Lohusalıkta kayınbabanın gelmesi

Aman gelseler bi dert gelmeseler bi dert gelmeseler torunlarını görmeye gelmediler deriz gelseler yok eziyet şimdi mantıklı düşün 7-8 saatlik yol iki günlüğüne gidep gelecek değil sende biraz naza çek kendini ağrım sızım var de gerekirse rol yap baktılarki rahat edemiyorlar giderler zaten huzursuz olsan torunumuzu bize sevdirmedi diye eşinin başına ekşirler en iyisi kimsesizler yurdundan evlenmek galiba

65 yas yasli degil ki, orta yas sayiliyor hatta. Siz zaten dogumdan sonra ne kadar buyuk operasyon gecirmis olursaniz olun bir odada kapali sekilde yatamazsiniz,bebeginizi o istedikce emzirin, kimseye kulak asmayin. İnsan dogumdan sonra 20 gun yatmaz,40i cikinca bebeklere sihirli degnek de degmez,degisen bir sey olmaz yani dugmesi yok bunlarin 40tan sonra rolantiye alinmiyor.

Siz kendi isinizi gorecek kadar ayakta olsaniz yeter,kv kp geliyorsa herhalde ne yiyeceklerini de dusunmuslerdir,kimse yeni dogum yapmis haliyle oturup davet sofralari kurmaz

arkadaslar dogumdan sonra ne kadar cabuk ayaga kalkıp hareket edersenız okadar cabuk ıyılesıyorsunuz
dogumdan sonra yatmak pek mumkun olmuyor zaten bebegın altını degıs emzır gazını cıkarttır uyut altını degıs emzır gazını cıkarttır uyut bunu gun ıcınde yaklasık 10 kere yapınca gun bıtıyor ve oturup yatabılmek mumkun olmuyor
kayınvalıde yemek yapar yer supurur kayınpeder alısverıs yapar sız evde cocukla ılgılenırsınız

ne guzel sızınle ılgılenen var benım kımsem yoktu

Valla aynı muhabbet geçti biz de de erkek adamın yeni Doğum yapmış kadının evinde ne işi varmış.Kafana göre yatıp kalkarsın uzandığın yerden tv izlersin falan ben kesinlikle istemedim eşime annen annemle gelip gidecek dedim.Gelin ayağa kalkacak nasılsa onlar gezecek ben hem çocukla uğraşıcam bi de onların yemekleriyle hizmetiyle oldu canım velhasıl annemle geldi gitti iyi ki de annemle gelmiş lohusa varmış karşımda demedi yaptı yapacağını ama annemden de aldı ağzının payını!kayınbabanda sonra görsün bebeğine işi var lohusa kadının evinde

Ben sezeryan sonrası 3.gün dışarıda gezebiliyodum. Ağrılar 5 6 gün sürüyor ama öyle haftalarca yatılmıyor. Eve gelenler kim olursa olsun sizden hizmet beklememeli yardımcı olmalı olmuyorsa siz de yapmayın. Hatta Bi arkadaş yazmış onun dediği gibi kaynananızı arayın annem gidince nasıl yapıcam diye çok üzülüyordum senin gelmen çok iyi olacak deyin. Kp konusunda bişey diyemicem herkesin görüşü farklı ben Kp nin yanında da emziririm yani üstüme bir örtü ile sıkıntı yaşamadım. Ama siz emzirme zamanı odanıza geçebilirsiniz.

65 yaşında çokta yaşlı değil ama iş yemek yapmak işlerine gelmiyor kv hanımların
evlerinde kim yapıyor işlerini ,
valla annen mumkunse biraz daha kalsın
eşinde daha toparlanmadı yemek temizlik işlerini kv yapıyor
derse onlar zaten gelmek istemezler hemen merak etme ,

ayyy daha yeni bam dan çıktım neyse birşey demeden kaçıyorum

yatak odanıza girin ve bebeğinizle ilgilenin. Oğlum 4.5 aylık şuanda ve ilk 40 gün kendime gelemedim hoş hala kendimde değilim. Malesef her yer süt olacak sürekli emzirmemiz gerek ilk zamanlar. Normal bile olsa kadın için ilk 2 hafta zaten zor geçiyor anca toparlanıcaz.
Tam 38 günlük falandık kayınpederim geldi. Bir de hizmet bekliyor yemek yicek yatak hazirlancak su cay meyve boğazıda hiç durmuyor maşallah. Deli oldum buraya konu bile acmıştım. Bide eşime şikayet ediyordu. Nasıl sinir bozucu günlerdi. Gece uyumuyorsun gündüz dinlenemiyorsun dertler sorunlar alışma süreci.

