- 19 Kasım 2013
- 18.872
- 34.072
- 798
- Konu Sahibi inciliboncuklu
-
Çocuğunuzla ilgilenin siz. Emzirin,uyutun, altını değiştirin,kayinvelidenizin evinde yardımcısı yoksa halihazırda,mutfağa girip ne istiyorsa pişirsin,siz kendinizi zorlamayın.Yemeği temizliği kim yapacak ki ? Eşim işte olacak mecburen ben yapacağım
Benim doğumunda kayınpedere gelme demiş kayınvalide. Çok kızmış doğumun ertesi günü ben arayıp cagirmistim. Nihayetinde dede olarak doğan torununu görmeye hakkı var. Ha seninki on gün kalmaz da görür gider. Ayrıca lohusayken yemekleri sen yapmayacaksın gelen misafir kendi yapacak. Bunu bilerek gelsinler.Merhaba bayanlar. Doğumuma az kaldı ilk bebeğim. Normal olacak gibi görünüyor. Eşimin de benimde ailelerimiz farklı şehirlerdeler (7 8 saatlik mesafeler). Doğumda annem gelecek 2 hafta kadar kalacak. Annem gittikten sonra yani ortalama doğumdan iki hafta sonra kayınvalidem ile kayınbabam gelip on gün kadar duracak. Annem bana bakmaya yardımcı olmaya gelecek ama eşimin ailesi bebek görmeye gelecek. Kayınvalidem yaşlı 65 yasında. Yalnız gelmesi zor olduğu için eşiyle gelecekmiş. Ama ben yeni doğum yapmış olacağım lohusa olacağım eşimin babasıyla aynı evde on gün çok zor olmaz mı? Kendi babam bile rahat edemem diye kırkım çıktıktan sonra gelecek. Bu durumu tecrübe edenlerin yorumlarını alabilir miyim? Birde eşimin ailesi aşırı fazla yemek yiyor ve çok yemek seçiyor yani ben o halimle nasıl o kadar yemek hazırlayıp hizmet edeceğim ki.
o zaman dertlencek bi şey yok eşiniz çözümü bulmuş. Yoksa işiniz işti.Eşim gelmeyin diyor hatta ben bile söyledim anlamak istemiyolar
Ama onlar habersiz çat diye gelir
bizde anlaştik eşimle dogumdan sonra 2 hafta kalsınlar sonra biletlerini alıp yollucak eşim dayanamam daha fazlasına
Keşke şaka olsa eski konumda da varşaka mı bu
benim kv geçenlerde geleyim dedi gezeriz dediKeşke şaka olsa eski konumda da var
Çok beter insan bunlar.
Geçen geldiklerinde biletlerini alıp açıkça kovduk evimizden
Ama yüzsüz oldukları için dogumdan 2 ay önce geliriz siz merak etmeyin diyolar bizi arayıp arayıp sinirimizi bozuyolar
Bizim ne dedigimiz umurlarinda bile değil
Sonumuz ne olcak çok merak ediyorum
Hasta insanlar
Keşke herkes aynı incelikte olsaKendi babam bile rahat edemem diye kırkım çıktıktan sonra gelecek.
Hayır bide dogumdan sonrada 6 ay kalicaklarmişbenim kv geçenlerde geleyim dedi gezeriz dedi
kendısı 3 saat uzaklıkta
ben de benım gezecek halim yok kendime de hayrım yok dedim birdaha acmadı konuyu:)
kv neyse de kp nasıl rahat eder bir de iki ay ne ya
annemde ıkı gun kalsam rahatsız olurum
allah yardımcın olsun
çok haklısınHayır bide dogumdan sonrada 6 ay kalicaklarmiş
Çok şükur elim ayağim tutuyor 26 yasimdayım kendi bebegimi kendim buyutebilirim
gelin,görün,gidin
Ne gerek var fazlasına ama insanlarin niyeti zaten huzursuzluk yaratmak
Dediklerini duysan aklın durur
Stresten delirtiyolar insanı resmen
Neyse bakalım bişekilde halledicez inşallah
Sağlıklı doğumlar dilerim , sezaryenden 3 gün sonra tamamen kendi işlerimi yapacak durumdaydım, yatağa çok bağlı kalmazsanız iyileşme sureciniz hızlanır.Benimde dogumuma sehir disindan kayinvalidem, kayinpederim, gorumcem vs gelicek kalicaklar. Ben planimi yaptim Allah nasip ederse dogumdan sonra bebekte bende yatak odasinda duracagiz. Cunku sezeryan olacagim kalkmam mumkun degil. Bebeginde yanimda durmasi lazim. Yemekleri de kendileri yaparlar ben o halde wc ye bile zor gidecegim cunku. Kp utanirmiyim bilmiyorum bence o cekinmeli ve farkli bir odada oturmali.
