Lohusalıkta kayınbabanın gelmesi

Yemeği temizliği kim yapacak ki ? Eşim işte olacak mecburen ben yapacağım
Çocuğunuzla ilgilenin siz. Emzirin,uyutun, altını değiştirin,kayinvelidenizin evinde yardımcısı yoksa halihazırda,mutfağa girip ne istiyorsa pişirsin,siz kendinizi zorlamayın.
Hatta anne bebek durmuyor,sen pişirirmisin deyin yemeği.
Ortalik toparlama vb işleri de bebek uyurken yaparsınız oldugu kadarıyla.
Aslında ağrınız sızınız minimum seviyede olur artık o dönem ama uykusuz olacaksınız,bebek uyurken sizinde uyuyup dinlenmeniz iyi olur mümkün mertebe.

Benim doğumunda kayınpedere gelme demiş kayınvalide. Çok kızmış doğumun ertesi günü ben arayıp cagirmistim. Nihayetinde dede olarak doğan torununu görmeye hakkı var. Ha seninki on gün kalmaz da görür gider. Ayrıca lohusayken yemekleri sen yapmayacaksın gelen misafir kendi yapacak. Bunu bilerek gelsinler.

Eşim gelmeyin diyor hatta ben bile söyledim anlamak istemiyolar

Ama onlar habersiz çat diye gelir

bizde anlaştik eşimle dogumdan sonra 2 hafta kalsınlar sonra biletlerini alıp yollucak eşim dayanamam daha fazlasına
o zaman dertlencek bi şey yok eşiniz çözümü bulmuş. Yoksa işiniz işti.

Keşke şaka olsa eski konumda da var
Çok beter insan bunlar.
Geçen geldiklerinde biletlerini alıp açıkça kovduk evimizden

Ama yüzsüz oldukları için dogumdan 2 ay önce geliriz siz merak etmeyin diyolar bizi arayıp arayıp sinirimizi bozuyolar

Bizim ne dedigimiz umurlarinda bile değil

Sonumuz ne olcak çok merak ediyorum
Hasta insanlar

Doğum yapar yapmaz 20 gün kayınvalidem-kayınpederim-görümcemle kaldım. Annem, babam çalışıyordu. Kayınvalidem ve görümcem evdeydi. Eşimde il dışındaydı, başka bir seçenek yoktu. E adam yalnız kalamayacağına göre o kadar süre, mecbur birlikte kaldık.

Kanama, duş alma, emzirme konusunda çok çok zor. Ama ilk 15-20 gün genelde yoğun kanama olduğu için sizin epey atlatılmış olacak durumunuz. Emzirmeler uzun ve sık olacağı için genelde odanızda duracaksınız. Yemek işinide kayınvalidenizle birlikte halledersiniz. Boş boş oturmazlar heralfe.

benim kv geçenlerde geleyim dedi gezeriz dedi
kendısı 3 saat uzaklıkta
ben de benım gezecek halim yok kendime de hayrım yok dedim birdaha acmadı konuyu:)

kv neyse de kp nasıl rahat eder bir de iki ay ne ya
annemde ıkı gun kalsam rahatsız olurum
allah yardımcın olsun

Hayır bide dogumdan sonrada 6 ay kalicaklarmiş

Çok şükur elim ayağim tutuyor 26 yasimdayım kendi bebegimi kendim buyutebilirim
gelin,görün,gidin
Ne gerek var fazlasına ama insanlarin niyeti zaten huzursuzluk yaratmak
Dediklerini duysan aklın durur
Stresten delirtiyolar insanı resmen

Neyse bakalım bişekilde halledicez inşallah

çok haklısın 6 ay ne demek

Sağlıklı doğumlar dilerim , sezaryenden 3 gün sonra tamamen kendi işlerimi yapacak durumdaydım, yatağa çok bağlı kalmazsanız iyileşme sureciniz hızlanır.

