- 8 Mart 2011
- 25.897
- 28.124
- 798
- Konu Sahibi golden_rose
-
bu konu da seni benim aydınlatmam daha doğru olur sanki. hayatımda bundan sonra hiç bişey normal gidişatında gitmeyecek. sevdiğim adamla allahın izni ile evleneceğim zaten sorun yok. ben ileriyi düşünüyorum. anadoluda bu tür olaylar malesef hoş karşılanmıyor hatta ve hatta hiç hoş karşılanmıyor ve tabi aile yapısı da önemli. sevdiğim adam ve benim açımdan zaten bir sorun yok. ama evlendiğimiz zaman ilk gecede (gerdek) kan görmek isteyecekler bunu çok iyi biliyorum çünkü adet bizim buralarda. olur da o kanı gösteremezsem benim korkum. ( kan dökmek kolay demeyin biliyorum kolay olmasına kolay ama bunun bi ayarı vardır sonucunda tecrübeli insanlar bakacak ayarını da geçtim o çarşafta görülen kanın yırtılma zarı olmadığı anlaşıldığı zaman en mutlu günlerimizin zehir zemberek geçeceğini de biliyorum)
canım inşallah düşündüğün gibidir.. ama davranışı bana pek güven vermedi. tüm ihtimalleri değerlendirmesi gerekirdi. daha önce de söyledim. yoktur öyle şey diye teselli etmek olmaz.. olursa da senin yanındayım dedi mi? hı bunu dese bile terkedenler var.. sözlünü tenzih ediyorum. öyle biri olmayabilir..
bence dr a gidince yırtılmış diyorsa diktirin.. sanırım bir kalıcısı var bir de yakın gerdek zamanında olan var.. sen kalıcısından yaptır.. ne olur ne olmaz.. güvenme.. hem böylelikle sana nikahtan önce yaklaşırken daha dikkatli olur.. böylelikle çarşaf olayı olursa garantiye almış olursun..
dr a bunu sor çekinme... sonra pişman olursun..
mağdem kan görmeyi bu kadar inceliyorlar istiyorlar unutma eşine bulaşanı da sürün çarşafa..
sen kendini üzme.. sözlünü diktirmeye ikna et..
canım inşallah düşündüğün gibidir.. ama davranışı bana pek güven vermedi. tüm ihtimalleri değerlendirmesi gerekirdi. daha önce de söyledim. yoktur öyle şey diye teselli etmek olmaz.. olursa da senin yanındayım dedi mi? hı bunu dese bile terkedenler var.. sözlünü tenzih ediyorum. öyle biri olmayabilir..
bence dr a gidince yırtılmış diyorsa diktirin.. ne olur ne olmaz.. güvenme.. hem böylelikle sana nikahtan önce yaklaşırken daha dikkatli olur.. böylelikle çarşaf olayı olursa garantiye almış olursun..
dr a bunu sor çekinme... iyice öğren sonra pişman olursun..
mağdem kan görmeyi bu kadar inceliyorlar istiyorlar unutma eşine bulaşanı da sürün çarşafa..
bence dr a gidince yırtılmış diyorsa diktirin.. ne olur ne olmaz.. güvenme.. hem böylelikle sana nikahtan önce yaklaşırken daha dikkatli olur.. böylelikle çarşaf olayı olursa garantiye almış olursun..
dr a bunu sor çekinme... iyice öğren sonra pişman olursun..
ne kadar etik dışı bir tavsiye! kalıcısı, gerdeğe yakın olanı falan..
bu işi yapabilecek yapıdaysa arkasında durmalı insan her şeyi nasıl özgürce özgür iradesiyle yaşıyorsa nasıl olsa diktiririm diye düşünerek yaparsa ahlak daha önemlisi de etik denen bir şey kalmaz. bu çocukla evlenemedi diyelim. kalıcı olan zarla başkasıyla evlenirse doğru mu olanlar? hatta hasbel kader senin yakınla evlendi diyelim.. nasıl yorumlarsın??
zar insan ahlakında konuşulacak en son konudur.. olur ya da olmaz herkesin kendi kararı. ama arkasında duracaksa ben her yolda arkasındayım o kişinin. ama hile varsa işin içinde akım almıyor.
[sıze=3]
bu nasıl bir düşüncedir ya, ne kadar normalmiş gibi açıklamışsınız,
kimsenin davranışını sorgulamak bize düşmez, fakat neden diktirsin acaba?
