Lütfen bilgisi olan insanlar fikir versinler

Bi gün kolunda başka bir gün bacağında olur anlatım sırtında olması ve bunların hepsinin aynı anda olması normal değil ben ev hanımıyım oğluma kendim bakmama rağmen hergün niyeti morarırdı okula başlayıncada öyle oldu akranlarıyla tekmelerlerdi birbirlerini ama sıttaki morluk ve hepsinin bir anda olması düşündürücü

ben okulla önce konuşsun, guvenlik kamerasına bakmak istesin, öğretmenin biraz ustune gitsin, eğer tatmin olamazsa darp raporu vs uğraşsın diyorum. belki duşmuştur, belki başka bir şey olmuştur, bir sınıf arkadaşı itmiştir belki. guvenlik kamerasından görebilir. eğer cidden bir istismar veya ihmal varsa zaten alsın darp raporunu.

ama sanki tekme tokat dövulmesine şahit olunmuş gibi bu aşamaların atlanarak darp raporu alınması bana saçma geliyor.

Tamam haklısın ama o morluklar hafifleyince geçerliliği kalmıyor iki gün sonraya hafifleyecek tarzdadır zaten eğer zora koşarsa raporun tarihi belli olacak fotoğrafla kanıtlı olacak

Ayni olay sizin basiniza gelip de iciniz bulansa akliniz karissa boyle sakin ve sagduyulu olabilecek misiniz acaba? Hangi dunyada yasiyorsunuz hic mi haber izlemiyorsunuz? Velilerden sıkıstiran oldu mu hemen ya kamera bozulmus oluyor ya da cirkeflesiyorlar surpriz degil ki bu. Baskin basanindir yapmak lazim. Yan cizme ihtimallerini ortadan kaldirmak lazim.

Kolu, bacağı, sırtı aynı anda olmuşsa ya şiddete uğramıştır ya da düşmüştür.
Sırtında, kolunda, bacağında aynı anda ize sebep olacak bir düşmeyi yine veliye bildirmeleri gerekiyordu. Ağır ihmal var. Bu çocuğa birşey olsa hesabını kim verecek, tabiki darp raporu alınmalı, en azından bir doktor görmeli. Bu insanlar çocuklarını ağaçtan alıp büyütmüyor sonuçta, canlarından bir parça tabiki büyütmeleri normal.

Benimde çok sıkıldı hemen doktoruna attım fotoğrafları zaten görmedi büyük ihtimal uyuyordur yarın erkenden görüp cevaplar darp olabilir mi bu diye sordum sabah ilk iş onunla konuşmak görüşünü almak ve okula gitmek olacak bakalim ne cevap verecekler bu duruma eğer geçiştirmeye kalkarlarsa direkt avukatı arayacağım olayın sıcağıyla elim ayağım titredi ama sizin yazdıklarınızla kafamda bir seyler oturdu az biraz sağolun konuşamayan kendini ifade edemeyen şiddete karşı koyamayan bir bebeğe şiddet uygulayan hasta ruhludur umarım böyle birine emanet etmemişimdir çocuğumu

Eğer bir darp olayı varsa yarın kreşe gitmek istemeyecektir,belki bu bir ip ucu olabilir.

İnşallah korktuğumuz gibi değildir ve biz paniklemiş olalım önlem herzaman iyidir sonucu bildirin ki bilgilenmiş olalım bilmediklerimiz hakkında Allah yardımcınız olsun

çocukta travma izleri,her ne olursa olsun adli vaka kabul edilmeli rapor düzenlenmelidir.

yani siz acile götürürseniz çocuğunuzu,istersen kaydıraktan düşmüş olsun,yine de tutanak tutulur ve rapor yazılır.

izler kaybolmadan bir an evvel gidin.

Bence hemen gidin götürün hastaneye.. Durumu anlatın doktor bakınca zaten az çok anlıyor vurma mı düşme mi gibisinden..

Daha sonra bir pedegog ile görüşün bence.. Konuşmasa da bir şekilde iletişim kurup anlayabilir..

Umarım şiddet falan yoktur.. Eğer öyle bir durum varsa dar edin onlara dünyayı

Çocuğu dövmüşler mi? Gece gece kan beynime sıçradı. Pedagoga götürseniz, konuşmasa bile çocuklar onlar anlayıp çözüyor durumu. Çok üzüldüm. Bir arkadaş yazmış, okula belli etmeden yapın demiş kameralar bozuluverir demiş bende katılıyorum kimseyi uyandırmadan yapın.

Doktoru dönüş yaptı sağolsun görünce acil diye döndüm dedi poliklinik beklemeyin izler tazeyken yarın sabah ilk iş acile gidin doktor düşme mi yoksa darp mı olduğunu anlar acilde tutanak tutulursa darp diye zaten direkt kamu davasına dönüşür dedi devlet peşini bırakmaz çocuk oldugu icin dedi ama darp degil dusme vs. Ise yinede ihmal var onu kreşle gorusursunuz artık dedi ilk iş doktora gitmekteki amaç emin olmak yoksa insanları zan altında bırakmak olurmuş eğer darp yoksa çünkü bilmiyoruz ne olduğunu fotoğraflardan bunu belirlemek zor çıplak gözle bakmak gerekir fakat sırtta ki morluk darp gibi geldi bana tabi cocuklarda vurmus olabilir dedi

Acile gittiniz mi.peki? Ne dediler?

Lütfen kreşle konuşmadan önce acilen darp raporu alın. Konuşursanız o güne ait kamera kayıtları silinir.

Kaç yaşında yavrum? Kendisine sorsanız sakince, annecim buraların nasıl uf oldu deseniz? Cevap vermese bile anlarsınız halinden tavrından. Off bir şey demek istemiyorum ya. Çocuklara dokunanlar nefes alamasa keşke.

Hemen darp raporu alın. Daha sonra okulun kamera kayıtlarının incelenmesini isteyin. Morluklar çok normal bir yerde değil. Uzmandanda yardım alın çocuk belki konuşur birşey varsa

Konuşmuyor derken hiç kelime yokmu çocukta 21 ay kres için çok küçük doktor neden kreş önerdi okadar küçük çocuklara oyunda oynatilmaz etkinlikte yaptırılmaz gördüğümu söylüyorum bı odada oynuyorlar öğretmen bırakıp çıktıysa büyük çocuklar varsa dayak yemiş olabilir görüntüleri izleyin onunla bol bol konuşun anlatın anlatin hiç susmayin baba anne beraber konuşun disari çıkın herşeyi anlatın mutlaka faydası olur resimli kitaplar alın yaşına uygun resimlere baksın anlatın aynı hikâye defalarca anlatılır çok faydası olur parmak oyunları öğrenin internetten çok var gözüne bakarak yapın zamanla oda yapar yok doktor hareketlerinden şüphelendi Allah korusun otizm belirtileri var oyuzden kreş dendi diyosaniz gecikmeden özel eğitim öğretmeni bulun durumu yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım bilmeden tahmini yazdim

konu rüyalarıma kadar girdi kızını yakında kreşe verecek biri olarak
Ne yaptın Sevgili hillse çok merak ettim gelişmeleri bizlere aktarır mısın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…