lütfen yardım ! boşanayım mı ? boşanmayayım mı?

weasdbnm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2011
18
0
36
Balıkesir
slm arkadaşlar. 4 senedir düşünmekten kafayı oynatacağım.karar veremiyorum bir türlü. lütfen fikir verin bana.kısaca eşimle nasıl bir ilişkimiz olduğunu anlatayım.

aşk,özlem,tutku,- 0 -(kendisi beni hiç özlemediğini konusu geçince söyler.yaptığı savunma da kimseyi özlemiyor olması.aşık olmadıgını da söyler. suvunması aşk diye bişey yokmuş. aptallar aşık olurmus ama beni seviyomuş çünkü karısı olmuşum.)

muhabbet sohbet- 0 -(ben muhabbet etmeyi bilmiyormuşum.o bana göre çok zekiymiş.evde sadece şakalaşırız birbirimize hakaret ederek tek güldüğümüz zamanlar bunlar)

maddi durum- 10 -(benim gezmeme yememe içmeme karışmaz.genelde yemek yapmam kendisi lokantacı.ya ordan yemek getirir yada dışarıdan sipariş ederiz.araba aldı bana evime hftada 1 temizlikçi gelir)

sosyal faaliyet- 0 -(tek bir arkadasımız yok ailecek görüşebilmek için.benim var ama beğenmiyor arkadaşlarımı.en son nezaman dışarıya çıktık hatırlamıyorum bile.4 senede toplasan 20 sinema 2 ayak üstü yemek 5 gece eğlencesine gitmişizdir.1 kere bile birlikte alışverişe gitmedik.yani hep evdeyiz not:benim yaş 23 onun 30)

ilişki zaten yok gibi bişey (bu arada çocuk ta yok)

ayrıca benim en çok canımı acıtan nokta:genelde oturma odasında yatar.yanımda yattığı zamanda sabah 5-6 gibi yatağa gelir.hatta birkeresinde şehir dışından arkadaşım gelmişti yatıya ben arkadaşımla birlikte uyudum o yine oturma odasında yattı.sesimi çıkaramadım çünkü kızın yanında kavga çıkarır rezil oluruz diye.savunması da bu çok normal birsey mişş zaten yatak odası olması saçmaymış. sadece çocuk olunca ilişkiye girebilmek için işe yararmış.çiftlerin birlikte yatmasına gerek yokmuş. ayrıca tv karşısında uyumak güzelmiş.hep uyuyakalıyormuş.özellikle yanımda yatmamazlık deilmişşş.1500 gün evli kaldıgımız varsayalım 800 gün oyurma odsında 500 gün sabaha karşı olmakla birlikte yanımda 200 gün normal saatte birlikte uyumuşuzdur.ve ben bunları kafama takıp onu suçluyorum diye aptal oluyorum.)

su an boşamnaya kalksam umurunda olmaz. hatta öyle ki ben evden giderken gayet rahat filmini,programını izlemeye devam eder. hiç bozulmaz.asla kal demez git de demez.

birkaç kez boşamnaya kalkmıştım umurunda bile olmadı.ilkinde şehir dışına ailemin yanına gittim aramadı bile .eşimin aillesi beni çok sever onlar geldiler aldılar beni.bir sonrakinde yine gittim 15 gün aramadı sormadı sonra pat die geldi ve sadece annemlere beni şikayet etti.gelmesinin nedeni babasının git demesi.benim zaten bosanamayıp geri döneceğimi biliyorlarmışmış.artık ben iyice yüzsüzlük yapmayayım die o beni almaya gelmişmiş.babası istemese hayatta umurunda olmazmışım dönersem kapısı açıkmış gidersemde kapısı açık mışşş.bunları o anlatıyor bana aynen bu şekil.yani resmen kenar süsüyüm.

evde kavgayı asla o çıkarmaz.ben ondan şikayetçi olmadan benden şikayetçi olmaz.hep ben kavga çıkarırım.benden hiçbir beklentisi yok.sadece namusuna yakışır davranmam yeterli.ve kavgalarda çok kırıcıdır etmediği hakaret kalmadı heralde bana.

aaaa birde 3. ye boşanmaya kalktığımda benden tek ricası ailesine söylemememdi. her zaman olduğu gibi ailemi ziyarete gidiyorum diye gitmemi istedi.hemen 15 gün içinde boşanıp yada en azından mahkemeye çıkıp ondan sonra söyleyelim dedi.tamam dedim. gittim.ama benim ailem delirip onun ailesine söylediler tüm ısrarlarıma rağmen.falan filan onun tabiriyle gene döndüm eşşek gibi yüzsüz gibi.

boşanamama sebebim huysuz biri olmaması.ben onunla dalaşmadıkça o benimle dalaşmaz.beni kısıtlaması.koca kaprislerinin olmaması.içkisi yok .kumarı yok .gece gezmesi yok. gayet evine bağlı falan filan

boşamnak isteme sebebim de kendimi hiç değerli hissetmedim aşksız sevgisiz umursanmayan kadın olmak beni çok boğuyo kahrediyo.yani ne biliyim iç huzurum yok kendimi yalnız hissediyorum.beni kaybetmekten korkmayan hatta hiç tınlamayan bir kocam olduğunu bilmek resmen hayat enerjimi alıyor. bambaşka bir insan oldum.uzaktan baktıgında her sey çok normal.ama içten öyle deil.suan 12 yaşında kız kardeşim 10 gündür bende kalıyo ve yatak odasında bereber uyuyoruz her gece.eşim sormuyo bile nie orda yatıyo diye ilk defa onunla kavga çıkarmadan böyle birsey yapıyorm normalde ben yatağında yat diye kavga ederdim ve kazanırdım simdi artık hiç bişy demiyorum.yoruldum...