Sırf aile çarşafta kan görsün diye mi?[/sıze]
etik ne sence? gencecik bir kızın cinsel ilişkiye girmesi bazı yaşamlarda sağlıklı bir yaşam algınırken bazıları da böyle namus olarak görüp aşağlanması hatta öldürülmesi mi etik olan..
benim için etik olan bu genç kızın üzülmemesi.. sadece bir hatası yüzünden ki dediğim gibi hata demek belki yanlış bazıları için hayatın karartılmasına etik gözüyle bakamam..
burda bu kız evlenene kadar ki nerden bakarsan 1 sene bunun acısını yaşayacak.. utancını duyacak.. sonra ne olacak... gerdek gecesi çarşaf bekleyenlere artık sen anlatırsın birşey..
tek başına yapmadı ya bu kız. erkeğin suçu yok mu.. niye bu kız tüm suçlamalara utanmalara maruz kalsın.. tek başına..
bu mu adil olan?
arkasında dursan zaten en başta derdi.. bir şekilde aileleri ikna ederiz diye.. ama çocuk yırtılmadı deyip bunun emin olmak için dr a götürüyor..
yani mağdem arkasında duruyor dr a gidince kime ispat edecek ki... önemli olan kendinin bilmesi değil mi..
sizin söylediğiniz modern hayatları yaşayanlar için böyle. bu olayda erkek erkeklik yapmış olacak kızsa.......... yapmış olacak..
kusura bakmayın arkasında dursun o zaman biz daha önce yaptık bu işi desinler... herşey bu kadar kolaysa zaten bunu yaparlar..
yani ha bir yerini kesip vermişsin ha böyle yapmışsın önemli olan üçüncü kişileri ikna etmek değil mi..
ya da erkek desin ki ne çarşafı ya.. desin böyle deyip ikna ediyorsa ki o zaman da belki kız daha önce başkasıyla oldu diyecekler.. kız niye rezil olsun..
ama ben gördüm gerisi başkası ilgilendirmez asıl o zaman namussuzluk olur derse diyebiliyorsa ne ala..
BEN ERKEĞİN ERKEKLİK YAPMIŞ KADINLARIN NAMUSSUZ OLMUŞ SONUCU ÇIKARIP BU ETİKLİKTEN YANA OLAMAM..
erkek erkeklik yapmış olup kızın da hayatını karartmasınlar diye..
evet gerçekten etik anlayışlarımız farklıymış. acaba benim mi etik anlayışım eksik ya da hatalı yoksa senin mi?
etik olan doğru olandır.. içine hile girmemiş olandır...
diktirirse ki diktirsin o kendini ilgilendirir, bu kişiyle evlenmezse başka birine bu diktirme hikayesini anlatması etik olandır.
kusura bakma ama adetlerini bilen bir kız da esaretine azcık sahip çıksaymış madem üzülecekmiş, madem çarşaf onun namusu sayılacakmış, madem büyükleri kanı gördükten sonra o kızın namuslu olduğunu tescilleyecekmiş.. bunlar çok ağır şeyler bence... en azından kendini bilen, kendini değerli gören biri için.. kanını teşhir etmek çok ucuz bir kavram bana göre...
karşındaki erkek için diyecek bir şey bulamıyorum zaten. bence yırtılmamıştır demesi kızı da teselli edeceğinden değil, yırtıldıysa eğer uğraş dur meselesinden dolayı.. ne güzel şurada geçinip gidiyorduk şimdi yırtık zarla mı uğraşacağız meselesi..
en önemlisi burada konu sahibi o kadar emin ki bu insanla evleneceğine... ya olmazsa o zaman çok önemli olan değer yargılarını bana açıklar mısın etik açıdan?
Herkesin namusu kendini ilgilendirir bizi degil.Kız öldürülmesin ya da kişi rahat etsim diye dikilmesinide dogru bulmuyor.Oldu da ayrıldılar ne olcak o zaman?Zarını diktirdi ya vicdanı...???? KONU SAHİBİ yaptıgını aptallık olarak nitelendirmiş ama bence aptallık degil bu.........Cevresini,kendini tanıyamama.Modern hayatlarda beraberlik yasayanlar yasadıklarına sahip cıkanlar.....(erkekler)olmalı.Sende kan olmalı bendede olmalıydı dememeli...
burda konu sahıbının sordugu soruya bakın bir de cvplara bakın alakasız alakasız seyler. sordugu sorunun cvbını verın bılmıyosanız yazmayın ya konuyu dıktırmeye kadar goturmussunuz. yazık kıza zaten zor durumda bıde sıze açıklama yapmak zorunda kalıyo. ben sınır oluyorum onu dusunemıyorum bıle. konusuna gelınce umarm ınsallah yırtılmamıstır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?