İlk bebeğiniz galiba gözünüzü bu kadar korkutmayın bende sezaryan oldum 6 saat sonra kalkıp tuvalete gidiyorsunuz geziyorsunuz(ne kadar çok yürürseniz o kadar çabuk iyileşirsiniz).Ben ilk sezeryandan 10 gün sonra kendi başıma kaldım zaten 3 günden sonra yatmak sizede sıkıcı gelirBenimde dogumuma sehir disindan kayinvalidem, kayinpederim, gorumcem vs gelicek kalicaklar. Ben planimi yaptim Allah nasip ederse dogumdan sonra bebekte bende yatak odasinda duracagiz. Cunku sezeryan olacagim kalkmam mumkun degil. Bebeginde yanimda durmasi lazim. Yemekleri de kendileri yaparlar ben o halde wc ye bile zor gidecegim cunku. Kp utanirmiyim bilmiyorum bence o cekinmeli ve farkli bir odada oturmali.
65 yaş hiç de yaşlı kategorisinde değil.benim babam hayatta değil annem doğumuma gayet de tek başına geldi 7 saat yoldan:) ha tek başına gelemeyecek kadar hasta ve yaşlıysa fizyolojik olarak lohusa insanın yanına en az 3 ay geçmeden gelmesinlerMerhaba bayanlar. Doğumuma az kaldı ilk bebeğim. Normal olacak gibi görünüyor. Eşimin de benimde ailelerimiz farklı şehirlerdeler (7 8 saatlik mesafeler). Doğumda annem gelecek 2 hafta kadar kalacak. Annem gittikten sonra yani ortalama doğumdan iki hafta sonra kayınvalidem ile kayınbabam gelip on gün kadar duracak. Annem bana bakmaya yardımcı olmaya gelecek ama eşimin ailesi bebek görmeye gelecek. Kayınvalidem yaşlı 65 yasında. Yalnız gelmesi zor olduğu için eşiyle gelecekmiş. Ama ben yeni doğum yapmış olacağım lohusa olacağım eşimin babasıyla aynı evde on gün çok zor olmaz mı? Kendi babam bile rahat edemem diye kırkım çıktıktan sonra gelecek. Bu durumu tecrübe edenlerin yorumlarını alabilir miyim? Birde eşimin ailesi aşırı fazla yemek yiyor ve çok yemek seçiyor yani ben o halimle nasıl o kadar yemek hazırlayıp hizmet edeceğim ki.
Herkes farklidir ama ben iyilesememistim.dikislerim atmisti surekli kosturmaktanİki haftaya normal doğumda iyileşmiş olursunuz zaten bi emzirmede sıkıntı yasarsiniz ondada odaniza çekilin işleri ve yemeği yapabilirsiniz bebegede o arada kv de bakar yada siz temizliği kv yemeği yapsın minimum seviyede hizmet beklesinler fazlasını beklerlersede onların sorunu umduğunu bulamaz giderler
Dediginiz gibi olmuyor benim oglum dort bucuk yasinda bende sezeryan oldun uc saat sonra nornal hayatima dondum kendinizi korkutmayin. Ama emziriyorsun sutun gelsin diyr dinlenmek istiyorsun o zaman yataj odasinda kalinir gecelikle gezmek istiyorsun falan iyi olur ben yapmafim aklim olsa yapardim gerci. Bir de dogum sonrasi depresyoba daha musait oluyor beyin o yuzden kendinizi yatak odasina hapsetmeyinBenimde dogumuma sehir disindan kayinvalidem, kayinpederim, gorumcem vs gelicek kalicaklar. Ben planimi yaptim Allah nasip ederse dogumdan sonra bebekte bende yatak odasinda duracagiz. Cunku sezeryan olacagim kalkmam mumkun degil. Bebeginde yanimda durmasi lazim. Yemekleri de kendileri yaparlar ben o halde wc ye bile zor gidecegim cunku. Kp utanirmiyim bilmiyorum bence o cekinmeli ve farkli bir odada oturmali.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?