- Konu Sahibi Dertlipande
-
Anasının baskısının altında ezilen bı bebiş dahaMerhaba Hanımlarnişanlımla konuştuğumuz bir konuyu size danışmak için üye oldum. 7 aydır nişanlıyım evlilik için de bi o kadar vakit var bazı sebeplerle. İyi ki de var düşünmek için vaktim var diye seviniyorum. Nişanlım bey bana yakın bir vakitte kendi ailene benim ailemden fazla gidemezsin her işin bir raconu vardır
Nokta! şeklinde bir söylemde bulundu. Kendisi uzağa gidiyor çalışmaya ancak sık sık geliyor her hafta sonu. O evde olmadığında evlenince bende sürekli evde tek başıma kalamam aileme giderim diyordum elbette onun ailesini de ihmal etmeyeceğim şekilde olacaktı bu inşallah. ama artık kendi ailene bir gittin bize iki üç gideceksin sözü beni iğrendirdi nişan atma derecesindeyim
Gerçekten öyle şok içindeyim bende kaç gündür midem bulanıyor strestenEe birden bire mi değişti bu adam?
Annesi çok hanım bir kadın ama birinden akıl aldı annesi olduğunu düşünmüyorum yine de. Ataerkil toplum yapısı işte maalesef genel olarak erkekler böyleAnasının baskısının altında ezilen bı bebiş dahaçok istiyorsa gitsin kendi. Sen gayet mantıklı düşünüyorsun sonuçta ailesinide ihmal etmem diyerek ama nişanlın yüzde yüz eminim anasının şimdiden verdiği akılları senin üstünde baskı yaratmaya başlamış. Böyle şeyleri önceden dile getiren biri ilerde ciddi anlamda bunun kavgasınida yapacaktır. Verecek akıl belli. Kendinden taviz verme
Yani öncesinde kıskanç,baskıcı,aileci değil miydi?Hep mi sakladı kendini?Gerçekten öyle şok içindeyim bende kaç gündür midem bulanıyor stresten
Sizde işte artık yorulmuşsunuz insan ailesine gitmeyi istemezmi o hale getiriyorlar insanı böyle sinir sahibi edip bırakıyorlarŞimdi böyle söylüyorsa evlenince baya sorun olur aranızda, birde ailesinde böyle bir sorun yaşanmıştır illa ki böyle konuşuyor. Ben evlenmeden önce eltimin ailesine sık gitmesi çok sorun olmuş. Evlendiğimde bunun acısını ben çektim. Eşim sorun çıkarıyordu, iki gün dedin üç gün kaldın, yok üç dedin dört gün kaldın hesabı yapıyordu. Ama şimdi sizi annene birakayim tatilde biraz kalın diyor ,ben gitmiyorum
Allah ın izniyle olana kadar peşindeyim eğitimin atanmanın o konuda ailem zaten taviz verdirmiyor. Aileme karşı da tavırlı olur böylece diye de endişem var kıskanç birisi senden önce onlar vardı yallah sana diyesi geliyor insanın da aah aileler arada olmasaYani öncesinde kıskanç,baskıcı,aileci değil miydi?Hep mi sakladı kendini?
Bakın emeklerim der,seviyorum der evlenirsiniz belki bilemiyorum ama muhakkak çalışma konusunda taviz vermeyin.Amacı sizi kendine muhtaç bırakmak.İki gün sonra çocuk olur,çalışamaz,ben ne dersem o olur diyecek ve ailenize bile göndermeyecek bir potansiyeli var nişanlınızın.
Allah muhafaza şu zamanda manyak biriyle hiç uğraşamamEee kuzum belli ki bebeleri sorunlu biri sana kakalamaya çalışıyorlardır hiç istemiyorlarsa ayrılmanızı.
Çok doğru yazmışsınız aynılarını aileme söyledim olmaz bu çocuktan diye bakalım biraz bekleyeceğim geri adım atmadanBunu diyen adamın ağzına tükürürüm.
27 yaşındasınız, kimseden izin alacak onay bekleyecek değilsiniz.
Raconuna başlatmasın.
Yönetmek istiyorsa gitsin çoban olsun.
Bu zekayla yönetici müdür falan olamaz.
Ayrılmanız en doğrusu.