Gözünüzü korkutmak istemem ama çok zor olur sizin için. Imkanınız varsa eşinizle konuşsanız ya kv tek gelsin ya da 40 çıktıktan sonra gelsinler.

Ilk dönem hep uyuyorlar zaten sevilmez öpülmezde minicik bebek. Siz de bebeginiz de toparlanır.

Eşinize sürekli üstünüzün ıslanacağından sütlerin akacağından bahsedin. Normal ya da sezeryan dikişleri oluyor ve ister istemez oturup kalkmak zor olacak. Canınız çok yanmaz ama seri hareket edemezsiniz.
Hizmette edemezsiniz. Hele bebeğiniz gazlı olursa çok zor olur.

Sağ sağlim bir avazda kurtulun kavuşun yavrunuza inşallah. Rabbim kolay bir doğum nasip etsin inşallah.

Normal doğum olursa fiziksel olarak 15 günde çok rahat toparlarsınız..ama tabii bebek olacak onunla ilgilenmeniz gerekecek..misafir ağırlayacak zamanınız olmayacak.yemeğe temizliğe el atıcaklar mecburen..kendini bilen insanlarsa zaten sizden beklentiye girmez yardımcı olmaya çalışırlar..şimdiden bunları düşünüp sıkmayın canınızı en güzle günlerinizin tadını çıkarmaya çalışın..

Benip kp de 40lıyken gelmez bi uğrar gözün aydın der kaçar hadi benle konuşsa bebeğe bakmaz zaten babam da aksine doğar doğmaz sever

Kv evinde pişiriyo nasılsa pişirsin ne yiyecekse sende ev sobalı değilse korkma gider diğer odada emzirirsin herşey olur gider dert etme bebişin sağ salim doğsun da

yanlis anlamayin tabiki bebeginizle ayni ododa durun is yapmayin ama sezeryan tuvalete bile gidemeyecek bir durum yaratmiyor kendinizi psikolojik olarak böyle hazirlamayin o döneme demek istedim sadece

benim kayinbabamda 3 gun kaldi yanimizda kaynanami birakip gitti ama bizimkiler yemeginide temizliginide krndi yapti
yinede annenizi yollamasaniz olmazmi ben annemi onlar geldigindede yollamadim

Yine sizinkiler 10 gün kalıcaklarmiş dua et

Benim kvler
Doğumdan 2 ay önce gelip
Bebek 6 aylik olana kadar yanimda kalmayı planlıyor :)

Bebekte onun odasında olucakmış o bakicakmış :)

Şimdiden bana bunları defalarca söylüyerek stresini yaşatiyolar

Yakında büyük bi kavga cikicak gibime geliyor bu konuyla ilgili...

Eşim doğuma annemle babam gelir dedi geçenlerde
ben de baban gelmesin rahat edemem dedim
gerekirse kv deme de söylerim
erkek adamın ne işi var anlamam yani cok buyuk sacmalık

eşine güzellikle söyle sen de
rahat edemeyeceğini , kanaman olacağını vs vs anlat
kp düşünmese bile kv düşünmesi gerek ne kadar anlayışsız insanlar

kuzenimin evinde kp i doğum öncesi 2 ay doğum sonrası 5 ay kaldı.
saçmalığın zirvesi

ohhh suyundan da.. Bence o kavga ne kadar erken o kadar iyi. Tabi eşiniz çözümlüycek bi adamsa o halletsin yoksa mecbur cıngar çıkacak.

Bebek onun odasında kalcakmışmış, lohusa tacı gecelik falan da ayarlayalım bari deseydiniz keşke.

şaka mı bu

65 yaslı bir yas değil bi zahmet yemegi temizliği yapsın
Kayınbabanızda zaten yatak odanıza gelmez diye tahmin ediyorum ama illaki rahat edemeyeceksinidir salonda ortalıkta

Eşim gelmeyin diyor hatta ben bile söyledim anlamak istemiyolar

Ama onlar habersiz çat diye gelir

bizde anlaştik eşimle dogumdan sonra 2 hafta kalsınlar sonra biletlerini alıp yollucak eşim dayanamam daha fazlasına

Eviniz musaitse gelsinler,
eviniz kucukse kv bile biraz gec gelse daha iyi olur.

Benim evim buyuk oldugu icin ben misafirden hic rahatsiz olmadim,
gelen misafir benim ve bebegin bulundugu odaya 5-10 dakikaligina girdi hep sadece.
ben de yanliz canim sikilinca onlarin yanina gittim, degisiklik oldu bana da guzel oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…