İlk bebeğiniz galiba gözünüzü bu kadar korkutmayın bende sezaryan oldum 6 saat sonra kalkıp tuvalete gidiyorsunuz geziyorsunuz(ne kadar çok yürürseniz o kadar çabuk iyileşirsiniz).Ben ilk sezeryandan 10 gün sonra kendi başıma kaldım zaten 3 günden sonra yatmak sizede sıkıcı gelir

Aylar önce benim de böyle bir durumum oldu. Tek farkla benim kayınpederim bekar şuan ve görümcem ve onun iki küçük çocuguyla birlikte gelecekti.Cesaret edip gelmediler en son. Ama sizin karı koca gelecekmiş. Hizmet edeceğim diye düşünme. Odana geç uyu emzirme bahanesi uyutma bahanesi odanda dinlen. Çekinme anne istedigini yap de. Normal dogum olacaksa ilk 40 gün zorlayıcı bir durum olmuyor. Ama dinlenmek bebege adapte olmak açısından işe ayıracagın vakti bebegin ayırrsın

Kayinvalidenizin evde yemekleri kim yapiyor ? Kayinvalidenizdir, sizden bu halde iş bekliceklerini sanmiorum.

Size yardimci olsunlar bir zahmet eşiniz solesin yani anne babasi degil mi, siz odanizda dinlenin, bebeginizle ilgilenin sonucta yeni dogum yapmissiniz.

eşin nasıl diyecek baba sen gelme diye. çok zor demesi. gelsinler ama sen her gün yemek yapmak için kendini zorlama kayınvaliden de yapmalı arada.canınızın istediğini yapabilirsiniz dersin kenara çekilirsin.mesela sıkıldığında ağrım var deyip odana geçer dinlenirsin.eğilemiyorum ağrım var vs. deyip temizlikte kayınvalidenin yardım etmesini isteyebilirsin.olumlu yönlerinden bakmaya çalıştım ama gerçekten zor bir durum.

Benim kv ve kp doğuma yirmi gün kala gelmişlerdi hep yemek beklediler benden hatta utanmadan bugün ne yiyeceğiz diye sordular karnım burnumda yemek yaptım hergün onlara doğumdan sonra yerimiz olmadığını göre göre kalmak istedi bizim oturduğumuz şehri çok sever kendileri sırf gezmek için. Allah düşüncesiz bencil insanlardan korusun hepimizi amin

65 yaş hiç de yaşlı kategorisinde değil.benim babam hayatta değil annem doğumuma gayet de tek başına geldi 7 saat yoldan:) ha tek başına gelemeyecek kadar hasta ve yaşlıysa fizyolojik olarak lohusa insanın yanına en az 3 ay geçmeden gelmesinler
Planlanan doğum şekli normal olabilir ama sezeryanla olursa daha zor olur sizin için.hos artık normal doğumlarda da dikiş vs olabiliyor

Herkes farklidir ama ben iyilesememistim.dikislerim atmisti surekli kosturmaktan

Dediginiz gibi olmuyor benim oglum dort bucuk yasinda bende sezeryan oldun uc saat sonra nornal hayatima dondum kendinizi korkutmayin. Ama emziriyorsun sutun gelsin diyr dinlenmek istiyorsun o zaman yataj odasinda kalinir gecelikle gezmek istiyorsun falan iyi olur ben yapmafim aklim olsa yapardim gerci. Bir de dogum sonrasi depresyoba daha musait oluyor beyin o yuzden kendinizi yatak odasina hapsetmeyin

Ben 3 günlük doğum yaptığımda gelmişti kv ve kp normal yapmıstım doğumu.rezillikti resmen sadece bu kadar diyorum hatırladıkça o günlerde yaşadıklarımı hala sinirlenirim bozuluyor ve hala eşimle tartışma sebeplerimin arasındardır babana gelme diyemedin diye. İmkanınız varsa kırmadan söyleyin daha gec gelsinler veya kp gelmesin uygun değil gelmesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…