lütfen yardım edin çok umutsuz durumdayım...

girlinblack

Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2012
29
0
16
Ankara
merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım ve derdimi kimseyle paylaşamadığım için buraya katılmaya karar verdim. Ben 3 yıldır biryle birlikteyim birbirimize çok aşık başladık. Aramızda 13 yaş var evlenmiş boşanmış ilk evliliği uzun sürmemiş şiddetli geçimsizilikten bitmiş. Biz başladığımızda boşanalı 1 yıl olmuştu. Neyse beni tüm ailesi ile tanıştırdı ayrı şehirlerdeyiz ve 3 yıldır birbirimizi bekliyoruz evlenebilmek için okulum bu yıl bitiyor çünkü. Beni anlatamayacağım derecede çok seviyor ve ayrılmaktan çok korkuyor (aramızda cinsel herhangi bir şey yaşanmadı bu arada) Annem de biliyor seneye evlilik hazırlıkları da yapıyoruz. Yalnız ailem evlenip boşandığını bilmiyor... nasıl anlatacağım bilmiyorum çünkü ben bütün hayatı başarılarla dolu biriyim genç yaşta böyle biriyle mi evleneceksin sözünden çok korkuyorum ama aynı zamanda ayrılamaıyoru çünkü birbirimizi seviyor ve birbirimize değer veriyoruz... Sizce doğru mu yapıyorum((

ilk evlilikteki şiddetli geçimsizliğin sebebini araştırmalısın.
ben senin yerinde olsam eski eşe bir şekilde ulaşırdım,birde ondan dinlemelisin neden boşandıklarını.
bile bile lades deme.

Aranızda ki ilişkinin, güvenin, bağlılığın ve sadakatin gücünü ancak siz içinizde hissedebilirsiniz.. Sizin onu geçmişi ile yargılamadığınız gibi ailenizin de yargılamaması gerekir.. Sonuçta insanız hepimizin geçmişinde bazı hataları olmuş olabilir.. Sizin için doğruysa doğrudur.. Suflörlü yaşamdan uzak durun..

ben senin yerinde olsam eski eşe bir şekilde ulaşırdım,birde ondan dinlemelisin neden boşandıklarını.
bile bile lades deme.

Hangi eski eş kocasının yeni evleneceği kadına objectif değerlendirme yapabilir?Olmamışı bile olmuş diyebilir ..

Ayrı şehirdeyken birini tanımak çok zor.
Bir insanı tanımak için,kendi çevresinde ve aile ortamında görmek gerekir.
Ayrıca eski evlilikle ilgili,başkalarından bilgi almanı öneririm.

Evlenip boşanmış olmak kötü bir şey değil..Erkek arkadaşınız da boşandı diye kötü bir şey yapmış değil..Bunu ailenize olduğu gibi anlatmalısınız,utanıp sıkılacak bir durum yok bana göre.

bile bile lades deme.

peki nasıl ulaşmalıyım diyelim ki ulaştım ki bunu da düşündüm biliyor musun ama ne diyeceğim bilemedim... zaten kadın amasya da ben ankaradayım sebep kayınvalidem aslında biliyorum onu hiç istememiş işte benim erkek arkadaşım da annesinin yaşadığı şehire taşınmak istemiş babası vefat edince işte kadın da istememiş mesele burdan çıkmış.

teşekkür ederim iyi ki buraya üye olmuşum diyorum şu an içimden:):) 3 yıllık birikimimi döktüm resmen içimi rahatlattınız:)

herhalde size söylemiştir evlenmeyi düşündüğünüz kişi eski eşiyle neden ayrıldıklarını açık açık anlatmıştır.anlattıkları sizi tatmin ediyorsa kendisine inanıp güveniyorsanız kafanızda hiç soru işareti kalmadan evlenmeyi düşünüyorsanız ailenizin sevgilinizi iyice tanımasını sağlayın sizin anlatmanızla pek olmaz ama beraber geçirdikleri zaman içerisinde ailenizin düşünceleri oturur zaten aileniz severse benimserse böyle bir durumu hoşgörüp insanlık hali olabilir diyebilirler belki

'böyle biri' derken nasıl biri ? evlenip boşanmış olmak nedir ki ne önemi vardır ki .. öyle candan öyle iyi saygılı işinde gücünde bi adamdır ki ailen ona asla o gözle bakmaz mesela ailene kendisini sevdirmeli ve sonrasında bunu söylemeli istiyorsanız da söylemeyin bu sizi ilgilendirir bence ailenizi değil ... ama soru işaretleri senin kafandaysa 'ben doğru mu yapıyorum' şeklinde, o zaman başka ...

