama veremez. ama mama vermek de dünyanın en kötü şeyi değil. bir çocuk doktoruna gidin. çocuğunuzun kilo alımı yavaşsa yani gerçekten çocuk beslenemiyorsa size mama önerecektir. sonuçta çocuğun doymaması, aç kalması ve gelişmemesi herhalde mama vermekten daha kötü birşey olduğu konusunda eşiniz de hemfikir olacaktır.
onun dışında siz de mama vermek zorunda kalırsanız üzülmeyin lütfen. sadece mama ile bile çocuğunu besleyip maşallah sapasağlam direnci güçlü çocukları olan insanlar var. yine de emzirmeye devam edin tabi. ne kadar emdiği kar.

Öyle değil mi . Eğer mama kötü ise , yazık değil mi diğer bebeklere. Bi de zorunluluktan veriyorum mamayı .

aslında bu iş garip mama verene meme ver meme verene mama ver derler

yıllar önce yengem bebeği mama yemiyor diye ağlayıp doktor doktor gezerdi

bebek sadece emiyormuş mama yemiyormuş ya küçük kalırsaymış

benzerini ben de yaşadım yani eşim yaşadı bebeğe mama verelim iyi beslensin

yemedi ki bebek

mama verene de ille de memeni ver memeni ver

bir abla tavsiyesi meme vermek kolay cidden daha kolay

gece kalkıp mama yapmak zor mesela

bebek daha çok küçük 200 ml çok büyük rakamlar

bebeği günde 8 kere emzirmek vs değil konu

emip uyuması uyanınca yine emmesi

yani bebek zaten sürekli emer

memede uzun kalmalı uyursa uyandırın dahi der doktorlar benimki uyurken de emerdi

bunları sen değerlendirirsin tabii ama bebek ağzına hemen memeyi almıyor maalesef hemen istemiyor deyip mama vermemek gerekiyor

bir de mama ağır geldiği için kolay uyuyor uzun uyuyor vs vs bunları zaten her kaynaktan okuyabilirsin

bu süreçte kimse sana karışmasın sen de al bebeği koynuna yat zira zaten soğuk da üşütmeyelim biz de gir odana emip uyuyun

Ben oglumu 4 ay emzirdim. Hic anne sutu almadan buyuyen bebekler de var. O kadar cok biliyorlarsa kendileri emzirsin. Bebek olunca her kafadan birses gelir nedense. Herkes bilmis kesilir. Herkes super anne olur. Anneye de sadece sagmalik inek muamelesi yaparlar.
Kayinvalideyi evine gonderin. Esiniz de bir zahmet cenesini kessin. Bu bebek sadece onun bebegi degil, siz bebeginizin doyup doymadigini, sutunuzun yeterli olup olmadigini ic gudulerinizle hissedersiniz zaten. Anneyle bebegi bir zahmet rahat biraksinlar.

Bazen olmayınca olmuyor cidden olmuyor. Bebeğim 4 buçuk aylık ve doğduğundan beri emzirme+sağma her şeyi denedim. Neler yedim içtim ama günlük 250 mlden bir gıdım fazla sütüm çıkmadı. Lohusalık psikolojisiyle çook üzüldüm başlarda, ama elimden geleni yaptım. Bebeğim artık emmeyi de bıraktı ve sağarak veriyorum; üzülmüyorum açıkçası artık alıştım. En azından en başından beri her gün az da olsa anne sütü aldı. Hiç sütü olmayanlar napsın. Mamayla da büyüyorlar üzülmeyin Siz çok iyi bi annesiniz sakın içinizi karartmayın.

Çok sağolun cevap için . Günde 7-8 kere emziriyorım , sağıyorum da ama bebeğim doymuyor ağlıyor hep . Kitap öneriniz için teşekkür ederim

bebeği yenidoğan sarılığı olması sebebiyle sürekli acıkan ve bir yandan da emzirme eyleminden mecburiyet dışında çok da hoşlanmamış olan bir anne olarak bir kaç mevzu anlatayım. emzirme eylemini oğlum 8 aylık olana kadar vitamin olsun diye yaptım, çünkü doymuyordu ve mecburen mama ile büyüdü.
ilk başlarda ben de kv olsun, eşim olsun, eve ziyarete gelen tipler olsun bu tarz psikolojik baskıya maruz kaldım. heeepsine de çocuk benim çocuğum nasıl istersem öyle büyütürüm diyip susturdum.
ben doğurdum istediğim gibi ben büyütürüm dedim. bir zaman sonra hepsi susmak zorunda kaldı.
şimdi 6 yaşında, her şeyi de yiyor, sağlığı da yerinde, çok da zeki ve hareketli bi oğlum var.
kimseyi dinlemeyin.
lohusa kafasıyla da boşanma kelimelerini gereksiz kullanmayın.
ihtiyacınız olan tek şey kendinize ve anneliğinize güveniniz.
bebek mama ile büyüyünce de bi halt olmuyor. emzir emzir diye darlayanları çok da sallamayın..

Şuan sanırım çok hassassınız. Pskolojik olarak size baskı yaparlarsada sütünüz az gelebilir. Size moral vermeleri Lazım

Sağolun . Bu gün doktora gittim süt düğümlenmesi olmuş . Heralde o yüzden de tam boşalamıyor . İnşaallah kendine gelir sağolun tavsiyeleriniz için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…