şimdili aklıma gelenler bu kadar. saçma bi şekilde anlatmış olabilirim kusra bakmayın. kafam çok dağınık.lütfen yardım

Kaç yıl oldu evleneli? Evlenmeden önce nasıl biriydi merak ediyorum? Eşiniz psikolojik bir bunalım yaşıyor da olabilir. Eğer ikili ilişkide aldatma veya şiddet söz konusu değilse hemen boşanmaya karar vermeyin bence. Eğer boşanırsanız, boşandıktan sonra hayatınızda artı ve eksi neler değişir, ne elde edersiniz bunları çepeçevre düşünün. Hiçbir erkek kolay kolay kadınını gözden çıkarmaz.
Ama elbette sizin durumunuz da pek iyi sayılmaz. Kadınlar beğenilmek, ilgi görmek isterler,naziktirler.
Çok yakınımdan birinin de başına böyle bir durum gelmişti. Onun hali gözümün önüne geldi siz böyle konuşunca. Sizi çok iyi anlıyorum. Nasıl hissettiğinizi anlayabiliyorum.

seni çok iyi anlıyorum arkadaşım. benimde ilk evlendiğim günden itibaren eşim inanılmaz değişti. yatak ayırmak dışında çoğu şeyi aynıydı bağırması çağırması bitmiyordu benimki sürekli kavga çıkartıyordu. kaç kere gitmeye kalktım ben sana git demedim gitmek istiyorsan kapı orada dedi daha neler neler.. ama şöyle birşey varki benimkisi çok büyük kavgadan sonra maşallah inanılmaz düzeldi. bende evlilik psikolojisine verdim şimdi normale döndü. açıkçası severekmi evlendiniz ? aranızdaki soğukluk en baştan varmıydı sonradanmı oldu ? bunları bilmemiz gerekiyorki ona göre birşeyler söyleyelim. ben şahsen azmettim inat ettim hiç huzursuzluk çıkartmadım hiç birşeyine karışmadım açıkçası mutlu rolü oynadım. hep gülümsedim ilgilendim gözünün içine baktım ki o şekilde değişti. zaten sonradan böyle davranmasaydım kafasında bitirdiğini söyledi bana. umarım doğru kararı verirsin. herşeyden önce mutsuzsan hastalık çekersin bir süre sonra olumsuzluklar seni daha çok depresyona sokar. eğer sevmiyorsan hayat zindan olur. bence 2 büyük kağıt al birine ii yanlarını diğer tarafada kötü yanlarını yaz hangisi daha ağır basıyo onu ölc biç. yaşadığın her dk kabus gibi biliorum çoğu şeyi bende yaşadım yerlerde sürükleniordum ağlarken. ya onu değiştireceksin yada kendini başka çağre yok gibi..

Evliliğinizdeki elle tutulur tek şey maddiyat, sanırım siz de onu bırakıp gidemiyorsunuz.

Bunun dışında ne paylaşım var, ne birliktelik ne de yarenlik.

Boşanın bence, tabi imkanlardan vazgecebilirseniz.

Kendimi senin yerine koyup düşünürsem eğer;
Şiddet hakaret vs.yoksa,maddi yönden sıkıntı yaşatmıyorsa,gezdiğine tozduğuna karışmıyorsa,yemek derdinde yokmuş ee çocukta yok
ben olsam durumu kabullenip ev arkadaşı gibi yaşayıp rahatıma bakarım.Ama ilişki olursa kesinlikle korunurum asla bu adamdan çocuk yapmam.Boşanırsam babamın evinde bu durumdan daha rahat olacaksam o ayrı tabi.

Eşinin evlenmeden önce de evliliğe,ilişkilere bakış açısı böyle miydi merak ettim...

