Lütfen bilgisi olan insanlar fikir versinler

Konu çok tuhaf. Çocuğun bir yerlerinin morarması normal ama aklınıza doğrudan kreşin gelmesi biraz enteresan. Şüphelenmenize sebep bir olay oldu mu? Başka ailelerle hiç görüştünüz mü? Çok zor geldi bana bu ihtimal ama yine de imkansız değil tabi. Çocuğunuz konuşamasa da bir şekilde anlatır herhalde durumu, kaç aylık?
 
21 aylık krese vermeden once bakarim hep kontrol ederim vucudunu kresten geldi ve morluklari gordum o yuzden kreste olduguna eminim ogretmeninin dustu vs. Dememesi yada arkadaslariyla itisti dememesi beni rahatsız etti hersey yolunda gibi davranmasi yani morluklarda baya büyük o morluklar olusacak ve ogretmen farketmeyecek normal degil o yuzden supheleniyorum
 
Yarın yüz yüze soracagim nasil oldugunu

Bacakta morluk birbirini tekmele koşarken düşme vs şekillerle makul ama kolda çekme sert tutma falan olmalı sırta gelince bayağı vurulmuş olması lazım yada çok sert düşmesi. Ama düşme ile hem kol bacak hem sırt aynı anda nasıl morarsın bilemedim.
Umarım düşündüğünüz gibi birşey olmamıştır çocuk kavgasıdır inşallah. Tabi bu da olmaması gereken bir durum ama korktuğunuz gibi değildir inşallah.
 
Çocuğu acile götürüp darp raporu alın. Adli bildirim yapılır ve durum nöbetçi savcıya intikal eder. Siz de ifadenizi verirsiniz, sorumlular da. Belki çok basit bir açıklaması vardır ama çocuğun tavrı akla başka bir şey olabileceğini getiriyor. Bırakın olay büyüsün. Siz herkesten önce o çocuğa karşı sorumlusunuz.
 
Bence darp raporu almalısınız yani en azından bir bilirkişi olarak doktor raporu olursa bu derece bir darpı nasıl görmezsiniz deyip hesap sorabilirsiniz ayrıca çocuk itişmesi olup olmadığıda çıkar çocuklar itişirken nedelermiş acaba 21 aylık çocuklar uzun zaman bir arada yalnız kalamaz kalmamalı
 
Öncelikle doktora gidin.

Bazı morluklar vitamin eksikliklerinden bile oluşabilir.

Ancak bir günde hepsi olduysa darp olup olmadığını zaten hekimler anlar ve raporu alır oracıkta da hemen adli başvurunuzu yaparsınız.

Çocuğunuzda son dönem korku gibi şeyler oldu mu?

Güvenlik kamerası var mı okulda?

Önceden okula duyurursanız okulun kameraları bozulur(!) o günü göremezsiniz. O yüzden direk emniyet ilgilensin.
 
Anlıyorum, inşallah korktuğunuz gibi değildir. Prosedür nasıl işliyor bilmiyorum ama önce bir doktora gösterin, raporunuzu alın. Sonra gidip kreşle görüşün, tavırlarına bakarsınız az çok anlaşılır herhalde ne olduğu. Raporu ona göre kullanırsınız şikayet vs gibi durumlar için. Allah korusun inşallah şiddet falan yoktur.
 
Ben staj yaparken o gun okula gitmemistim sinif ogretmeni bilgisayarda bir seye bakarken cocuk dolabin ustune cikip dusmus. Gorseydiniz sanki biri gozune yuzune yumruk atmis gibi mos mordu. Allah'tan annesi çok anlayisli bir kadindi da "olur oyle seyler" demis. Oncelikle konusun derim, cocuklar kendilerini hirpaliyor, birbirleriyle oynarken ve birbirlerini de. Cocuk zaten tepki verir ogretmenler bir sey yapsa gorunce oradan anlasilir. Once konusun sirtinda da olabilir bacaklarinda da sasiracak bir durum yok korkmakta haklisiniz once sorun.
 
Son düzenleme:
21 aylik cocugun henuz konusamamasi normal. Siz neden endise ettiniz bu konuda? Benim oglum da 22 aylik. Bircok sozcugu soyler. Bir kismini sadece ben anlarim, bir kismi baskalarina da anlasilir. Fakat cumle kuramaz, ya da boyle bir olay basina gelse anlatamaz. Oncelikle baska bir gozleminiz yoksa bunun normal oldugunu bilin.