Ayrı şehirdeyken birini tanımak çok zor.
Bir insanı tanımak için,kendi çevresinde ve aile ortamında görmek gerekir.
Ayrıca eski evlilikle ilgili,başkalarından bilgi almanı öneririm.

aslında aileyle iç içeyim ailem aynı şehirde yaşıyor erkek arkadaşımın ailesiyle yani mükemmel olmasa da iyi bir aile eltim de arada bir bahsediyor ufak ufak ama benim tahmmülüm yok açıkçası... çok dokunuyor bu konu sanki hiç olmamış gibi davranılıyor çoğu zaman ailesi beni benimsediler çok şükür ama hata yapmaktan mutsuz olmaktan keşke demekten çok korkuyorum.

Valla kim ne derse desin hiçbir kadın mutlu yuvasını mükemmel kocasını bırakmaz bunun örneklerini çok yakından biliyorum..Benim teyzemde eşi kendisinden 14 yaş büyüktü kaçtı evlendi demişler ilk eşi onun içkisinden dayağından bıraktı düğün bile yapmacaklar demişler ama teyzem inanmamış ki eniştem hala içer dayağıda var ayrıca düğün görmedi bırak düğünü gelinlik bile giydirmediler..Sizin böyle olacak diye bişey yok tabi belki çok iyidir gerçekten ama ne yap ne et boşanma nedenlerini iyice öğren ilk eşine ulaş benim annemle babamda ayrıldılar babam ikinciye evlendi boşandılar onunlada sonra annem dedi keşke gelip bana ulaşsaydı sorsaydılar neden bosandınız diye yanmasaydı kadın dedi

benim gözümde o kadar büyükdü ki bu boşanma meselesi anlatamam sanki hayatımın hatasını yapıyorum gibi geldi annem az çok tanıyor annesini ve erkek arkadaşımı eh kabullendi sayılır da tüm bu çevresel faktörler aradan kalksa hayatımı geçirmek istediğim kişi o... çok seven sahiplenen her an her durumda yanında olan ve fazla kıskanç :) biri ve aynı zamanda iyi bir baba olacağına da inanıyorum ailemi üzmekten çok korkuyorum sadece...

ben de eski evliliğinde neler olup bittiğini iyice araştır derim. çünkü onlar kendi açılarından anlatacaklardır kimse yoğurdum ekşi demez...ayrıca ayrı şehirlerde bir ilişkiyi yürütmeye çok çabalamış biri olarak söylüyorum hiçbir zaman aynı yerde olmak gibi olmuyor. asla tam manasıyla tanıyamazsın. belli ki yaşın da daha genç hiç acele etme evlenmek için

bence insanları geçmişleriyle yargılamamak gerek,belki sende onun yerinde olabilirdin ailenin bu konuda anlayışlı olması gerek..benden sana tavsiye karşındaki insan seni gerçekten seviyorsa buna inanıyorsan mücadele et derim..sevgi kolay kolay ele geçmiyor ben bunu yaşamış birisi olaqrak söylüyorum..

Kesinlikle eski eşine ulaşmalısın.. Olayları sadece erkek arkadaşının tarafından öğreniyorsun şu an ama bir de diğer kadının bakış açısından görmelisin olayları ki bence bir kadın bakış açısı sana çok daha fazla yardımcı olacaktır..

o kişiyle evlen yada evlenme diyemem ama eski eşine sorma işi seni daha çok üzebilir... bende boşandım ve eşim yeniden evlendi... eğer ki yeni karısı evlenmeden önce bana gelip sorsaydı, benden hiç hoş şeyler duymayacaktı.. zaten eski eşimde bunu bildiği için evleneceğini son ana kadar saklamaya çalıştı benden...hoş ben evleneceğini biliyordum hatta kadına da ulaşabilrdim ama bunu yapmadım yaşasın ve görsün istedim :)))

İlk eşiyle kişilikleri de uymamış olabilir,belki de sizle mutlu olacak.Hatalarından ders almış da olabilir..Hakkında iyisini de kötüsünü de düşünmeniz ,hangi taraf ağır basıyorssa ona göre hareket etmeniz gerek..
Ben mesela,eski eşimle kişilklerimiz ailelerimiz uymuyordu.Tecrübesizlik de vardı,ben de o da ;hata yaptık..Şimdi ben de o da hatalarımızı bilip ikinci evliliğimizde o hataları yapmayacağız..Hatalarını tekrarlamayacak umarım,bunu konuş..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…