Seni o evde tutan nedir? anlamadım..3 kuruş paraysa bu daha kötü.. Adam seni göndermiş resmen ve sırf ailesi istedi diye dönmüşsün! Bende bunu anlamıyorum.. Sen ailesiyle evlenmedin,onlarla yaşamıyorsun.. Eşin sana gel demiyor ama sen geri geliyorsun

ayrı yatmak neyin nesi yaa
ne demek ilişkiye gircemiz zaman birlikte yatarız, öbür türlüsü yatak odasına gerek yok.. siz evcilik mi oynuyosunuz, yoksa orası otel mi
hiç konuşmuyosunuz, sana zerre saygısı yok.. kusura bakma ama insan ev arkadaşıyla bile daha çok konuşur.. siz karı kocasınız ama sözde.. boşanayım mi diyosunuz? bence boşanın. maddi durumun iyi olması bişeyi değiştirmez.. evinize haftada bir temizlikçi geliyor, araba alınmış size vs. vs.
eeee bunlar sayesinde bu adamla evlilik yürür mü?
ne bu, sözleşmeli birliktelik mi?

tüm bu maddi unsurlardan daha önemlisi var, o da kocanla mutlu bir evlilik hayatı.. şimdi boşanırsan ve karşına ilerde doğru bi adam çıkarda evlenirsen bunun önemini anlarsın..
maddiyat yüzünden hayatını bitirme, para her zaman bulunur. ama bu yaşın bidaha geri gelmez..

bırak allahh aşkına yaşın daha 23 çocukta yokmuş.. böye bir adamı çekmek zorunda değilisn.. bir kere o mahkeme kapısına gidiliyorsa eger o evlilikten hayır gelmez artık arkadaşım bak ben sana söylim..
maddiyat herşey değil, huzur önemlii huzur olmadımı sağlığından da olursun..

bence eşin seni sevmiyor, ama sen bunu kabullenemiyorsun bir türlü.. seni istemediğini artık gör ve kararlarında ciddi ve net ol artıkve yolunu çiz biran öncee..

şimdi evli/boşanmış bayanlar için o kadar çok seçenek var ki..diploma sormuyo kimse sana.eğer maddi açıdan düşünmüyosan boşanmayı, yanlış.23 yaşındayım diyosun, sağlığın da yerindeyse yapamicağın bi iş yok ki.Allah sağlık verdiği sürece kendi paranı kazanabilirsin.bence artık hiç zor değil.bir sürü mesleki kurslar var.Ve şunu merak ediyorum ailen senin bu halini gördüğü halde nasıl gönderiyor hala eşine?
burda kimse boşan/boşanma diyemez, vicdani açıdan.. ama bu evlilik bitmiş :S yani bvaşlarda nasıldı bunu merak ediyorum? ne zaman bozuoldu? ve severek mi görücü usulü ile mi evlendiniz

canım senin ki evlilik değil ki.. insanlar birbirlerini hiç tanımadan görücü usulü evleniyorlar ama yine de birbirlerine ilgi alaka gösteriyorlar birbirlerini tanımak için daha çok gençsin iyi düşün bence

Boşanıp boşanmamaya siz karar vereceksiniz..bu zamana kadar bi fikir oluşmuştur kafanızda..böyle önemli bi konu için "boşanayımmı boşanmayayımmı"gibi anket vari bişey yapmanız bana tuhaf geldi..boşanın dersek boşanacakmısınız yada boşanmayın dersek??

eşin kesinlikle iyi bir eş değil ama anladığım kadarıyla sen de çok özenli bir eş değilsin..her gün lokantadan yemek getirmek de ney...ne gereksiz. yuva dediğinin tenceresi kaynar..eve temizlikçi gelsin elbette ona bir şey diyemem ama sen de bir şeyler yapıyorsundur evin için.

Evlilikten önceki durumunu ben de merak ettim eşinizin.
Eğer sonradan değiştiyse baya kötü ama hep böyleydi diyorsan o zaman tamamen senin tahammül durumuna bağlı bu sorumsuz adamla yaşamak.

evliliğine son bir şans ver. 1.bakımlı ol,seksi ol
2.yemek yapmaya başla
3. o salonda yatıyorsa sen de yanına kıvrıl yat
4.kıskandırmaya çalış. örneğin arkadaşlarınla geç vakitlere kadar dışarıda ol ve her dışarıya çıktığında süslen

eğer bunlar da işe yaramıyorsa boşanmalısın bana göre. çünkü sırf rahatsın diye bi evlilik sürdürülmez.

Görmezden gelmek değersizleştirmekte bir tür şiddet türüdür.bu tür şiddet gören kişiler çoğunlukla evliliği bitirmekte zorlanırlar.ekonomik özgürlüğünüz yada aile desteğiniz varsa boşanmayı düşünün bence, yaşınız genç size değer veren biriyle çocuk yapma şansınız hala var.bundan bir on sene sonra yine aynı kişiyle aynı hayatı yaşadığını düşün

valla ben evlenmeye nasıl karar verdiniz merak ettim açıkçası yani şöyle eşin nasıl sana evlenme teklifi etti hayatta herşeyden sıkılan bir adam her şeye bahanesi olan adamın buna da bir bahanesi olmuştur diye düşündüm ..

açık açık söylemek gerekirse eşin bende üretim fazlalığı hissi yarattı. hayata geldiğine bin pişman be böyle adamla nasıl ömür geçer bilemiyorum . hayır onu da geçtim sen zaten bir eşle değil yani böyle ev arkadaşı gibi garfield gibi bir adamla yaşıyorsun zannımca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…