Morluk konusunda insallah tahmin ettiginiz sey degildir. Kiyamam yavruma. Gecmis olsun.
 
Yarın sabah doktora gidip bir rapor alın, ardından okula gidip kamera kayıtlarını isteyin.
Bu kayıtları isterken doktora gittiğinizden vs bahsetmeyin, çocuğun orası burası mor, nasıl oldu nasıl düştü bakmak istiyorum diye güzellikle konuşun.
Sonrası zaten belli olacaktır.
 
Çocuğunuz kaç yaşında?
Kreşe gitmek istiyor mu nasıl bir tavır sergiliyor? Çocuğunuzu tanıyorsunuz eğer bir zorbalık varsa çocuktan anlaşılır.Ornek vereyim benim kızim bebek sınıfından bir üst sınıfa atlatmışti 2.5 yaşındayken giderken ağlamaya başladı.Oncesinde çok mutluydu sonra bu şekilde olunca takip ettim.Oyle dayak izi yoktu ama akran zorbalığina maruz kaldığını farkettim ve kresten aldım.Sonucta öğretmenleri ilgilenip olaya müdahale etmeliydi
 
Doğrudan en yakın karakola da gidebilirsiniz. Kamera kayıtlarını size vermekle yükümlü değiller, gidip bizzat siz isterseniz delil karartmak için zaman tanımış olursunuz. Görüntüleri kovuşturmayı yapacak olan savcı yazıyla talep edecektir, o zamana kadar haberleri olmasın.
 
ayrica sabah diger velilerle hemen konusun.
onların çocuklarında da var mi bu morluklar.
varsa hep beraber hukuki yollara başvurursunuz.
 
Kimseyle konuşmadan önce karakola yada doktora gidip darp raporu alın sonra okulla konusun kaçınıyor gecistiriyorlarsa şikayetçi olun olayın olduğu günün tarihi belli olduğu için delil karartamazlar bu daha büyük suç zaten inşallah darp değildir ama moraracak kadar düşme çarpma yada kavga olsa öğretmen söylemez mi
Eğer çocuğu dövdülerse Allah belalarını versin asabım bozuldu ya
 
Çok canım sıkıldı, olay netleşince lütfen burdan bizi de bilgilendirir misinz? Bu arada yerinizde olsam yarın ilk iş darp raporu alırım. Ayrıca 21 aylık bebeğin konuşamaması çok normal, boşuna tedirgin olmayın bu konuda.
 
Cok gecmis olsun arkadaslara katiliyorum hemen darp raporu alin ne olur ne olmaz sonrasinsa krese gidip hesabini sorun cocuk dustuyse bile demek ki sert dusmus ve aileye mutlaka bilgi verilmelidir. Insan anne babasina emanet ettiginde bile bu bilgiyi ogrenmek ister. Mutlaka kamera kayitlarina bakin vermek istemezlerse hukuki yollara basvuracaginizi acik acik soyleyin darpta olsa cocuk dusse de ihmal var sikayet edilmesi gerekir.
 
darp raporu nedir allahaşkına ya. benim yeğenimin her yerinde morluk var, durduğu yerde 10 kere duşuyor, göz altı dahi mor oluyor çocuğun duşmekten.
sanki çocuğu dayak yerken yakalamışlar gibi herkes darp raporu demiş. bir avukat bilgi versin bari bu konuda.

önce okulla mudurle konuşun, öğretmeni çocuğun morlukları oluşurken nerdeymiş sorun, guvenlik kamerasına bakın ama olayı bilmeden duruma vakıf olmadan bundan önce hastaneye gidip hemen darp raporu almak gibi bir şey yapmayın. eğer duruma vakıf olamıyorsanız, şupheleniyorsanız yine alın ama bu aşamalardan önce gitmek bence çok saçma.
 
Son düzenleme:
Morluklar nerede? Diz altındaysa düşmedendir.

Benim çocuğa sürekli bakmama rağmen bacakları hep morluk. Öğretmenler farketmemiş olabilir.
 
Gecikmeden darp raporu alın lutfen
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…