Gördüm okudum boşananlar boşanma eşiğinde olanlar sırf bu sebepleBunlar büyük problemler.Aileci,kıskanç,sürekli kendini haklı gören nişanlı.Evlenince daha kötü oluyor demeye geldim.Biraz forumda gezerseniz görürsünüz.
Onu da beklerim ondan kimseye güven kalmadıBen racon kesmem kafa keserim diyecek utanmasa ya
Nokta mı. Kaçın bence.Merhaba Hanımlarnişanlımla konuştuğumuz bir konuyu size danışmak için üye oldum. 7 aydır nişanlıyım evlilik için de bi o kadar vakit var bazı sebeplerle. İyi ki de var düşünmek için vaktim var diye seviniyorum. Nişanlım bey bana yakın bir vakitte kendi ailene benim ailemden fazla gidemezsin her işin bir raconu vardır
Nokta! şeklinde bir söylemde bulundu. Kendisi uzağa gidiyor çalışmaya ancak sık sık geliyor her hafta sonu. O evde olmadığında evlenince bende sürekli evde tek başıma kalamam aileme giderim diyordum elbette onun ailesini de ihmal etmeyeceğim şekilde olacaktı bu inşallah. ama artık kendi ailene bir gittin bize iki üç gideceksin sözü beni iğrendirdi nişan atma derecesindeyim
Umarım benim ki de alır boyunun ölçüsünüBenim eski nişanlım da bana neler dedi neler yaptı en sonunda aldı boyunun ölçüsünü
Ona böyle düşündüren annesinden başka biri asla olamaz. Kadının oğluna davranış biçimi bir erkeğin zihnine yön verir. Alenen demese bile annesi davranışlarıyla oğlunu kendine tutsak kılmış.Annesi çok hanım bir kadın ama birinden akıl aldı annesi olduğunu düşünmüyorum yine de. Ataerkil toplum yapısı işte maalesef genel olarak erkekler böyle
Bir şans ver ne ya kek yapmak mı bu kır iki yumurta olmadı üç yaparsın. Nasıl şans vereceksin evlenerek mı bu seferde boşanma diye beynini yerler.Kesinlikle öyle ama onun ailesi benim ailem bir şans ver diyor ama karşımdaki de kendini haklı görüyor
Bu adam atansanızda maaş kartınızı alır elinizden.Kendine köle arıyor çünküBen öğretmenlik okuyorum son senem kpss çalışmam lazım ama atanmam konusında da birşeyler söyledi bir sene de atanamazsan yok iki de de olmazsa falan diye dedim ki olana kadar devam. Destek değil yani sıkıntı o
Evet ailesinde ki kadınlar sizin dediğiniz gibi belli bir yaşam tarzında. erkekten biryere gitmek için izin almak. Bizde izin yok haberleri olur o kadar öyle alışmışım hayat düzenim yerle bir olacakOna böyle düşündüren annesinden başka biri asla olamaz. Kadının oğluna davranış biçimi bir erkeğin zihnine yön verir. Alenen demese bile annesi davranışlarıyla oğlunu kendine tutsak kılmış.
Ayy bam telime dokundunBu adam atansanızda maaş kartınızı alır elinizden.Kendine köle arıyor çünkü
ya daha evlenmeden bile ana babasının evinde kalma hayali kuranda çok makul değil bence evlenmek içinBöyle kurallar koyan adamla kesinlikle evlenmezdim
Eşyalar herşey alındı eksik birşey kalmadı diyebilirim düğüne çok var ama erkenden aldık aileler o denli ayrılmayacağımıza eminler yıllardır ayrılmamıştık. Nişan atamıyorum ki bırak boşanmayıBir şans ver ne ya kek yapmak mı bu kır iki yumurta olmadı üç yaparsın. Nasıl şans vereceksin evlenerek mı bu seferde boşanma diye beynini yerler.
Hakkınızda hayırlı olsun ama görünen köy de kılavuz istemez bu evlilik pek hayırlı gibi durmuyor. Satarsınız aldığınız eşyaları, annenizden başlayın belki daha kolay ilerler.Eşyalar herşey alındı eksik birşey kalmadı diyebilirim düğüne çok var ama erkenden aldık aileler o denli ayrılmayacağımıza eminler yıllardır ayrılmamıştık. Nişan atamıyorum ki bırak boşanmayı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?