- 14 Ekim 2018
- 114
- 43
- 13
- 34
- Konu Sahibi inciliboncuklu
-
Yemeği temizliği kim yapacak ki ? Eşim işte olacak mecburen ben yapacağımGeldiğinde sizden hizmet mi bekleyecekler ?
Yeni Doğum yapana yardıma gelinir misafirliğe değil. Eşinizle görüşün bu durumu şimdiden yoksa sonrasında sizin için daha büyük sorun olur.
Kalkamam kısmına yorum yapmak istedim. Ne kadar çabuk ayağa kalkarsanız iyileşme süreci o kadar çabuk geçiyor. Bir odada kapalı kalmak size de sıkıcı gelecektir zaten.Benimde dogumuma sehir disindan kayinvalidem, kayinpederim, gorumcem vs gelicek kalicaklar. Ben planimi yaptim Allah nasip ederse dogumdan sonra bebekte bende yatak odasinda duracagiz. Cunku sezeryan olacagim kalkmam mumkun degil. Bebeginde yanimda durmasi lazim. Yemekleri de kendileri yaparlar ben o halde wc ye bile zor gidecegim cunku. Kp utanirmiyim bilmiyorum bence o cekinmeli ve farkli bir odada oturmali.
Kayınvalide ve kayınpeder hazırlayacak ortalığı toplayacak...Yemeği temizliği kim yapacak ki ? Eşim işte olacak mecburen ben yapacağım
Bunu eşinize iyilikle anlatın o organize etsin. Eltim doğum yapacağı zaman kaybım herkesi arayıp tarih verdi siz şu tarihte filanca şu tarihte falanca şu tarihte gelecek diye. Eşiniz de ailesini en azından 1 ay sonraya çağırsın kırkınız çıkmamış olsa bile 15 günlük olmaktan iyidir veya eşinizi açık açık söylesin kırkı çıkınca gelirseniz sizinle daha rahat ilgileniriz diyeMerhaba bayanlar. Doğumuma az kaldı ilk bebeğim. Normal olacak gibi görünüyor. Eşimin de benimde ailelerimiz farklı şehirlerdeler (7 8 saatlik mesafeler). Doğumda annem gelecek 2 hafta kadar kalacak. Annem gittikten sonra yani ortalama doğumdan iki hafta sonra kayınvalidem ile kayınbabam gelip on gün kadar duracak. Annem bana bakmaya yardımcı olmaya gelecek ama eşimin ailesi bebek görmeye gelecek. Kayınvalidem yaşlı 65 yasında. Yalnız gelmesi zor olduğu için eşiyle gelecekmiş. Ama ben yeni doğum yapmış olacağım lohusa olacağım eşimin babasıyla aynı evde on gün çok zor olmaz mı? Kendi babam bile rahat edemem diye kırkım çıktıktan sonra gelecek. Bu durumu tecrübe edenlerin yorumlarını alabilir miyim? Birde eşimin ailesi aşırı fazla yemek yiyor ve çok yemek seçiyor yani ben o halimle nasıl o kadar yemek hazırlayıp hizmet edeceğim ki.
Kalkamam kısmına yorum yapmak istedim. Ne kadar çabuk ayağa kalkarsanız iyileşme süreci o kadar çabuk geçiyor. Bir odada kapalı kalmak size de sıkıcı gelecektir zaten.
Sen onlara hizmet etmiceksinki. Sadece bebeğinle ilgileneceksin. Yardımı dokunmucak madem 40 çıktıktan sonra gelseler yada daha az kalsınlar.Merhaba bayanlar. Doğumuma az kaldı ilk bebeğim. Normal olacak gibi görünüyor. Eşimin de benimde ailelerimiz farklı şehirlerdeler (7 8 saatlik mesafeler). Doğumda annem gelecek 2 hafta kadar kalacak. Annem gittikten sonra yani ortalama doğumdan iki hafta sonra kayınvalidem ile kayınbabam gelip on gün kadar duracak. Annem bana bakmaya yardımcı olmaya gelecek ama eşimin ailesi bebek görmeye gelecek. Kayınvalidem yaşlı 65 yasında. Yalnız gelmesi zor olduğu için eşiyle gelecekmiş. Ama ben yeni doğum yapmış olacağım lohusa olacağım eşimin babasıyla aynı evde on gün çok zor olmaz mı? Kendi babam bile rahat edemem diye kırkım çıktıktan sonra gelecek. Bu durumu tecrübe edenlerin yorumlarını alabilir miyim? Birde eşimin ailesi aşırı fazla yemek yiyor ve çok yemek seçiyor yani ben o halimle nasıl o kadar yemek hazırlayıp hizmet edeceğim ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?